» »

Nataša Pirc Musar - shranite IP

Nataša Pirc Musar - shranite IP

1
2
»

RockyS ::

Na 24kur.com so danes nad komentarji imeli napisano, da je sovražni govor blabla kazniv po XYZ členu in da se komentar lahko prijavi na "spletno oko". Sedaj tega več ni. Zanima me če si je kdo zapomnil za kateri člen se je šlo?

Res ni nobenega pisca novic, ki bi napisal članek o tem kako ga informacijska pooblaščenka serje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RockyS ()

Ziga Dolhar ::

Brez skrbi, če presodimo, da ga IP serje, spišemo članek tudi o tem.

Ampak - v konkretni zadevi - kaj ima pri primeru, ki ga navajaš, IP sploh zraven?
https://dolhar.si/

RockyS ::

Kako lahko IP izjavi oz. od podjetja zahteva IP uporabnika, enako se sprašujem za portal spletno oko, kaj se doseže s tem, da se podatki avtorja sovražnega govora posredujejo tretji osebi, kar IP je.

In ali gre za ustrahovanje (neveščih) uporabnikov iz strani IP?
Spletno oko sovražni govor primerja z otroško pornografijo, informacije ki jih pridobijo (ip,mac, uporabniško ime, podatki o profilu itd.) posredujejo pooblaščenim organom pregona.
Spet smo na začetku, kaj si lahko organi pregona začnejo s temi podatki? Po veljavni zakonodaji slovenska brezžična omrežja ne rabijo bit zaščitena oz. zaklenjena niti lastniki brezžičnih omrežji ne rabijo posredovati oz. shranjevati logov.

Da je sovražni govor kazniv vem. Ampak če pravilno razmišljam, organi pregona, še manj pa IP ne morejo nikogar kazensko ovadit oz. mu naprtit kazni za sovražni govor, če ne morejo dokazati ali za sovražnim govorom dejansko stoji ta in ta oseba.

Vse prijave, ki jih portal spletno oko zbere mora nekdo obdelati, kasneje se jim posvetijo tudi pooblaščeni organi pregona in vse to verjetno ni poceni. Ni to nepotrebni strošek države?

Ziga Dolhar ::

Od kje ideja, da IP ali spletno oko dobi IP naslov uporabnika ali katerekoli druge podatke o uporabniku?

In IP se AFAIK s "sovražnim govorom" ne ukvarja.

Ovadbo pa lahko poda vsak posameznik, ki začuti kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. No - pri upravnih organih obstaja celo obveznost, da morajo podati ovadbo, če pri svojem delu kakorkoli naletijo na sum uradno pregonljivega kaznivega dejanja.
https://dolhar.si/

RockyS ::

Pred časom je IP izjavila da naj lastniki spletnih strani shranijo podatke o uporabniku. Sem sklepal, da jih lahko IP zahteva.

IP se definitivno ukvarja s sovražnim govorom, mogoče ne direktno ampak posredno.
Informacijska pooblaščenka je že v nedeljo sporočila, da bo zaradi objave na spletni strani SDS, v kateri avtor med razlogi za zmago Zorana Jankovića na volitvah navaja "radodarnost z državljanstvi", grožnje volivcem in zlorabo volilnih imenikov, vložila kazensko ovadbo zaradi sovražnega govora.(sta)


Torej, če te prav razumem je Nataša Pirc Musar vložila kazensko ovadbo v svojem imenu, torej osebno in ne kot IP oz. uradna oseba?
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Enaka wireless sticka na enem omrežju?

Oddelek: Pomoč in nasveti
334830 (3863) solatko
»

Pojmi

Oddelek: Omrežja in internet
111491 (1280) roki22
»

Ne razumem teh naslovov IP :)

Oddelek: Omrežja in internet
4210975 (9643) SasoS
»

Ukraden laptop!

Oddelek: Pomoč in nasveti
212878 (2333) St235
»

zaznava pcja preko MAC naslova

Oddelek: Informacijska varnost
172065 (1732) Karen

Več podobnih tem