Forum » Pomoč in nasveti » Zbrisane slike
Zbrisane slike
blenx ::
Na računalnik sem na novo naložil windowse ampak sm pozabil ene slike iz morja zapečt na DVD. Najdu sm jih programov Recuva in jih obnovil toda ko kliknem na sliko in jo odprem v Pregledovalniku fotografij sistema Windows mi slike noče prikazati in mi napiše tole ==> Pregledovalnik fotografij sistema Windows ne more odprete te slike, ker ne podpira te oblike zapisa datoteke ali pa nimate najnovejših posodobitev za Pregledovalnik fotografij sistema Windows. Slik mi tudi v slikarju noče odpret mi napiše ==> to ni veljavna datoteka z bitno sliko oz.ta format trenutno ni podprt. Čeprov mi piše pod lastnosti slik da je u formatu Slika JPEG (.JPG).
Zdaj pa nevem kaj naj naredim kakšna posodobitev je to kje najdem je kakšen program k bi spremenil obliko zapisa slike da bi jo prikazal ali pa dokončno popravil ali se neda nič več nardit ali je treba kaj drugega narediti??
Hvala za pomoč!
Zdaj pa nevem kaj naj naredim kakšna posodobitev je to kje najdem je kakšen program k bi spremenil obliko zapisa slike da bi jo prikazal ali pa dokončno popravil ali se neda nič več nardit ali je treba kaj drugega narediti??
Hvala za pomoč!
RejZoR ::
Stvar je taka, če Recuva kaže zeleno ikonco se bo datoteko v celoti obnovilo. Če je rumena jo bo delno (glasba lahko preskakuje in prekinja, enako filmi, pri slikah pa jo lahko pol manjka oz bo spacana oz kockasta). Če je rdeče bo obnovilo ampak skoraj sigurno ne bo delovalo, mogoče boš lahko ven pobral delce podatkov če gre za npr tekst dokument.
Drugače pa probaj še s tem programom:
http://www.z-a-recovery.com/digital-ima...
Vedi samo, da bolj kot boš šaril po disku, bolj si boš otežil delo, zato je v takih primerih najbolje vzeti disk ven in ga dat v drugo kišto kot dodatni disk in nato reševat iz njega. Pač si tko zagotoviš rahlo večje možnosti, da boš dobil dol več slik. Tud ko nalagaš programje za reševanje kot je link, ki sem ti ga dal bo zarad zapisovanja na disk spet povečalo možnost izgube podatkov. Če pa boš nalagal na drugem sistemu in imel not svoj disk samo kot podatkovni pa se verjetnost za izgubo podatkov drastično zmanjša če ne celo izniči.
Drugače pa probaj še s tem programom:
http://www.z-a-recovery.com/digital-ima...
Vedi samo, da bolj kot boš šaril po disku, bolj si boš otežil delo, zato je v takih primerih najbolje vzeti disk ven in ga dat v drugo kišto kot dodatni disk in nato reševat iz njega. Pač si tko zagotoviš rahlo večje možnosti, da boš dobil dol več slik. Tud ko nalagaš programje za reševanje kot je link, ki sem ti ga dal bo zarad zapisovanja na disk spet povečalo možnost izgube podatkov. Če pa boš nalagal na drugem sistemu in imel not svoj disk samo kot podatkovni pa se verjetnost za izgubo podatkov drastično zmanjša če ne celo izniči.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
blenx ::
Mi je kazal zeleno ikonco in pod stanje izvrstno, obnovljivo v programu Recuva. Toda slike noče pokazat ne nič ko kliknem nanjo. A bi se mogoče dal da označm use slike pa jih spremenim v drugo vrsto bi se mrbit pol pokazala ali bi blo isto??
Bom probal še stem programov kakor si dal link.
Hvala za informacijo sam ma leptopa :D
Bom probal še stem programov kakor si dal link.
Hvala za informacijo sam ma leptopa :D
RejZoR ::
Sej disk se da vseeno lepo vzet če ravno ni netbook kjer ga moraš običajno podret narezen na najbolj nemogoče načine.
Zdej kar pa se tiče samih slik, če je ne odprejo programi, tud pretvorba ne bo ničesar rešila, ker očitno manjkajo podatki. Za začetek bi bilo že dost če probaš skopirat te slike na USB in jih odpret v različnih programih za slike na drugih računalnikih. V npr Paint.NET, GIMP al pa Adobe Photoshop če ga slučajno imaš.
Lahko da je problem lokalna zadeva čeprav dvomim...
Zdej kar pa se tiče samih slik, če je ne odprejo programi, tud pretvorba ne bo ničesar rešila, ker očitno manjkajo podatki. Za začetek bi bilo že dost če probaš skopirat te slike na USB in jih odpret v različnih programih za slike na drugih računalnikih. V npr Paint.NET, GIMP al pa Adobe Photoshop če ga slučajno imaš.
Lahko da je problem lokalna zadeva čeprav dvomim...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pixli fotografija - zaslonOddelek: Zvok in slika | 1316 (1091) | Arey |
» | noče odpret slik.....Oddelek: Pomoč in nasveti | 2003 (1793) | AC_DC |
» | Program za pridobitev izbrisanih datotekOddelek: Programska oprema | 6994 (6451) | T_F_7 |
» | Clonezilla: težave s rekonstrukcijo slike diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 2790 (2277) | misek |
» | Rabim podatke nujno!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1197 (1090) | 5er--> |