» »

Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]

Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]

Temo vidijo: vsi
««
103 / 162
»»

leiito ::

Žerjava so napadli nestrpneži, niso tolerirali njegove neonblue jakne.
Stanovnik je pa v Dražgošah deloval, kot da so mu dali ornk črtico, Cankarjevo, dobr ga ni fršlog

jype ::

luli> Pri posvojitvah je govora samo o družini. S tem ko postanejo družina se odpre tudi to!

O tem lahko razglabljamo v Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke] (kjer ti bomo z veseljem razložili, zakaj se motiš in zakaj je narobe, da homoseksualne družine ne morejo posvojiti otrok niti z novim zakonikom).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

luli ::

Zaradi mene lahko celega Jankovića prestavite tja. Še bolje pa da odprete oddelek korupcija in ga potisnete tja notr.

Karaya 52 ::

Si predstavljate kaksen vik in krik bi zganjali, ce bi Jankovicu razbili sipo na avtu in ukradli pisalni stroj? Jooooooooooj!

Mr.B ::

Ej luli sedaj si pa nesramen, če Kučan pravi da je pravi, potem v tistih oddelkih nima majke kaj iskati...
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Gavran ::

Družinski zakonik je v času finančne in gospodarske krize ki je pred vrati popolnoma nepomembna zadeva v primerjavi z ogroženim preživetjem VSEH državljanov in škoda je izgubljati energijo zaradi dveh homo parov na leto sploh v luči dejstva da je to enemu paru v Sloveniji že uspelo na podlagi 30 let stare zakonodaje. Zato je vpletanje tega zakonika v razlog za izbiro na volitvah milo rečeno neumen. Vlado rabimo čim prej in to normalno vlado ne pa neko skrpucalo ki bo nastalo pod zunanjimi vplivi in v nasprotju z izhodišči ki so jih stranke zastavile pred volitvami. tule imam najbolj v mislih Viranta in Jankoviča, katerih stališča so si skoraj diametralno nasprotna. Vlada s tako popotnico po moje ne more biti uspešna in je škoda časa za sestavljanje nečesa kar bo težko funkcioniralo.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

Mr.B ::

Pozabil dodati sarkazem.
Lol se Hutiji delajo Facpalm USA:
A Navy fighter jet fell overboard Monday when the USS Harry S. Truman
aircraft carrier veered to avoid fire from the Houthis

Pšenični ::

jype je izjavil:

Gavran> Ne vem zakaj govorimo samo o pravicah odraslih, otroci pa kot da so kos pohištva ki si ga starši podajajo sem in tja, sodišča pa o njih odločajo z zavezanimi očmi. Tudi otrok mora imeti pravico da se izjasni s kom želi živeti!

V napačno temo pišete. V Družinski zakonik in referendum [ex: Homoseksualne poroke] smo že vse glede tega zelo obširno in natančno pojasnili.

In ja, motiš se - gre za pravice otrok homoseksualnih parov do upravne ureditve njihovega družinskega statusa. Homoseksualni pari že imajo otroke in posvojitev je le institut, s katerim bi lahko zavarovali njihove pravice v primeru družinske tragedije.

http://www.delo.si/mnenja/tema-dneva/ma...

"Zdaj gre zares. Če bo Virantova lista v ponedeljek sklenila, da se pridruži Jankovićevi koaliciji, bo Slovenija v sredo dobila mandatarja. Če bo izbrala Janševo koalicijo, gre Janković na vnaprej izgubljeno glasovanje in bo v prvem krogu odločanja v parlamentu padel. Vse se bo začelo znova, politika pa bo še nekaj tednov preizkušala meje potrpežljivosti svojih državljanov."

V bistvu je sestavljanje vlade postalo komedija, ti Jure si pa tregedija tega foruma. Sem ti že napisal, ko bi se za delavce ki so jih naganjali čez mejo lačne in brez plačila tako boril....kot se za istospolno usmerjene, bi človek še razumel, mislil bi si evo, ga, ne prenese "krivice"...

