» »

Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]

Janković zmagal? [uradna tema rezultati volitev v DZ 2011]

Temo vidijo: vsi
««
44 / 162
»»

Loocas ::

Nč bat za minus na računu... zaradi uspeha na volitvah bo PS iz proračuna prejemala letno cca 800k EUR.

Karaya 52 ::

Loocas je izjavil:

Pa saj ga lahko vidiš vsak dan v Ljubljani. Šeta se po večini sam, brez kravat in podobnega šita.
Kdaj si pa videl Janšo v medijih brez "uniforme".

Še obveznim bodyguardom, če bo premijer, bo verjetno rekel "adijo".

Pozabil si se na burek. :)) Zato pa so ga volili "trenirkarji", njim je uglajenost tuja. :))

mikic007 ::

Vesta Loocas in eiee, nekaterim ni tezko delati, kar je prav. In opozarjanje cloveka na napake, ki jih dela, se meni zdi pomembno poslanstvo. Se posebej, ce gre tudi za mojo kozo. Hmm, mogoce le nisem tak altruist 8-O

Ja ne vem no. Saj poslušamo samo o južnjakih, ćefurjih, opankarjih, burekih, ćevapćičih etc.

Definitivno je Jankovič bližje ljudem (ne samo trenirkarjem ampak tudi navadnim kmetom) kot pa kakšen Pahor, Janša, Golubič, Kresal v svojih "uniformah". Da ne govorim o kakem Virantu... -.-

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loocas ()

T-h-o-r ::

Bellatrix je izjavil:

Že ob razglasitvi samostojnosti, bi morali prepovedati politično udejstvovanje vsem ex. komunistom (to ne velja za Janšo), danes teh problem nebi imeli.

na prvih volitvah so prenovljeni komunisti zbrali največ glasov, očitno jih ljudje niso sovražili
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

JanezekNovak ::

Janković je zmagal!

Zakaj je zmagal naj pokažejo analize, osebno me ne zanima zakaj.

Janković, kot predsednik stranke, ki je dobila največ glasov na volitvah, naj sedaj uporabi vse svoje sposobnosti, ki jih ima in sestavi vlado.

V primeru, da sestavi vlado in mu uspe potegniti Slovenijo iz krize si zasluži še en mandat.

V primeru, da mu ne uspe sestaviti vlado, naj da prostor drugim.

V primeru, da mu uspe sestaviti vlado, a Slovenije ne potegne iz krize naj se umakne in pusti možnost drugim bolj sposobnim ljudem.

Osebno pa nočem sedaj 4 leta poslušati, da je opozicija kriva, da so referendumi krivi, ipd.
http://www.euroairsoft.com/

Zgodovina sprememb…

leiito ::

ampak Janša res daje vtis totalnega introvertneža, ki niti za sekundo ne misli na drugega kot politiko. Tudi zato je bil tisti njihov ples na večer izgubljenih volitev toliko bolj bizaren (Roman Vodeb ga je odlično analiziral).

Na nek način me je spominjal je na plese pri Idi Aminu, ko je Dada ob najbolj nepričakovanih trenutkih vzel harmoniko (ni glih frajtonarca, ampak OK), potem so morali pa vsi ministri in uslužbenci vlade z ženami plesati, face pa čisto blede (za črnce), ker pri Aminu nikoli nisi vedel, če ne boš za večerjo.

Tak bi moral biti Janša, bolj človeški, zdaj nismo ziher, da ni robot. Naslednjić bojo štanti SDS, na enem palačinke, na drugem klobase, na tretjem Janša poje karaoke. (samo ne mi ukrast ideje, to bomo prodali SDSu)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: leiito ()

Okapi ::

Osebno pa nočem sedaj 4 leta poslušati, da je opozicija kriva,
Na to bi se pa doslej že lahko navadil.>:D

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Sam sem precej apolitičen. Praktično niti ne vem, kdaj sem bil nazadnje na volitvah (verjetno 99/00).

Sam kakšne fantazije imate pa eni tlele, to pa je res samo za kozlat. S to retoriko desnica ne bo nikoli premagala levico v Sloveniji. Pa dajte se že kaj naučit iz tega.

