» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
182 / 194
»»

svecka ::

Lahko ga dobiš, lahko pa ne. Vse odvisno od komponent in koliko ti bo majster za džabe sestavil PC. Potem pa še računaš nalaganje Windows kjer spet rabiš nekoga da se namesti za džabe in upaš da je tok pameten, da zna namestiti pravilno piratske Win10, da ne bo čez 3 mesece presenečenje ko crack fail. Potem pa upaš, da ti bo vse delalo in ne bo crknilo in da se ne rabiš zajebavat s pošto in pošiljanjem komponet v tujino k proizvajalcu, ko ti preteče 1 letna slovenska garancija na komponente (večinoma, včasih celo 2 leti) in čakati tudi več kot mesec dni, da dobiš komponento nazaj iz tujine.

Če se ti da ukvarjat s tem in si vešč potem si sestavi svoj PC, če ne pa je HOFER PC čist zadost za povprečnega ata in mamo. In ja včasih majo super komponnente notri in je best P/P, včasih je pa drek ja.

mtosev ::

Tokrat bi jaz reko, da so v redu komponente not. Price/performance bi mu jaz dal. 4/5
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

tikitoki ::

Prej 3/5.

facepalm ::

svecka je izjavil:

Lahko ga dobiš, lahko pa ne. Vse odvisno od komponent in koliko ti bo majster za džabe sestavil PC. Potem pa še računaš nalaganje Windows kjer spet rabiš nekoga da se namesti za džabe in upaš da je tok pameten, da zna namestiti pravilno piratske Win10, da ne bo čez 3 mesece presenečenje ko crack fail. Potem pa upaš, da ti bo vse delalo in ne bo crknilo in da se ne rabiš zajebavat s pošto in pošiljanjem komponet v tujino k proizvajalcu, ko ti preteče 1 letna slovenska garancija na komponente (večinoma, včasih celo 2 leti) in čakati tudi več kot mesec dni, da dobiš komponento nazaj iz tujine.

Če se ti da ukvarjat s tem in si vešč potem si sestavi svoj PC, če ne pa je HOFER PC čist zadost za povprečnega ata in mamo. In ja včasih majo super komponnente notri in je best P/P, včasih je pa drek ja.

Se enkrat: original win10 je vstet v ceni. Ce pristejemo se strosek sestave pcja pri funtechu, je se vedno cenejsi za cca 30€ s 16gb ramom.
Noben ni trdil, da ni ok pc. Trdim(o) le, da cena ni ugodna oz je priblizno enaka konkurentom. Dalec od best p/p saj niti apu ni polno izkoriscen zaradi pocasnega (verjetno celo single channel) rama.

Pravljice o "preprosti" garanciji so v realnosti drugacne. Ko crkne pc, rabis zamenjavo v razmeroma kratkem casu in guess what!?.. tudi Hofer se drzi roka 45dni. Poleg tega, ce das celoten pc v popravilo lahko (in zelo verjetno) ostanes brez podatkov. Kar je ponavadi najbolj pomembno.

Gregor P ::

facepalm je izjavil:

Poleg tega, ce das celoten pc v popravilo lahko (in zelo verjetno) ostanes brez podatkov. Kar je ponavadi najbolj pomembno.
... podatke vedno, ampak res VEDNO predhodno varno shraniš oz. narediš varnostno kopijo (ta zadnjo; ker seveda si poskrbel, da se redno delajo varnostne kopije)!
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Gregor P je izjavil:

facepalm je izjavil:

Poleg tega, ce das celoten pc v popravilo lahko (in zelo verjetno) ostanes brez podatkov. Kar je ponavadi najbolj pomembno.
... podatke vedno, ampak res VEDNO predhodno varno shraniš oz. narediš varnostno kopijo (ta zadnjo; ker seveda si poskrbel, da se redno delajo varnostne kopije)!

Prvo trdite, da je to za analfabete in nato, da za tiste, ki se jim ne da izgubljati casa. Obe skupini pa sta znani po varnostnih kopijah podatkov:).

bajsibajsi ::

Ce ne bi bilo zalostno, bi rekel, da je smesno - smo na tech forumu, kjer na bi se odrazalo nekaj vec znanja, razsodnosti, razumevanje P/P itd pri nakupu racunalniske opreme, pa kljub temu zmotno nekateri priporocajo nakup omenjenega PCja kot dober nakup.
Hofer je imel v preteklosti kar nekaj solidnih dealov, in jih bo najbrz se imel, ampak nakup omenjenega PCja to ni.

