» »

Sprememba ikon v mapah

Sprememba ikon v mapah

DrD ::

Na prenosnem disku si urejam ikone map in me zanima, kako nastaviti novo ikono mape, da se bo le-ta obdržala tudi na drugem računalniku. Tam mi preprosto prikaže navadno rumeno default ikono. Na tujih forumih sem prebiral nekaj o desktop.ini datotekah, ampak naj bi bila komanda za Windowse XP, imam namreč 7. Obstaja za to kakšen specifičen program? S Folder Markerjem mi ni uspelo, medtem ko TuneUpUtilities ne omogoča spremembe nesistemskih ikon.

Hvala za pomoč,
LP
  • spremenil: DrD ()

Cold1 ::

1. Ikono, ki jo želiš uporabiti najprej shrani v mapo, ki jo želiš prilagoditi.

2. Desno klikni na mapo, izberi Lastnosti, nato pa zavihek "Po meri", klikni na gumb "Zamenjaj ikono" in v okencu, ki se odpre klikni na "Prebrskaj" ter se v brskalniku premakni v mapo, ki jo prilagajaš in izberi ikono, ki si jo shranil vanjo.

-----------------------------------

Tako bo v mapi ustvarjena skrita datoteka desktop.ini (tudi na Oknih 7 deluje na ta način), ki se bo sklicevala na ikono, ki je v mapi; zavedaj pa se da mora biti pot do ikone relativna (zgolj IconFile=imeikone.ico) ne pa absolutna (IconFile=C:\polna\pot\do\mape\imeikone.ico) drugače prilagoditev ne bo delovala na drugem računalniku, če se spremeni črka, ki je dodeljena prenosnemu disku.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

C-disk se mi sam polni ???

Oddelek: Pomoč in nasveti
479871 (8966) cookyx
»

Ikona od diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
51681 (1618) Mr_Globus
»