» »

Amazon.com ali Amazon.de ?

Amazon.com ali Amazon.de ?

kratos ::

Lep pozdrav!

Torej mene pa zanima (ker prvič kupujem z paypalom) iz katerega amazona se mi bol splača kupovat (glede poštnine oz. celotnih stroškov), iz angleškega ali nemškega? In zanima me še če se poštnina (oz. celoten strošek) obračuna na blagajni neke spletne trgovine ali jo plačaš šele ko dobiš željeni artikel ? se sploh da vedeti točno kolk denarja bo stala poštnina ?

Pa še zadnje uprašanje če mogoče kdo ve preko katere tuje spletne trgovine se bolj splača kupovat, Amazon ali e-bay al je še kej druzga? Mene kvečjemu zanima kako je s poštnino,carino,... če pošljejo v Slovenijo, ker navsezadnje bi kupoval na amazonu/e-bayu zaradi manjših cen ter večje izbire artiklov.

Hvala za odgovor!

Steinkauz ::

Amazon.com je ameriški
Amazon.co.uk je pa angleški

Cene se razlikujejo, pač kar rabiš pogledaš na obeh straneh in tam kjer je cnej naročiš.
Poštnina je pomoje tam tam, jo pa zveš šele v zadnjem koraku tik preden plačaš.
Ima pa amazon zelo dober customer service.
Je pa doskrat kakšen ebay ali druga spletna stran za kak izdelek precej cenejša kot amazon.

kratos ::

Ma sej men se gre sam za poštnino, kje je cenej pa če so kje kakšne taxe pa carina pa to ? Ker sem bral neke teme (sicer že kar stare) in menda v ameriškem kot tudi angleškem plačaš carino medtem ko pa v nemškem je ne ?

itak37 ::

Postnino vidis v zadnjem koraku, kot so ti ze povedali, je pa okoli 8EUR. Nemcija in UK sta obe v EU, tko da nikjer ne placas carine. Ce kupujes v UK, imajo drugacne vticnice kot pri nas.

kratos ::

Hvala za pomoč vsem! :D

touchspeed ::

zdravo, mene samo zanima to da si bom v kratkem iz amazon.com naročo par dvdjov v vrednosti $27.80(na drugih amazon.de/co.uk nimajo teh dvdjev)
vglavnem mene zanima kaj vse bom moral še polek plačati k ceni ko pride v slo (ddv,carina itd)?
Hvala vnaprej za odgovor :D

mcgeek ::

Carinska uprava pravi:
Blago, katerega skupna vrednost na pošiljko ne presega 150 evrov, je pri uvozu oproščeno plačila carine, medtem ko se oprostitev DDV lahko uveljavlja le za blago do vrednosti 22 evrov.

- Tem zneskom za oprostitev ali plačilo DDV oz. carine se prišteje tudi znesek poštnine.
- Stopnja DDV je enaka kot v Sloveniji.
- Carinska stopnja je odvisna od izdelka in jo določi carinik na podlagi pravilnika. Ta je dostopen tudi na internetu: http://taric-curs.gov.si/itaric/

Redkvica ::

Sicer pa amazon ne sprejema paypala kot plačilno sredstvo, potrebuješ plačilno kartico.

twom ::

Ojla,
amazon.de
amazon.co.uk
amazon.com

amazon.de in amazon.co.uk sta v Evropi in k ceni prišteješ samo poštnino, iz Anglije zna biti kar visoka.
P.S. večino izdelkov, oziroma vsaj večina prodajalcev (vsaj ta cenejših) pa ne pošilja v Slovenijo.

amazon.com plačaš še carino na ceno plus poštnino, na vse skupaj pa še ddv. Običajno pride končna cena v evrih enaka tisti v dolarjih, raje večja. Kako je s pošiljanjem pa nimam izkušenj.

Enako velja za ebay.

Mare2 ::

Mene zanima, kakšne so izkušnje, torej, nakup preko Amazona, če dobiš nedelujoč ali pokvarjen izdelek. Je garancija kot pri Aliexpresu? Ebayu?

kuglvinkl ::

Meni so rekli pošlji nazaj, mi ti plačamo stroške poštnine in dobiš keš nazaj. Najboljše sploh. to je če dobiš npr. napačen izdelek. Kako je pa z garancijo, se pravi, zadeva odpoved v enem letu znotraj garancijskega roka, pa nimam izkušnje.
Your focus determines your reallity

ToniT ::

Zadnjič sem dobil pokvarjen izdelek. Poslal sem ga nazaj in Amazon mi je priznal nekaj če 8 EUR poštnine in seveda so povrnili tudi stroške kupnine.

c3p0 ::

Meni so po skoraj enem letu v celoti povrnili kupnino in stroške poštnine nazaj. Pisal sem jim samo, da se je izdelek zlomil (serijska napaka sicer), pričakoval kvečjemu napotitev na servis.