Tko pa v vsako temo vneseš svoje frustracije......ki postajajo nadležne....

lexios ::

Okapi je izjavil:

osebno poznam nekaj starejših ljudi, ki poznajo lokacije grobišč - pa se še vedno bojijo govoriti o tem, niti približno mi nočejo pokazati lokacij.
Če bi jih bilo res strah o tem govoriti, ti ne bi vedel, da kaj vedo. Tako da te zgodbice pojdi razlagat onim, ki verjamejo, da je Krambergerja ubil najeti hitman.

O.

...ravno danes sem imel debato o pijancu z ljudmi iz njegovega domačega kraja - večina je mnenja, da gre za kljukca! Več o temle kronološko pa tule.

Gandalfar ::

Vsi skupaj ste zelo offtopic. Vrnite se nazaj na temo.

djordjevic je izjavil:

Okapi je izjavil:

V 1 mesecu mu je uspelo natipkati 16 strani dolgo koalicijsko pogodbo.
Prav res, ker vsi vemo, da kakovost se meri v količini naloženega. Janšatova na 64 straneh je sigurno 5x boljša! ;((

O.

Čakaj - če je Zoki natipkal 16 strani pogodbe v enem mesecu, potem veš, kakšen potencial se skriva v njem. Janša jih je potreboval kar 48 za zgolj 60 strani. Zoki utrga v page per month ratiu. ;):P Nje?

Zokijeva poleg tega dobi še čebelico za lepopis, baje se je res potrudil, ker sicer piše dokaj nečitljivo.

lexios ::

PS: Gandalfar, briši tole - sicer pa nismo offtopic, glede na 20 letno politično delitev Slovenije, fenomen "trenirk" a.k.a. neonacistične izpade SDS, tiho fašizacijo slovenskega političnega prostora, o kateri govori V. Godina in zadnji Stanovnikov govor smo še prekleto dobro "on topic"!>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

Morda kdo ve, kdaj Virantovi odločajo jutri, mislim ob kateri uri, za vstop v koalicijo?

http://www.finance.si/336116/Intervju-N...

"Joseph A. Mussomeli ne obžaluje, da je razburil slovenske politične veljake, saj jih nima za prijatelje. Veleposlanik ZDA svari, da tujih naložb ne bo, dokler ne odpravimo preokorne birokracije in ne izboljšamo sistema javnega naročanja, nujen bo tudi umik države iz gospodarstva, pravi. "

Zanimiv članek.

Zgodovina sprememb…

http://www.finance.si/336120/Pred-sredo...

">>Levica ima v parlamentu le 38 glasov, kdaj se bo sprijaznila s tem,<< nam je včeraj povedal eden izmed vidnih članov SD, po tem, ko je bila koalicijska pogodba že parafirana. Medtem kandidat za mandatarja Zoran Janković spet deluje živčno. Z razlogom?"

In to priznajo na levici....

telbanc> In to priznajo na levici....

Res neverjetno, ane?

Ker sredinska vlada je pa nemogoča?

jype je izjavil:

telbanc> In to priznajo na levici....

Res neverjetno, ane?

Ker sredinska vlada je pa nemogoča?

"Svet Državljanske liste Gregorja Viranta (DLVG) bo zasedal danes. Predlagan sklep o vstopu v Jankovićevo vlado naj bi bil proti. Ali ga bo osem Virantovih poslancev tudi v celoti upoštevalo, še ni znano, govori se namreč o »puckih« v stranki in možnem prebegu do štirih poslancev k Jankovićevi PS"

Še tole...

"Čeprav se sobotnega srečanja za alternativno vlado Janeza Janše v Lukovici ni udeležil, viri pravijo, da se Erjavec z Janšo aktivno pogaja. Organi stranke bi sicer Desus radi videli pri Jankoviću, a poslanci so doslej večinoma ubogali Erjavca."

