» »

Oddaljen dostop

Oddaljen dostop

Lukzii ::

Živjo,

imam sledečo situacijo; v lokalu imam pač dostop do interneta preko modema/routerja. Zadeva je na statičnemu IPju. V lokalu imam tudi videonadzor, preko DVRja, ki ima možen remote dostop. Težava pa nastane, ko želim od doma dostopati do DVRja. Na modemu je firewall izključen (tovarniško, ročno se ga sploh ne da vključit!!?!?), zato me zanima če ima kdo kakšne izkušnje.

V lokalu imam 3 računalnike in na vseh inštaliran tudi VNC in tudi prek tega ne morem dostopat...

hvala in lp,
  • spremenil: Lukzii ()

krneki007 ::

forward ustreznih portov moraš narest na routerju.Najprej moraš seveda nastavt fiksne ip-je na računalnikih v lokalnem omrežju,na katere potem narediš preusmeritev.

http://portforward.com/

Porte imam forwardirane; vsi računalniki imajo fiksne IPje...še vedno nisem odpravil težav...

amigo_no1 ::

ISP T2 in srednja varnost ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: amigo_no1 ()

ne, ISP je Amis, brez kakršnih koli nastavitev (vsaj da bi jaz vedel)...

probaj najprej dvr in vpn lokalno med samimi mašinami,da izločiš težave z firewalli...potem šele od zunaj

sej v tem je tudi štos...na dvrju mam nastavljen statični (jasno) ip in tudi v lokalni mreži "mašine" ne vidim...šele ko pingam ta dotični ip se dvr oglasi...vsi ostali računalniki se vidijo bp. Za potrebe testiranj pa sem pač firewalle izklopil.

mogoče kak power saving nastavljen na mrežni?

fosil ::

Sicer nekoliko nerodna, ampak enostavna rešitev bi bila, da na enega od računalnikov v lokalu naštimaš Logmein ali Teamviewer, ki gresta mimo firewallov in podobnih nevšečnosti in potem od tam na dvr.
Tako je!

No prišel sem do dna ene težave; namreč modem (ki je hkrati tudi router) ni bil "bridgan", zato ni bil mogoč dostop od zunaj. Še vedno pa se DVR v lokalni mreži ne odziva na portu, ki sem mu ga določil.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DVR remote viewer in čuden prikaz slike

Oddelek: Pomoč in nasveti
6589 (535) Lukzii
»

varnostne kamere

Oddelek: Kaj kupiti
124092 (2633) pecmax
»