» »

Povezana na Wifi in Ethernet istočasno

Povezana na Wifi in Ethernet istočasno

ameba ::

Živjo,


zanima me, če se da z mrežno kartico, ter Wifi anteno istočano priključiti na internet, preko drugih ponudnikov.
Torej priklopil bi se na internetnega ponudnika A ( preko kabla ), ter internetnega ponudnika B ( wireless ), ter koristil 2 linijo istočasno.

Primer: V VMware bi koristil linijo B, v sistemu pa linijo A.

Reycis ::

Racunalnik bo imel dva IPja in se na oba odzival vendar pa bo vse povezave, ki jih odpiras ti, delal preko tistega prehoda ki ima visjo prioriteto. Ce povezava faila potem gre na naslednji prehod. Mislim, da je to stolpec "Metric" pri ukazu route print. Obstajajo sicer aplikacije kjer lahko nastavis kateri IP ti uporablja ampak ne vem pa za moznost da bi preko OS nastavil na kater IP naj se ti obesi katera aplikacija. Lahko pa preko ukaza route nastavis prioritete:
3: linija b
2: linija a
1: linija b ce gre za IP, ki jih uporablja VMware

BTW windowsi ze avtomatsko posortirajo lokalne mreze nad zunanje in poskrbijo tudi za lan > wireless > dialup.
E.G. lan subnet > wireless subnet > lan internet > wireless internet

ameba ::

Primer:

Wifi linijo bi imel za lastno uporabo, kabelsko linijo pa bi pustil v hiši, kjeri bi jo tudi drugi uporabniki koristili, ne da bi jih sam omejeval.
Tvoj post sem "razumel", vendar brez predznanja si ne morem pomagati.






Našel sem to

http://www.computing.net/answers/networ...

http://www.tomshardware.co.uk/forum/288...

Želim pa si kak vodič, kjer bi vse lepo pisalo po točkah oz. da bi bila v debati, kot so na linkih razvidna rešitev problema.


Lp

blackbfm ::

V kolikor imaš USB wifi mrežno jo komot "priklopiš" v vmware, tam pa sistem po svoje razpolaga z njo. V tem primeru ne rabiš nobenih extra nastavitev.

Reycis ::

Jaz sem razumel, da hoces EN racunalnik met priklopljen na dva providerja. Ce te zdaj prav razumem hoces imet svoje omrezje prikljuceno na dva ponudnika kjer bi se default klienti povezovali preko enega ponudnika VMware pa preko drugega?

AndrejS ::

Če uporabiš vmware ni problema... eno kartico uporablja vmware , drugo pa host.

metalc ::

Seveda si lahko povezan na internet prek več linij od različnih ISP, temu se angleško reče multihomed host in ga danes najbrž podpira že vsak OS. Obstaja tudi možnost združevanja povezav (zadeva se od OS do OS imenuje drugače, do zdaj sem zasledil izraze trunking, link aggregation, IP multipathing...), kjer več fizičnih vmesnikov združiš v enega navideznega (pri nekaterih OS lahko uporabiš skoraj katerokoli kombinacijo, drugi zahtevajo, da so vmesniki enaki) in tega konfiguriraš, da npr. uporablja eno povezavo, drugo pa samo, ko prva izpade, ali da porazdeljuje promet po vseh, ali.... Da se nastaviti, da če IP naslov izpolnjuje en nabor pravil, naj gre prek ene povezave, sicer prek druge, to se v OS nastavi v routing pravilih in internetni usmerjevalniki ISPjev tudi dejansko delujejo tako in si po specializiranih protokolih izmenjujejo tabele s temi pravili.

Lahko pa seveda tudi rečeš OS, da en vmesnik nativno pusti pri miru in ga "podtakneš" VMware, da ga "šofira" izključno njegov gostujoči OS.

shovty ::

Je možno, samo se je treba mal z nastavitvami poigrat. Sam imam sicer na mac-u nastavljeno da mi mac-os laufa na wireless, winsi ki jih pa laufaum u paralelsih pa na kablu. Fora je v tem da na primarnem os-u nastaviš prioriteto na katero mrežno hočeš, v paralelsih (v tvojem primeru vmware) pa nastaviš da ti bridga ethernet connection.

ameba ::

OK hvala za odgovore in pomoč. Ko bom imel čas se bom malo poigral, da vidim kako zadeve delujejo.

Naštel sem

http://www.webhostingtalk.com/showthrea...

http://www.sevenforums.com/network-shar...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VMware Player - DNS server zmešan

Oddelek: Programska oprema
224858 (4427) AndrejO
»

Windows 8 wifi težava

Oddelek: Pomoč in nasveti
111290 (1101) Paramedic
»

Domače omrežje - linija in wireless

Oddelek: Omrežja in internet
354291 (3770) amigo_no1
»

Ubuntu - download legalnega programja preko ethernet priključka.

Oddelek: Operacijski sistemi
185118 (4798) Phantomeye
»

Kako narediti wireless router it PC-ja

Oddelek: Omrežja in internet
213846 (2586) All

Več podobnih tem