Zgodovina sprememb…

Iskreno, zunanji minister, predsednik in Zoran Janković niso moji prijatelji.

Mussomeli - bravo! Potem, ko so si ga zgornji tako grdo privoscili mu kaj drugega niti ni preostalo. Sicer pa fantasticen intervju.

Karaya 52 je izjavil:

Iskreno, zunanji minister, predsednik in Zoran Janković niso moji prijatelji.

Mussomeli - bravo! Potem, ko so si ga zgornji tako grdo privoscili mu kaj drugega niti ni preostalo. Sicer pa fantasticen intervju.

Med vrsticami lahko prebereš, da bo šla levica z oblasti lahko, ali pa malo manj lahko, ampak šla bo.

Škode so naredli zadost v zadnjh treh letih.

Drzi, se ze kar norca dela iz kljukcev:

?Pri nas politiki radi zahtevajo opravičila, ko so prizadeti, ali pričakujete kakšno opravičilo?

Ne. Dvomim tudi, da bodo umaknili svoje izjave, in meni je prav, ker imajo pomembnejše delo, saj se morajo osredotočiti na koalicijska pogajanja. Seveda me bodo zdaj obtožili novega vmešavanja, ker pravim, da bi morali pozornost nameniti pogajanjem, ne pa ameriškemu veleposlaniku.

Sicer je bilo pa bolj ali manj jasno, da so Turk, Jankovic in Zbogar dogodek napihnili. Druzno so po njem skocili v enem samemem dnevu v razmiku parih ur na dan podeljevanja mandatatarstva. S tem so konsolidirali blok in malo izboljsali teren na katerem Jankovic gradi, drzavo pa osmesili. Kaj si mora Mussomeli sele danes misliti, ko je nanj hrulil se Stanovnik.

cekr ::

Karaya 52 je izjavil:

Drzi, se ze kar norca dela iz kljukcev:

?Pri nas politiki radi zahtevajo opravičila, ko so prizadeti, ali pričakujete kakšno opravičilo?

Ne. Dvomim tudi, da bodo umaknili svoje izjave, in meni je prav, ker imajo pomembnejše delo, saj se morajo osredotočiti na koalicijska pogajanja. Seveda me bodo zdaj obtožili novega vmešavanja, ker pravim, da bi morali pozornost nameniti pogajanjem, ne pa ameriškemu veleposlaniku.

Sicer je bilo pa bolj ali manj jasno, da so Turk, Jankovic in Zbogar dogodek napihnili. Druzno so po njem skocili v enem samemem dnevu v razmiku parih ur na dan podeljevanja mandatatarstva. S tem so konsolidirali blok in malo izboljsali teren na katerem Jankovic gradi, drzavo pa osmesili. Kaj si mora Mussomeli sele danes misliti, ko je nanj hrulil se Stanovnik.

A misliš, da so na Zahodu tako butasti, da ne bi poznali, kaj se dogaja pri nas?
Če jim kaj ne bo všeč pri nas, bodo lepo zaprli kreditne pipice. A misliš, da to že ne delajo? Lepo navijajo obresti za kredite. V normalni državi bi narod ponorel. Pri nas pa ni važno, če so obresti 100%, važno je, da je NAŠ in seveda, da živi pred 70 leti.
Zahod bo lepo živel od visokih obresti, mi bomo še bolj crkovali, nazadnje nas bo pa Zahod rešil/pokupil ravno z razliko med normalnimi in postavljenimi obrestmi. In nazadnje bomo v večji odvisnosti kot so Madžari. Upam, da se motim, vendar vse tako kaže.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Okapi ::

Morda kdo ve, kdaj Virantovi odločajo jutri, mislim ob kateri uri, za vstop v koalicijo?
Boš danes pred spanjem zmolil en očenaš, da se Virant ne bo zmotil?:))

O.

