» »

Prometheus

Prometheus

««
9 / 25
»»

Ramon dekers ::

uboga in osiromašena publika. Ni čudno da racionalnost ne dela če pa gledajo samo hary poterye.

DarkSite ::

Poldi112 je izjavil:

>dude, samo montaža je, ki ni realno časovno omejena, da gledalce seznani, kaj je tipo naredil

Traparija. Ne vem, zakaj naj bi kar naenkrat, brez kakršnega koli indica, moral jaz preklopiti iz realno časovnega okvira na 1s=miljon let. Se boš moral bolj potruditi. Koliko pa po tvojem traja, da se potem nova dnk sestavi? Ali bi moral gledati na prvo sceno kot na karikaturo, nekako tako kot na Adama in Evo iz biblije?

Pa še ena recimo. Ko je robot okužil onega na ladji je model živel še koliko, 1 dan? A tisti alien na začetku je zviznil v eni minuti. A je tu sprememba v hitrosti poteka časa? In kaj je bila fora tiste živali, ki jo je imel okuženi v očesu (če sem prav videl)?

Model na začetku je popil celo skledo črne snovi. Človek je popil 1 kapljico.
Model na začetku ima drugačno telesno strukturo od človeka na ladji. (Tako, kot alkohol vpliva drugače na tiste, ki imajo več ali manj kg, na spol)
Model na začetku ima določeno črno snov. Kako veš, da gre za isto črno snov v tisti kapljici. Mogoče je bila spremenjena, prilagojena za določeni tip DNKja. Zato se odziva na telo drugače. Tudi hitrost je drugačna.

Se sprašujem, če si ti sploh gledal ta film? Če pogledaš v skledo kjer je črna snov vidiš, da je živa(se premika). Zato, ko se je širila po človeškem telesu je prišla do oči. Tam se je videl isti efekt kot v skledi.

Za tebe bi morali posneti celotno evolucijo, samo kaj ko bi gledal samo 80 let tega filma, potem bi te pobralo.

Brane22 ::

Med drugim je hecno kako mutirana DNK v tistih filmoh dobi lastnosti eksploziva.

Fašeš solidno mutiran DNK in tvoja snov ponori. Kar naenkrat kršiš kar nekaj doslej samoumevnih naravnih zakonov.

Kot recimo da postoteriš svojo maso praktično brez hrane in to v dnevu.

Ali to, da nisi v ničemer podoben zemeljskemu življenju in tvoja kri je agresivna kislina. Ampak tvoj DNK pa se perfektno znajde v hostu s POVSEM drugačno kemijo.

Poldi112 ::

Jasno da je snov živa, vsaj z biološkega stališča. Edino a ni malo butasto, da tvori neke višje oblike življenja (črv v očeh), če je vse kar naredi to, da te razturi na osnovne delce za nadaljno obdelavo.

To da je bilo snovi malo je švoh argument. Zakaj bi bil problem tej črni snovi, da se hitro namnoži? Tudi ta s hitrostjo distribucije po telesu je bosa. Kačji strup te lahko ubije v par minutah. Tu pa ena živa črna snov v prihodnosti, ki jo je naredila bolj napredna rasa, rabi 1 dan, da te sesuje. To je smiselno zgolj v primeru, da te spremeni v tihega bolnika, ki okuži še vse ostalo. Edino če niti fizični dotik ne zadostuje potem je to bolj za en kurc virus - modelu je uspelo v celem dnevu okužiti zgolj ženo, s katero je pač spal.

>Model na začetku ima drugačno telesno strukturo od človeka na ladji.

A dnk ima pa isti. Precej smešno. Sploh ker se v kaj, 2k let ni spremenil nič.

>Kako veš, da gre za isto črno snov v tisti kapljici.

Simple, gledaš film. Če ni povezave, potem ni smiselno, da ti jo kažejo. Čeprav po drugi strani je v tem filmu dosti stvari, ki jih kažejo, pa nimajo prispevka k zgodbi (rogljiček?).

>na začetku se prikaže kako se žrtvuje, da ustvari novo življenje. Torej lahko sklepamo, da je bila potrebna zmes med vsebino v skledi in njegovo DNK.

Škoda samo, da se našim znanstvenikom približno že sanja, kako se je vse skupaj začelo, tako da to ni potrebno. Razen če si believer, kar je glavna znanstvenica, kar je tudi malo trapasto (naj bi bili dojemljivi za dokaze, ona pa cel film nabija da verjame, ker se je tako odločila).

