» »

HTML problemi

HTML problemi

GeForce ::

Torej, narediti moram preprosto spletno stran (za šolo), ki naj bi bila napisana ročno (torej ne z Dreamweaverjem, ipd.) in naj bi bila napisana izključno v HTML jeziku (torej brez CSS, ipd.). Zamislil sem si takole postavitev: 1.Zgoraj naslov + nekaj besed na vsaki strani naslova(drugačna barva in velikost pisave kot naslov), 2.Pod naslovom 5 "linkov", ki bi ob kliku, sporaj odprli stran v iframeu.
Obliko strani sem mislil določiti s tabelami. Sedaj moram za vsako od tistih petih strani, do katerih bodo "linki" v drugi vrstici narediti novo stran?

Dobrodošli so vsakakršni predlogi, pomoč, mnenja o oblikovanju, da bi vse skupaj izgledalo lepše, pa nebi bilo preveč zakomplicirano naredti.

Hvala :D

MisterR ::

Če že, dreamweaver ne pušča sledi in profesor ne more vedet s čim je bila stran kreirana.

drugač pa na www.w3schools.com imaš vse kar potrebuješ, ko pa ti bo "šteknilo" pa prilepi kodo in bomo pomagali.

gendale ::

namesto tabel se načeloma uporablja dive + css
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

W3Schools že prebiram...tudi spletno stran že kreiram, pa nekako nekaj uspeva pa čeprav z mnogo napakami za katere nebi želel da so prisotne :D A se resno ne vidi ali je narejeno s programom ali ročno?

Rade volje bi se poglobil v CSS, pa kaj mi bo ko ga pa ne smem uporabljati ;(

JayKay ::

pač uporabljaj inline style za elemente, za katere se da

Well, kot kaže bom moral vseeno nekako uporabiti CSS. Ker kolikor sem sam brskal za rešitvami (pozicionirane
 <a href="blabla.htm"</a>
tag-a) se ne da drugače kot z CSSom. Je še kakšna druga rešitev ali naj pač uporabim CSS in upam da bo profesor dobre volje ob ocenjevanju? :)

No sedaj na W3schools prebiram CSS sekcijo, in zraven malo ustvarjam pa me zanima ali naj še vedno uporabljam iframe ali naj uporabim kaj drugega?

black ice ::

Div + CSS je edini smotrn način. Če profesor pravi kako drugače mu pritisni dve okoli kepe.

PS: za posledice ne odgovarjam. :)

OK, div + CSS. Bom poskusil pa če kaj nebo šlo pridem nazaj. Eh, meni se zdi že to da je treba pisati ročno in ne s pomočjo kakšnega programa (vredu, ne rečem kakšna manjša nekomplicirana stran, da malo vidiš osnove HTML-ja) neumnost. Kot da če bo kdo od nas šel pisat svojo spletno stran delal v Beležnici in to 10 let po izidu programov za izdelavo spletnih strani.:))

technolog ::

GeForce je izjavil:

OK, div + CSS. Bom poskusil pa če kaj nebo šlo pridem nazaj. Eh, meni se zdi že to da je treba pisati ročno in ne s pomočjo kakšnega programa (vredu, ne rečem kakšna manjša nekomplicirana stran, da malo vidiš osnove HTML-ja) neumnost. Kot da če bo kdo od nas šel pisat svojo spletno stran delal v Beležnici in to 10 let po izidu programov za izdelavo spletnih strani.:))

No, jst to še vedno delam. Pa nisem od včeraj.

Ok, če nekdo tako želi, ampak dejstvo je da je bolj praktično delati v programu (za večino vsaj po mojem mnenju). Če se motim me popravite. In glede na to da je to šola, kjer naj bi nas pripravljali na prihodnost :)) bi se mi zdelo bolj pametno uporabljati modernejši pristop.
EDIT:Ne uspe mi "pogruntati" skrivnosti z div-i. Kako naj pripravim nek div do tega do bo čez 80% širine zaslona in da bom v njem lahko odpiral strani??

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GeForce ()

technolog ::

Uporabi kar IFrame (v DIVu).

illion ::

jz sm delal v 3. podjetjih, v zadnjih dveh kot programer splethih aplikacij in strani, v prvi sicer nism delal za splet, so pa bli tam programerji ki so tud delal s htmljem itd. Nihče od njih nikoli ni uporabljal dreamweaver-ja oz. drugega podobnega orodja v tistem 'gui' načinu, kjer html gradiš z drag'n'drop-om raznih elementov, to je (pomoje) namenjeno ljudem, ki se ne rabijo/nočejo poglobit v html in ne pišejo kompleksnih htmljev, ker tista orodja bolj omejujejo človeka kot pa mu pomagajo pri izdelavi strani (iz podobnega razloga pisci uporabljajo LaTeX namesto worda ipd.). Je pa dreamweaver dobr html editor in komot pišeš v njem, namesto navadnem notepadu.