Gregor P je izjavil:

facepalm je izjavil:

Nekdo ki ne zna namestiti win, ne zna sestavit pc, bo znal varno shraniti podatke? Mogoce bo dal vse v mapo "\varno" ali "\backup". Ne bo pa znal pridet do te mape, ko se pc ne bo vec vzpostavil. Na servisu pa bodo v izogib morebitnim sw problemom kar lepo formatirali in na novo namestili win.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

@facepalm

In kaj tebi ni jasno preprosta garancija. Pride poštar, vzame pokvarjen pc in ti ga čez dva tedna vrne nazaj na dom (ker doh, gre na servis v tujino). Kaj hočeš še da je ognjemet al kaj?. A klasični odnesi se v avto in odnesi na garancijo pa je hitrejši? Ali pa odnesi na pošto in odpošlji v tujino k proizvajalcu?

Ko je stricu šla matična, niso nič brisal diska, ampak samo zamenjal matično. Kaj pa če ima dva diska notri? Daj nehaj prodajat bučke no, ker ima večina računalnikov notri danes že 2 diska.

Lahko začneš s firmo in prodajaj PCje ceneje kot Hofer, bom z veseljem kupil pri tebi z 3 LETNO GARANCIJO in licenčnimi Win.

svecka je izjavil:

@facepalm

In kaj tebi ni jasno preprosta garancija. Pride poštar, vzame pokvarjen pc in ti ga čez dva tedna vrne nazaj na dom (ker doh, gre na servis v tujino). Kaj hočeš še da je ognjemet al kaj?. A klasični odnesi se v avto in odnesi na garancijo pa je hitrejši? Ali pa odnesi na pošto in odpošlji v tujino k proizvajalcu?

Ko je stricu šla matična, niso nič brisal diska, ampak samo zamenjal matično. Kaj pa če ima dva diska notri? Daj nehaj prodajat bučke no, ker ima večina računalnikov notri danes že 2 diska.

Lahko začneš s firmo in prodajaj PCje ceneje kot Hofer, bom z veseljem kupil pri tebi z 3 LETNO GARANCIJO in licenčnimi Win.

Se ti zavedas, da dobis drugje, za manj denarja podoben pc s 3 letno garancijo? (2 leti + doplacilo).
Res ima Hofer dober after sales support in kdor je to pripravljen placat, ga razumem.
Ampak ce kupujemo cim boljsi p/p produkt, to hoferjev pc pac ni in pika.
Vcasih je imel res dobre deale (npr akoya p6660) ampak ta pa res ni nic posebnega.
Ce imam za izbirat boljsi performance (-+20%) vs 50% daljsa garancija, bom pri pcjih vedno izbral performance.

Velik plus pri hoferju je da nima nalepke. Res je fajn ko imaš nalepko in odpreš komp, da dodaš disk ali ram in pol če kaj crkne nimaš garancije.

Kripto mesi ::

Hofer pc si kupi folk, ki kompa ne zna odpreti in dodati diska/rama. Tisti ki to zna, kupi po komponentah, ki jih sam hoče, ne kar hofer skupaj nameče.

Aston_11 ::

Na tem forumu naj bi DIY bilo kar običajna zadeva, sestavljeni računalniki pa za ringa raja forum.

Njihovi nekateri prenosniki so eni izmed best p/p dealov kar jih je, še posebej ker večina ostalih še zmeraj tlači TN ekrane notri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Najboljsi deal sem dobil na Amazonu. Za skoraj polovico nizjo ceno, kot jo takrat imel Hofer. Eno leto manj garancije, sam ni hudega, ce je cena tolk nizja:).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tikitoki ()

good luck z uveljavljanjem garancije. Že poznani primeri z pošiljanjem v tujino.

svecka je izjavil:

good luck z uveljavljanjem garancije. Že poznani primeri z pošiljanjem v tujino.

Laptop je imel probleme z osvetlitvijo zaslona. jih kontaktiram, so mi brez problema poslali novega. Starega sem zgolj nesel na posto in pokazal print deklaracije, ki so mi jo poslali na mail. Nobenih stroskov, lazje, k ce bi imel opravka s slovensko firmo. Pravzaprav sem imel nov laptop preden sem starega poslal nazaj. Tako hitri so bili.

fikus_ ::

Zgleda, da je na forumu kar nekaj "sposobnezev", ki znajo, po njihovem pisanju, sestaviti top p/p računalnik. Vsaj pišejo kako je Hofer varianta zanič! Ko bi pa morali dati kaj konkretnega od sebe, npr. povezavo do primerljivega in cenejšega računalnika, je pa tema! Ali pa rač. brez Win, ali predlog naj OP kupi rabljeno grafo in jo zmontira in podobne nebuloze, samo da bi dokazali, da se da kupiti rač. za nekaj € manj!
Čisto verjamem, da je mozno kupiti/sestaviti rač. z boljšim p/p kot Hoferjev, ampak, če tega ne znaš, kupiš Hofer varianto z Win, prineseš domov imaš delaš.