Gorenak, 6.1.:

Še danes sem vodil skupino SDS, ki se je usklajevala z NSI, SLS in Virantovo listo. O vsebini in poteku usklajevanja ne bom pisal iz razumljivih razlogov. Bom skromen in bom zapisal le tole: >>uspešno<< - nisem pričakoval.

Zato pa je naš predlog koalicijske pogodbe nekaj povsem drugega. Seveda ima temelj v triletnem delu strokovne ekipe znotraj SDS, vsi se med seboj poznamo in večji del te naše ekipe je že vodil državo in celo Evropsko unijo. Nič čudnega torej, da je naš >>načrt vodenja države<< povsem drugačen. Je torej tudi Virant opazil razliko?

Hehe, Jansatatov tvit:

Govor @HRH_Danilo v Dražgošah je bil dostojen, psihopatski izpad Stanovnika pa bo še bolj poslabšal bonitetno oceno Slovenije.

Okapi je izjavil:

Boš danes pred spanjem zmolil en očenaš, da se Virant ne bo zmotil?:))

O.

Je že odločeno, kar je. Da bo Janko "močna opozicija".

telbanc> Je že odločeno, kar je. Da bo Janko "močna opozicija".

Kar je pomembno je to, da NSi nima glavne (ali še bolje, če nima kar nobene) besede.

jype je izjavil:

telbanc> Je že odločeno, kar je. Da bo Janko "močna opozicija".

Kar je pomembno je to, da NSi nima glavne (ali še bolje, če nima kar nobene) besede.

Nsi bo imela eno ministrstvo. Katero ne vem. Virant 3....

Pozitvna Slovenija ne bo imela nobenega.

Zgodovina sprememb…

telbanc> Pozitvna Slovenija ne bo imela nobenega.

Če po pravici povem, me to kvečjemu veseli, glede na to, kdo so potencialni ministri.

telbanc> Nsi bo imela eno ministrstvo. Katero ne vem. Virant 3....

No, če bo NSi za promet, potem je OK. Bomo dobili kapelice namesto semaforjev.

Janšatov tvit: "Govor @HRH_Danilo v Dražgošah je bil dostojen, psihopatski izpad Stanovnika pa bo še bolj poslabšal bonitetno oceno Slovenije."

Duhovito, sem vedel, da še nekaj bo iz tega fanta.

Stanovnik je šel pa res malo predaleč, verjetno ga je dal pred govorom malo na zob, kot se za očeta tega naroda tudi spodobi, potem pa človek hitro pozabi katero leto je.

Kučman je pa vidno prizadet nad kritiko Mirana Potrča, da uničuje levico ali je pa tudi on potegnil kako (Cankarjevo) črtico, ker je govoril o nekih vrtcih za svoje otroke (ki so stari skoraj 50).

leiito, citira JJ> psihopatski izpad Stanovnika pa bo še bolj poslabšal bonitetno oceno Slovenije.

Nah, business is oblivious to old men. Skrbijo jih kvečjemu (mladi) obritoglavci. Ti dejansko zelo znižajo credit rating.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Seveda, finančni trgi so znani po tem, da imajo radi stare komuniste, in da se bojijo republikancev.

leiito> Seveda, finančni trgi so znani po tem, da imajo radi stare komuniste, in da se bojijo republikancev.

Obritoglavci niso nobeni republikanci, "oče naroda" pa nima nobenega vpliva na slovensko gospodarstvo.

Matako ::

Stanovnikov govor je bil z gerontološkega stališča... tipičen.

Z medijskega stališča je bil navadno trolanje. Skratka, ni bilo kaj videti... niti ne ne vem koliko za komentirati. Stanovnik pač pripada generaciji, ki se zelo težko sprijazni, da ima vse svoj rok trajanja in podobno kot hrana se potem pokvari.

