» »

Brezžične tipkovnice oz. kompleti

Brezžične tipkovnice oz. kompleti

CyberPunk ::

Kako je dandanes z varnostjo brezžičnih tipkovnica+miška kompletov ("nano" receiver, 2.4 GHz, 10 m domet)? Ali vsi, ki se prodajajo pri nas, uporabljajo enkripcijo? Lahko "naključni sosed" relativno enostavno prisluškuje podatkom s tipkovnice oz. pošlje na računalnik svoje "tipke"? Kdaj se elementi dejansko "sparijo" (zgolj ob prvem priklopu?)?

cekr ::

Pa ti misliš, da te zadeve res nesejo tako deleč?
Kakšen že po 1(enem) metru omaga.

Pri teh zadevah raje glej, da ti pašejo na roke,
da boš z lahkoto dosegel svoj cilj...
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

6 m, ena stena, kup krame vmes, se vedno dela, naprej pa se nisem sprobaval. :) Ampak domet niti ni bistven, ce ima npr. zgornji sosed masino na tleh in jaz anteno pod stropom... >:D Sicer pa ne sprasujem o ergonomskih odlikah in vprasanje sem z namenom postavil v razdelek Informacijska varnost. Najbrz nisem edini, ki pogresa kvalitetnejso dokumentacijo pri "sodobnih gadgetih" (njega dni je Philips kvalitetnim navodilom celo prilagal nacrt TV ali radijskega aparata)... :'(

b ::

Ne, nisi edini. Ker tega ni, jaz ne uporabljam brezžičnih tipkovnic/miši.

OK, miš mogoče (imam eno za rezervo), tipkovnice pa niti slučajno, če ni dokumentacije, kako je izvedena enkripcija. Še raje bi videl open source firmware. Ne vem zakaj tega ne naredijo, saj ni tle nekih blaznih poslovnih skrivnosti, tipkovnice so ja čisto commoditized roba.

Phoebus ::

b: tipkovnica je eno, ampak miš? :) Bo Lump(tm) štel kilometrino miške? :-)

b ::

Sej sem rekel, da mam eno rezervno miš, ki je brezžična :) Samo uporabljam je ne, ker je zaradi baterij težja, pa nobene potrebe nimam, kabel je čisto dovolj dolg.

Iatromantis ::

Mislim, da ni nič šifrirano, še kje drugje, kjer so tudi mreže, ni, kaj bo tu, ko proizvajalec kar predpostavi, da neomrežene stvari ne rabijo enkripcije.

Anekdotični primer so brezžične slušalke -> preselil sem se že dvakrat, a na obeh lokacijah lahko poslušam sosede na prvem in na drugem kanalu...

RejZoR ::

Enkripcija na miši je res brezvezna, na tipkovnici pa se mi niti ne zdi tko zgrešena. Bi pa človek v današnji dobi nekako pričakoval, da bi vsi proizvajalci na wireless tipkovnicah uporabljali nič manj kot AES128 oz nek primeren scrambler, ki bi onemogočal odčitavanje pritisnjenih tipk.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

boogie_xlr ::

A ni to nekdo že naredil prisluškovalec za žične tipkovnice?

Ce sklepam po cenah na tej strani, potem so verjetno vse el-cheapo tipkovnice (oz. tisto, kar se dobi za vsakdanjo rabo v stacunah) bodisi brez enkripcije bodisi s kaksno zelo sibko.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

logitech ultrax nadomestek? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Strojna oprema
13826381 (12938) scipascapa
»

VGA se poslavlja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
6219402 (17011) Jst
»

Nova anketa: Koliko ste odšteli za tipkovnico in miško s podlogo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ankete
877666 (6318) specterss
»

katera miška je najboljša izbira (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
847795 (5956) Meddo
»

tipkovnica

Oddelek: Kaj kupiti
272368 (1914) C_maniak

Več podobnih tem