>kar se tiče prikaza evolucije v 30 sekundah je pa škoda izgubljati besed. Če tega ne moreš povezati potem je domišljija res uboga, ker je bilo lepo vse prikazano.

Verjetno je moja res malo boga, je pa po drugi strani tvoja precej bolj bujna. Pa še vedno ne vem kaj sploh zagovarjaš? Da drugi del ni bil umetno ustvarjen, ampak smo gledali enostavno evolucijo? Da je bil edini prispevek k genezi tisti osnovni material enega modela? Ne vem no, meni se zdi to en mejčkn plehko. Cel planet materiala, ti pa rabiš modela razsuti na prafaktorje, da lahko sestaviš nekaj novega.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Sims ::

V tisti posodi sem jaz videl nekako 2 snovi. Črna snov ki je, ko so spustili "atmosfero" v prostor začela teči iz posode. In kasneje, ko David odpre pokrov posode (pred tem iz istega pokrova teče snov sama od sebe ... Hm) No kakorkoli, on potegne ven neke "palčke" v kateri je druga snov, ki jo da znanstveniku za spit. Pred tem palčko odlomi. To pa ni ista snov, v kateri so te palčke plavale in je tekla po črvih ter katera je spremenila onega v "zombija". Ali?

Ja, imaš prav. Zdaj samo še rabimo enega, da pove, kako se ena črna svinjarija razlikuje od druge.

Saj mogoče je smiselno, če je zunanja svinjarija zgolj virus, ki ubije, notranja pa genski materijal za facehuggerja. Edino ni smiselno, da moškega po dnevu ubije, v ženski pa vse skupaj ostane v zarodku in nima nobenega nadaljnega vpliva na njo. A ni vredna, da bi imela več kot enega, iz katerega potem nastane kraljica, ki vali jajca?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Poldi112 ()

Sims ::

Samo onega ni ubila ta snov, ampak ga je Vickersova zažgala. Ni nujno da bi umrl. Lahko da je le mutiral ... Ko sta seksarila pa mutacija še ni bila popolna, seveda je mutacija najprej vplivala na človeško plodnost :D

Pa, ne vem. Stvar je umetno narejena, tako da ne vidim, kakšen smisel bi imelo, da ga zmutira in pusti živeti. Sploh, če on potem postane samomorilsko nagnjen. Ker če je ideja, da naredi facehuggerja, potem to nekako ni smiselno imeti mutanta, ki ga bo ciljna rasa hotela ubiti oz. se ga bo vsaj bala in ki tudi sam ne bo imel želje po življenju.

Tista z vplivom na plodnost je bila pa tudi hudo bosa.

T-h-o-r ::

Poldi112 je izjavil:

>dude, samo montaža je, ki ni realno časovno omejena, da gledalce seznani, kaj je tipo naredil

Traparija. Ne vem, zakaj naj bi kar naenkrat, brez kakršnega koli indica, moral jaz preklopiti iz realno časovnega okvira na 1s=miljon let. Se boš moral bolj potruditi. Koliko pa po tvojem traja, da se potem nova dnk sestavi? Ali bi moral gledati na prvo sceno kot na karikaturo, nekako tako kot na Adama in Evo iz biblije?

Pa še ena recimo. Ko je robot okužil onega na ladji je model živel še koliko, 1 dan? A tisti alien na začetku je zviznil v eni minuti. A je tu sprememba v hitrosti poteka časa? In kaj je bila fora tiste živali, ki jo je imel okuženi v očesu (če sem prav videl)?

kako lahko ti sploh katerikoli film gledaš ali roman bereš lol

čudno, da te ne muči, kako so v pol sekunde prišli iz jame na škotskem v vesoljsko ladjo par milijard kilometrov od zemlje
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Simple. Scena se je zamenjala in tam je bilo kristalno jasno, da so vmes prepotovali do finalne destinacije. Ne vem, kako sploh lahko primerjaš to z uvodom, kjer je, po tvojem, združena instant demontaža dnk in potem, brez kakršnega koli indica, miljoni let za sestavo nove.

Jst ::

Jaz sem temu filmu - če se ne motim - dal oceno nekje v rangu 6 do 7.5. Po nekaj prebranih intervjujih z Scottom in ponovnem ogledu filma, sedaj še meni ni več nič jasno. To o žrtvovanju, reference na krščanstvo, spreminjanje kadrov brez kakršnekoli povezave,...

