» »

linksys wrt54gl in forwardiranje portov

linksys wrt54gl in forwardiranje portov

barelyLegal ::

Oh ja, verjamem, da je na to temo bilo že izrečeno ogromno. A vendarle, ne najdem rešitve za svoje težave.

Torej, imam router linksys wrt54gl in sem ga primerno skonfiguriral, vse dela OK, tudi wireless.
Težave je, ko zaženem utorrent. Prej nisem imel routerja, zato sem izklopil "upnp port mapping" in "nat-pmp port mapping".
Jasno, ko sem preverjal v utorrent če je vse skonfigurirano, mi je utorrent javil, da imam izklopljene te dve nastavitvi.
Vklopil sem upnp port mapping, ponovil test, ki je bil uspešno končan (zelena klukica).

Načeloma bi moralo to biti to in tudi je, vendar... brskanje po internetu se mi upočasni do te stopnje, da strani sploh ne naloži več. Takoj, ko ugasnem utorrent, lahko zopet normalno brskam. Vendar tudi utorrenta ni treba v celoti ugasnit; dovolj je že, da izklopim upnp port mapping.

Ker nisem vedel, kaj je vzrok težave, sem naredil ročno forwardiranje portov in izklopil upnp port mapping; isto se dogaja. Ko zaženem utorrent in je forwardiranje portov vklopljeno, celotno omrežje zamrzne, (tudi wireless, vse).

Imam privzet firmware routerja, uporabljam windows 7 64 bit OS in imam latest utorrent (3.1).

Hvala za kakšrnokoli pomoč ali nasvete.
Error

Poldi112 ::

Najlažje je, če na utorrentu nastaviš omejitev št. povezav in max. hitrost prenosa.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

imam:
 config

config

Pomembno se mi zdi omenit, da problem nastane zgolj zaradi port-forwardinga. Sam download ni problematičen, če izklopim port-forwarding (ali ročno ali v utorrent) dela vse ok.
Error

Zgodovina sprememb…

Poldi112 ::

A si ziher pri izklopljenem port forwardingu ne dela ok zgolj zato, ker je odprtih manj povezav nate?

Zdaj jaz ti drugega, kot da si omejiš še dl speed na recimo 80% tvojega paketa in maximum connections spustiš iz 450 na cca100 ne znam svetovati. Ker imaš še qos na tem linksys-u, samo ne več če na original firmware-u, plus da tudi ni preveč učinkovit.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

RejZoR ::

Ne rabiš nič zmanjševat, samo izklopi logging na routerju. Samo tovarniški firmware tega nima kakor vem. Uporabi Tomato oz DD-WRT. Problem WRT54GL je v tem, da privzeto logira vse povezave in če jih je preveč si zafila delovni spomin in zadeva se ali obesi ali pa upočasni na neuporabno hitrost. Logging je za navadne uporabnike itaq brezvezen, tkod a mirno izklopiš zadevo. Sem 150% da je to, ker sem imel pred leti z eMule velike probleme ravno zaradi tega. Po izklopu pa je bilo vse ok.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR, misliš kaj takšnega? Je to dovolj?

log

log

Error

Hm, pomoje je to to ja. Čeprav men se je stock firmware skoz obešal tud brez P2P obremenitve. Kr dol je vse padlo. S Tomato pa par let brez vsakega reboota. Razen kadar je štrom dol padu in se je pač restartal sam od sebe.