Ribicija ::

Kar se tiče odnosa do stranke je Amazon top. Kupil sem nov fotič, ki je bil nedelujoč že ob prvem prižigu. Prijavim napako preko njihovega reklamacijskega linka, dobim kar pripravljeno podlago za nalepko, da pošljem defektno robo nazaj. Oni so mi pa isti trenutek poslali nov izdelek proti Sloveniji. Star izdelek sem zapakiral odšel na pošto v Avstriji, ker pri nas pač ne gre poslati na njihove stroške in to je bilo to. Nov izdelek je bil pri meni čez 3 dni. Če starega ne bi vrnil so mi že ob prijavi napisali, da mi bodo na kreditni zaračunali še en izdelek.

_Denny_ ::

Primer Amazonovega customer supporta, kjer je uporabnik kupil napačen cpu:


Glede garancij in reklamacij so na samem vrhu (v svetovnem rangu) in bodo raje imeli izgubo kot pa slab PR.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

St235 ::

mcgeek je izjavil:

Carinska uprava pravi:
Blago, katerega skupna vrednost na pošiljko ne presega 150 evrov, je pri uvozu oproščeno plačila carine, medtem ko se oprostitev DDV lahko uveljavlja le za blago do vrednosti 22 evrov.

- Tem zneskom za oprostitev ali plačilo DDV oz. carine se prišteje tudi znesek poštnine.
- Stopnja DDV je enaka kot v Sloveniji.
- Carinska stopnja je odvisna od izdelka in jo določi carinik na podlagi pravilnika. Ta je dostopen tudi na internetu: http://taric-curs.gov.si/itaric/


Kar sem boldal ne drži. že 1001 povedano, da je pri določanju ali je nekaj oproščeno carine in/ali DDV šteje samo vrednost blaga. Pa nakatereti to neumnost še kar pridno prodajate.

St235 ::

Mare2 je izjavil:

Mene zanima, kakšne so izkušnje, torej, nakup preko Amazona, če dobiš nedelujoč ali pokvarjen izdelek. Je garancija kot pri Aliexpresu? Ebayu?

Bistveno boljša. Amazon ima praviloma top customer service.
-Naročil router in sem ugotovil, da mi ne ustreza - refund brez težav, brezplačana poštnina v avstriji.
-Crknil kindle po cc 3 letih, poslali refurbished z 80% popusta in brezplačno poštnino v Slovenijo. Pri tem, da je šlo za special offer, ki jih praviloma ne dostavljajo v EU.
-Izdelek pomotoma naročil na napačen naslov. Obvestil amazon, vendar so izdelek v tem času že dostavili (left at the receptionist). Kljub temu so mi na pravilen naslov poslali še en izdelek.
-Naročil izdelek v hotel, vendar se je čudežno izgubil. Kljub temu, da je bilo jasno, da je krivda na strani hotela sem dobil refund.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

d0rK ::

Vsi polni hvale na račun Amazona, sem bil tudi sam.

Potem pa zapravim 1500eur za nakupe na a.de in a.co.uk. Pol robe pride poškdovane, nekaj stvari sploh ni pravih. Ker se mi ne da zafrkavati z vračanjem komp komponent uporabljam sedaj poškodovano matično, za napačne stvari so mi najprej rekli da naj obdržim kot opravičilo, zdaj po 6 dneh pa spročajo da moram vrniti če hočem refund za stvar ki je več ni na voljo, roba je bila zapakirana tako šalabajzersko da sploh ni čudno da se je med potjo (preko treh carrierjev -> austrian post -> city express -> pošta slovenije) totalno razsula.

Skratka sem mislil da so top. Pa žal niso. Glih tolk napišem, da ne bo sama hvala.

Skyman ::

Tudi jaz imam pozitivne izkusne tako z vracilom kot z izgublenem paketu,so mi do centa natancno vrnili,prav tako pri ponovnem narocanju sem imel "zaston" postnino.Ampak ne obicno ampak ekspress,kjer stana 13€ so mi tudi ta znesek brez problema vrnili!

Je pa res 2x so mi paket poslali iz post.at,nakar pride paket v MB,dalje pa city ekspres ne more dostavit in prevzame posta slovenije.Ter seveda dobival po 2-3 maile iz njihove strani!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup na amazon.com

Oddelek: Kaj kupiti
307744 (664) Steinkauz
»

Nakup Motorolinega Moto G telefona

Oddelek: Mobilne tehnologije
255659 (5020) Reaper
»

Davek na amazonu.com?

Oddelek: Pomoč in nasveti
153584 (3159) rogi2010
»

Playstation 3 wireless stere hadphones

Oddelek: Pomoč in nasveti
172504 (2414) opeter

Več podobnih tem