Janša je večkrat pozval v zadnjih letih Jankoviča, da naj gre na državnozborske volitve (takrat, ko ga je Jankovič pozival na županske v Ljubljani, remember?) in evo rezultata.

Na nek način me je spominjal je na plese pri Idi Aminu
Aplavz ob prihodu je pa spominjal na aplavz kakšnemu hudemu samodržcu (se govori za Stalina, Kim Il Sunga in še za koga, da so jim ob priliki tudi po uro ali več ploskali, ker si nihče ni upal prvi nehati;) )

O.

tisti, ki so premalo zavzeto ploskali, so dobili odpoved pri SDS

zaradi osebnih razlogov

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

Jansa ima taksno avro, da so njegovim vsiljenim, cudim vicem, ki jih je pokal v soocenjih prakticno vsi smejali. Se kamermanom je slo na smeh, slika se je tresla nekaj sekund.

karizma je to

Invictus ::

Ramon dekers je izjavil:

Solatko kapital pred demokracijo. Evropa si žal ne želi noviha afer v Sloveniji. Z ZJ pa bomo naslednja 4 leta gledali bulmastife in ostale afere. No go.

Bruselj je bil že tokrat za JJ tako, da mislim da bo tudi on sestavil vlado. Če pa Korl ne bo pridn bo dobil brco v rit.

Evropo boli k**** za Slovenijo. če pa nekdo nekaj reče iz tujine da se ne strinja s tem?!?!! Who cares ...

Bruselj JJ ne mara. Je Janša že hotel priti v EU in Nato organizacije, pa so ga gladko odjebali. Ima pač narejeno fakulteto, ki v Evropi ni priznana. Neko obramboslovje ?!?! Kaj je že to ?!?!

So se LDSovci bistveno bolj znali prodati Evropi. Kar poglejte v kakih organizacijah so njihovi člani ... Čeprav jim to doma ni pomagalo. Swinger star pač ne more biti vodje stranke.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

meni so prišle kar solze v oči, ko sem videl aplavz

Gregor P ::

Torej vi bi dejansko želeli, da se Janša spremeni za pred kamere, svojo retoriko, da bi javnost torej mi državljani mislili, da je sedaj povsem drug človek, da se je "desnica" spremenila in bi jo potem za "nagrado" volili?!?8-O
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

eieieie1 ::

T-h-o-r je izjavil:

tisti, ki so premalo zavzeto ploskali, so dobili odpoved pri SDS

zaradi osebnih razlogov

Hahaha, pa tisti ki so premalo vzklikali "buuuu", ko je ona za 24ur vprašala JJ, če razmišlja mogoče o odstopu zaradi dveh zaporednih porazov :D

Gregor P je izjavil:

Torej vi bi dejansko želeli, da se Janša spremeni za pred kamere, svojo retoriko, da bi javnost torej mi državljani mislili, da je sedaj povsem drug človek, da se je "desnica" spremenila in bi jo potem za "nagrado" volili?!?8-O

saj to mu je uspelo, vse do srede in četrtka

pol je pa začel po znanem receptu

Gregor, sj vidis da nekateri se zdaj dojemajo volitve kot izbor miss, s tem da zmaga tisti, ki se oblaci kot coban. Jansa je naredil napako, s kazanjem knjige. Za naslednje volitve mora narediti taksno kot Jankovic, veliko slikic in fotk, pa super gesla kot so 3×Z in UPANJE. V bistvu trdi platnici, ki sestavljata 3D podobo med razpiranjem. Tako vsaj obstaja upanje, da jo bodo nekateri volilci vzeli v roke, ce ze racunalnikov ne uporabljajo.

Gregor P je izjavil:

Ne, ko v stranki nebo več JJ, Branko Grimsa, Zvonko Černača pa še ene par pacientov, potem se lahko kdaj zgodi da bom volil tudi sam za SDS...

Do takrat pa sem odprt do vseh ostalih političnih strank... Tudi zdaj sem bil med Virantom in ZJ, ampak ker sem hotel da ZJ zmaga, sem podprl njega, samo da ne bo JJ zmagal. Čeprav bi bilo mogoče boljše da JJ zmaga, da bodo ljudje videli da ne more tudi njihov mesija JJ v času krize nič pametnega narediti in mora tudi sam iste reforme speljat, ki jih je v prejšnjem mandatu blokiral.

kar predstavljajte si enega Viranta al pa Janšo tkole med ljudmi (slika iz predvolilne kampanije):

Zgodovina sprememb…

Normalno da ne ejga, nismo na pocivaliscu Ravbarkomanda.

eieieie1 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Ne, ko v stranki nebo več JJ, Branko Grimsa, Zvonko Černača pa še ene par pacientov, potem se lahko kdaj zgodi da bom volil tudi sam za SDS...