Pri tej vsoti se ti cca. 150 eur manj za enako konfiguracijo zdi nekaj EUR manj?

Zgodovina sprememb…

matobeli ::

Poleg tega "sposobneži" redno odgovarjajo na zahtevke po sestavah v temu namenjeni temi. Komp za jurja, komp za tajnico, komp za Fortnite,...

Eni res mislijo da so na medover da jim je uveljavljanje garancije v tujini eden izmed resnih problemov.

Če mislite OPju pomagat, dajte Link do alternative!

Ostalo pisanje je nepomembno. Sicer pa mislim, da je OPja minilo brat to prepucavavje, kdo ima daljšega.

šernk ::

ne sam OPju... smo se vas vsi že naveličali brat :D
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

@fikus_
Nisi sposoben sam posrfati in sestaviti PC?

Za SLO sem ze napisal, da se ekvivalent dobi za cca. 350 eur.

Primer bistveno boljsega racunalnika za nekih 360 evrov (vkljuceno budget ohisje) iz tujine:

Ta konfiguracija ima 16 GB hitrejsega rama, boljsi CPU, brand SSD.
Ce izberemo enak CPU, enako kolicino rama, random SSD, random PSU, 320 chipset, pridemo na nekje 250 eur + ohisje.

Zgodovina sprememb…

luli ::

Sem pogledal. Kaj Windows pa (f)kradeš?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: luli ()

Ne iščem jaz! Saj res, kaj pa licenca Win?! S travnika, z eBay ali . . .

To ni rač za laika, ki ga prinese npr iz Hoferja domov ter dela.

Pa še to, kdo ga bo sestavil?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: fikus_ ()

fikus_ je izjavil:

Zgleda, da je na forumu kar nekaj "sposobnezev", ki znajo, po njihovem pisanju, sestaviti top p/p računalnik. Vsaj pišejo kako je Hofer varianta zanič! Ko bi pa morali dati kaj konkretnega od sebe, npr. povezavo do primerljivega in cenejšega računalnika, je pa tema! Ali pa rač. brez Win, ali predlog naj OP kupi rabljeno grafo in jo zmontira in podobne nebuloze, samo da bi dokazali, da se da kupiti rač. za nekaj € manj!
Čisto verjamem, da je mozno kupiti/sestaviti rač. z boljšim p/p kot Hoferjev, ampak, če tega ne znaš, kupiš Hofer varianto z Win, prineseš domov imaš delaš.

Sem ze dal en link. Vec pa niste vredni, ker se to kar vam je ponujeno na pladnju prezrete.

Hofer
https://dostava.hofer.si/MEDION/Ve%C4%8...

Funtech
https://www.funtech.si/si/vsi-oddelki/n...

Če op zna dodatno kupit ram in ga zmontirat, potem sta primerljiva.

MrStein ::

No, zdaj pa dodaj še vse, kar ima Hoferjev in ugotoviš, da funtech-ov ni nič cenejši. Pa še ukvarjati se moraš z njim, namesto, da ga vzameš in odpelješ (ali ti ga oni dostavijo).

Ampak ne moreš, da ne bi, kaj?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Ne vem, ce se je sploh vredno odzvati, saj je izredno tezko imeti komunikacijo na nekem relativno higienicno strokovnem nivoju.
@fikus_
A trolas? Ali si samo toliko nevesc (nemara nesposoben?), da ne znas uporabiti konfiguratorja? Pa saj ni cudno, da zagovarjas trenuten Hoferjev PC kot dober nakup, ce pa nimas znanja.

darkolord ::

Mimogrede, plata v medionu ima B550 chipset z USB 3.2 Gen2, tako da ni vse random. SSD je tudi čisto kulj, PSU pa je 250 W random.

bajsibajsi je izjavil:

@fikus_

Primer bistveno boljsega racunalnika za nekih 360 evrov (vkljuceno budget ohisje) iz tujine:

Ce izberemo enak CPU, enako kolicino rama, random SSD, random PSU, 320 chipset, pridemo na nekje 250 eur + ohisje.

čudno da nisi dal konfiguracijo iz indije k je še cenejša. Primerjaš komponente iz tujine z našimi cenami. Vsi vemo da je za mejo vse cenejše.

svecka je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

@fikus_

čudno da nisi dal konfiguracijo iz indije k je še cenejša. Primerjaš komponente iz tujine z našimi cenami. Vsi vemo da je za mejo vse cenejše.

