» »

zimski cevlji za mesto

zimski cevlji za mesto

-mihaaa- ::

..torej recimo da je to ze skoraj nagradni natecaj.. utopicni namrec..

nazadnje sem imel oz imam Adidas anzee cevlje



sedaj pa pocasi k opisu problema .. glede na to da se z biciklom po mestu vozim ponavadi tudi po dezju snegu, morajo cevlji do neke mere drzati vodo, podplat ne sme drseti po snegu kot da bi imel smucke na nogah :D, zato se bojim da ravni podplati odpadejo, ceprav mogoce tudi ne -> KLIK (tile se kar dobro nosijo, in tudi prodajalec jih ni mogel prehvaliti, baje da so pohodni cevlji, ze skoraj tezko verjamem), zazeljeno je da so malo podlozeni oz da ni samo golo usnje, ce se ze preseravam pa goretex membrana ne bi skodila

..problem nastane da bolj ko gledam se mi zdi da ni nobene izbire oz cevljev za katere bi rekel "evo te pa takoj kupim", ali pa jaz na napacnih koncih iscem..
tile Ecco (KLIK) mi izgledajo dobro, a je cena malo visoka (btw a Ecco ima kaksne posezonske razprodaje?), no saj bodo verjetno tudi brez popusta tile padli ce me drugi model/firma ne preprica

..ce nadaljujem mojo "modno obuvalsko" izkusnjo Camper-ke kar hvalijo, a imam pomisleke, ker tite ki sem jih imel kdaj mimogrede na nogah obute (ko sem npr cakal koga ob merjenju) se mi zdi da so precej "olupkaste", torej tanke, noga nima zares kaksne stranske opore, ki bi bila omembe vredna, podplati delujejo precej ravni, torej sem spet tam da znajo drseti po na snegu

evo za lazjo predstavo se par random modelov ki izgledajo ok (za vizualno ustrezajo tipu cevljev ki jih iscem)
KLIK ; KLIK ; KLIK ; KLIK ; KLIK ; KLIK ; KLIK ; KLIK ; KLIK

Sedaj pa IDEJE NA PLAN (pretty pretty please :D)
  • spremenil: -mihaaa- ()

Okapi ::

PacificBlue ::

Jaz imam te od Merrel-a, prodajajo jih v tomas sportu na čopovi v lj.Cena okoli 120 evrov. So mehki, zelo udobni za nosit, zaradi posebnega podplata se mi zdi da je hoja se lazja, v snegu se dobr obnesejo..

http://www.merrell.com/UK/en-GB/Product...

iso2000 ::

Ecco so zelo fajn čevlji. Tudi precej trpežni po mojih izkušnjah. Pa dobro se nosijo. Ponavadi imajo nekaj boljše cene ob razprodajah.
Camper se zdijo meni bolj tako tako. Imam 2 para poletnih in so fajn, ampak cel dan pa ne bi v njih hodil. Kot si napisal premalo opore za nogo itd.
Zadnje dve leti prisegam (poleg obveznih superg) na čevlje proizvajalca Art. So bolj nekonvencionalno oblikovani, se pa super nosijo in so zelo udobni. So sicer samo usnje, ampak kolikor sem skakal po dežju in snegu še nisem imel mokrih nog. Je pa res, da za resne vremenske neprilike obujem gore tex obutev.
Imam 2 modela:
http://shop.the-art-company.com/dkdkk/i...
http://shop.the-art-company.com/dkdkk/i...
Art prodaja pri nas Mass in ob razprodajah sem dobil te čevlje za smešno ceno.
Kar sem imel do sedaj od Merella me pa nekako ni prepričalo.

Lp

-mihaaa- ::

..nisem bil preprican da bo kdo sploh odgovoril, zato ravno svoje cevljarsko zivljenske zgodbe nisem izlil v prvi post :D ..

skratka: Geox ze imam pa mi ne sedejo najbolje, Cat sem ze meril, pa potem nisem kupil (se bom se 1x v center odpravil pogledat), Merrel-ke sem pa srpobal ravno 1 teden nazaj, so se mi zdele kar kul, samo nimajo stevilke v LJ da bi jo sprobal (govorim o teh KLIK)

Art pa izgledajo delujejo zelo fajn,.. se v kratkem odpravim v Mass pogledat, sicer je 165 Euro malo prevec, ampak bom pa pocakal na te smesne cene, saj se bi mogle v kratkem zacet kaksne razprodaje

hvala za odgovore, dodatna mnenja seveda tudi zazeljena :)

energetik ::

Če se ti gre bolj za uporabnost (podplat, nepremočljivost, udobje) kot za določen videz, pojdi v Iglu, Annapurno in poglej nizke pohodne čevlje z Goretexom. Se da dobiti tudi zelo nevtralne oblike, primerne tudi za "mesto".

SkIDiver ::

Super tema! Tudi sam imam težavo z iskanjem primerne obutve in je tale tema pisana na kožo. Če že najdem malce višji čevelj ima tanek podplat. Če najdem čevelj s primernim podplatom pa imam občutek kot bi hodil bos, ker je samo usnje brez podloge.