Jaz bi jih pustil pri miru. Upam, da bodo prihodnje generacije enako ravnale z nami, ko bomo imeli senilne izpade.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

LuiIII ::

Glede NSi sem skoraj prepričan, da jo slovenska politična scena res rabi. Zakaj? Ker je edina res prava desnica. Morda bi bilo sicer res bolje, da se imenuje krščansko demokratska stranka, a to ime je bilo pač že uporabljeno.

marijancek ::

za nsi sem že pred volitvami trdil, da so njeni poslanci najbolj zanesljivi, da ne bodo prestopali. in za viranta sem trdil, da je puckoizem njegova največja šibka točka. in točno to se je izkazalo.

mislim da je trenutno največja možnost za vlado ta, da bodo posRanci iz virantove stranke prestopili k jankoviču. zgodovina se ponavlja.

Zgodovina sprememb…

Stanovnik pač pripada generaciji, ki se zelo težko sprijazni, da ima vse svoj rok trajanja
Ker tvoja generacija se pa s tem lahko sprijazni, ne, pametnjakovič.;(( Ali je samo tista, ki misli, da je najbolj pametna od vseh?>:D

O.

Matako ::

Okapi je izjavil:

Stanovnik pač pripada generaciji, ki se zelo težko sprijazni, da ima vse svoj rok trajanja
Ker tvoja generacija se pa s tem lahko sprijazni, ne, pametnjakovič.;(( Ali je samo tista, ki misli, da je najbolj pametna od vseh?>:D

O.

Nisi prebral mojega zadnjega odstavka o tem, kako upam, da bodo prihodnje generacije enako ravnale z nami in nas ignorirale? Saj je le vrstico spodaj!

Največ, kar lahko narediš. Se ti ne zdi?
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

hruske ::

Kul objava Pezdirja o nesposobnih novinarjih in o tem koliko imajo z bonitetnimi ocenami razni Semoliči
http://www.finance.si/336117/Lepotno-te...
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

oldguy ::

Matako: Eh, pusti Okapija, ga še zmerom roke bolijo od nošnje praporja, pa ne more čisto natančno poscrollat miške :P

No, resno, se strinjam z napisanim. NOB nimajo (več) legitimnosti za delati se pametne glede politike tukaj in zdaj, a se tega nekako ne zavedajo. Stanovnik pa je očitno iste sorte mandeljc kot Tomaž Majer...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oldguy ()

Bellatrix ::

hruske je izjavil:

Kul objava Pezdirja o nesposobnih novinarjih in o tem koliko imajo z bonitetnimi ocenami razni Semoliči

+1
Priporočam branje.

Kot sem že rekel tudi sam, novinarstvo je v veliki meri odvisno za nastalo situacijo.
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Zgodovina sprememb…

USS Liberty ::

http://www.finance.si/336116/Intervju-J...

Odličen intervju z ameriškim veleposlanikom. Škoda je le, da je bil intervju opravljen še pred severnokorejskim mitingom v Dražgošah, kjer je Stanovnik skoraj napovedal vojno Ameriki...

Pomenljiv je tudi tale ambasadorjev stavek: "Iskreno, zunanji minister, predsednik in Zoran Janković niso moji prijatelji, lahko rečejo, kar želijo."
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

BlueRunner ::

Bellatrix je izjavil:

hruske je izjavil:

+1
Priporočam branje.

Prebreal in ugotovil, da je tudi Rado samo še en iz kluba tistih, kiimajo težave z razumevanjem namena gospodarskih podjetij. Konkretno: "Ali je namen Krke (in podobnih podjetij, ki imajo to smolo, da je država njihov delni lastnik) ustvariti čim večje denarne tokove v proračunu?"

Kot delničar X bom seveda kupoval delnice s katerimi bom zase ustvaril maksimalen finančen učinek. Bodisi gledano iz vidika rasti njihove vrednosti (ker jih bom prodal), bodisi gledano iz vidika prihodnjih izplačanih dividend (moj strateški nakup). In osnovni namen podjetja je, da mi ta dobiček generira tako ali pa drugače. Če ga ne, potem je uprava za odstrel.