Režiserji so čudne žvali. Če na začetku kariere posnamejo nekaj res dobrih filmov, je ponavadi tako, da sta dve opciji, ko so starejši. Ali posnamejo kakšen Masterpiece, ki bo postal kultni film, ali pa kar zabluzijo nekam in posnamejo neko čudno zmes, za katero ljudje rečejo samo WTF??!?

In po ponovnem gledanju filma, ko sem bil pozoren na detajle z žrtvovanjem (ene 6krat v filmu), lahko rečem samo WTF?!!?

----

offtopic: Kaj še koga FULL motijo podnapisi v kinu, kadar se gleda 3D film? Mene pri vsakem filmu, ki sem jih gledal v kinu v 3D, so me podnapisi spravljali ob živce. Ne znam razložiti zakaj, ampak me motijo do te mere, da včasih dam kar za nekaj minut očala dol in zaprem oči.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Nikec3 ::

offtopic: Kaj še koga FULL motijo podnapisi v kinu, kadar se gleda 3D film? Mene pri vsakem filmu, ki sem jih gledal v kinu v 3D, so me podnapisi spravljali ob živce. Ne znam razložiti zakaj, ampak me motijo do te mere, da včasih dam kar za nekaj minut očala dol in zaprem oči.

Poznam veliko ljudi s tem problemom, a jaz nisem eden izmed teh. :D Ne resno, podnapisi so mi v 3D celo bolj všeč kot v 2D.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

To je klasična "napaka" še iz Aliena. Glede na 9 strani komentarjev bi rekel da je film vseeno dosegel svoj namen :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

Izi ::

Nikec3 je izjavil:

Glede na 9 strani komentarjev bi rekel da je film vseeno dosegel svoj namen :D

Glede na število komentarjev bo Prometheus zelo verjetno postal kulten :P
Čeprav kultni filmi so imeli ob premierah ponavadi precej nižje ocene od Prometheusa, ki je z nekje okoli 75% že sedaj v kategoriji boljših filmov.
Meni je bil všeč, je pa res, da nisem imel nič pričakovanj. Ne zdi se mi, da bi imel kaj več nelogičnosti kot ostali sci-fi filmi. Enako dobra pravljica kot ostali filmi iz franšize Alien, ki so pravzaprav postali tako uspešni zahvaljujoč se Sigourney Weaver in ne kakšni brihtni zgodbi.

Če že moramo iskati pomanjkljivosti pri Prometheusu mu manjka en močan karakter kot je bila Ripley, čeprav je bil robot David več kot odličen, pa prekratko je bilo vse skupaj in je na nekaj mestih potrebno uporabiti svojo domišljijo. In ker so današnji gledalci hudo razvajeni od Hoolywoodskih zgodb, ki nikoli nič ne prepustijo domišljiji je bilo pri nekaterih nekaj razočaranja.
Upam, da kljub napovedanemu 2. delu dobimo še Extended verzijo z minimalno pol ure dodatne zgodbe, če ne kar celo uro. Tudi Avatar je imel podoben problem in ga je Extended različica, kjer se zgodba začne že na Zemlji, po mojem mnenju popravila vsaj za celo oceno, če ne še več.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Upam, da kljub napovedanemu 2. delu dobimo še Extended verzijo z minimalno pol ure dodatne zgodbe, če ne kar celo uro. Tudi Avatar je imel podoben problem in ga je Extended različica, kjer se zgodba začne že na Zemlji, po mojem mnenju popravila vsaj za celo oceno, če ne še več.

Extended verzija pride 11. oktobra. 23 minut bo dodatnih :P

imagodei ::

> "Glede na število komentarjev bo Prometheus zelo verjetno postal kulten"

V resnici se nasprotniki pri Prometeju ne ukvarjamo s samim filmom, ampak predvsem nad razočaranjem, ki nam ga je pripravil Ridley Scott. Nezahtevna publika, ki ne razume pointa SciFija v 21. stoletju, pa je seveda navdušena.

Ljudje se pač radi palijo na fasado, na eye-candyje. Sej poznamo tisto, "Video killed the radio star". Večina ljudi je pač nezahtevnih gledalcev, ki se jim zgodba/vsebina ne zdi baš pomembna. Glavno, da sta dve eksploziji v filmu pa kakšna fejst baba. Ampak, večina ljudi itak ni merodajna, kar se tiče kvalitete.

Sej, stvar je ista s telefonskimi glasovanji na raznih glasbenih prireditvah. Včas smo imeli strokovno žirijo, popevke iz tistih časov se vrtijo še danes. Evrovizija je včasih redno producirala uspešnice. ABBA comes to mind, pa daleč da bi bila osamljena. Danes pač glasujejo ljudje preko telefona, običajno zmaga trenutni "pofelj", 5 let kasneje se zmagovalne pesmi ne spomnimo več.

