Forum » Omrežja in internet » Katero črpalko kupiti za vodno hlajenje
Katero črpalko kupiti za vodno hlajenje
Junior25 ::
Lep pozdrav,
izdelujem si vodno hlajenje, berem poste, zbiram material itd. No zataknilo se mi je pri črpalki katero kupiti imam dve nagledani in me zanima kaj vi mislite katero naj raje vzamem?
1.Črpalka potopna in pretočna Wave Stream 2200 l/h 2,1m 30W
Črpalka s pretokom vode 2200 l/h je primerna za akvarije, terarije, ribnike in fontane.
2.Črpalka potopna in pretočna Wave Stream 1300 l/h višina črp. 1,3m 21W
Črpalka s pretokom vode 1300 l/h je primerna za akvarije, terarije, ribnike in fontane.
Aja pa da ne pozabim hladil bom CPU, Chipset in grafično.
Za vse odgovore se Vam že v naprej najlepše zahvaljujem.
izdelujem si vodno hlajenje, berem poste, zbiram material itd. No zataknilo se mi je pri črpalki katero kupiti imam dve nagledani in me zanima kaj vi mislite katero naj raje vzamem?
Črpalka s pretokom vode 2200 l/h je primerna za akvarije, terarije, ribnike in fontane.
2.Črpalka potopna in pretočna Wave Stream 1300 l/h višina črp. 1,3m 21W
Črpalka s pretokom vode 1300 l/h je primerna za akvarije, terarije, ribnike in fontane.
Aja pa da ne pozabim hladil bom CPU, Chipset in grafično.
Za vse odgovore se Vam že v naprej najlepše zahvaljujem.
BALAST ::
Če misliš potopno črpalko boš moral narediti stikalo za vklop le te na ohišju. Torej cviknit kabel namestit stikalo in s tem tudi izgubiš garancijo.
Raje si kupi katero, ki se lahko priklopi na MOLEX v računalniku, ker s tem se avtomatsko zažene ob priklopu računalnika.
Npr. tole.
Pretok res ni enak prej primerjanima, ampak zato je tudi manj električne porabe.
Zraven pa paše še mini rezervouarček, da si ne delaš prevelike posode, ki jo bi rabil za potopno črpalko.
EK je slovenska trgovina in te bodo razumeli po naše. Seveda si lahko pogledaš še vodne bloke, če še nisi izbral.
Raje si kupi katero, ki se lahko priklopi na MOLEX v računalniku, ker s tem se avtomatsko zažene ob priklopu računalnika.
Npr. tole.
Pretok res ni enak prej primerjanima, ampak zato je tudi manj električne porabe.
Zraven pa paše še mini rezervouarček, da si ne delaš prevelike posode, ki jo bi rabil za potopno črpalko.
EK je slovenska trgovina in te bodo razumeli po naše. Seveda si lahko pogledaš še vodne bloke, če še nisi izbral.
"You may fool all the people some of the time;
you can even fool some of the people all the time;
but you can't fool all of the people all the time."
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: kuglvinkl ()
Ok hvala za info ampak da dam še eno vprašanje.
Katera ja pa od teh dveh boljša:
2.Model: EK-DCP 4.0 Rated voltage: DC12V +/-10% Starting voltage: DC 8V above
Power Consumption: 18W +/-10%,Load current: 1.8A +/-10%
Q-max: 800 L/hr +/-10%, H-max.: 4m +/-10%
Cena je nekje enaka kaj se molex-a tiče mislim da nebi bil problem bi mi že en elektronik zvezal tak da mi to nebi bil problem. Kaj se pa tiče rezervarja je pa tako da jo za nobeno nerabim saj sta obe pretočni.
No vglavnem katera je boljša glede na karakteristike, ker nevem al je bolj pomembno pretok na uro, ali višina črpanja.
Aja pa še kakšne imate izkušnje z trgovino EK, koliko je to poštnine in kako dolgo približno roba hodi.
Katera ja pa od teh dveh boljša:
2.Model: EK-DCP 4.0 Rated voltage: DC12V +/-10% Starting voltage: DC 8V above
Power Consumption: 18W +/-10%,Load current: 1.8A +/-10%
Q-max: 800 L/hr +/-10%, H-max.: 4m +/-10%
Cena je nekje enaka kaj se molex-a tiče mislim da nebi bil problem bi mi že en elektronik zvezal tak da mi to nebi bil problem. Kaj se pa tiče rezervarja je pa tako da jo za nobeno nerabim saj sta obe pretočni.
No vglavnem katera je boljša glede na karakteristike, ker nevem al je bolj pomembno pretok na uro, ali višina črpanja.
Aja pa še kakšne imate izkušnje z trgovino EK, koliko je to poštnine in kako dolgo približno roba hodi.
BALAST ::
Sem se zmotil, tvoja dva primera sta res pretočni. Rezervouar je pa koristen za to da se tekom leta nekaj vode izgubi v krogu (segrevanje, hlapenje skozi cevi...)
Bolj pomembno je višina črpanja, ker pretok skozi vodne bloke predstavlja velik upor (tak npr. kot da bi dvignil cev 2m visoko).
Po ceniku obične pošte (3€).
Pa pazi to, tudi če ti bi elektronil že prevezal tako da bi se vklapljala skupaj z računalnikom, bi bila glasnost črpanja neprimerno večja od črpalke namenjeni za računalniško vodno hlajenje.
Bolj pomembno je višina črpanja, ker pretok skozi vodne bloke predstavlja velik upor (tak npr. kot da bi dvignil cev 2m visoko).
Po ceniku obične pošte (3€).
Pa pazi to, tudi če ti bi elektronil že prevezal tako da bi se vklapljala skupaj z računalnikom, bi bila glasnost črpanja neprimerno večja od črpalke namenjeni za računalniško vodno hlajenje.
"You may fool all the people some of the time;
Ok hvala za odgovore si me prepričal bom vzel toto iz EK-ja.
Hvala za enakrat če še mi pa kaj nebo jasno pa se bom še oglasil. Hvala
Hvala za enakrat če še mi pa kaj nebo jasno pa se bom še oglasil. Hvala
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | (how)LOW cost vodno hlajenje .?. (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 7899 (6762) | T0RN4D0 |
» | Hydor Seltz L20Pro vodna crpalka?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1391 (1269) | Jaka83 |
» | Vodna črpalkaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3940 (3088) | TESKAn |
» | Nakup pretočne črpalkeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4003 (3709) | Nico |
» | Kolk vodeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1247 (1016) | |Luka| |