» »

Android tablični PC 2.2 vs 3.2

Android tablični PC 2.2 vs 3.2

Storm ::

Pojma nimam v čem je sploh fora tabličnih računalnikov, ampak ker se najdu nekje na netu 2.2 že za 65$ se ga morda ne bi branil. Po krajšem researchu sem opazil da zdaj obstajajo že tudi 3.2 tablice, ampak sploh ne vem kje je razlika, kaj lahko delaš s 3.2 pa npr. z 2.2 ne moreš? A to gre samo za operacijske sisteme, al je razlika v samem hardwaru?

Js sem načeloma precej simple user, dovolj bi mi bilo pregledovanje in urejanje tekstovnih datotek, pregled PDF-jev (revije), dostop do maila in neta (wifi) in par osnovnih aplikacij, ki jih imajo navadni telefoni (ne rabim gsm/umts povezave) ala nokia c3.

Kje se da kej več o tem prebrat...
Markec The Great

BladE_ ::

S tem za 65€ boš komdajda slike pregledoval kje so šele PDFji.... kupi neko dobro zadevo ne pa krš!
Akcija - Reakcija

KoMar- ::

Za malo denarja boš dobil zelo malo muzike. Zadeva bo tako štekala, da ti bo fejt žal, ker si šparal... razlika je, da 3.2 ne teče na tako slabem hardwareu, ker ima lepše UI efekte in razširjeno funkcionalnost. Saj tako je z vsakim novim OS, primerjaj XP in Win7.

Storm ::

Ne razumem, čemu so potem narejene tablice ki premorejo android 2.2 in čemu jih še prodajajo če praviš da še slike komaj preglejuješ, torej so potem nekje na ravni 486 PC-jev al kako? Resno sprašujem, gledam enega ki ima ta OS, je 10" zaslon in je znižan 50% na 131 usd. Se na takem res ne da gledat slik, predvajat filme (vsaj ala divx) in brati revije v PDF formatu? Se povezat na splet in brat pošto? Pa to so 486ke omogočale.....
Markec The Great

Storm ::

Markec The Great

Rokic ::

@Storm, imam POI PlayTab2, pa mi delajo HD filmi gor (720 sigurno, 1080 nisem še probal), PDFje ni problema pregledovat, slik tudi ne. Edino zamera gre wirelessu, ki ne spravi prenosa nad 4Mb (vsaj glede na speedtest.net). USB ključke lepo prepozna, android market dela BP, Opera mobile tudi dela... za €100 več ne rabm (zaenkrat) ;)

P.S. edina zamera gre edino, da nima BT, posledično navigacije ne moreš uporabljat. Ampak za to imam pač Garmina ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Rokic ()

sirotka ::

Storm je izjavil:

Recimo tole:
http://www.myefox.com/zenithink-zt-180-...



tega samo vzemi, mu nič ne fali. A boš plačal zraven še carino? Če boš, se pa skoraj ne splača, jih imaš pri nas potem za podobno ceno.

kixs ::

Za pregledovanje PDF-ov in ostalih dokumentov je cool, za urejanje (se pravi pisanje) pa ni najboljse. Sam sem navajan za urejanje pac na tipkovnico+misko. Filmi delajo do 720p - pa se ti vcasih ne prevec dobro. Kar se tice teh poceni tablic je pac tako, da imajo skoraj vse resistivni zaslon (brez multitouch) in TN matrico - slabi vidni koti, kar malo poslabsa branje PDF-ov.

Uporabljam pa Archos 101 z Androdi 2.2 - kaj vec niti ne rabim. Meni vecino casa pride prav za web browsanje in obcasno kak film. Se najbolj na kaksnem dopustu, ker ne rabis s sabo vlacit netbooka, saj so tablice veliko bolj prenosne.

Kaj pogresam - zaslon IPS in Tegra2. Ampak tega, za ceno, ki sem jo placal pred dobre pol leta (150€), zaenkrat pac ni.

lp


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tablični računalnik google android (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5612844 (9508) M-XXXX
»

Kako usposobiti 3G modem na android tablici??

Oddelek: Pomoč in nasveti
82669 (2626) _koki_
»

MSI pokazal nova tablična računalnika

Oddelek: Novice / Android
168538 (7284) MrStein
»

Kater Android tablet? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11917665 (12913) keitai
»

Kateri "pametni" telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
405585 (4549) djordjevic

Več podobnih tem