Kar se tiče css-ja, inline css je neumnost, ker je smisel css-ja ravno v tem, da ti ne smeti same html kode, če pa profesor zahteva oldschool html z atributi tipa 'color', 'align' itd, mu pa povej, da je čas, da odide živet v jamo.

MisterR ::

Profesorju to zastonj praviš, stopit je treba do ravnatelja in mu povedat da uči NAROBE in SLABO, vse skupaj tudi dokažeš in predstaviš.

Vem da bi komot lahko pisal html kodo v beležnici ampak ne morem, ker "potrebujem" obarvanje kode.

Zakaj uporabljam dreamweaver oz. nusphere
1. obarvanje kode
2. site manager
3. CTRL+F (iskanje po mapah, straneh, datotekah itd.)
4. Autocomplete (predvsem pri CSS)

Vredu, mislim da ste zgrešili bistvo te teme.:D Jaz bi rabil nasvete kako naredim iframe v div-u (in kako prilagajam širino in višino) ne pa nasvete o pritoževanju čez osebje šole. Tako ali drugače se v šoli vrjetno ne bom naučil nič uporabnega, tako da še 2 leti bom tam brez kakšnih pritožb čez osebje šole, pa je.

No torej, kako prilagam širino in višino tistega okna, v katerem je iframe?

<div><iframe src="vsebina.html"></iframe></div>

Vredu, kako pa lahko sedaj prilagajam širino in višino?

iframe
{
	border-style:none;
	width: 1000px;
	height: 1000px;
}

Tody ::

Geforce daj nam ti mail od prfoksa, ki vam je dal to nalogo. Že zaradi njegovega zastarelega znanja si zasluži eno tono spama.

Drugače pa framu enostavno dodaš width in height atributa pa se ti bo naredil tak kot ga boš rabil ampak to je zloraba vsega kar se da :)

Bom razmislil glede maila :)) Velikost framea sem sedaj s pomočjo @gendale-ta uredil in nekako mi je stran vedno bolj ušeč, pa jo imam še vedno voljo nekoliko polpeševati(čudno glede na to da je stran za šolo, pa se mi ponavadi za šolo ne da niti migniti :P) Sedaj pa me zanima kako je najbolje da pozicioniram elemente na strani? Ker sedaj delam na laptopu in nebi rad da ko bo stran prikazana na desktop PCju na večji resoluciji, izgledala kot en velik zmazek.

Hvala za pomoč

kako jih pa hočeš postavit?

malo si poglej css float, margin, width, height in pol lahko s tem nardiš dost kul postavitev elementov

Če naprimer zoom-am (Ctrl in +)tole stran, se spodaj pokaže siv pas, s katerim se potem premikam levo in desno. Pri moji strani pa če zoom-am se vsi elementi (slike, nsalovi, linki,...) premaknejo tako da so prikazani na strani brez da bi bilo treba iti levo in desno. No jaz bi želel da so elementi nekako "fiksirani" in da se ob zoomiranju ne premikajo, ampak da se pojavi spodaj in desno siv pas s katerim se potem lahko premikam po strani.

MrBrdo ::

GeForce je izjavil:

Ok, če nekdo tako želi, ampak dejstvo je da je bolj praktično delati v programu (za večino vsaj po mojem mnenju). Če se motim me popravite.

Tako razmišljanje je razlog, da je toliko slabo narejenih spletnih strani na Internetih. Uporaba IDEjev je ok dokler gre samo za barvanje sintakse ipd. Če pa uporabljaš WYSIWYG editorje (torej da ne pišeš HTML kode, ampak ti jo nek program zgenerira), potem nikoli ne boš imel res dobrega izdelka.
Kadar gre za res profesionalne izdelke pa imaš designerja, ki ne ve nič o Dreamweaverju in podobnih orodjih, ampak postavi stran v kakšnem Photoshopu, potem pa imaš majstra za razrez ki napiše HTML/CSS na podlagi te slike (in napiše ga na roke).
MrBrdo

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nekaj vprašanj glede izdelave spletne strani.

Oddelek: Izdelava spletišč
384791 (3642) scipascapa
»

Izdelava spletne strani

214392 (3486) zuz3k
»

Html, css

313796 (395) Volk|
»

V katerem jeziku se lahko naredijo najzahtevnejše spletne strani (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7011654 (9166) gamemen
»

Kako se naučiš html in css?

232898 (2097) mile

Več podobnih tem