... torej v bistvu hočeš povedati, da bi ti takoj volil za njih, če bi zmetali ven vse dosedanje "desne" člane, jih nadomestili s tebi bolj sprejemljivimi "levimi" ... ker to bi bila potem vsaj zate sprejemljiva "desnica":D:))

djordjevic ::

Če bi bilo po Karayevo, bi nosil vojaško uniformo, se obdal z vodi smrti in širil laissez-faire evangelij.

Pojasnilo: Malo sem bral, kaj so počeli Pinochet in somišljeniki po Southern Conu. Če nam privoščiš takšno državo, edino pametno, da si pobral šila in kopita in šel v tujino.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Po drugi strani pa imaš na tem forumu težnje po enopartijskem režimu, ki smo ga nekoč že imeli:8)

Gregor P je izjavil:

eieieie1 je izjavil:

Gregor P je izjavil:

... torej v bistvu hočeš povedati, da bi ti takoj volil za njih, če bi zmetali ven vse dosedanje "desne" člane, jih nadomestili s tebi bolj sprejemljivimi "levimi" ... ker to bi bila potem vsaj zate sprejemljiva "desnica":D:))

Zakaj bi not zmetal leve? Meni je res čist vseeno če so levi ali desni lol. A si spregledal to da sem hotel volit Viranta, ki je vbistvu bol desen? Če bi namesto teh cvetk dal not kake sposobne ljudi, kake dobre menegerje oziroma dobro izšolane ljudi na svojem področju, razen kakih dr. iz raznim brezveznih družbenih ved, bi bil pripravljen tudi SDS volit... Seveda bi me njihov nastop in program moral najprej prepričati.

Pa saj desnica bi lahko letos zmagala. Enostavno.
Samo ne bi bilo treba Janši srat po Virantu s tako vnemo.

Zgodovina sprememb…

Virant je bojda največ glasov odžiral "levici" (ankete so trdile, da je SD na njegov račun izgubil ogromno glasov, ki so potem zaradi afere z nadomestilom šli dokončno Jankoviču) in ne "desnici"; ta je imela praktično na koncu enako glasov kot tudi na prejšnjih volitvah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

To je to. Desničarski jastrebi + splošna revanšistična nastrojenost stranke je tisto, kar potencialne volivce odvrača. Kdaj vam bo to potegnilo?

Loocas je izjavil:

Pa tudi mu nebi bilo potrebno na vsakem soočenju povdarjat kako se on znajde z računalnikom, medtem ko se ZJ ne. Pa nebi mu bilo potrebno povdarjati da naj vsi razkažejo dokumente o svojem premoženju in potem on kot pobudnik čist zadnji uleti z njimi. Pa še nebi se mu trebalo skrit zadnja 2 dni. Pa sem ziher da bi zlahka dobil te volitve.

Loocas je izjavil:

Egzektli. In da bi bila ironija še večja - s poskusom, da Virantu onemogoči morebitno zmago ali pa vsaj odmevnejši rezultat, se je JJ še sam ustrelil v nogo in 'poskrbel' za zmago opcije, ki si jo najmanj želi na oblasti. Mislim, če bi to načrtoval, mu ne bi moglo tako dobro uspeti. ;((

djordjevic je izjavil:

To je to. Desničarski jastrebi + splošna revanšistična nastrojenost stranke je tisto, kar potencialne volivce odvrača. Kdaj vam bo to potegnilo?

Nočem sedaj zagovarjati neke politične opcije, ampak ne razumem, zakaj si želite, da bi bile vse stranke "enake", imele vse "iste poglede":8) Na kaj vas to spominja? Čemu volitve potem?:|

Kakor tudi ne razumem, zakaj bi bilo dobro, da bi se nekdo samo zaradi kamer pretvarjal in nam kazal "prijazen" obraz?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Bellatrix ::

Loocas je izjavil:

Kolkr sem jst spremlju dogajanje je bolj Virant sral po Janši!
People are quick to judge and slow to correct themselves.