Skratka - Prometej zdajle dviguje prah, ker je po eni strani 3D Eye-candy z izvrstno CGI; po drugi strani pa je ta luknjasta zgodba nevredna Ridleya Scotta. Če bi ta film režiral en drugorazredni režiser, ne bi dvigoval pol toliko prahu. Zgodba je luknjasta na račun tega, da nas ustvarjalci obupno želijo prepričati, da je krščanstvo the only way, in želijo nam sporočit, da genski inženiring ni v redu in da temu smrtnemu grehu sledi huda kazen. Tako obupno nas želijo to prepričat, da je zgodba šele nekje v tretjem ali četrtem planu.

In ja - kot kaže ima film ogromno privržencev. Torej lepo pere možgane. Če je bil to cilj, je Ridleyu Scottu uspel.
- Hoc est qui sumus -

V resnici se nasprotniki pri Prometeju ne ukvarjamo s samim filmom, ampak predvsem nad razočaranjem, ki nam ga je pripravil Ridley Scott. Nezahtevna publika, ki ne razume pointa SciFija v 21. stoletju, pa je seveda navdušena.

Pretiravaš. Ta si nostalgičen, da pozabljaš da so tudi filmi kot so Aliens in Terminator navadni butasti akcijski filmi.

Gregor P ::

Nikec3 je izjavil:

To je klasična "napaka" še iz Aliena. Glede na 9 strani komentarjev bi rekel da je film vseeno dosegel svoj namen :D

Ampak ali niso Alieni morali prej vsaj nekaj pojesti, da so lahko zrasli? Ali me spomin vara? Morda sem zamešal z igro AVP, kjer je to zagotovo bilo.:8)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Ampak ali niso Alieni morali prej vsaj nekaj pojesti, da so lahko zrasli? Ali me spomin vara? Morda sem zamešal z igro AVP, kjer je to zagotovo bilo.

V Alienu vidiš tujka ko skoči iz trebuha, v naslednji sceni, pa je že dosegel polno velikost, če se ne motim.

Ali niso bili neki ostanki hrane na tleh, ali nekaj podobnega? Vsekakor moraš malega Aliena v igri AVP2 nahraniti, če želiš da odraste v veliko pošast.

> "Pretiravaš. Ta si nostalgičen, da pozabljaš da so tudi filmi kot so Aliens in Terminator navadni butasti akcijski filmi. "

Terminatorjem in prvim Alienom ne pripisujem nadpovprečne umetniške vrednosti. So bili pa posneti v času zore modernih posebnih efektov in so kljub vsemu imeli neko izvirno zgodbo. To jim daje nek status kultnih filmov.

Tudi za Prometeja jaz ne pravim, da bi moral imeti vrhunsko dramsko zgodbo tipa The Godfather, The Hours, ali pa, FWIW, Lawrence of Arabia... Pravim, da smo vseeno mal napredovali od časov prvih Star Trek z Jamesom Kirkom. Galactica, če jo greš secirat, ima tudi cel kup napak. Ampak, zgodbo ima all-in-all verjetno in (within Galactica Realm) tudi dost realistično. Firefly tudi ni imuna na napake, pa vseeno je ena najboljših SciFi nadaljevanjk sploh.

In potem ob bok tem novejšim, relativno verjetnim scifi ekranizacijam postaviš neko luknjasto zgodbo, ki jo za povrh režira še oče kultnega Aliena (za katerega seveda tudi predvidevaš, da se je v dobrih 30 letih naučil česa novega o SciFi) in skoraj doživiš izpah čeljusti od razočaranja.

Mislim, resno - komur se zgodba v Prometeju zdi verjetna, zadovoljiva in celo dobra, kaj hudiča potem pravite na Battleship Galactica ali Firefly? A to dvoje je potem za vas preveč realistično, da bi lahko sploh gledali?
- Hoc est qui sumus -

>Battleship Galactica

Misliš Battlestar?

Jaz sem kupil bluray collector edition, kjer so epizode daljše in predvsem so zadnji trije deli (ki naj bi jih gledali skupaj kot zaključek) daljši skupaj za ene 20min. Pa se gre za serijo. Ene epizode so dolge več kot eno uro - na tvju so bile največ 40 +/- par min. Vsak, ki mu je BSG Reimagened všeč, mu priporočam, da si ogleda collectors edition.

