» »

Nvidia-Kepler (6xx series)

Nvidia-Kepler (6xx series)

Temo vidijo: vsi
««
52 / 63
»»

TechBeats ::

Kakšne nižje nastavitve, 8xaa res ne rabim (4xaa je ok @ 1600x1200) ostalo je pa vse na max ja. Tako, da ti kar zagovorajaj GK104 jaz ga sigurno ne bom, ker vem da je overpriced crap.

Ko bo pa FC3 in novi Hitman vzunaj bom pa takoj postal nazaj v to temo kako laufa, zmenjeno?
AciD TriP

Isotropic ::

ni šans da bo gtx7xx na osnovi gk110, spravite si to ze v glavo no.
premali yieldi, predragi cipi, prevec hlajenja, kompleksni cipi itd.

se en dokaz:
http://vr-zone.com/articles/nvidia-s-to...
keyword je dissapointing specs.

delali ga bodo pac na mature 28nm procesu (boljsi yieldi, manjsa poraba energije), optimizirali bodo tam, kjer so bottlenecki (mem controller recimo), dali hitrejsi ram, to je pa to.

ne bodite tako trdobučni kot x45 prosim :D

edit: no mogoce pa
http://semiaccurate.com/2012/10/15/will...
bi bilo pa vseeno bolj smiselno, da porezejo venvse dodatne DP enote, ker je to le wasted silicon, kar se tice iger.
pa se vedno bo prevelik cip.

Zgodovina sprememb…

Tisti prvi link iz vr-zone uporablja novico iz starega linka od 15-16 oktobra
http://www.cadnetwork.de/konfigurator/g..., 3dcenter ima najnovejše informacije.

sicer pa zakaj naj bi bil wasted silicon? Kot da bo porabil več kot 580GTX, no way hoze. Btw K20 rabi pasivno gretje.. Tako da vi kar naprej z temi bučkami, da ne bo GK110 v gefroce varjanti, be my guest ;)
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TechBeats ()

ok saj ne recem. fajn bi bilo, tut jst sem nv fan, we shall see.
vsekakor pa ostajam na tem, da nima smisla imet DP enot na kartici, ker jih consumer cisto nic ne rabi...

tisto sicer ima pasivno hlajenje, isto ga je imela tesla c2090, ampak to je za serverje, ki imajo centralno hlajenje in gre nonstop zrak s par m/s mim tistih reber.
workstation inacica ma pa aktivno.

Zgodovina sprememb…

Če bi bil tak strasten NV fan potem nebi pljuval čez GK104 se ti ne zdi.

Sicer pa zakaj brezveze imeti DP (compute performance v igrah - physics, compute AA)?

AMD 7900 GCN ima tudi in je consumer gfx in ni nič narobe, nisem videl nobnenga da bi se kaj pritoževal. Čim ima pa nvidia sedaj, ker so ga zanemarili v GK104 (češ da ni portebe - glavni razlog je bil pa, da so čim več prišparali) je pa cel hudič zakaj bi se rablo, dejte no bluzit..

In vročina & poraba ni noben problem za 40nm GF110, GK110 28nm bo imel še manj težav, razen če so amaterji in bojo pokriprilali GK110, kot je bil GF100.. Ker jim je pihal deadline za vrat.. AMD je takrat že veselo prodajal 5800 serijo.. xD
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

saj ne. je pa 7850 za svoje denar boljsi

Senitel ::

GeForce 8800 GTX: 4 flops / byte
GeForce GTX 280: 4,4 flops / byte
GeForce GTX 560: 9,9 flops / byte
GeForce GTX 580: 8,2 flops / byte
GeForce GTX 660: 13 flops / byte
GeForce GTX 680: 16 flops / byte

Radeon 2900 XT: 4,5 flops / byte
Radeon 4870: 10 flops / byte
Radeon 6870: 15 flops / byte
Radeon 6970: 15,7 flops / byte
Radeon 7870 (GHz): 16,7 flops / byte
Radeon 7970: 14,4 flops / byte

A v SP? Ker 680GTX nima za burek, saj si videl kaj dela 7970 v direct compute in kaj 680gtx, še 560gtx jo pomalca. Razen v zelo zelo specifičinh testih lol
AciD TriP

Zgodovina sprememb…

stock ::

Senitel je izjavil:

GeForce 8800 GTX: 4 flops / byte
GeForce GTX 280: 4,4 flops / byte
GeForce GTX 560: 9,9 flops / byte
GeForce GTX 580: 8,2 flops / byte
GeForce GTX 660: 13 flops / byte
GeForce GTX 680: 16 flops / byte

Radeon 2900 XT: 4,5 flops / byte
Radeon 4870: 10 flops / byte
Radeon 6870: 15 flops / byte
Radeon 6970: 15,7 flops / byte
Radeon 7870 (GHz): 16,7 flops / byte
Radeon 7970: 14,4 flops / byte

Iz tle zgleda kot da bo 660 pomalcala z prejšno generacijo :P xD Beats se že trese

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stock ()

To ne pomeni, da bo kar po defaultu pomalcala s prejšnjo generacijo. Je pa dober indikator v kakšno smer se bo software razvijal. Kompleksnejši shaderji, več aritmetike manj teksturiranja, večje zanašanje na cache.

