Forum » Pomoč in nasveti » Brejkanje računalnika
Brejkanje računalnika
Twixz ::
Pozdrav.
Začelo se je pred slabim tednom nazaj. Ob igranju FIFE 12, je vse zamrznilo sredi igre, obstal je zvok, žoga, igralec, vse in tako je bilo 5 sekund in nehalo. Potem se je to začelo vse pogosteje pojavljati, zdaj se to dogaja že na pol minute. Za začetek je bilo to samo v tekmi, sedaj se že v meniju to dogaja. Sem mislil, ok, bo že minilo. Pa je bolje, pa se spet pojavi. No, potem se odločim da grem odigrat NFS Undercover. Sredi dirke - obstane vse, še zvok. Ok, grem procese gledat, pa ne vidim nič kaj posebnega, sicer ne vem kaj naj bi bilo posebno. Potem grem igrati LoL, še tam mi je začelo brejkat. Pa ne vem ali zaradi povezave ali česa drugega. Grem na internet igrat eno igro, podobno fuzbalu, mi zamrzne vse sredi igre.
Sedaj me skrbi da je kaj z računalnikom, ker tudi tist števec za CPU usage kar naprej preskakuje iz 20% na 80% in nazaj, pa nič ne delam, samo na netu sem. Je 2 dni izven garancije, 1 mesec nazaj so pa naredili na njem vse teste za ram, ker mi je pod obremenitvijo metalo ven, zdaj mi še včasih ampak to enkrat, dvakrat na dan in mi menjali grafično. Sistem je pa sledeč:
Intel Core Duo 3.0 GHz E8400
nVidia GF 450 GTS Windforce - To je menjava za GF 9800 GT, ki sem jo imel prej.
500 GB Diska
Napajalnik je 550W.
Prosim za pomoč.
Začelo se je pred slabim tednom nazaj. Ob igranju FIFE 12, je vse zamrznilo sredi igre, obstal je zvok, žoga, igralec, vse in tako je bilo 5 sekund in nehalo. Potem se je to začelo vse pogosteje pojavljati, zdaj se to dogaja že na pol minute. Za začetek je bilo to samo v tekmi, sedaj se že v meniju to dogaja. Sem mislil, ok, bo že minilo. Pa je bolje, pa se spet pojavi. No, potem se odločim da grem odigrat NFS Undercover. Sredi dirke - obstane vse, še zvok. Ok, grem procese gledat, pa ne vidim nič kaj posebnega, sicer ne vem kaj naj bi bilo posebno. Potem grem igrati LoL, še tam mi je začelo brejkat. Pa ne vem ali zaradi povezave ali česa drugega. Grem na internet igrat eno igro, podobno fuzbalu, mi zamrzne vse sredi igre.
Sedaj me skrbi da je kaj z računalnikom, ker tudi tist števec za CPU usage kar naprej preskakuje iz 20% na 80% in nazaj, pa nič ne delam, samo na netu sem. Je 2 dni izven garancije, 1 mesec nazaj so pa naredili na njem vse teste za ram, ker mi je pod obremenitvijo metalo ven, zdaj mi še včasih ampak to enkrat, dvakrat na dan in mi menjali grafično. Sistem je pa sledeč:
Intel Core Duo 3.0 GHz E8400
nVidia GF 450 GTS Windforce - To je menjava za GF 9800 GT, ki sem jo imel prej.
500 GB Diska
Napajalnik je 550W.
Prosim za pomoč.
huek111 ::
Če so ti zamenjali grafično ti ostane le še pregrevanje in rami,v najslabšem primeru pa matična plošča! S HW Monitor preglej temperature( te naj ne bi presegale 80°C - to je že max.), nato z memtest-om preglej še RAM-e.Če bo to vse vredu pač naredi še test za procesor!
O, hvala, bom naredil kar si mi povedal. Pa poročam, ok? :)
P.S. test za procesor sem naredil, če misliš toasta? Se ni ugasnil, po eni uri ne. :D
P.S. test za procesor sem naredil, če misliš toasta? Se ni ugasnil, po eni uri ne. :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twixz ()
Zoro3 ::
Prvo probaj posodobit gonilnike za grafično kartico. Če imaš več ploščic ramov noter, probaj vzet eno ven pa potem igraj(če se ti isto zgodi probaj drugega ven pa tega not).
Dobro, zdaj downloadam gonilnike, glede teh ploščic se pa ne mislim zabavat, ker ni več pod garancijo in tudi ne hodim na računalniško šolo. Razen če mi kdo razloži kako to narediti.
hojnikb ::
Poglej z crystaldiskinfo, če ni kej z diskom narobe.
Če je to kul, ofn komp pa poglej če ma matična plošča kake napihjene kondenzatorje.
Pa nared clean install driverjov od grafe.
Če je to kul, ofn komp pa poglej če ma matična plošča kake napihjene kondenzatorje.
Pa nared clean install driverjov od grafe.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Sem spucal računalnik, da je temperatura iz 55° padla na 48°. :)
Prah v napajalniku bi lahko z žlico pomoje vn jedu, toliko ga je blo.
Glede matične je nemogoče, ker mi je crknila julija enkrat, pa so mi jo menjali. Mi lahko poveš kako zgledajo ti koncenzatorji, da bi vseeno prečekirali?
Smešno - Hitman mi dela kot urica...
Smešno 2 - Ko zaženem League of Legends mi super dela, ko pridem v igro mi nabije, na vsake pol minute do dveh minut, pinga na 2000. Kot da bi me imel za norca ta moj računalnik.
Je možen problem v windowsih?
Prah v napajalniku bi lahko z žlico pomoje vn jedu, toliko ga je blo.
Glede matične je nemogoče, ker mi je crknila julija enkrat, pa so mi jo menjali. Mi lahko poveš kako zgledajo ti koncenzatorji, da bi vseeno prečekirali?
Smešno - Hitman mi dela kot urica...
Smešno 2 - Ko zaženem League of Legends mi super dela, ko pridem v igro mi nabije, na vsake pol minute do dveh minut, pinga na 2000. Kot da bi me imel za norca ta moj računalnik.
Je možen problem v windowsih?
Aja, pa glede diska, zgleda da je bilo vse v redu. Sicer, ko sem ga downloadal mi chrome sploh ni hotelo več zagnati, oz. nič mi ni hotelo več zagnati, pa sem ga resetiral in je prečekiru use file na kompu in mi zdej normalno dela naprej.
Sovražim to, ko mi brejka. Zdaj mi je še internet začel zabavati. -.-
P.S.
Meni je potekel Windows in mi pokaže da je ta na računalniku neoriginalen. Napiše mi tudi če želim dobiti originalno različico. Je to mogoče problem?
P.S.
Meni je potekel Windows in mi pokaže da je ta na računalniku neoriginalen. Napiše mi tudi če želim dobiti originalno različico. Je to mogoče problem?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twixz ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Težava z blue screeniOddelek: Pomoč in nasveti | 7230 (6623) | smotanc |
» | FSB overclockingOddelek: Navijanje | 1757 (1620) | dottor |
» | Problemi z grafično in SSDOddelek: Pomoč in nasveti | 3290 (2696) | Rippy |
» | Računalnik mi crasha, Prosim pomoč !!!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1501 (827) | Kenshin |
» | zamrznitev sistema - za strokovnjake :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1872 (1304) | wrhowc |