Forum » Kaj kupiti » Nov računalnik - vaše mnenje
Nov računalnik - vaše mnenje
Maglorfin ::
Najprej lep pozdrav vsem.
Žal sem malo prepozno - par dni po nakupu novega računalnika odkril oz. nekako prisurfal do tega zelo izčrpnega in informativnega foruma. Po svoje škoda, pa drugi strani pa ni take panike, ker sem se pred nakupom posvetoval z bivšim sošolcem iz gimnazije, ki je danes izkušen računalničar. Čeprav imam računalnik že doma, imam še 10 dni časa, da kakšno komponento brez posledic zamenjam za boljšo, če bi se izkazalo, da bi bilo to res potrebno in/ali smiselno. Zato me zanima vaše mnenje o moji konfiguraciji.
- ohišje Gigabyte Luxo x140
- procesor Intel Core i7 2600
- matična Gigabyte GA-Z68P-DS3
- napajalnik Gigabyte Superb E570
- hladilnik procesorja Cooler Master Hyper TX3
- RAM Kingston PC3-10666 Value Kit 16 GB
- grafa Sapphire Radeon HD 6770 1 GB
- Blu-ray/DVD-RW pogon Samsung SH-B123L/BSBP
- disk Crucial M4 RealSSD 64 BG
- Windows 7 Home Premium 64 En
Za vse našteto sem odštel 978 EUR. Po kolegovem priporočilu sem nabavil pri AGT-ju. Po odkritju tega foruma sem o njih prebral veliko negativnega zaradi dolgih dobavnih rokov, ampak so mi ob naročilu in plačilu avansa povedali, da bo trajalo cca. dva tedna, kar sem tudi vzel v zakup, tako da je moja izkušnja z njimi pozitivna - že ob prvem obisku sem dobil zelo dober vtis zaradi prodajalca, ki je zelo dobro vedel, o čem govori in mi je znal odlično svetovati pri sestavi. Pozneje sem šel sam na boljši procesor in boljšo grafo.
Ker še nisem imel časa za inštalacijo špilov, me skrbi oz. zanima predvsem, kako bo PC sposoben poganjati npr. Flight Simulator X, ki je na polnih nastavitvah en najbolj požrešnih špilov. Za Cod: MW3 ali Battlefield 3 me verjetno ne rabi skrbeti - ali pač?!
Skratka, vesel bom vaših mnenj in predlogov. Hvala že vnaprej za trud.
Žal sem malo prepozno - par dni po nakupu novega računalnika odkril oz. nekako prisurfal do tega zelo izčrpnega in informativnega foruma. Po svoje škoda, pa drugi strani pa ni take panike, ker sem se pred nakupom posvetoval z bivšim sošolcem iz gimnazije, ki je danes izkušen računalničar. Čeprav imam računalnik že doma, imam še 10 dni časa, da kakšno komponento brez posledic zamenjam za boljšo, če bi se izkazalo, da bi bilo to res potrebno in/ali smiselno. Zato me zanima vaše mnenje o moji konfiguraciji.
- ohišje Gigabyte Luxo x140
- procesor Intel Core i7 2600
- matična Gigabyte GA-Z68P-DS3
- napajalnik Gigabyte Superb E570
- hladilnik procesorja Cooler Master Hyper TX3
- RAM Kingston PC3-10666 Value Kit 16 GB
- grafa Sapphire Radeon HD 6770 1 GB
- Blu-ray/DVD-RW pogon Samsung SH-B123L/BSBP
- disk Crucial M4 RealSSD 64 BG
- Windows 7 Home Premium 64 En
Za vse našteto sem odštel 978 EUR. Po kolegovem priporočilu sem nabavil pri AGT-ju. Po odkritju tega foruma sem o njih prebral veliko negativnega zaradi dolgih dobavnih rokov, ampak so mi ob naročilu in plačilu avansa povedali, da bo trajalo cca. dva tedna, kar sem tudi vzel v zakup, tako da je moja izkušnja z njimi pozitivna - že ob prvem obisku sem dobil zelo dober vtis zaradi prodajalca, ki je zelo dobro vedel, o čem govori in mi je znal odlično svetovati pri sestavi. Pozneje sem šel sam na boljši procesor in boljšo grafo.