Oziroma. Bom drugače rekel. Virantova SDS bi z lahkoto letos zmagala.

Očitno ni, tudi "levičarji" se morate počasi sprijazniti s tem:P

Osebno sem po nazorih precej daleč od levice. Bolj me zanimajo kompetentni in sposobni ljudje na izvršilnih pozicijah. Vse ostalo je bolj za kakšno gostilniško debato.

@Gregor P: Če bi se za hip oddaljili od zunanjih podob strank in njenih članov/voditeljev ter si pogledali program, bi dejansko opazili tole:

Virantov program, recimo, je v osnovi zelo podoben programu SDS, vendar je vodja stranke nekonflikten, nezamerljiv človek, ki je odprt za sodelovanje, in se, po mojem iskreno, vidi v politiki zato, da bi naredil kaj dobrega za državo in državljane. Obdal se je s skupino ljudi, ki so strokovnjaki na svojem področju in se ne mislijo spuščati v ideološke mlake. In marsikdo ga je zato volil. Tudi jaz, ki naj bi po vseh stereotipih na tem forumu pripadal skrajni levici (so fakin wrong). Zakaj? Ker si želim učinkovito, pravno, pošteno in bogato državo, ki posameznika ne bo ovirala, ampak mu bo kvečjemu v oporo pri zasledovanju njegovih osebnih ciljev.

Če še zdaj ni jasno, zakaj organsko _ne morem_ voliti stranke, ki ji je vsaka druga beseda tranzicijska, tajkun, komunisti, Murgle, politični konstrukt - potem vam pač ne morem pomagati.

Mislim, če bi to načrtoval, mu ne bi moglo tako dobro uspeti.
Mogoče je pa načrtoval.;) Ker je le zajebano vodit državo v časih krize, ko grozijo s propadom evra in drugimi naravnimi kataklizmami.

O.

Jaz tudi po eni strani preprosto ne morem verjeti, da bi delal tako začetniške napake, kot jih je zadnja dva dni. :8)

WarpedGone ::

... Tudi zdaj sem bil med Virantom in ZJ,

Tolk o tem kolk si se odločal o vsebini.
Če bi se odločal o vsebini bi izbiral med PODOBNIMI, kdo od njih ti najbol leži, ne pa da zbiraš med 180o nasprotnimi vsebinami.

En hoče vse prodat, drugi nič
En hoče večjo državo, drugi manjšo.
En trdi da ni korupcije, drugi da je je preveč.
En trdi da je treba dvignit davek, drugi da ga je treba znižat.
En hoče več državnih subvencij, drugi manj.
Itd.

Dokaz, da si izbiral Miss, ne pa vsebino.
Zbogom in hvala za vse ribe

djordjevic; Vojaske uniforme nisem nikoli nosil, se pa oblecem situaciji primerno, kot to zahteva bonton oz. kot to pritice aktualni funkciji. Vidim pa, da ima veliko Slovencev se kar tovarnisko proletariatsko mentaliteto, vozijo se v katrcah in nosijo sprane kavbojske in provincialci to raje volijo. Obleka dela cloveka, nic novega. Si kdo predstavlja katerega izmed zahodnih voditeljev na plakatih v trenirki? Marsikaj je bizarnega v tej dezeli.

Dama:

In ce je Virant tako super in nekonflikten, zakaj je dobil samo 8% glasov? Zakaj ga ni volila levica, koncno je dobila priloznost da voli nekaj novega na desnici? Nasprotno, se nikoli se ni tako mobilizirala in volila kandidata levice. BS, ideologija uber alles. Ideologija>trenirka>nasmeh>... ...>program.

En hoče vse prodat, drugi nič

en hoče prodat takrat, ko postanejo firme dobičkonosne in prodaljive... drugi pa takoj

in kdo od Virantovih kljukcev, pa je že kakšno firmo postavil na noge?? Šušteršič? Pezdir?

Zakaj? Odgovor je na dlani - folk preprosto ni nared za to, kar Virant ponuja. Očitno. Ali pa jim je nevoščljivost zameglila razum. Še dobro, da ni spustil s ketne Pezdirja. Potem bi lahko o dosežku, ki ga je dosegel na volitvah, samo sanjal. Žal.

