» »

CA modul kabelska

CA modul kabelska

marerib ::

Pozdravljeni,
zanima me če ima kdo izkušnje s kabelsko televizijo? Imam TV Grunding novi in ko sem priklopil kabelsko in poiskal programe mi je jih najdlo in potem mi je pri večini programov napisalo da ni CA MODULA oz da ga ne zazna.
Zanima me če veste v čem je problem? Kak modul hoče met?
Hvala in lep pozdrav,
Mare

Bojna_glava ::

Ker kabelska oddaja digitalno potrebuješ tudi digitalni reciver. Najbolj enostavno je da pač imaš še ta reciver in zraven x pilotov še enega. Ali pa si nabaviš pri tvojemu kabelskem ponudniku ta CA modul Conditional-access module @ Wikipedia. Telemach uporablja CONAX module, za ostale pa ne vem. Na LG-ju sem še moral spremeniti državo na Finsko, ker drugače nisem mogel izbrati, da je vir signala kabelska, je kazalo samo navadno anteno :D lol

mat xxl ::

Hoče imeti CA modul v primeru večine naših operaterjev za Conax codiranje in pa še odkodirno kartico. Ti CI ali CA moduli (ki znajo odkodirati določen sistem) namenoma niso vgrajeni v TV, ker so sistemi za dekripcijo različni in različni operaterji uporabljajo različne in razvijajo se še novi. Vendar tudi z modulom, pa brez odkodirne kartice (podobna bančni z čipom) še zmeram ne bo nič ! Sigurno pa je tudi pri vašem operaterju nekaj kanalov nekodiranih v testne namene, ki bi jih morali videti.

Pa še to, če boste to kupovali sami poiščite Technicryptove CA module veljajo za najhitrejše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

elic ::

Pozdravljeni.

Verjamem, da bom podala zelo neumna vprašanja, ampak se res nisem nikoli rabila ukvarjat s temi malenkostmi, ker jih je običajno rihtal brat, ki pa ga trenutno ni.:)
Torej ob naročanju interneta + kabelske tv v novem stanovanju so mi poleg priložili tudi CA modul, na izbiro pa je bil še klasični digitalni pretvornik. Verjetno sem ob naročanju jaz izbrala CA modul, ne vem - po babje.;)
Danes tv-ja niso priklopili zaradi drugih ovir, tako da ga tehnični delavci sploh niso videli, jaz pa se tudi nisem spomnila, da bi vprašala. Ampak zdaj gledam in ne vem, če moj (ne več tako nov) TV (LG) sploh podpira tale CA modul. Ima režo za PCMCIA modul pa v bistvu ne vem, če gre za enako stvar. Ko brskam po netu nikjer ne najdem nič takega, razen to, da je po fotkah sodeč CA in PCMCIA nekaj podobnega za videt.

Hvala za odgovore.:)

Lep dan.

stapler rump ::

Ja, vtičnica za CA modul na televizorju izgleda enako kot reža za PCMCIA kartico na računalniku. Če jo televizor ima, potem skoraj gotovo podpira CA module.

mat xxl ::

Tako je kot je stapler napisal, TV sicer nima PCMCIA kartice je pa v osnovo to enak priključek, na računalniku se mu reče PCMCIA univerzalni priključek na TV jih pa je samo za CA modul in ja to je to.

elic ::

Hvala vama!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach playlist

Oddelek: Pomoč in nasveti
124893 (625) Robert
»

Prenos TV signala

Oddelek: Pomoč in nasveti
83608 (3269) Thunder wave
»

Kabelska televizija in CA modul

Oddelek: Pomoč in nasveti
313791 (3140) mat xxl
»

Nov LED LCD in Telemach

Oddelek: Zvok in slika
142209 (1936) darkomiku
»

USB DVB-C, DVB-T HD kartica Anysee E30 Combo Plus

Oddelek: Zvok in slika
104477 (4059) bbenci2

Več podobnih tem