To, da gre ta dobiček v primeru države kot lastnika v proračun, je pač notranja lastnost tega lastnika. S to njegovo notranjo lastnostjo kritizirati njegovo zunanjo vlogo v meni edinem znanem sistemu, kjer stvari še ni do konca zasrala, se mi sliši tako, kot bi kritizirali Pepeta, ki vse dobičke vlaga v bazen za hišo. Ker vlaganje v bazen pač ne služi višjim družbenim ciljem.

Vsako lastništvo v ZGD mora za lastnika ustvarjati dobiček (kratkoročno ali dolgoročno). To je edini kriterij uspešnosti investice. Kateri koli drug kriterih mi bo dal za pomigati z ušesi, kaj ima človek za bregom.

Bellatrix je izjavil:

Kot sem že rekel tudi sam, novinarstvo je v veliki meri odvisno za nastalo situacijo.

To, kar pisuni skopirajo (novinarjev po poklicu je pri nas morda še za prste dveh rok), je toliko krivo, kolikor tem kvazi-novicam, ki se gredo neko kvazi-objektivnost, bralci in gledalci dejansko verjamejo. Torej je odgovornost na obeh straneh in jaz sprejemam tudi 1/2.000.000-ti del te odgovornosti.

Looooooka ::

Tisto o hlapcih je kar drzalo.Kot pribito.Pa je lahko senilen...lahko je mel kratek stik kar se tice realnosti ze par 10 let nazaj ampak vsake toliko casa mu rata vsaj nekaj zadet.

Stari se boji "skodljivega vpliva" iz tujine, ki lahko zamaje oblast njegovega fevda, pred volitvami pa se je sam slinil k veleposlanikom, takrat ocitno ni slo za hlapcevanje.

Zeberdee ::

Pezdir samo dokazuje, da je le eden izmed produktov Pro Plusa in ni bil zaman asistent na drugo razrednih faksih. Zanimiva je recimo primerjava med njim in Lahovnikom, ki v bolj strokovnih krogih, kjer ni "toliko" novinarjev, tudi sam prizna tisto, kar se ve - da je protitajkunski zakon v veliki meri odgovoren za trenutno stanje, ki ni popravljivo.

Financ pa na svojih neoliberalnih temeljih ne razumem. Več kot jasno je, da državnega dolga s prodajo firm ne moremo pokriti in če bi razmišljal z lastno glavo bi glede na trend, ki se kaže, morali vlagati v podjetja, ne pa se umikati iz gospodarstva.

ZaphodBB ::

@Zeberdee: Neocon logika je sledeča: "Namen podjetij je ustvarjanje profita za njihove lastnike, kapitalističnim lastnikom pa je v interesu da jim podjetja ustvarijo čimveč profita, zato izberejo meneđerje, ki jim bodo to zagotovili. Na drugi strani ima politika drugačne vrednote, njim je glavni cilj izvolitev na naslednjih volitvah, torej v svojih podjetjih izbirajo mgmt, ki zastopa njihove cilje, kateri pa niso povečanje profita."

Tako prosto po neocon filozofiji, vmešavanje politike v gospodarstvo (predvsem skozi lastniške deleže) povzroči stagnacijo omenjenih podjetij, posledično nekonkurenčnost in na koncu propad. Neoconi pravijo, da bi država več nakasirala od davkov privatnih podjetij, kot pa dobijo denarja od dividend (ob privzetem slabem upravljanju). Hkrati neoconi menijo, da privatna podjetja manj in bolj previdno zaposlujejo, vendar dajejo boljše službe na daljši rok.

Kot miselni eksperiment, razmisli kaj si na to temo videl v Sloveniji.

Ce prvorazredna mesta po faksih dobijo ljudje, ki certifikate razglasijo za nicvreden papir, potem to ze samo po sebi govori o kvaliteti studija v Sloveniji. Da ne omenjam napredovanja Mencingerja, zdaj je sefe katedre za ekonomijo na pravni fakulteti. Sicer so tam znani po svojih planerskih ekonomistih.

