Forum » Operacijski sistemi » Sprememba ikon v mapah
Sprememba ikon v mapah
DrD ::
Na prenosnem disku si urejam ikone map in me zanima, kako nastaviti novo ikono mape, da se bo le-ta obdržala tudi na drugem računalniku. Tam mi preprosto prikaže navadno rumeno default ikono. Na tujih forumih sem prebiral nekaj o desktop.ini datotekah, ampak naj bi bila komanda za Windowse XP, imam namreč 7. Obstaja za to kakšen specifičen program? S Folder Markerjem mi ni uspelo, medtem ko TuneUpUtilities ne omogoča spremembe nesistemskih ikon.
Hvala za pomoč,
LP
Hvala za pomoč,
LP
- spremenil: DrD ()
Cold1 ::
1. Ikono, ki jo želiš uporabiti najprej shrani v mapo, ki jo želiš prilagoditi.
2. Desno klikni na mapo, izberi Lastnosti, nato pa zavihek "Po meri", klikni na gumb "Zamenjaj ikono" in v okencu, ki se odpre klikni na "Prebrskaj" ter se v brskalniku premakni v mapo, ki jo prilagajaš in izberi ikono, ki si jo shranil vanjo.
-----------------------------------
Tako bo v mapi ustvarjena skrita datoteka desktop.ini (tudi na Oknih 7 deluje na ta način), ki se bo sklicevala na ikono, ki je v mapi; zavedaj pa se da mora biti pot do ikone relativna (zgolj IconFile=imeikone.ico) ne pa absolutna (IconFile=C:\polna\pot\do\mape\imeikone.ico) drugače prilagoditev ne bo delovala na drugem računalniku, če se spremeni črka, ki je dodeljena prenosnemu disku.
2. Desno klikni na mapo, izberi Lastnosti, nato pa zavihek "Po meri", klikni na gumb "Zamenjaj ikono" in v okencu, ki se odpre klikni na "Prebrskaj" ter se v brskalniku premakni v mapo, ki jo prilagajaš in izberi ikono, ki si jo shranil vanjo.
-----------------------------------
Tako bo v mapi ustvarjena skrita datoteka desktop.ini (tudi na Oknih 7 deluje na ta način), ki se bo sklicevala na ikono, ki je v mapi; zavedaj pa se da mora biti pot do ikone relativna (zgolj IconFile=imeikone.ico) ne pa absolutna (IconFile=C:\polna\pot\do\mape\imeikone.ico) drugače prilagoditev ne bo delovala na drugem računalniku, če se spremeni črka, ki je dodeljena prenosnemu disku.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | C-disk se mi sam polni ???Oddelek: Pomoč in nasveti | 9871 (8966) | cookyx |
» | Ikona od diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 1681 (1618) | Mr_Globus |
» | Sprememba sličice ikone - več mapam na enkratOddelek: Pomoč in nasveti | 1002 (945) | iMark |
» | Bližnjica 'Show Desktop'Oddelek: Pomoč in nasveti | 1221 (1132) | Dekinio |
» | Kje 'je' pokaži namizje?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2412 (901) | ahimah |