Kje prodajajo Terminal21 obutev?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkIDiver ()

Okapi ::

Art pa izgledajo delujejo zelo fajn,.. se v kratkem odpravim v Mass pogledat, sicer je 165 Euro malo prevec,
Poglaj v Javari, imajo nekaj modelov. Poštnina je vključena v ceno.
http://www.javari.co.uk/Art-Mens-Shoes/...

Drugače pa, kot zanimivost, za resno zimo sem si pred kratkim nabavil Icebug, žebljane. Zdaj pa čakam na sneg & led;)
http://www.icebug.se/Product.aspx?m=696

O.

-mihaaa- ::

... evo koncan boj,... pomeril 5 kamionov cevljev, transport in mass imata ze popuste, mislim da do 50%, na koncu nabavil (sej me je sram priznat, po moje da mi bodo ponudli vlogo v sex in the city ce bo serija spet zalaufala, namesto jessice parker :D) dvojne cevlje, ene zimske in 1 prehodne (no vsaj jaz se tak otolazim oz zavajam)

in sicer, beeeehooold:
KLIK
KLIK



@Iso2000: hvala za idejo, nisem poznal te firme
@SkIDiver: Terminal21, ki jih jaz omenjam majo v Tomasport2, oz superge.si tle mas link KLIK, samo nimajo vseh cifer in barv, na copovi majo rjave, v cityparku pa crne, poglej na net za cifre in zaloge po stacunah ce zelis meriti

matr sem ze res ko kaksen distributer za cevlje :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: -mihaaa- ()

SkIDiver ::

@-mihaaa- hvala:) Vsekakor moram pomerit na nogi. Bom šel pogledat na Čopovo, da pomerim in upam, da zaključim tudi sam s to zgodbo.

gruntfürmich ::

meni pa je po navadi izredno smešno da folk kupuje visoke čevlje za po mestu, torej 99% relacije od objekta do objekta, in 99% ni ne snega in 90% ni mokro.
nizki zimski so dovolj za 99% potreb, pa še prevroči niso.
je tako?:D
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

SkIDiver ::

Sam rad stopim v kako lužo in takrat pride prav kak primeren čevelj:). Se pa sicer strinjam s tabo, če ne bi bilo luž kar se mene tiče:)

-mihaaa- ::

@gruntfürmich: ni cisto tako, ce si z biciklom in ti dez, plundro itd mece v noge potem je boljse ce so visoki, ce mas samo stumf (med hlacami in nizkimi cevlji) tudi ni najbolj prijetno sploh ce je mokro, potem je treba tudi otroka kdaj dvignit iz avta ko ji spluzeno pri kraju in moras v sneg zagaziti itd,... skratka, za pozimi je nizek cevelj meni prenizek...

Okapi ::

nizki zimski so dovolj za 99% potreb,
Tudi če bi bili zares za 99%, a v tistem 1% (sneg, plundra ...) pa raje hodiš s premočenimi čevlji naokoli? Imaš pač še ene čevlje za takšne primere, tudi če jih obuješ samo 3-4x na zimo. Takšni čevlji mirno zdržijo 10+ let, kar pomeni, da tudi strošek zanje ni pretiran (če te to skrbi).

O.

gruntfürmich ::

tudi z nizkimi nisem premočen. do višine 7 cm držijo vodo. kdaj pa bi stopil v tako globoko lužo pa sam ne vem. še manj pa vem da bi za tak slučaj rabil visoke čevlje. kar pa se tiče snega ga pa je ponavadi samo 1 dan v letu tako visokega, nato pa je po večini vse skidano.
nobenega ne prepričujem, le razlagam zakaj je meni hecno da nektir folk na vsak način želi pozimi nositi visoke čevlje (skos, ne samo občasno), potem pa švica v zaprtem.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

energetik ::

Ko je sneg, grem v službo v Goretex gojzarjih. V službi se pa itak vsak dan preobujem v šlape, ki dihajo.

JayKay ::

El Naturalista - super kvalitetni, naravna barvila, reciklirana guma za grip, priporo;am
http://www.amazon.co.uk/s/ref=sr_nr_sca...!362350011%2Cn%3A362352011%2Ck%3Ael+naturalista%2Cp_n_target_audience_browse-bin%3A363841011&bbn=362352011&keywords=el+naturalista&ie=UTF8&qid=1325771169&rnid=363839011

Keyser Soze ::

Hm, sam že kakšnih 15 let nosim skoraj izključno Cat Secondshift oz. derivate tega modela. Pač "piščance". Razen če moram it kam v gvantu (čemur se ogibam če se le da), kjer pa rumeni čevlji glih ne pašejo zraven.

In moram rečt, da me od zgodnje jeseni pa do pozne pomladi še nikoli razočarali. Nekako so najboljši overall čevlji. Če je mrzlo in če ni tako zelo mrzlo.