Heh, jaka dama, ki pošlje 3000 special-ops policistov nad rudarje. >:D

Zato ker virant ni pricneska ampak je po osebnostni plati Boring.

Karaya52, kaka trenirka???

Eh, pa vidiš, da ga čefurji mentalno preganjajo na vsakem koraku.

Si kdo predstavlja katerega izmed zahodnih voditeljev na plakatih v trenirki?

Niti ne (tebi trenirka na Jankoviču samo v tvoji glavi), si pa znam predstvljat ultra nacionaliste na teh plakatih po Evropi. S temi volitvami smo šli daleč od tega sranja (SNS is out).

en hoče prodat takrat, ko postanejo firme dobičkonosne in prodaljive... drugi pa takoj

Kaj pa ves čas, ki bo trajal od sedaj do takrat?

Vse ma svojo ceno. Primer:
- danes je recimo neka firma tako na psu, da jo lahko samo brezplačno podariš
- čez 10 let bo ta firma vredna 100 milijonov
- ampak do takrat boš moral vsako leto vložit 20 milijonov 'svežega kapitala'

Kaj se ti bol splača?
Osnovnošolski račun pravi, da se ti bol splača zadevo danes dat prvemu, ki pride mimo, ker si boš prišparal 100 milijonov.

Ni samo kolk je danes vredno ampak je zelo pomembno tut, kolk me bo stvar še koštala. To je treba upoštevat.

To maš seveda prav. Vendar... pazi.. govorim predvsem o zgubaških monopolistih v SLO (Železnice na primer), ki rabijo samo železno roko in znanje managmenta.
Kaj čš to prodajat zdaj?

Zgodovina sprememb…

Loocas je izjavil:

Vse ostalo je bolj za kakšno gostilniško debato.

Forum je prostor za debate:)

djordjevic je izjavil:

Virantov program, recimo, je v osnovi zelo podoben programu SDS, vendar je vodja stranke nekonflikten, nezamerljiv človek, ki je odprt za sodelovanje, in se, po mojem iskreno, vidi v politiki zato, da bi naredil kaj dobrega za državo in državljane.

In po čem sodiš to? Si z g. Virantom sodeloval že leta na ostalih področjih, tako kot si z g. Janšo in g. Jankovičem itd. da ti je popolnoma jasno, kakšne so njihove značajske kvalitete? Za mene je pač to nekoliko naiven pogled na vse skupaj. Nemogoče je to izvedeti na podlagi nam načrtno serviranih podatkov; morda prideš za korak bliže, če spremljaš soočenja v živo (kako reagirajo na vprašanja, ostale kandidate itd. a to je še vedno lahko vse dobro zaigrano).

Jaz sem iz medijev opazil ravno nasprotno (ker jih vse nisem imel možnost zares spoznati); namreč da večina teh ljudi govori eno pred kamerami, običajno vsem všečne stvari, skratka na veliko pretvarja, nakar je potem veliko ljudi razočaranih ker so si o teh ljudeh ustvarili povsem izkrivljeno sliko.:(

Vsekakor pa ne želim, da bi neka stranka dobila ogromno glasov volivcev, samo zato ker se zna dobro pretvarjati. Si predstavljaš, da bi recimo čez štiri leta (če ne bodo volitve že prej) oz. vsa leta do volitev gledal vsega nasmejanega Janšo, kako skupaj z Grimsom navidezno pomagata homoseksualcem pri njihovih pravicah, protestirata skupaj z "izbrisanimi", se borita za pravice delavcev oz. udeležujeta sindikalnih srečanj, imata predavanja na nevladnih organizacijah (torej vse kar je v nasprotju z njihovim političnim prepričanjem in sistemom vrednot) ... potem pa ko SDS pride na oblast na podlagi "dobrega dela", pa sicer še vedno z nasmeškom na obrazu in polna lažnih obljub delujeta v popolno drugo smer, a seveda tega nikoli ne priznata8-O To lahko projicirate na katerokoli stranko; SDS sem vzel samo za navidezni primer, ko je ravno že omenjate, kako bi se morali spremeniti, da bi potem vsi volili za njo;((
««
44 / 162
»»