» »

Poravnava tekst-a v corel drawu (ni točna)

Poravnava tekst-a v corel drawu (ni točna)

psyke ::

kdor se spozna v corel draw mi bo lahko mogoče pomagal

če izberem tekst v corel drawu in recimo en pravokotnik in nato pritisnem ctrl + c in ctrl + e, teksta ne bo poravnal čisto točno na center pravokotnika ampak bolj na desno. Se to lahko da kako popravit da ti tudi tekst poravna čisto na sredino? ena opcija je da konvertiraš tekst v vektorje in potem ti poravna čisto na sredino ampak jaz hočem to storiti brez tega. v glavnem ko klikneš na tekst vidiš v tistem pravokotniku ki označuje "obseg" teksta na levi strani teksta malo "praznega prostora" in nevem zakaj, to skušam odpraviti, ker glih zaradi tega praznega prostora ne poravna točno na sredino.

blackbfm ::

Mislim da ne gre. Naredi vektorsko kopijo pa si nekako označi pa potem tekst tja premakni.

MajorM ::

Prvič opazil tole. Je pa "pogrešek" precej majhen.

Jah mene tut moti, sploh ko hočeš kakšno zadevo res v piko zadet. Perfekcionist, jebiga :p

floyd1 ::

Poskušaj še s kakim Adobe Pro fontom, če je kaj boljše. Včasih so za take stvari krive tudi šalabajzersko narejene pisave. Ampak ker je tu govora o Corel Draw-ju bi to lahko izključil...
Corela (predvsem Draw) sem v službi ogromno uporabljal in to od verzije 4 dalje. Hitro so dodajali nove in nove funkcije, a NIKOLI naredili popolnoma delujočega izdelka. Škoda.

LapD ::

To se dogaja v vseh programih ... črke v fontih imajo pač določene margine okrog sebe, zato ti da še nekaj prostora levo in desno. Edina rešitev je kot si ugotovil pretvorba v krivulje, kar pa ni tak problem sploh ker moraš to itak narediti, ko daš zadevo v tisk. Pač narediš kopijo teksta, pretvoriš, klikneš align ter skriješ original. Če moraš kasneje popravljat tekst pa ponoviš vajo.

edit typo ...
web&motion designer

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LapD ()

Tekst se daje v krivulje zato ker nimajo vsi vseh fontov, ne zato ker bi bilo tehnološko potrebno - program to naredi sam od sebe ko izpiše zadevo na izhodni enoti.

LapD ::

Menda je vsem jasno zakaj se to dela ... sam tle je problem poravnava, če sem prav zastopil.
web&motion designer

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izobraževanja InDesign

Oddelek: Programska oprema
111386 (1187) opeter
»

Photoshop - tiskarna!!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
153979 (3680) lonz