Sicer je pa zadnja leta gospodarstvo dobilo dobri dve milijardi pomoci, pa s tem niso nic pametnega naredili. Zanimiva natancnost manipulacije, da se drzava nebi smela umikati iz gospodarstva (torej iz lastnistva!), ker podjetja potrebujejo financne spodbude (subvencije!). Studije, kaj so s subvencijami in dokapitazacijami naredili ne bomo nikoli videli, zgodovino "uspesnega" prepletanja gospodarstva in drzave pa bi do danes moral poznati ze vsak srednjesolec tako da se z ignoranti, ki tega nocejo videti nima smisla pogovarjati.

Slovenija na površju deluje tako prefinjeno in ljudje so tako izobraženi in inteligentni, nikomur pa ni jasno, kako socialistično gospodarstvo je to še vedno.

Mussomelia bi dopolnil, ker berem po forumih poste izobrazenih in inteligentnih, ki se skrivajo za prefinjeno uradnisko retoriko, glave imajo pa se vedno globoko v socialisticnih ritih. Tako da cel kup ljudi svoj intelekt cudno koristi, za lacanovsko sarlatanstvo in gradnjo fasade, za katero se skriva flirtanje s centralnoplanskim gospodarstvom, mogoce celo totalitarizmom.

ZaphodBB ::

Vsaj za eno podjetje vem kaj je naredilo z "razvojnimi subvencijami". Pokrilo si je izgubo iz poslovanja, ki je izhajala iz strašne nekompetence mgmta.

Krivec za to je pa način, kako so se podeljevale in kontrolirale razvojne subvencije.

Kako "dobre" so drzavne spodbude se vidi ze v kmetijstvu. Veliko kmetov s prejetim denarjem ravna mimo namena subvencije, to je za nov avto, fasado, tretji traktor, sama panoga pa se vedno ostaja posvem neucinkovita in bi se sesula v istem trenutku, ko bi subvencije padle.

Je pa vseeno velika razlika, med subvencijami in uporavljanjem gospodarstva. Zakaj bi clovek enacil "vlaganje v podjetja" z "upravljanjem podjetij"? Hehe ... ce bi gospodarstvo tako obvladalo svoj posel kot nekateri manipuliranje, bi nam slo veliko bolje. Nekateri so res mojstri sofizma, ko pridemo do te teme se izprsijo kot pavi.

kmetek ::

A bo kaj kmalu Vlada in da začnejoe hebeno delat in da zmanjšajo brezposelnost in povečajo konkurenčnosti itd.
Pa vse tajkune v zapor.

Daedalus ::

Mussomelia bi dopolnil, ker berem po forumih poste izobrazenih in inteligentnih, ki se skrivajo za prefinjeno uradnisko retoriko, glave imajo pa se vedno globoko v socialisticnih ritih. Tako da cel kup ljudi svoj intelekt cudno koristi, za lacanovsko sarlatanstvo in gradnjo fasade, za katero se skriva flirtanje s centralnoplanskim gospodarstvom, mogoce celo totalitarizmom.

No no. Oboževalci nekega gospoda Orbana in njegovih ukrepov pa malo težko drugim podtikajo totalitaristične pretenzije, ane?

A bo kaj kmalu Vlada in da začnejoe hebeno delat in da zmanjšajo brezposelnost in povečajo konkurenčnosti itd.
Pa vse tajkune v zapor.

Za nobeno od teh nalog ne more biti neposredno odgovorna Vlada. Lahko samo sprejme zakonodajo, ki pomaga. Vse ostalo je pa v rokah ljudi.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Za začetek je tu ena ponarejena anketa v današnjem Delu. 54% za Jankovića, 27% za Janšo.>:D

O.
««
103 / 162
»»