» »

Obremenitev jedra, graficne in piskanje!?

Obremenitev jedra, graficne in piskanje!?

Primoz78 ::

Vceraj se mi je med igranjem online pokazal blue screen (prvič odkar imam to konfiguracijo). Ko se je komp restartal je kar naprej se skusal bootat a po zagounu je vedno po cca. 5 sekundah spet restartal, v bistvu ni niti slike pokazalo. Prvo sem pomislil na ram, ker sem v nedeljo dodal se 2x4gb tako da sedaj imam 3x4gb Corsair xms3 1600mhz 2x1.50V 1x1.65V pri 1600mhz. Pustil sem na 1333mhz in dal voltazo na 1.525V in do vceraj je delalo vse kot mora. Ko sem resetiral bios in odvzel eno ploscico rama (tisto ki deluje pri 1,65V) se je komp ponovno postavil a se je zelo cudno obnasala zadeva...ikone v orodni vrstici se niso niti vse prikazale in to kar ene 5 minut, zato sem se 1x restartal. Po restartu sem pa gledal malo Speedfan in videl, da 4. jedro nekaj obremenjuje od 80-100% cel cas in tudi graficno kartico nekaj obremenjuje, ker je temperatura v tem casu bila nad 60°C (drugace v mirovanju nekje 35-37°C). Ob tem dogajanju pa se je slisalo piskanje, ki je bilo precej glasno v kompu...takrat sem takoj ugasnil iz preventive. Edino piskanje, ki sem ga kdajkoli opazil je bilo pri BF3 in sicer piskanje graficne kartice. Opazil pa sem, da se je komp 2x restartal sam od sebe ze v biosu ko sem poskusal spreminjat nastavitve CPU-ju, brez kakrsne koli potrditve ali karkoli...overclock CPU je bil avtomatski, kar ga plata omogoca v osnovnih nastavitvah, rami na defalut, graficna tudi in je delalo vse brez problemov cca. pol leta.

A mi zna kdo svetovat ali se mu vsaj sanja kaj bi lahko bilo narobe? Windowsi so na novo postavljeni cca. 1 mesec (Windows 7 64-bit)na Crucial M4 64gb disku, igre so na 120gb vertex3...ostale komponente pa so v podpisu. Vsako mnenje je dobrodoslo...

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

solatko ::

Preobremenjen napajalnik. Kakšne imaš amperaže na 12V? Lahko je tudi napačna nastavitev ventilatorjev v računalniku in ti dela zračni žep, pa se ti komponente pregrevajo. Lahko je kakšna zlobna koda.
Delo krepa človeka

PSU je Antec True power 650W, ki bi moral vec kot zadoscat za te komponente. Vse skupaj je staro cca. pol leta, edino kar sem v nedeljo dodal 2x4gb rama in pa page file zmanjsal na cca. 150mb ce se ne motim. Do vceraj pa je delalo vse ok. Sumim rame ali pa ta page file...Sam cudno se mi zdi, da mi je 2x ze v biosu restartalo. Bom moral mal pocekirat, vsako palcko rama posebej, povecat PF in pa drugo grafo pa bom videl, a nimam casa bo sele v ponedeljek :-S

Lp

RejZoR ::

Piskajo ponavadi ceneni kondenzatorji in odprte tuljave.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR hvala za namig, a kar sem gledal kondije ni noben napihnjen ali kaj podobnega....Mam filing, da je kaj na graficni...

Lp Primoz

RejZoR ::

Ne, sej ni treba da je napihnjen. Enostavno cvili, pa tud če na zunaj izgleda normalno. V osnovi to sploh ni nič narobe, je pa moteče. Za odprte tuljave (coil) pa baje pomaga če vanjo nafila neko neprevodno snov. Npr silikon ali pa vroče lepilo (ona pištola za lepljenje okraskov and stuff). To jo ali povsem ali pa vsaj zelo občutno utiša. Konenzator pa bo pomagalo samo če ga zamenjaš z drugim, kjer moraš gledat, da vzameš boljše kvalitete, istih lastnosti in paziš na polariteto. Najbolj bo problem ugotovit kateri je, če jih je veliko...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Hmmm zanimivo, sem se mal igral z nastavitvami za rame itd v BIOS-u in je zadeva delala ene 30 min pol spet BS...sedaj sem zamenjal rame in dal noter prvi modul ki sem ga imel ze od prej in zgleda (upam) da spila tako kot mora...verjetno je en od novih modulov kaj cuden...

Lp Primoz

cojss ::

Če ti cvili samo takrat ko imaš določen ddr3 modul v kompu, je možno da je kateri od čipov šel po gobe in vleče preveč toka, kar potem povzroča piskanje. To bi pojasnilo tudi sesuvanje sistema.

Zacelo je cviliti par dni za tem, ko sem dodal 2x4gb dodatno rama...sedaj sem vzel te rame ven in je vse ok, tko da bom ta dva modula vsakega posebej stestiral pa upam da je en OK. Je pa en ram pri 1600mhz na 1.65V druga dva pa 1.50V. Sem dal vse skupi na 1333mhz in pustu na 1.50V a je blo to ok?

Lp Primoz
p.s. Sem bil par let na mac-u in sem precej out iz PC scene, i5 si lastim pa sele slabe pol leta :-S zato toliko vprasanj...

Sedaj ko sem dal star ram noter 1x4gb mi je pri spilanju MW3 vrglo ven sporocilo, da imam premalo spomina a je delala brez problema....pri Serious sam 3 mi pa dela vse kot mora....a je mozno, da je kak bug pri MW3?

Lp Primoz

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadrgradnja mlinčka

Oddelek: Kaj kupiti
362993 (2371) nightbird
»

Računalnik za igre [200-300EUR] (strani: 1 2 )

5412642 (11305) Janac
»

Kaj pravite na te komponente?

211130 (884) bluefish
»

Vse po malem

7977 (838) -THX-
»

I7 sistem, nastavitve ramov (iz 1066 na 1600) (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
6813540 (11338) MonkeyHead

Več podobnih tem