Forum » Omrežja in internet » posodobitev omrežja - 802.11 bgn ter 1gbps ethernet
posodobitev omrežja - 802.11 bgn ter 1gbps ethernet
NoName ::
torej... na eni lokaciji bi posodobil obstoječe omrežje:
- 1x asus wl500gp kot pppoe router z wifi dostopom, na katerega se so priključeni:
- 1x ethernet NAS strežnik
- 1x ethernet PC
- 4x wifi PC
- 1x wifi Asus wl500gp (v WDS/bridge), na katerega je povezan le en mrežni tiskalnik
obstoječa infrastruktura je postavljena kakih pet let, pa bi jo nadgradil z gigabitno mrežo ter 802.11n brezžično mrežo - me nič ne moti, če bi delovala na 2.4 in 5ghz območju, ker gre za dokaj naseljeno področje, k ma vsak 'sosedov mulc' dobri stari linksysov wifi router, torej so vsi tisti trije clean kanali že precej zasedeni... budgeta je kakšnih 200-300€, pogojno še kakih 50€ zraven... zadeva je postavljena v večstanovanjski hiši, wifi odjemalci so od routerja oddaljeni do 15m, vmes pa kakšna stena armiranega betona. rad bi pa, da bo omrežje brezhibno delovalo vsaj še naslednjih pet let.
sem odprt za predloge, od kakih novejših linksysov z dd-wrt, mikrotikov, ruckusov, ... kaj bi bilo najbolje za nabavit price/performance, ter predvsem za stabilnost, za wireless varnost bi bil wpa2 psk z aes šifriranjem
- 1x asus wl500gp kot pppoe router z wifi dostopom, na katerega se so priključeni:
- 1x ethernet NAS strežnik
- 1x ethernet PC
- 4x wifi PC
- 1x wifi Asus wl500gp (v WDS/bridge), na katerega je povezan le en mrežni tiskalnik
obstoječa infrastruktura je postavljena kakih pet let, pa bi jo nadgradil z gigabitno mrežo ter 802.11n brezžično mrežo - me nič ne moti, če bi delovala na 2.4 in 5ghz območju, ker gre za dokaj naseljeno področje, k ma vsak 'sosedov mulc' dobri stari linksysov wifi router, torej so vsi tisti trije clean kanali že precej zasedeni... budgeta je kakšnih 200-300€, pogojno še kakih 50€ zraven... zadeva je postavljena v večstanovanjski hiši, wifi odjemalci so od routerja oddaljeni do 15m, vmes pa kakšna stena armiranega betona. rad bi pa, da bo omrežje brezhibno delovalo vsaj še naslednjih pet let.
sem odprt za predloge, od kakih novejših linksysov z dd-wrt, mikrotikov, ruckusov, ... kaj bi bilo najbolje za nabavit price/performance, ter predvsem za stabilnost, za wireless varnost bi bil wpa2 psk z aes šifriranjem
I can see dumb people...They're all around us... Look, they're even on this forum!
b ::
Asus rt-n16 je okrog 100EUR. Gor dela 100% dd-wrt, verjetno pa še kaj drugega, pač po želji. Če nimaš nekih posebnih potreb, lahko uporabiš tudi standarden firmware.
Mislim pa da ima samo 2.4 GHz. 5GHz ima RT-N56, ampak tisti ni kompatibilen z alternativnimi firmware-i, je pa ene 30 EUR dražji.
Mislim pa da ima samo 2.4 GHz. 5GHz ima RT-N56, ampak tisti ni kompatibilen z alternativnimi firmware-i, je pa ene 30 EUR dražji.
Mavrik ::
Tam v drugi temi smo meli Linksys E3000 in E4200, ki sta oba kompatibilna tako z dd-wrt kot Tomato in ustrezata zahtevam. Sta pa malo dražja.
The truth is rarely pure and never simple.
Spc ::
Jaz ti priporočam Linksys E4200 z poljubnim firmwarejem.
Pazit moraš edino, da ne kupiš v2 ker v2 ima marvell chipset in ni podprt iz strani dd-wrtja.
Pazit moraš edino, da ne kupiš v2 ker v2 ima marvell chipset in ni podprt iz strani dd-wrtja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri izmed navedenih usmerjevalnikov bi bil optimalna/najboljša izbiraOddelek: Kaj kupiti | 1934 (1494) | ropo009 |
» | Kateri "n" router kupiti? (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 13082 (9526) | Jackass |
» | Kiri router WRT54GL ali.. ?Oddelek: Kaj kupiti | 5092 (4686) | krho |
» | Wireless N Gigabit RouterOddelek: Omrežja in internet | 11028 (9830) | Dr_M |