Forum » Kaj kupiti » Prenosni disk?
Prenosni disk?
Mesar ::
Ethernet vhod bo hudo problemček razen če boš jemal NAS enote, pri standardnih zunanjih diskih pa so kolikor je meni znano bolj izjema kot pravilo, če me razumeš.
XS!D3 ::
Zunanji disk, ki ima ethernet priključek je pravzaprav NAS. Ampak pazi glede gigabit ethernet, ker je marsikdaj uporabljen kot marketinška finta, namreč sam gigabit vmesnik ti nič ne pomaga, če je ozko grlo prešvoh čipovje, ki ne uspe handlat večjih prenesov. Recimo teoretični max. za gigabit omrežje je 125MB/s, ampak je dosti cheap NASov, ki enostavno ne zmorejo več kot 10MB/s in v tem primeru, ti sam gigabit vmesnik ne pomaga nič. Predlaga, da si malo pogeldaš tole tabelo in teste na tej strani in izbereš NAS glede na tvoje potrebe.
Drugače pa to, da imaš gigabitno omrežje ni ovira, če ne potrebuješ velike prepustnosti, bo tudi disk 100M vmesnikom deloval, čeprav kot sem že omenil imajo ponavadi kar gigabitne vmesnike, ozko grlo pa je drugje.
Drgače pa le kot primer recimo WD My Book Live, je še najbolj podoben običajnemu zunanjemu disku (po fizični velikosti...) z mrežnim preklopom, mora pa biti obvezno tazadna gen., ki ima prenose okoli 40MB/s, tastare so bile baje bolj krš.
Drugače pa to, da imaš gigabitno omrežje ni ovira, če ne potrebuješ velike prepustnosti, bo tudi disk 100M vmesnikom deloval, čeprav kot sem že omenil imajo ponavadi kar gigabitne vmesnike, ozko grlo pa je drugje.
Drgače pa le kot primer recimo WD My Book Live, je še najbolj podoben običajnemu zunanjemu disku (po fizični velikosti...) z mrežnim preklopom, mora pa biti obvezno tazadna gen., ki ima prenose okoli 40MB/s, tastare so bile baje bolj krš.
Selassie ::
Pomoje da bi bil tale kr vredu ker ima se usb vhod ki ga bom tud potreboval, ker bom se tv priklopu da bom mev snemalnik
http://www.mimovrste.com/artikel/206011...
http://www.mimovrste.com/artikel/206011...
Mesar ::
Ni samo dejstvo, da samo zunanjega diska z ethernetom neboš kr tak dobil ampak tudi, da ti ne bo podpiral gigabitne linije tako ali drugače... tale sicer ima ethernet kolikor gledam za hitrosti pa piši na mimovrste, da ti povejo kateri disk je noter :)
XS!D3 ::
Tudi pri tem disku, je po mojem ozko grlo drugje in ne sam disk ali mrežni vmesnik. Hitrosti prenosa na testu pa lahko vidiš na linku, ki sem ga dal v zgornjem postu, so pa po mojem mnenju kar solidne, vprašanje je le, če zadostujejo tebi.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrost prenosa prek mreže -domače okoljeOddelek: Strojna oprema | 1634 (1485) | dj_uro |
» | Izbira wireless routerja za NASOddelek: Omrežja in internet | 2460 (2253) | Silver |
» | FileServer za backupe (Little falls 2?, ketere diske ...) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 5004 (3783) | steev |
» | Zmogljivejši NAS RAID serverOddelek: Kaj kupiti | 2261 (1928) | Brane2 |
» | utp?Oddelek: Omrežja in internet | 2025 (1630) | iNN |