FlyingBee ::

več kot dobre so te grafične in z vsako generacijo dobimo več, vendar cene so se umetno dvignile pri zadnji generaciji glede na prejšnjo, kar nam sigurno ni všeč, enostavno so nas razvadili s P/P pri radeonih 68x0 in 69x0 ter geforcih 460Ti/560ti, no predvsem AMD je in še znižuje cene, nvidia pa se prav po applovsko ne da.

Zgodovina sprememb…

Nič se ne tresem :P

Pač saj naj bi imela 680gtx kao ~ 4Tflops, Fermi GF110 pa tam nekje 2Tflops oz malenkost več če OC'ed 900mhz+, U4E pa zahteva okoli 4Tflope, če se ne motim.

Sicer, če se že gremo sedaj nekaj v direct compute pa poglejte kaj zmore HD 7900 v SleepingDogs z Direct compute AA in kaj 680GTX. GK104 kolcne proti 7970.. Upam da bo drugače z AMD HD 8900 in NV 780GTX.
AciD TriP

na kaksen byte to sploh?

que? :)

Če misliš mojo izjavo so te rezultati v Single precision.
AciD TriP

Isotropic je izjavil:

na kaksen byte to sploh?

Razmerje med zmogljivostjo shader core-a in razpoložljivim bandwidthom.

well, hello GK110, welcome
http://www.anandtech.com/show/6446/nvid...

to ni graficna kartica in niti ne zgleda, da bo. vec cuda cores = vec tranzistorjev, kar je bolj slaba kupcija za gaming sector.

Saj nekak je point tega, da "cuda cores" počnejo kaj tudi v grafičnem svetu. Poganjajo shaderje, kar je danes večji bottleneck kot kar koli drugega.

Jst ::

Jaz se pa najverjetneje poslavljam od zelenega tabora: Za ASUSko 670 mi bo kupil dal 400EUR, jaz bom pa kupil 7950... Bye bye NCP and welcome much hated CCC. :)

Razlog: trije monitorji.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

In kaj je problem s tremi monitorji na 670?

Priklopi.

Kaj bol konkretno?

mailer ::

Zanima me primerjava med 660 in 660ti grafiko. Koliko je procentualno razlike med obema?

refresh Keplerja tudi v 2013, maxwell šele 2014 ... a je res tako dober Kepler ali pričakujejo, da 8 serija Radeonov ne bo nič posebnega?
http://www.techpowerup.com/175532/NVIDI...

mailer je izjavil:

Zanima me primerjava med 660 in 660ti grafiko. Koliko je procentualno razlike med obema?

na kateri resoluciji?

Zgodovina sprememb…

Procentualno bo razlika nekje ista pr ush resolucijah hehe. cca 19%. Tako se glede na razliko v ceni 28% pomoje ne splača stegovat za Ti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: stock ()

Resolucija 1920*1080 oz 1920*1200. Če kdo najde kakšen test bi bilo dobr. Sem iskal pa so vsi testi 660 vs 670 ali 660ti vs 670.

mailer je izjavil:

Resolucija 1920*1080 oz 1920*1200. Če kdo najde kakšen test bi bilo dobr. Sem iskal pa so vsi testi 660 vs 670 ali 660ti vs 670.

evo iz prve http://www.techpowerup.com/reviews/Zota...

Jakob_X ::

FlyingBee je izjavil:

refresh Keplerja tudi v 2013, maxwell šele 2014 ... a je res tako dober Kepler ali pričakujejo, da 8 serija Radeonov ne bo nič posebnega?
http://www.techpowerup.com/175532/NVIDI...

Se vedno bo na istem procesu narejeno. Razen manjsih tweakov kaksnih radikalnih sprememb ne pricakovat od nobenega tabora.

mailer je izjavil:

Pri trenutnih cenah je boljsa izbira kaksna AMD 7950 ali pa se cenejsa 7870, ki je nekje na ravni 660ti za nizjo ceno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jakob_X ()

klinker ::

Pri grafah AMD trenutno itak nima konkurence. Se rabljene nvidie so noro drage...sem poleti za necaka kupu rabljeno, se v garanciji GTX560Ti SOC z montiranim Acellero Extreme coolerjem za 130€, kar je bil po moje dober deal...zdaj bi pa se sebi eno ubodu, pa se navadne 560ke ni za ta denar, Ti verzija pa vse nad 150€...a vec kot 100€ realno gledano ni vredna. Mislim, WTF?!