Edino kar me moti, pa še to samo zadnje čase, je to, da so ratali izredno popularni in jih ima že vsaka druga smrklja. Pa še nosit jih ne znajo, vse razpete in razcapane. Ko eni cigoti.
OM, F, G!

Okapi ::

Čisto tako, mimogrede, te Cate (oziroma vsaj model Colorado, ki je zelo podoben) dobiš v vseh možnih barvah, niso samo kanarčki.
http://www.javari.co.uk/Mens-Shoes/b/21...

O.

flood ::

a mi zna kdo povedat, če so ti čevlji kaj obloženi
http://www.merrell.com/UK/en-GB/Product...
Asus A7N8X-X, Athlon xp 2700+, Radeon 9550 Gt, 1Gb ram, 120Gb Hitachi,...
laptop: i3-330m, ati 5650, 4gb ddr3, 500Gb,...

noraguta ::

nč niso , drgač pa za plundro so pacbooti, jebeš goretex pa vse tiste pi... ko se ustaviš v usnjenih gojzarjih te začne zebst. mal pomagajo volneni štumfi čudeža pa ni. sicer pa so za pozim gojzarji z membrano povsem vredu tudi za vlašno vreme. trenutno mam za delovni gojzar planika cortina lite pa je čist vredu. za v mesto pa timberland colrain 6'(nobl čevl sam ni glih za kake ekstremne razmere). je pa fajn da so zimski šuhi pol števike večji. notri morš spravit termo štumfe brez da te tiščijo.
štumfi pa seveda volneni , bog obvaruj pa da bi imele kaj bombaža(pozimi bombaž ubija). Sintetka je pa tud bolj ali manj kurc pa še osmradi se , po možnosti pa še cel čevelj.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Keyser Soze ::

@Okapi
Vem, ampak sem se v mladih letih "okužil" s priokusom rumenih. Itak pa vsi, ki me poznajo, vedo da vedno nosim piščance. Ti so pa ponavadi rumeni.:D
OM, F, G!

gruntfürmich ::

noraguta je izjavil:

štumfi pa seveda volneni , bog obvaruj pa da bi imele kaj bombaža(pozimi bombaž ubija)


kako to misliš?
ker jst ponavadi pozimi imam dvojne nogavice in spodnje so (ponavadi) tanjše bombažne in zgoraj volnene ali delno volnene. lahko kaj spremenim da me bo manj zeblo?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Okapi ::

Nabavi si nogavice iz bambusa.

O.

YaN-cH ::

Nabavi si nogavice iz bambusa.

+1
Sem jih nabavil lani v hoferju, topšit roba resno.

noraguta ::

gruntfürmich je izjavil:

noraguta je izjavil:

štumfi pa seveda volneni , bog obvaruj pa da bi imele kaj bombaža(pozimi bombaž ubija)


kako to misliš?
ker jst ponavadi pozimi imam dvojne nogavice in spodnje so (ponavadi) tanjše bombažne in zgoraj volnene ali delno volnene. lahko kaj spremenim da me bo manj zeblo?

bombažne stran. (funkcionirajo edin če imaš vedno suh par v torbi). Bombaž zadržuje vlago , dokler hodiš in si aktiven so fajn, ko se pa ohladiš so pa ratajo strup na nogi ker ohlajajo. volna tudi vlažna-mokra greje, sintetika zgolj še slabo izolira.
Vsaj men osebno se mešanica 80% merino - 20% poliestra obnese nekaj razredov bolše kot vse ostalo. +tega v štumfih redko zašvicaš(kar je pogosto pri sintetiki).

@glede bambusa (marketinški trik) poglejte si mal kako stvar naredijo.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Okapi ::

Jasno da jih ne pletejo bambusa, ampak so iz viskoze, ki jo naredijo iz bambusa. Ampak jih moraš preizkusit - res so boljši.

O.

noraguta ::

bom sprobu ampak prvič slišim kako veliko hvalo o njih glede zime, vsaj od tistih katerim review-e nekak zaupam.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

Okapi ::

Kar se mene tiče, imajo samo dve pomanjkljivosti - niso ravno najbolj trpežni in sušijo se dlje kot bombažni ali sintetični. So pa zelo udobni, odlično stojijo na nogi, so ravno prav topli (je pa res, da ne vem, kako se obnesejo pri recimo -10o ali manj) in zelo odporni so na vonjave.

O.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

gruntfürmich ::

kolikor sem bral je viskoza zelo fina za spodnja oblačila ker lahko veliko vlage/vode vpije. ampak ne vem če je razlika ali je celuloza iz bombaža ali bambusa...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup pohodnih čevljev (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
858228000 (4477) theStranger
»

Obutev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9421033 (2882) gruntfürmich
»

Outdoor oblačila (planinarjenje, tek v naravi) (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5213418 (2208) gruntfürmich
»

Topli zimski čevlji

Oddelek: Loža
82510 (2153) gruntfürmich

Več podobnih tem