» »

Rabim podatke nujno!

Rabim podatke nujno!

zore17 ::

Zdravo mene pa zanima če lahko dobim nazaj slike ker sem pred kratkim formatiral računalnik na disku sm mel pa pomembne slike ki jih nujno rabim za na sodišče pa me zanima če jih lahko kako nazaj dobim prosim pomagite!!
lp

bluefish ::

če od takrat nisi nič pisal po disku, potem jih lahko. Najbolje bi bilo, da v računalnik dodaš še en disk, nanj namestiš XP in uporabiš program imenovan Recuva, ki je poleg vsega še brezplačen. Če pa si vešč z linuxom, pa uporabi kakšno live distribucijo na CD-ju in poženi ustrezno orodje iz nje.

kk to mislš pisu k js sm že nalagu gor programe pa to.Nwem bom probu kje dobt kak disk č bom lohk.

če si v tistem času še kaj nalagal na disk in shranjeval podatke, potem je velika možnost, da si tiste slike prepisal ali pa delno okvaril. Če imaš na disku že OS, potem le namesti program in ti ni potrebno iskati dodatnega diska.

poleg tega je dobro, da veš točno lokacijo, kjer so se stvari nahajale, sa jih boš tako lažje poiskal (program je namreč zaradi svoje brezplačnosti rahlo omejen glede tega).

Če jih ne boš našel s tem programom, pa je na netu polno komercialnih, ki pa so seveda le demo in morda ne omogočajo obnove datotek, le iskanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Če imam že OS? ka je to?

OS - operacijski sistem (Windows XP,...).

ja mam instaliran xp in s kirim programom bi pol lohk to poisku. k js sm meu narjeno za 2 uporabnika racunalnik zame in sestro mela je pa slike sestra pod moje slike.

kot sem napisal, si prenesi tisti program Recuva, ga namesti in poženi scan. Izpisalo ti bo vse izbrisane file, potem pa boš le moral poiskati prave.

Ok bom probal pa sporočm hvala.

če pa ti ta program ne bo zadošča, pa v google vpiši data recovery software oz. free data recover software in izberi enega. Ti pa priporočam, da do nadaljnjega (dokler ne povrneš slik) čim manj nalagaš, saj lahko tako slike popolnoma izgubiš.

sm probu pa mi najde kr ene detoteke slike pa niti ene :(

#000000 ::

Fajli so mislm da preimenovani, tko da glej samo končnice jpg in podobno, ter datum kdaj si jih pobrisal. LP

sm use kr kol mi j najdl obnovil pa pol odpru pa pogledu pa nč.

Ka pa č bi šou u biose pa nastavu tak datum k sm meu še to use gor ka pol bi najdu slike?

ne

Pol mi pa tk ne preostane nč druzga k d se zahojsam ane k čene me bo pa itq fotr:D

5er--> ::

Ka pa č bi šou u biose pa nastavu tak datum k sm meu še to use gor ka pol bi najdu slike?
Ne, to sploh nima veze. Ne moreš s pomočjo biosa potovat po času.

Tega diska s katerega bi rad dobil podatke ne tikaj več. Niti sistema več ne zaganjaj. Nič.
Vzami ven disk in ga nesi h kakšnemu kolegu, ki mu sistem dela, nato pa z enim od teh programov poskušaj kaj rešit.
Recuva je za moje pojme zelo zelo boga.

R-Studio (NTFS)
Easy Recovery
Data recovery
GetDataBack
Smart Recovery
Partition Table Doctor
winternals disk commander
kakšna namenska linux live distribucija...

Glede na to, da si tako veselo uporabljal disk sicer dvomiv v uspeh, ampak lahko probaš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dostop do podatkov trdega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
162701 (2187) Zoromer
»

Zbrisane slike-kako jih dobiti nazaj

Oddelek: Pomoč in nasveti
172222 (2005) solatko
»