Cudno, da si se znal registrirati na ST, saj brati zagotovo ne znas.

Horas ::

kje je pa ohišje? hah, 50EUR pa si že na 400. bedniki ki se trudite dokazat svoj prav.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: matobeli ()

Horas ::

ka je bajsibajsi? kar izbris? se ne boš branil? daj še nakladaj kako je to kar si ti spacal bolj poceni, s tem da ni ohišja? pa poštnina tudi nekaj prinese ane vsaj 20-30eur če se ne motim.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: bajsibajsi ()

Bajsi, ko zmanjka argumentov, je pa na vrsti žaljenje?!

Nisi prepričljiv z argumenti!

Ce te 30-40% nizja cena, za enak in boljsi nakup, ne preprica, potem si ali trol ali pa bebec.

matobeli ::

Ima kar prav bajsi, sem šel nardit build ki bi ga kupoval "zase". 80+ Gold Seasonic semi-modular, 8gb 3200Mhz, 3400G, mATX B550, ohišje s friking oknom...

423.58€

Un Hofrov je res izključno za ljudi ki... uporablajo CDje in menjajo HDDje, dnevno. Neki sistemci v penziji verjetno.

darkolord je izjavil:

Mimogrede, plata v medionu ima B550 chipset z USB 3.2 Gen2, tako da ni vse random. SSD je tudi čisto kulj, PSU pa je 250 W random.

Si sure, da je b550 in ne b450, ker to je super?

Tudi z B550M plato se v Sloveniji naredi opazno bolj optimalen build za cca. 400 eur (v ceno vkljucena Win10 licenca z ebaya).

mtosev je izjavil:

Test
https://tehnozvezdje.si/medion-akoya-e4...

Ti si ze izkazal svojo nesposobnosti v teh zadevah. Tak, da se vzdrzi dajati nasvete. Hvala.

Hvala tudi tebi. Bom še naprej dajal nasvete.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Moje sozalje za ljudi, ki te bodo poslusali:).

Ce zmecemo neke random budget komponente skupaj (kot v prebuilt pcjih):

Se strinjam: nima wifi, dvdroma in nima citalca kartic
Je pa razlika v performanceu. V konfigurator bi dodal se namestitev win ampak sodec po reviewuju, niti Medion ni pali-vozi (potrebno dokoncati setup in namestiti aplikacije in dolocene driverje), tako da je zagon samega installa se najlazji task.
Ce podrazimo ta pc se za 30€ oz za 10€ ce odstranimo sestavo, dobimo 16gb ddr4 v dual channel. Ni sans, da bi zase kupil mediona.

Malo poglej kakšen šrot od napajalnika si dal v ta konfig. Imajo vsi ti deli 3leta garancije

Kaksen je pa v Medionu? Nalasc sem dal najcenejsega nekako normalne kakovosti.
Imam doma identicnega, rabljen 4 leta v pcju prizganem 24/7. Zaenkrat se dela.
Edit: ja sem falil. Sem mislil dat 2EUR drazjega LC-420A v2.3

But still.. poglej kaksna je razlika v configu.. ce malo "spedenamo" komponente, dobimo dober build za cca 560EUR z garancijo vsaj 3 leta (razen ohisja:)))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

V Medionih so bili not fsp group napajalniki. Če je tako še sedaj pa ne vem. Drugače v brand name kompih na splošno nimajo glih največje sranje od napajalnikov ker jim ni v interesu da kmalu crkne in prihaja na servis. Lastnik mediona pa je lenovo. Drugače maš tudi dosti nemških testov teh Medion kompov, ker so v tujini kr popular.

Kripto mesi ::

A si mutav ti toše, še sam si prilepil link do testa, kjer pove, da ima 250W napajalnik, še slabše od tega lcpowerja.

Daj ne sanjaj. Tisti lc power ti 420watt ne bo dal iz sebe. In še dal je napajalnik s starejšim standardom.

mtosev je izjavil:

Daj ne sanjaj. Tisti lc power ti 420watt ne bo dal iz sebe. In še dal je napajalnik s starejšim standardom.

In v cem je razlika med medionovim 250w in lcjevim 300w ("420w")?
Oba bp poganjata 65w apu in oba sta presvoh za kaksno normalno graficno. Izkoristek je verjetno tam-tam. Se vedno lahko das noter boljsi napajalnik za par eur vec. Kot sem rekel, za okoli 560€ (s sestavo) lahko spedenas komponente in imas skoraj proper build primeren tudi za nadgradnjo.
««
182 / 194
»»