» »

Široka noga in smučarski čevlji

Široka noga in smučarski čevlji

msjr ::

Že nekaj let se spravljam kupovat smučarske čevlje in nimam uspeha.

Alpinin širok model je bil sicer v trgovini ok, a je po prvem smučanju tiščal v peti in tudi širjenje ni pomagalo, tako da sem jih dal naprej. Salomon, Dalbello, Nordica, Dynafit, Tecnica, Head... nič pametnega. V glavnem iščem model, ki bi imel flex index okoli 80 in širino okoli 106 (raje več, če sploh obstaja).

Freemotion je zgledal obetaven, a so tako ozki, da se ne spravim not, naj bi imeli tudi širok model, a ga zaenkrat v Ljubljani ni.

Atomicovi LF 90, so bili še najbližje uspehu, a so me tiščali pri peti. Sicer so bili 104, na sajtu piše, da imajo tudi 106, bom pogledal naokoli.

Lepo prosim za pomoč, sem že googlal in gledal razne forume, vendar nisem našel nobenih pametnih informacij. Tudi če se spomnite kakšne ne tako znane znamke je odgovor dobrodošel.

mat xxl ::

Vprašaj direktno v Alpino se je dalo včasih tudi po naročilu dobiti !

msjr ::

Bom poklical in poročal, če bo koga v prihodnosti zanimalo.

(čeprav kot sem slišal gre večinoma za vlivanje s peno, tisto je pa trdo kot hudič in je primerno za tekmovalce in res vrhunske smučarje. Za cel dan na smučišču pa to ni)

ta-mau ::

V Žireh vložek košta ca. 50€. Je pa to poseben vložek v katerega ti vbrizgajo dvoje vrst kemikalij. Zadeva se kar konkretno segreje in stisne, vseeno pa ne delim mnenja da so tako neudobni kot nekateri pravijo. Težave s preširokim stopalom nisem rešil, se je pa izkazalo da se je filing pri nadzoru pancerja konkretno izboljšal. Morda so res v primerjavi z originali bolj trdi a po trudi strani ponujajo večjo stabilnost, kontrolo, oporo.. Odvisno kaj iščeš in kaj ti je prioriteta. Pena se fila ca. 2cm od podplata navzgor na obeh straneh v trikotniške vstavke, zavežeš pa jih z vezalkami - pazi da jih ne prenašponaš :)

Če ti razne širitve in piljenja ne pomagajajo lahko probaš še z prerazporeditvijo sil s pomočjo vložkov (nisem bil preveč zadovoljen z njimi pa še cena je ohoho - pri nas formaplus), različne home made vsadke, ki so mi do zdej še najbolj pomagali pa tudi cena gume ni preveč draga, kot zadnje pa se lahko zapelješ do sosedov. Pomoje ti pancerje poštimajo v nulo, se pa zagotovo strošek giblje okoli 1k€. Je pa tako, da če te v peti stiska pomoje nimaš druge izbire kot širjenja, kjer pa je problem da ne veš kje točno in kolko moraš plastiko razširit.

Pred novo sezono nameravam še sam malček eksperimentirat z razširitvami pa bomo vidli kako se bo obneslo.. V mislih imam ene nore ideje, tko da če bo čas dopuščal proti koncu januarja upam, da uspem zadevo uresničit :) Če uspeš kaj rešit sporoči...

Apofis ::

V Intersportu...Model od Salomona...okrog 90 flexa...školjko se da segreti že v trgovini, da se razširi do nekje 106 mm

msjr ::

Apofis je izjavil:

V Intersportu...Model od Salomona...okrog 90 flexa...školjko se da segreti že v trgovini, da se razširi do nekje 106 mm


Šel še enkrat tja pogledat ta model. Sicer dobra ideja, ampak tišči v peti, kjer pa se ne da raztegniti, torej bi bil v tem primeru boljši Atomic LF 90.

Apofis ::

Pa B90 od Atomica? Tut precej masiven model?

msjr ::

No takole, se oglašam, upam da bo ta informacija pomagala še komu s širokim in visokim stopalom. Po priporočilu sodelavca, ki ima podobne probleme sem poklical v Koala šport v Ivančni gorici. Tam je tako, da si te treba vzeti čas, ker sem bil tam približno štiri ure. Malo klepetanja, malo čakanja, veliko probavanja in predvsem strokovnost! Najprej mi je tip pomeril nogo tako kot je treba in ugotovla sva, da imam širino noge 117. Najširši pancerji so 106. Malo sem zapaničaril, ampak je rekel da se vse da, pa sem najprej moral odmisliti, da me čevelj tišči pri strani in predvsem najti dober model - salomon CS flex 100. Ko je bilo to narejeno, mi je na kritičnih mestih polepil stopalo s pencami (da se tam pancer lepo razširi), potem pa je segrel čevelj in zaenkrat je vse ok. Mogoče bo treba še peto malo razširit, nisem še čisto prepričan.

Tudi če ne bi bili CS pravi da se da vsak pancer prilagoditi, tako da se ne splača hiteti raznimi vložki z vacuum fit in foam tehnikami. V glavnem, končno nekdo, ki ve kaj dela, se splača počakat, v mojem primeru bi čakal še dlje.

GrimReaper ::

Jest mam pa noge dost na O (za dva prsta med koleni če dam stopala skupaj), lansklet sem po dolgem času probal smučat, ampak me je začel bolet v nogah že takoj ko sem dal pancarje gor.
A obstaja kej zame al bom moral kar pozabit smučanje?
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

msjr ::

Mislim, da se da boljše pancerje naštelat tako, da ti bo ustrezalo, ko sem jaz probaval svoje je dal enega izmed "pacientov" na vezi in mu je štelal nagib. Pejt k temu tipu, nesi svoje čevlje in malo povprašaj. Ti bo znal povedat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup pohodnih čevljev (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
858229129 (5606) theStranger
»

Rekreativno smučanje - Oprema, smučišča (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
11819564 (1728) Magic1
»

Nakup smučarske opreme

Oddelek: Šport
283782 (644) JanezH
»

Katere pancerje za rekreativca?

Oddelek: Šport
103674 (3334) kremenko1
»

Katere pancerje kupiti?

Oddelek: Loža
104474 (4364) Jackass

Več podobnih tem