---

V Prometheusu se pa vidi, da manjkajo kadri oz. da so preveč rezali. David pravi dr. Shaw da je noseča, ona spizdi v medi-komoro, potem pride nazaj in že vidiš Davida z Waylandom. Tu je bilo 100% rezanje kakšne scene.

jacal ::

Alien vedno takoj zrase. Tako to je.

> "Misliš Battlestar?"

Seveda, Battlestar. Tnx za popravek.

> "V Prometheusu se pa vidi, da manjkajo kadri oz. da so preveč rezali."

Se strinjam, se vidi. Ampak - nobena količina izrezanih kadrov ne pojasni neumnosti glede kotalečega se krofa, ne pojasni, kako so lahko brez kakršne koli bio-analize sneli skafandre, kako so lahko brez karantene prinesli na ladjo biološki material (glavo) in potem v to glavo brez preudarka štokali. Govorimo o znanstvenikih, hudiča no. Noben izrezan prizor ne pojasni, kako sta se una dva tipa uspela zgubit, če sta pa par minut prej delala 3D mapo celotnega kompleksa.

In kar se tiče mene - nobena količina izrezanih prizorov ne more popraviti debilizma, da visoko tehnološko razvita rasa, ki zna izdelat vesoljske ladje, ki delujejo 2000+ let brez popravila, shranjuje biološko orožje v puščajočih vazah v nekakšnem templju, polnem prsti. In pazi to - prostor se nahaja na vesoljski ladji, vstop vanj je možen direktno iz glavnega hodnika, nikjer nobenega predprostora za dekontaminacijo, v katerem bi si nadel HAZMAT suite, nobenih varovalnih držal, ki bi preprečevala politje, nobenih containment prostorov - ne, inženirji to prevažajo po vesolju v posebnem templju z lično fresko, prst pa imajo okoli verjetno zato, da se lahko na dolgi vožnji do Zemlje malo zamotijo z okopavanjem solate.
- Hoc est qui sumus -

In kar se tiče mene - nobena količina izrezanih prizorov ne more popraviti debilizma, da visoko tehnološko razvita rasa, ki zna izdelat vesoljske ladje, ki delujejo 2000+ let brez popravila, shranjuje biološko orožje v puščajočih vazah v nekakšnem templju, polnem prsti. In pazi to - prostor se nahaja na vesoljski ladji, vstop vanj je možen direktno iz glavnega hodnika, nikjer nobenega predprostora za dekontaminacijo, v katerem bi si nadel HAZMAT suite, nobenih varovalnih držal, ki bi preprečevala politje, nobenih containment prostorov - ne, inženirji to prevažajo po vesolju v posebnem templju z lično fresko, prst pa imajo okoli verjetno zato, da se lahko na dolgi vožnji do Zemlje malo zamotijo z okopavanjem solate.

S tem kar si prej napisal se še strinjam, ampak to zgoraj je pa res pretiravanje. Pač možno da ima to orožje za njih nek globlji pomen, mogoče celo religiozen. Tega ne veš in ta tempelj še je najmanjši problem celotnega filma.

first_line ::

Saj v filmu Alien je tudi tisti rogljiček pa vesoljec. Al je v Predatorju, nisem več čento perčento.

detroit ::

Hmm vidim da debata o tem filmu še kar traja: moje mnenje....mnjeh...average
Skero

Tr0n ::

Debata se bo lahko pricela, ko bo DC zunaj. :)

detroit je izjavil:

Hmm vidim da debata o tem filmu še kar traja: moje mnenje....mnjeh...average

nekaj takega

kar pomeni, da je boljši od vseh raznih comic-book adaptacij, transformerjev, i am legendov, avatarjev, pitch blackov, star warsov, minotiry reportov, 3tjih in 4tih nadaljevan terminatorjev, riddickov

edini, ki ga zares z lahkoto posekajo so po mojem mnenju children of men, matrix, moon, morda še equilibrium in v for vendetta (ki pa spet ni klasični sci-fi)

district 9 mi je pa beden, ker se ukvarja z vesoljci, namesto z dejanskim problemom rasizma in apartheida, ki je vladal JARu; podobno kot filmi 50ih, ki so komunistične zagonetke in razne politične dileme lepo zavijali v vesoljske invazije, namesto da bi se z njimi soočili head-on

Saj v filmu Alien je tudi tisti rogljiček pa vesoljec
Ja, rogljiček smo seveda že videli in z njim po moje ni nič narobe, se moram pa strinjati že z nekom prej, da je režiserja v sceni s kotaljenjem rogljička malo zaneslo v pretiravanje.

