Forum » Programiranje » Pobiranje podakov z Wikipedije
Pobiranje podakov z Wikipedije
koseks ::
Pozdravljeni,
potreboval bi ene podatke iz wikipedije, ki bi jih shranil v podatkovno bazo. Zanima me če se da kako povezat na wikipiedijo in te podatke dobit ali jih lahko dobim samo preko html-ja oziroma poiskat te podatke v html in jih izluščit in kasneje shranit v bazo.
LP
potreboval bi ene podatke iz wikipedije, ki bi jih shranil v podatkovno bazo. Zanima me če se da kako povezat na wikipiedijo in te podatke dobit ali jih lahko dobim samo preko html-ja oziroma poiskat te podatke v html in jih izluščit in kasneje shranit v bazo.
LP
- spremenil: Mavrik ()
metalc ::
Kakšni so pravzaprav ti podatki? V obliki tabele?
Kakorkoli že, še ena možnost je klik na uredi/edit/... in dobiš "izvorno kodo" članka. To so neke kode za kao hitrejše vnašanje (v primerjavi s HTML) in po mojem bi morale biti lažje za parsanje.
Kakorkoli že, še ena možnost je klik na uredi/edit/... in dobiš "izvorno kodo" članka. To so neke kode za kao hitrejše vnašanje (v primerjavi s HTML) in po mojem bi morale biti lažje za parsanje.
Spura ::
Malo vec specifike. Jst sm sicer ze naredil program, ki sedi na irc kanalu in na ukaz izpljune vn prvi odstavek wikipedie za neko geslo.
koseks ::
Ene statične podatke ki so na wikipediji si moram prenest v bazo.
zaj ena varianta je da pac izluscim iz html kode podatke.
Zanimam me če je se kaksna druga varianta
zaj ena varianta je da pac izluscim iz html kode podatke.
Zanimam me če je se kaksna druga varianta
negotiator ::
Da ne odpiram nove teme...
Ima še kdo težave z Wikipedijo? Slovenska mi deluje, angleška pa karkoli odprem, notri piše, da članek s tem imenom ne obstaja. Kot, da bi kdo kaj shekal..
Ima še kdo težave z Wikipedijo? Slovenska mi deluje, angleška pa karkoli odprem, notri piše, da članek s tem imenom ne obstaja. Kot, da bi kdo kaj shekal..
All easy problems have already been solved.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Optimizacija API-jaOddelek: Programiranje | 1870 (1103) | AndrejS |
» | Podatkovna baza na oblakuOddelek: Izdelava spletišč | 1661 (1129) | sostarpof |
» | PHP tabela in baza SQLOddelek: Programiranje | 1157 (1050) | Puzo |
» | Skripta za naročila in predračuneOddelek: Izdelava spletišč | 1070 (928) | dobaluka |
» | PHP/HTML strokovnjaki help!Oddelek: Izdelava spletišč | 1812 (1523) | TheHijacker |