Forum » Strojna oprema » Zvok prek HDMI povezave?
Zvok prek HDMI povezave?
Rias Gremory ::
Živjo,
Ker smo kupili TV z HDMI vhodom bi ga rad izkoristil v polni meri. Namreč matral sem se in nisem dobil zvoka na TV. Probaval sem z računalnika na katerega je nameščen Xubuntu (bi bil kakšen drug distro bolj primeren?). Za predvajanje sem uporabil VLC. Kakšen zvok lahko HDMI sploh prenaša?
Televizor je ta.
Lp
Ker smo kupili TV z HDMI vhodom bi ga rad izkoristil v polni meri. Namreč matral sem se in nisem dobil zvoka na TV. Probaval sem z računalnika na katerega je nameščen Xubuntu (bi bil kakšen drug distro bolj primeren?). Za predvajanje sem uporabil VLC. Kakšen zvok lahko HDMI sploh prenaša?
Televizor je ta.
Lp
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Zoro3 ::
Najvrjetneje si moreš nastavit pod nastavitve zvoka, da je od grafike zvok (HDMI) narejen na privzeto.
Rias Gremory ::
Računalnik: http://www.notebookcheck.net/Review-Ace...
Grafična je pa NVIDIA GeForce 9500M GS. Nobenega adapterja/pretvornika ni vmes, samo hdmi kabel dolžine 3m se mi zdi.
Z nastavitvami sem se pa veliko igral vendar nisem našel nič pametnega, bom poročal čez par dni.
Lp, LinksysOne
Grafična je pa NVIDIA GeForce 9500M GS. Nobenega adapterja/pretvornika ni vmes, samo hdmi kabel dolžine 3m se mi zdi.
Z nastavitvami sem se pa veliko igral vendar nisem našel nič pametnega, bom poročal čez par dni.
Lp, LinksysOne
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rias Gremory ()
borut_p ::
Če je še vedno res ne vem, pravijo da ATI grafične podpirajo zvok preko grafične že po defaultu, če imaš pa nvidia je potrebno vezati kabel iz matične plošče na grafično. Preveri če ti tv predvaja zvok preko hdmi. Pa še HD driverje za zvočno (npr realtek HD)
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borut_p ()
69charger ::
To je traparija,jaz brez problema priklopim samo HDMI kabel na Nvidio in samo preklopim v Windowsih,na katero napravo naj oddaja zvok in že deluje. Nvidia priloži svoje HDMI gonilnike za zvok zraven celotnih gonilnikov,ki se naložijo če jih seveda obkljukaš.
Pri mobilnih grafičnih karticah je pa seveda to drug problem,če proizvajalec ne priključi tega kabelčka tovarniško(zgleda je to splošen problem pri Acerjih). Pri novejših serijah Nvidij je baje to odpravljeno. Odpri ga,priklopi kot kaže na sliki in to je to.
Pri mobilnih grafičnih karticah je pa seveda to drug problem,če proizvajalec ne priključi tega kabelčka tovarniško(zgleda je to splošen problem pri Acerjih). Pri novejših serijah Nvidij je baje to odpravljeno. Odpri ga,priklopi kot kaže na sliki in to je to.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 69charger ()
borut_p ::
Glede na tvoj pripis, da premoreš gtx550 grafično je očitno to že poštimano. sam imam 260gt pa to še ni. Imam pa sicer vezano drugače ampak tak to je.
Pa ne se preveč razburjat, vsak pove svojo izkušnjo
LP
Pa ne se preveč razburjat, vsak pove svojo izkušnjo
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borut_p ()
pi pawr ::
Še enkrat poglej za zavihek "odvod" pri zvočnih nastavitvah nastavitvah. Oz. nekaj podobnega mora biti.
69charger ::
Ravno včeraj sem preprosto vtaknil 9800GT v en računalnik,naložil gonilnike in že deluje,brez potrebnih kablov. Samo mogoče rabiš minutko časa da pregledaš malce po Realteku,ali pa uporabiš program soundswitch za preklaplanje izhodov.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Obolala bom - WIN 10Oddelek: Pomoč in nasveti | 5840 (3849) | egypt |
» | DVI(PC)--->HDMI(TV) ni zvoka (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 21748 (10860) | BorutK-73 |
» | PC povezava na TVOddelek: Zvok in slika | 5144 (4812) | roadruner |
» | dvi-hdmi povezava na tvOddelek: Strojna oprema | 3401 (2555) | davco |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23694 (14998) | al3n |