Zdaj je tako, da je spodobna grafična kartica dražja od spodobnega procesorja. Včasih je bila cenovna razlika v prid procesorja n-kratna.

klinker je izjavil:

Pri grafah AMD trenutno itak nima konkurence. Se rabljene nvidie so noro drage...sem poleti za necaka kupu rabljeno, se v garanciji GTX560Ti SOC z montiranim Acellero Extreme coolerjem za 130€, kar je bil po moje dober deal...zdaj bi pa se sebi eno ubodu, pa se navadne 560ke ni za ta denar, Ti verzija pa vse nad 150€...a vec kot 100€ realno gledano ni vredna. Mislim, WTF?!

Ja zdjle je res ful slab trg, pomoje se bo mal zbolšal v kratkem, ko bo folk za novo leto kupoval, ob izidu nove generacije pa sploh, samo do tja je še daleč.

mailer je izjavil:

Zdaj je tako, da je spodobna grafična kartica dražja od spodobnega procesorja. Včasih je bila cenovna razlika v prid procesorja n-kratna.

Kdaj pa je to blo? Vcasih so ble grafe drazje ohoho...se se spomnem 7900GT za 100k Sit...medtem ko sem za Athlona 64 3200 + DFI lanparty (takrat bestbuy komplet) dal mislim da 70k Sit. So sicer od HD4xxx dalje cene kar lepo padle, ampak hude karte like HD7950/70 oz. GTX670/80 so mele vedno ceno nekje na nivoju top CPUjev, like i7, oz se nekaj vec.

Ja to je blo res dolgo nazaj za časa P2-P3, top kartica je bla 400dem, CPU pa 1200dem :)

Ja tisti cajti so takoreceno druga doba...oz. dvomim da se je takrat kdo poimenoval "gamer" :D

Se pa spomnim kakšen preskok so naredile nekatere igre v grafični podobi in kljub temu laufale solidno na stari strojni opremi. Pa tudi velika razlika v določenih pogonih v današnjih časih je zelo opazna, vsaj na mojem prenosniku.

gendale ::

klinker je izjavil:

mailer je izjavil:

Kdaj pa je to blo? Vcasih so ble grafe drazje ohoho...se se spomnem 7900GT za 100k Sit...medtem ko sem za Athlona 64 3200 + DFI lanparty (takrat bestbuy komplet) dal mislim da 70k Sit. So sicer od HD4xxx dalje cene kar lepo padle, ampak hude karte like HD7950/70 oz. GTX670/80 so mele vedno ceno nekje na nivoju top CPUjev, like i7, oz se nekaj vec.

voodoo 2 vs p2 450 :)
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

mailer je izjavil:

Se pa spomnim kakšen preskok so naredile nekatere igre v grafični podobi in kljub temu laufale solidno na stari strojni opremi. Pa tudi velika razlika v določenih pogonih v današnjih časih je zelo opazna, vsaj na mojem prenosniku.

Ja, jaz ne morem verjeti kakšna dobra grafika je na mobilcih. Tako Unreal Engine, kot EAjev Engine (ki pa je - vsaj nekje sem tako zasledil - napisan posebej za mobilce, medtem, ko je UE modularen). EAjev NFS Most Wanted ima na androidu neverjetno grafiko, pa sploh ne rabi veliko resursov. UE Wild Blood pa tudi. Ločljivost pa ni kaj nižja od PC. Na mobilcih je trenutno približno 1280×720; na računalnikih, sta pa največ uporabljani resoluciji 1366x768 in 1920x1080. (Steam hardware survey.)

PlayTheGame ::

mailer je izjavil:

Ja to je mogoče držalo 20 let nazaj, ko še ni bilo grafičnih pospeševalnikov za širše množice. Že v obdobju od Rive TNT (predhodnik GF) pa tja do GF4 je bila zadeva nekje izenačena, no recimo da so bili procesorji še vedno malenkost dražji. Od GF6 dalje (leto 2004) pa se je ta trend definitivno obrnil v prid grafičnim (pustimo ob strani razne extreme variante procov). Se spominjam, ko je GF 6800 GT ob izidu stala čez 100k SIT, 6800 Ultra celo čez 140k sit. Za tedaj zelo dober P4 3.0 GHz pa si odštel cca. 65k SIT (za ekvivalenten AMD Athlon še kar nekaj manj), kar je ustrezalo tedanjim mid-range grafičnim. In do danes se ta razmerja niso kaj dosti spremenila, to je pa že polnih 8 let, če ne še kaj več...
MSI B650 Tomahawk WiFi|AMD Ryzen 7 7700|Asus RTX 4070 Super 12Gb
32GB DDR5 6000|Samsung NVMe SSD 990PRO 2TB|Corsair 850W 80+Gold