Ker še nisem imel časa za inštalacijo špilov, me skrbi oz. zanima predvsem, kako bo PC sposoben poganjati npr. Flight Simulator X, ki je na polnih nastavitvah en najbolj požrešnih špilov. Za Cod: MW3 ali Battlefield 3 me verjetno ne rabi skrbeti - ali pač?!
Skratka, vesel bom vaših mnenj in predlogov. Hvala že vnaprej za trud.
joman ::
Jaz bi na tvojem mestu zamenjal grafo, za MSI GeForce GTX 560 Ti 1GB Twin Frozr II OC, pa maš nekaj časa mir.
meandmouse ::
Zamenjaj procesor za Core i7 2500k, z razliko kupi močnejšo grafično(to, ki jo je joman priporočal).
Webeg ::
Ker kot vidim si vzel plato Z68 ti priporocam, da zamenjas procesor na enega z K koncnico. Z68 plata omogoca navijanje procesorja.
Kolikor razumem je racunalnik namenjen igranju iger?
Potlej se ti splaca narediti tako kot je predlagal meandmouse in joman. Zamenjaj procesor za i5 2500K in z razliko kupi 560 Ti grafo ter hladilnik za procesor.
Ce je kolega izkusen racunalnicar ti naj pol za en pir navije procesor na 4Ghz, lahko si ga tudi sam ce imas cas pa voljo se kej novega naucit.
Potlej se ti splaca narediti tako kot je predlagal meandmouse in joman. Zamenjaj procesor za i5 2500K in z razliko kupi 560 Ti grafo ter hladilnik za procesor.
Ce je kolega izkusen racunalnicar ti naj pol za en pir navije procesor na 4Ghz, lahko si ga tudi sam ce imas cas pa voljo se kej novega naucit.
HDvideo ::
Ker kot vidim si vzel plato Z68 ti priporocam, da zamenjas procesor na enega z K koncnico. Z68 plata omogoca navijanje procesorja.
+1
Maglorfin ::
Ne, računalnik ni prvenstveno mišljen kot gamerski PC, ampak za normalno vsakodnevno uporabo (Office, internet, mail, glasba, filmi - ti sicer v visoki definiciji, zato sem vzel Blu-ray pogon in Full HD LED monitor). Res pa je, da sem želel tudi, da je sposoben pognati kakšno novo igro in ker sem se v prvih dveh tednih uporabe prepričal, da mu to ni problem (npr. popolnoma gladek gameplay pri Call of Duty: Modern Warfare 3 in Flight Simulator X, oboje pri max nastavitvah), bom komponente zaenkrat kar obdrzal in se morda cez kaksno leto po potrebi odlocim za boljso grafo. Poleg vsega sem obstojeco grafo se softversko navil, tako da res nimam problemov z njo.
Webeg, hladilnik za procesor imam ze zdaj, verjetno si spregledal (Cooler Master Hyper TX3).
Sicer pa hvala vsem za mnenja in nasvete in srečno novo leto! :)
Webeg, hladilnik za procesor imam ze zdaj, verjetno si spregledal (Cooler Master Hyper TX3).
Sicer pa hvala vsem za mnenja in nasvete in srečno novo leto! :)
When you look into the abyss,
the abyss also looks into you.
the abyss also looks into you.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestavljam Računalnik, prosim za pomoč !Oddelek: Pomoč in nasveti | 2938 (1688) | barocco |
» | Novi gaming PC (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 35035 (29405) | Siddh |
» | Nov računalnik - 800 eurOddelek: Kaj kupiti | 3155 (2446) | Janac |
» | Nekaj komponent za 650€ max!Oddelek: Kaj kupiti | 5735 (5211) | OmegaM |
» | Nakup računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 7139 (6100) | knap |