Forum » Pomoč in nasveti » UTP mreža od začetka
UTP mreža od začetka
SkIDiver ::
Ok. Mam dve UTP mrežni kartici, 10m kabla 8 žil in pa 2 konektorja za 8 žil ter dve gumiasti zaščiti za konektroja. Namen imam povezat dva pc-ja drug z drugim. V štacun mi je model že povedu da morm v tem primeru obrnt na enem konektroju transmit data pa recive data. Jz mam Transmit data +, transmit data -, Recive data + , recive data - in pa 4 konektorje reserved. Kako torej to zamenjam? No konektrje bom že znal nekako stisnt skup pol, ko to zrihtam bomo pa naprej rešval kako uredit, da se pc-ja spoznata.
Tomi ::
Vse o mrežah, kako se naredi cross-over kabel, ki ga rabiš, je poslikano in narisano tukaj.
metrodusa.blogspot.com
ali3n ::
samo opozorilo: konektorje stisni z zato namenjenimi kleščami; fora je v tem, da morjo kontakti na konc konektorjev "prebost" žičke... (mal poglej konektorje, pa ti bo takoj jasno); lahko probaš porint te kontakte not s kakim tankim šraufencigerjem, nožem... sam to je bolj tko "na horuk varianta"; drugač se zna zgodit, da boš imel slabe kontakte - kar pomen bolj al manj hude težave z mrežo...
Če kabla ne boš vlekel po ceveh v steni, nes v trgovino, pa naj ti oni stisnejo skup (oni majo klešče)
Če kabla ne boš vlekel po ceveh v steni, nes v trgovino, pa naj ti oni stisnejo skup (oni majo klešče)
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Ja vidš problem je k bom ravno čez steno vleku. Sej mam soseda k ma to orodje. Ni panike. En konektor sem že pršpiču gor kr po domače mi ni dalo mira. Sam previdno je treba pa gre
Heh mazerja. Sm žu prec prevert in lej ga hudimana 4-je res niso mel stika. No zdej sm sam še na 3 brez.
še s kleščam so včasih slabi stiki....
ko boš stiskal skup, glej da boš kabel do konca porinu v vtič
pa velik sreče!!!
ko boš stiskal skup, glej da boš kabel do konca porinu v vtič
pa velik sreče!!!
- "Rozi vidm." "S psom!"
radostna destrukcija?
- "Rozi vidm." "S psom!"
Paramedic ::
Kako to, da še zdej ni nobenga vodiča na ST za tako pomembno področje?
End transmission.
Evo folk. Kabl dela. Vse sem probu z 3v baterijo in pa led diodo tko, da sem 100% da kabl sm uredu zrihtov. Mrežne so v pc-jih in so inštalirane. No tkole. Mam PC1 kateri tudi dostopa do neta. PC2 pa bi dostopal do neta preko PC1. Torej PC1 je umesen člen med sveto in PC2. Rad bi, da bi iz PC2 kompletno upravljal PC1 obratno pa ne bi bilo mogoče. Imam v unporabi tudi printer, ki je priklopljen na PC1. Hočm popolno oblast nad PC1 iz PC2.
PC1 nosi na grbi Windows 2000 profesionall, PC2 pa nosi na grbi Windows XP profesionall
PC1 nosi na grbi Windows 2000 profesionall, PC2 pa nosi na grbi Windows XP profesionall
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrost prenosa znotraj wireless LANOddelek: Omrežja in internet | 5171 (4632) | amigo_no1 |
» | Kakšen 20m dolg kabel za internet?Oddelek: Omrežja in internet | 11034 (10643) | imagodei |
» | ADSL+static ip + 2 racunalnika + switchOddelek: Omrežja in internet | 2515 (2062) | Poldi112 |
» | Težava pri dostopu do diska v mrežiOddelek: Pomoč in nasveti | 1137 (1079) | Lith |
» | Čudne težave z LAN povezavoOddelek: Pomoč in nasveti | 1389 (1198) | MrStein |