OK vprašam raje, ker privzeto je izklopljeno... men brez p2p vse dela.
Ostane mi še samo da probam omejit število povezav, mogoče hitrost...
Error

Ne bom prehitro trdil ničesar, vendar po firmware upgradu sem vklopil samo upnp v utorrent in dela vse ok (so far). Ubistvu bliskovito hitro. Mogoče je bil firmware res outdated pa kakšen bug tam... bom poročal če se pojavijo stare težave.
Error

ok prehitro sm se veselil... najprej je delalo super, potem pa po 10h minutah pridejo iste težave nazaj: počasno odpiranje, nekatere slike se ne naložijo do konca, čidalje več strani sploh ne naloži, itd.
Error

amigo_no1 ::

Naloži tomato fw mod
http://victek.is-a-geek.com/tomato.html

Navodila imaš znotraj 7z arhiva (readme.htm):
Tomato RAF 1.28.8515 ND. Standard version for WRT54GL and non USB routers.
http://cdn.adslzone.net/pub/repos/victe...

in tu (samo readme.htm):
http://www.sendspace.com/file/yemoio

V Qos potem nastavi upload na ~80% max hitrosti (Qos, Basic Settings, Outbound Rate / Limit) -> jo prvo preveriš na neobremenjeni povezavi na http://ndt.arnes.si/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

Na WRT54GL je stock firmware dost crappy. Sem imel tud primer ko WRV200, kao enterprise class router, pa mu UPnP tovarniško sploh ni delal. Pol sem ga zamenjal z WRT54GL s Tomato in je vse na P2P delalo brez težav, brez da bi spreminjal nastavitve. eMule, uTorrent, Shareaza, you name it.

heh imam tomato gor, isti problemi :) sem našel par tutorialov, vse dal čez, vse preobračal, pač enostavno ko začnem seedat na utorrentu, se mi browsanje ustavi, slike ne nalagajo čez čas pa sploh ne odpirajo več strani. ko ugasnem port forwarding (že v utorrent je dovolj) vse dela ok.
a se da kje mogoče nastavit proriteto, da bi jo zmanjšal utorrentu?
Error

btw, ima število torrentov vpliv na to?
Error

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Kaj pa drug bittorent program?
@ Pusti soncu v srce... @

Mogoče long-shot: imaš zaščiten wifi (wpa2, dolgo random geslo) ?

Upnp imam jaz na off in ročno forwardam ko/če je potrebno.Za UT 1 TCP port ((Port Forwarding -> Basic)).

V UT -> Options, Setup guide -> run tests: "automatic port mapping" imam ravno tako na off, vse dela bp.

UT nastavitve:

Si naredil hard reset z gumbom in "clear nvram" ter ugasnil router ?

Administration -> Configuration

Imaš naloženo pravo verzijo (katero točno) tomato FW ?

(bi dal copy/paste, a ima forum težave s problemi)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

smeskosnezak - ne pride v poštev.

amigo_no1:
- imam zaščiten wireless z lastnim geslom. pri testiranju sem tudi izklopil wireless, iste težave.
- upnp imam on v routerju
- v ut imam na off, probaval sem tudi on; če he na off, sploh ne dela, četudi v routerju ročno forwardiram
- sem naredil hard reset, clearal nvram točno tako kot si pokazal, naloženo pa imam verzijo tomato 1 28

saj pravim, I've done it all pa še vedno ne dela. Ne razumem, edino število torrentov če to vpliva na kaj, ne vem. Koliko torrentov seedaš v danem trenutku?
Error

Na routerju:

Advanced ->
Conntrack / Netfilter

Maximum Connections - [ count current... ]

Koliko povezav imaš ko net počepne ?

Če bi odgovoril na kako moje vprašanje od prej in testiral kakšno je stanje če spremeniš kaj v UT.

Reset na default z metodo napisano zgoraj, kaj vse si nadalje spreminjal v tomato FW ?

tako recimo forwardaš TCP port 12345 na pc v lanu z ipjem 192.168.1.100 za program "blabla"

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Jaz ti samo pravim, da sprobaj še drug program, mogoče je težava v kompatibilnosti programa in ruterja?!? Vse opcije treba sprobat...
@ Pusti soncu v srce... @

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Utorrent 3.4.3 port problem AMIS

Oddelek: Programska oprema
91281 (1157) GTX970
»

težave z routerjem Canyon CN-BR1

Oddelek: Omrežja in internet
254369 (2315) schorpion