Pač možno da ima to orožje za njih nek globlji pomen, mogoče celo religiozen.
Tukaj se strinjam z Nikcom. Inženirji so meni skozi cel film delovali kot močno religiozna rasa in vsa njihova dejanja spominjajo na verske obrede. In zato tudi ni čudno, da imajo na ladji cerkveni prostor, s tisto velikansko glavo in razpostavljenimi vazami. Tam so verjetno izvajali kakšna darovanja ali pa celo žrtvovanja.
Zna biti, da so Inženirji popolni verski fanatiki in je človek pri vsem tem samo nesrečen in neželen produkt tistega verskega žrtvovanja na začetku na Zemlji. In to nesrečo oziroma napako iz pradavnine so pač poskusili popraviti, kar se meni zdi popolnoma logično.

In če gledamo na Inženirsko ladjo kot na nek verski objekt potem ni čudno, da ni nobenega varovanja in zaščit. A si v naših cerkvah na Zemlji kdaj videl varnostnike, kamere in kakšno moderno tehnično zaščito? Kljub temu, da imamo v vsaki cerkvi precej dragocenih predmetov, zlata in dragih kamnov.

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r je izjavil:

district 9 mi je pa beden, ker se ukvarja z vesoljci, namesto z dejanskim problemom rasizma in apartheida, ki je vladal JARu

Ne vem kaj si ti gledal, ampak District 9 se ukvarja izključno s problemom rasizma in aparthaida. Vesoljčki so pravzaprav uporabljeni samo kot zamenjava ali pa prispodoba za naše begunce. V angleščini imajo celo za oboje isto besedo in sicer Alien.
Sicer pa District 9 izstopa še po nečem, pravzaprav je to bistvo, in sicer, da gre za verjetno najboljši nizko proračunski film. Posneli so ga za borih 30 milijončkov in že v prvem mesecu predvajanja jih je prinesel 4-kratni dobiček glede na teh 30 milijonov vložka.

če še enkrat vidim nizko proračunski in 30 milijonov uporabljeno skupaj, te bom poiskal in ti prisolil eno klofuto ali 2 :)

Vesoljčki so pravzaprav uporabljeni samo kot zamenjava ali pa prispodoba za naše begunce.

ja, zakaj je to treba? naj spregovorijo direkt

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

T-h-o-r je izjavil:

če še enkrat vidim nizko proračunski in 30 milijonov uporabljeno skupaj, te bom poiskal in ti prisolil eno klofuto ali 2 :)
Potem se boš pa zbudil.

T-h-o-r je izjavil:

Vesoljčki so pravzaprav uporabljeni samo kot zamenjava ali pa prispodoba za naše begunce.

ja, zakaj je to treba? naj spregovorijo direkt

Za direkt imaš vsakodnevna poročila na TV, ki naše otopele duše ne ganejo prav nič več in jih ljudje raje ne gledajo, da niso slabe volje.
Če pa tako vsakdanjo stvar, kot so begunci, zamenjaš z neko prispodobo, ki je ljudem fascinantna pa bodo vsi z veseljem pogledali zadevo in se morda malo zamislili.
In točno to je District 9. Vsakodnevna TV poročila iz Afrike z zamenjanim glavnim subjektom. Sporočilo pa ostane isto.

Zgodovina sprememb…

Izi je izjavil:

Saj v filmu Alien je tudi tisti rogljiček pa vesoljec
Ja, rogljiček smo seveda že videli in z njim po moje ni nič narobe, se moram pa strinjati že z nekom prej, da je režiserja v sceni s kotaljenjem rogljička malo zaneslo v pretiravanje.

Pač možno da ima to orožje za njih nek globlji pomen, mogoče celo religiozen.
Tukaj se strinjam z Nikcom. Inženirji so meni skozi cel film delovali kot močno religiozna rasa in vsa njihova dejanja spominjajo na verske obrede. In zato tudi ni čudno, da imajo na ladji cerkveni prostor, s tisto velikansko glavo in razpostavljenimi vazami. Tam so verjetno izvajali kakšna darovanja ali pa celo žrtvovanja.
Zna biti, da so Inženirji popolni verski fanatiki in je človek pri vsem tem samo nesrečen in neželen produkt tistega verskega žrtvovanja na začetku na Zemlji. In to nesrečo oziroma napako iz pradavnine so pač poskusili popraviti, kar se meni zdi popolnoma logično.

