» »

HP TouchPad Go (opuščeni model)

HP TouchPad Go (opuščeni model)

Izvorni 9.7'' TouchPad in njegov mlajši brat Go.

vir: engadget
International Business Times - WebOS Nation je uspel pridobiti razvojno različico nikoli predstavljene 7-palčne različice HP TouchPada, imenovane TouchPad Go. HP ga je opustil konec poletja ob zaprtju celotnega WebOS oddelka, kar je precej škoda, ker gre za eno boljših 7 palčnih tablic (še tudi) ta hip.

Strojne specifikacije so večidel iste, z izjemo za 2.7'' manjšega zaslona, ki ima še vedno isto resolucijo 1024x768, vendar v razmerju 4:3 in je prvenstveno namenjen landscape (ne portrait) orientaciji. Vse aplikacije za večjega brata zato delujejo brez težav ali prilagoditev. Pravzaprav je naprava še malo boljša, z snemljivim hrbtiščem in zamenljivo baterijo, vključeno 5-megapikselno kamero s fiksnim zoomom in na prstne odtise bolj odpornim zaslonom. Celo WebOS je malce novejši in vključuje nekaj popravkov in lepotnih izboljšav. Debelina je sicer ista, teža pa razumljivo manjša.

Mnogi blogi so optimistično zapisali, da bo tablica morda naprodaj za 99 dolarjev, to je po ceni, s katero je HP jeseni več kot uspešno razprodal vse obstoječe zaloge 9.7'' različice. To je trenutno malo verjetno, ker se je HP povsem umaknil iz proizvodnje tablic, se pa upa, da naj bi do naslednje jeseni našli drugega proizvajalca.

Spomnimo: še ne dva meseca po predstavitvi tablice HP TouchPad ($500) so priznali mizerne prodajne številke, zamenjali direktorja in ukinili celoten WebOS oddelek, ki so ga leto in pol pred tem za 1.2 milijarde dolarjev kupili od Palma. To naj bi bilo to, potem pa so se odločili za zanimivo potezo in najprej avgusta, nato pa še večkrat tekom jeseni razprodali zaloge za 99 dolarjev na kos. Po tej ceni jo je trg dobesedno razgrabil (in prodajal naprej na eBayu za večkratnik cene) ter zgleda ustvaril delujoč ekosistem za WebOS naprave in aplikacije. Tri tedne nazaj so obljubili izdajo kode za WebOS in večletno podporo razvijalcem.

Po ceni $99 na kos bi bila to druga najcenejša tablica takoj za indijskim Aakashem ($35, Android in bojda zelo spodoben). Konkurenca nikoli ne škodi.

8 komentarjev

lopov ::

Razprodaja po ceni 99$ velja za 16Gb model, 32Gb je bil ocenjen na 149$.

RejZoR ::

Tud po ceni 150 EUR bi se tablice prodajale kot nore. Nima vsak 500+ EUR, 150 pa lažje napraskaš...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

KoMar- ::

In kaj če je notri kak hud bug ali ranljivost? A se folk zaveda, da ne bo nobene podpore ali updejtov?

Še vedno velja: malo denarja, malo muzike. Android tableti se pa tudi dobijo za podobne zneske.

lopov ::

Ni čisto res -- EOL je bil najavljen pa je ravno prejšnji teden prišla posodobitev tako za telefone kot tablice + HP je "odprl" WebOS, je bila novička tudi tu.

Tisto, kar jim da "vednost" je dober HW in dejstvo, da je android portan in uspešno deluje v "dual boot" načinu.

Še to -- prva odprodaja je bila ob ukinitvi produkta, kar se je dogajalo pred dnevi je bila odprodaja "refurbished" produktov, pa še to samo preko HP strani na Ebay s tem, da so imeli zaposleni možnost predhodnega nakupa. Par ur preden je prodaja postala javna so imeli v ponudbi točno 3 tablice :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: lopov ()

FrEaKmAn ::

men ni neki jasno, a se ne bi izšlo, da bi se tablice prodajale že od samega začetka za 99$ (ap pa recmo 200$), un preoostali del pa bi HP dobil od provizije pri prodaji appov? pa mogoče kšnih dodatkov?

barakus ::

Meni se WebOS dopade

DolLoad ::

FrEaKmAn je izjavil:

men ni neki jasno, a se ne bi izšlo, da bi se tablice prodajale že od samega začetka za 99$ (ap pa recmo 200$), un preoostali del pa bi HP dobil od provizije pri prodaji appov? pa mogoče kšnih dodatkov?


Veliko aplikacij bi morali prodati, če bi hoteli pokriti razliko 400$.

lopov ::

Hja, tablica ima (IMO) par minusov v primerjavi z obstoječo konkurenco -- težja in debelejša, slaba sprednja kamera in odsotnost kamere na hrbtu. Vse ostale lastnosti so top (govorim za trenutno ponudbo).

99$ bi bilo popolnoma podcenjeno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

WebOS še ni mrtev, ostaja v HP-ju

Oddelek: Novice / Ostale najave
53647 (2640) 1spam4you
»

HP ukinja webOS mobilnike in tablice

Oddelek: Novice / Ostale najave
236761 (5082) Icematxyz
»

Lenovo predstavil svoj tablični računalnik

Oddelek: Novice / Android
126163 (4344) FastWIND
»

Hewlett-Packard napovedal TouchPad in dvoje telefonov

Oddelek: Novice / Ostale najave
296678 (5537) trnvpeti

Več podobnih tem