Dr_M ::

Pravzaprav z graficnimi kartica ze kar malo pretiravajo.
Ce se gres vsaj en spodoben gaming, moras odstet kar nekaj denarja.
Ce das 200-250€ moras grafo menjati vsako serijo, ce pa hoces eno preskocit, pa 350+.

Pa pustmo tiste, ki jim na 5 let stari grafi letijo na 2560x1600 spili z 500fps.

vse skupaj se je lepo pocenilo, za 75000 sit, dobrih 300 EUR dobiš top šit i7 3770, da ne omenjam boljši p/p AMD-ja, pri grafah je že lepše kazalo, so pa zdaj vseeno za 300 EUR že zelo hitre, da cene RAM sploh ne omenjam

Se mi zdi, da so se grafike v zadnjih desetih letih še najbolj podražile glede na vso drugo strojno opremo, ki jo imamo v kištah.

Slucajno kdo ve, kje je MSI GTX660 Hawk v prodaji? Je na netu ze nekaj reviewov, ampak je nikjer ne zasledim.

osvežitev Keplerja naj bi prišla marca 2013, nov čip Maxwell pa v 2014

http://videocardz.com/35830/new-nvidia-...

kako kaj z radeoni, naj bi bili že v tem letu na policah

Naj bi se čakalo še na kartico iz trenutne generacije. Vkolikor pa drži zgornja novica, bo pa udi AMD zavlekel s svojo ponudbo in bi znali čakat na novo generacijo še dobro leto dni.

FlyingBee je izjavil:

kako kaj z radeoni, naj bi bili že v tem letu na policah

dvomim, pomoje bi morali priti nekako podobno kot kepler2.

Ze vsa 3 mesece se ve, da bodo novi AMDji izsli marca 2013 ali kasneje.
Se pravi, nic prej kot nvidia.

mogoče bodo počakali tokrat na teste kepler2 in tako bodo lahko prilagodili 8xxx serijo ter jo korektno po P in marketinško oplemenitili

Hehe, velike sanje malih ljudi.
Ko se gre za denar, nihce ne caka. Sploh je pa AMDjeva edina priloznost da kaj sploh proda, je to, da prej izda nove grafe kot nvidia.

FlyingBee je izjavil:

mogoče bodo počakali tokrat na teste kepler2 in tako bodo lahko prilagodili 8xxx serijo ter jo korektno po P in marketinško oplemenitili

haha
takrat lahko mogoce se spremenijo ID v gonilnikih oz. ime kartice (kot se je za gtx680 govorilo, da je kao 670), kaj vec pa ne.
pa mislim, da je letos amd izgubil vec kot 10% marketshara proti nvidii (skupno, predvsem v laptopih)

Sssaga ::

chucki je izjavil:

@jimyboy fura 8800gt pa pravi, da mu še vse dela, tako da njegove izjave niso verodostojne :D

Sm testiral 9800 GT @ 1080p pa delajo BF3, Crysis 2, Metro 2033 čist lepo na medium 30+ FPS. Tko da pliz! ;)
En je pravu, da je treba menjat grafo na vsak let. Ah dej no! 4 leta stara grafa, k je bla nova 200EUR mi poganja vse špile. Pač ne na DX11 in ultra, ampak med. in ene 45 fps.
Tko da nehite bluzit. Nisi prisiljen menjati grafo vsak let, to je odvisno od tega kaj ti hočeš. Vse skupi je zame en poden, da ne napreduje grafa. Kje so DX11-only špili? Kdo pa upa zatreti uporabnike s starimi kompi, povrhu vsega so tu še konzole, zato pa lahko C2D/Ath.X2 + 8800 GT furajo VSE špile vsaj 30 FPS. In tud bodo še vsaj 1-2 leti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sssaga ()
««
52 / 63
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

AMD Radeon HD 7900 (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Strojna oprema
2487339538 (219491) rdecaluc
»

Nvidia Geforce GTX 7xx (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Strojna oprema
675127900 (102912) Pro_moted
»

AMD-jeve kartice spet cenejše (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
10426885 (22979) Shkorc
»

Nvidia predstavila prvega keplerja: GTX 680

Oddelek: Novice / Grafične kartice
4515426 (12533) Isotropic

Več podobnih tem