In če gledamo na Inženirsko ladjo kot na nek verski objekt potem ni čudno, da ni nobenega varovanja in zaščit. A si v naših cerkvah na Zemlji kdaj videl varnostnike, kamere in kakšno moderno tehnično zaščito? Kljub temu, da imamo v vsaki cerkvi precej dragocenih predmetov, zlata in dragih kamnov.

Ja, pismo no...

Ne glede na to, da predlagate, da je visoko tehnološko razvita rasa očitno fanatično verna... Ajde, recimo... Ampak vseeno, safety first.

Ne moreš naredit nekega biološkega orožja, ga zapakirat v plastične vrečke in nato v istem prostoru, brez hazmat obleke, izvajat verske obrede in molit, da ne bo kdo česa prebrnil in okužil cele ladje.

Razen pri Prometeju - v bistvu imate prav. Če film gledamo kot celoto, je ta debilizem treba vzet v kontekstu. Sej je res: če znanstveniki iz poznega 21. stoletja v nekem tujem okolju, ki ima očitno znake življenja, snamejo skafandre, vohajo rožice in dregajo v čudne kače, potem bi bilo res čudno, če bi se Inženirji obnašali racionalno.
- Hoc est qui sumus -

Sarkozy ::

malo aktualnih informacij ne škodi

Total Lifetime Grosses
Domestic: $126,443,716 32.7%
+ Foreign: $260,200,000 67.3%
= Worldwide: $386,643,716

link

Prometheus

Prometheus

Ils sont fous ces Slovenes!

Za tiste, ki so bolj površno spremljeli zgodbo je tukaj nekej precej dobrih odgovorov iz prve roke:
All of Your Lingering Prometheus Questions, Answered!
Kot na primer zakaj je David sploh okužil Hollowaya in sprožil vse te dogodke ...

Cold1 ::

Ne glede na to, da predlagate, da je visoko tehnološko razvita rasa očitno fanatično verna...

Ahem... Američani bi ti morali priti na misel.

Ne moreš naredit nekega biološkega orožja, ga zapakirat v plastične vrečke in nato v istem prostoru, brez hazmat obleke, izvajat verske obrede in molit, da ne bo kdo česa prebrnil in okužil cele ladje.

Ja to je povsem debilno, ponovili so vizualno estetiko prvega Aliena, kjer so na podoben način po rogljiču razporejena jajca, s to razliko da se Kraljica, ki jih je izlegla (kot spoznamo v dvojki), pač ni ukvarjala z tem da bi ladjo želeli varno uporabljati tudi inženirji, kvečjemu obratno.

Avtor(ji) so preveč podrobnosti neposredno skopirali iz originala, ki so ga očitno jemali kot šablono, brez da bi se vprašali ali še sodijo zraven.

Tako je recimo android v enici imel nalogo da okuži posadko, ki je bila pogrešljiva, zato da bi korporacija na zemlji prišla do ksenomorfa, enako se vede David, samo da je v tem primeru na ladji tudi lastnik korporacije - Weyland osebno - s svojimi dejanji ga David neposredno ogroža, ponovili so šablono iz enice kljub temu da zadeva izpade povsem nelogično.

Enako z nepripravljenostjo in neprofesionalnostjo posadke; v enici so bili na ladji nekakšni hill-billy vesoljski tovornjakarji, zato je njihovo vedenje razumljivo, v Prometheusu pa naj bi se šlo za najboljši možen kader, ki ga je lahko Weyland najel - očitno so v prihodnosti vsi povsem zabiti.

Pod črto je Prometheus v veliki meri nesmiseln in nelogičen film, ki kot resna znanstvena fantastika povsem razočara.

Invictus ::

Cold1 je izjavil:

Kot da tudi oni niso ljudje in politiki ...

Pričakovati da bo zaradi tehnološkega napredka človeška psiha delovala kaj drugače, je utopično.

Kar poglejte zemljo. Grem stavit da je na ostalih planetih povsem isto.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Cold1 ::

Ne bluzi, tiste posode so se aktivirale ko so zraven prišli ljudje; če smo genetsko enaki inžinirjem, bi bili ogroženi tudi oni, ne gre se za slabo varnost, gre se za samomorilsko postavitev, ki nima smisla (ker so pač debilno skopirali sceno iz enice, s tem da so bila tam jajca postavljena namensko tako da bi koga okužila).

saj so bili ogroženi - they died

>Kot da tudi oni niso ljudje in politiki ...
>Pričakovati da bo zaradi tehnološkega napredka človeška psiha delovala kaj drugače, je utopično.

Saj ne pričakujemo, da bo delovala drugače, pričakujemo, da bo delovala enako oz. bolje. Ampak očitno so znanstveniki v prihodnosti totalni amaterji brez kakršnih koli ustaljenih postopkov rokovanja z nevarnimi snovmi.

Da ne omenjamo geologa, za katerega, ko prvič odpre usta in reče, da je tu zaradi denarja misliš, da je en plačanec (vojak), ne pa geolog. In ko na tujem planetu raje čepi v ladji, kot da bi ga zamimalo karkoli. A to so znanstveniki? Najboljši, kar so si jih lahko privoščili?

Da ne omenjamo geologa, za katerega, ko prvič odpre usta in reče, da je tu zaradi denarja misliš, da je en plačanec (vojak), ne pa geolog. In ko na tujem planetu raje čepi v ladji, kot da bi ga zamimalo karkoli. A to so znanstveniki? Najboljši, kar so si jih lahko privoščili?

Da, to najprej deluje malo debilno. Po drugi strani, pa če pogledaš na spletno stran https://www.weylandindustries.com/ imaš tam tudi timeline, ki prikazuje kolonizacijo v Weyland vesolju. Boš videl, da je do leta 2091 kolonizirano že marsikaj, zato je povsem možno da znanstvenik dojema pristanek na drugem planetu enako kot mi dojemamo pristanek na drugi celini. Pač ni posebnega.

Poldi112 je izjavil:

Najboljši, kar so si jih lahko privoščili?

... najboljši za neko misijo neznano v strogi tajnosti neke korporacije, kjer boš za dlje časa moral zapustiti svoje bližnje in raziskovalno delovno mesto doma, obenem pa te ne bo noben smel pogrešati (človeška življenja so nepomembna oz. se lahko na njih tudi eksperimentira po potrebi) itd.

Vrhunski strokovnjak se ne rabi iti tega, pa še vsi bodo vedeli, če ga kar naenkrat ne bo več doma + kar je napisal Nikec3 zgoraj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Pa dobro, možno je, samo se mi zdi malo verjetno. Plus da mi tudi slučajno ni jasno, zakaj sploh takemu tetoviranemu sitnemu nezainteresiranemu karakterju dodeliti vlogo geologa. Če bi rekli da bi bil vojak bi bil čisto super. Kaj so hoteli doseči s tem, da so tako opico dali v filmu za znanstvenika. Dvomim da to, da bo občinstvo preko dela "namiga" razmišljalo o pogrešljivosti in experimentiranju z njimi. Za eksperimente bi bilo valda lažje taki korporaciji par random klošarjev ugrabiti.

Je bil očitno pač dovolj pogrešljiv in hitro dostopen "strokovnjak" za poceni izdelavo virtualnega načrta vojaškega oporišča nezemljanov z vso potrebno tehnologijo pri roki; verjetno odpadli "znanstvenik" (prej kakšen tehnik - kje pa je rečeno, da je vsak govoril resnico), plačanec brez vrednot, ki je poleg tega bil še pod vplivom opojnih substanc

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Film, pri kateremu rabiš posebno spletno stran, moraš prebrati menda vse intervjuje o vprašnjih, ki se ti porajajo med ogledom,... To je top shit SciFi? Shit je, ja. Ne pa "Top Shit."

>prej kakšen tehnik - kje pa je rečeno, da je vsak govoril resnico

Nekako zaupaš vodji multi billion dollarjev vredne misije, da ne bo površen pri kadrih. Oz. da ne bo varčeval pri njih.

Torej od prastarega milijarderja, ki je tik pred smrtjo in vidi v tem edino rešitev (kar pomeni, da je v našem osončju preizkusil verjetno že prav vse in je pripravljen za dosego cilja tudi ubijati), pričakuješ racionalna dejanja?

DarkSite ::

Pa še nekaj je razvidno. Da Weyland in hčerka nista bila v dobrih odnosih. Vprašanje je, koliko je vplivala na odločitve, kako se bo razporedil denar za to misijo. Ali mu je mešala štrene?

Verjetno bomo gledali tudi v nadaljevanju ta odnos. Zato so tudi Weylanda postarali. Video

Looooooka ::

Tist za moje pojme sploh ni hcerka...ampak android. Sklepam pa da ji tega ni nihce povedal. Dodatno sumljivo je to, da tudi ne pokazejo ce je umrla ali ne.
««
9 / 25
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alien 5 (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
6617067 (7403) oo7
»

Alien: Awakening (strani: 1 2 )