Forum » Kaj kupiti » Hofer ponudba
Hofer ponudba
Temo vidijo: vsi
mtosev ::
blago žal ne bo prispelo?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
hojnikb ::
Heh, nebi bil presenečen, če je to ena izmed tistih konzol, ki emulira stare klasike :)
#brezpodpisa
KTr1sk ::
kako ne bo prispelo, zakaj pa je potem na njihovi strani, ne razumem
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
fosil ::
kako ne bo prispelo, zakaj pa je potem na njihovi strani, ne razumem
Verjetno zato, ker zadevo oglašujejo tudi prek prospektov, ki so že natisnjeni.
Tako je!
youPlonker ::
Je že kdo odprl tole Akoyo E6416? Kot kaže ima pokrov plastične zatiče (zavihke), ki nekako nočejo iz rež. Očitno bo treba malce upognit pokrov in uporabiti nekaj sile... Jutri 'padeta' notri M.2 SSD in dodatna RAM palčka.
Ja. Zelo na silo je šlo, v področju teh plastičnih zatičev sem upogibal pokrov z navadnim izvijačem. Zelo je treba paziti, da se kaj ne polomi.
Noter sem fliknil nek cheap 120gb sata ssd in ploščico rama (dvokanalno 2x4gb). Laptop je zdaj odzivnejši in predvsem veliko tišji! :)
LP
PrihajaNodi ::
nič hudega.. tudi dell xps jo ima; pa ishit tudi...
daj malo opiši in kakšno slikco nam privošči =)
Zadeva dela odlično. Zvočniki super glasni. Za ekran mi (po pravici povedano) dol visi, tako da težko ocenjujem kvaliteto ekrana. Hitrost in delovanje zaenkrat tudi odlično (photoshop in CAD delujeta brez problema). Nabavil si bom še 8gb rama tako da imam potem 12 gb rama in je za nekaj časa dovolj. Mogoče v prihodnosti še SSD.
Tipke se mi zdijo dovolj kvalitetne. Ohišje kvalitetno in lahko. Baterija zdrži cca 7 - 8 ur ob rabi samo interneta.
Super mi je da na tipkovnici za miško ni dveh fizičnih gumbov ampak sta "integrirana" na podlagi za miško. Zanimiv mi je tudi medionov programček ki je dokaj kakovosten in lahko delaš osnovne stvari photoshopa (rezanje slike in vstavljanje te slike v drugo sliko).
Zaenkrat edini minus polnilec ki mi "cvrči" oziroma brni ko ga iztaknem iz polnenja na računalnik (verjetno kondenzator).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
francek1 ::
Kateri PC pa ima mikro SD? Vsi imajo navaden SD slot (če pač imajo bralnik kartic).
Surface Pro 3, če že sprašuješ (saj vem, da je bilo retorično). Se pa strinjam, da je zaenkrat SD bolj uporaben...
Surface Pro 3 ni PC, ampak tablet!!!
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...
Ja? Je super, itak, ampak imam kontrast pa svetlost vedno na minimumu, da me ne pečejo oči. V takem pa potem itak ne pride do izraza.
CellarDoor ::
ok, a lahko malo opišeš ekran, recimo koliko kaj odseva in kako bi se obnesel na auto brightness zunaj na soncu (ne direktno, da gor sije, seveda)
Zgodovina sprememb…
- spremenila: CellarDoor ()
Minimalni odsev Sem poskusil, se da delati z njim tudi v takšnih pogojih. Je pa recimo hiba pri cheap cd enoti, ki deluje kot da ti bo v rokah vse skupaj ostalo ko pride ven požiralec za cdje. Ampak ok za ta denar, še vedno trdim, best buy.
Zgodovina sprememb…
dj_uro ::
dbest, hvala za slike in tvoje mnenje...
edino parket bo počasi treba zbrusit pa na novo polakirat ;)
edino parket bo počasi treba zbrusit pa na novo polakirat ;)
vw-klub.si
Han ::
youPlonker je izjavil:
Je že kdo odprl tole Akoyo E6416? Kot kaže ima pokrov plastične zatiče (zavihke), ki nekako nočejo iz rež. Očitno bo treba malce upognit pokrov in uporabiti nekaj sile... Jutri 'padeta' notri M.2 SSD in dodatna RAM palčka.
Ja. Zelo na silo je šlo, v področju teh plastičnih zatičev sem upogibal pokrov z navadnim izvijačem. Zelo je treba paziti, da se kaj ne polomi.
Noter sem fliknil nek cheap 120gb sata ssd in ploščico rama (dvokanalno 2x4gb). Laptop je zdaj odzivnejši in predvsem veliko tišji! :)LP
Ko sem odstranil 5 vijakov, sem lahko pokrov kolikor toliko enostavno privzdignil le desno spodaj in ob strani, ter v levem spodnjem kotu. Na levi polovici spodaj ga po moje drži en malo večji zatič, zgoraj so pa, sodeč po predzadnji sliki na tej strani, štirje kar konkretni zatiči (vidni na desni stranici pokrova, ki predstavlja pravzaprav zgornji del). Zato predvidevam, da je pokrov najbolj smiselno najprej 'odhakljat' spodaj in ob straneh... Imam prav?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()
driver_x ::
Od četrtka naprej bo v ponudbo spet karcherjev čistilec za okna, ki se obnese precej dobro.
Jaz ga imam. Če bi potreboval novega, bi ga brez oklevanja spet kupil. Sicer je pa odvisno, koliko steklenih površin imaš po hiši.
Shkorc ::
Gre za model WV45, to je verjetno starejši model?
V Slo se prodaja 10EUR dražji WV2, ki naj bi bil po opisu na eni od spletnih strani:
- Za 10 % je manjši,
- tišji,
- podaljšano delovanje baterije za 25 %,
- izboljšan odtok umazane vode,
- zamenjan gumb za vklop in dodana LED lučka za nadzor stanja baterije,
- stabilnejša izvedba.
Zdej pa cincanje med 3 letno Hofer garancijo ali izboljšanim modelom z verjetno 1 letno... hmmm
V Slo se prodaja 10EUR dražji WV2, ki naj bi bil po opisu na eni od spletnih strani:
- Za 10 % je manjši,
- tišji,
- stabilnejša izvedba.
Zdej pa cincanje med 3 letno Hofer garancijo ali izboljšanim modelom z verjetno 1 letno... hmmm
Pithlit ::
Ko bo rumba style, ga kupim. Do takrat imam pa 'ženo'.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: thramos ()
Gre za model WV45, to je verjetno starejši model?
- Za 10 % je manjši,
- tišji,
- stabilnejša izvedba.
Baterija je že v starem Li-Ion, nima pa kakšnega indikatorja napolnjenosti.
opeter ::
Hvala za slike, samo vidim, da ekran ni mat.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Ga je komu uspelo rastaviti? No to je največja hiba tega prenosnika, ker je res jebeno dobiti vse vtiče ven.
Vili_vanili ::
Kakšen mora biti pa ram, da paše v zadnji hoferjev prenosnik za 500€, o katerem je govora nekaj postov nazaj? SO-DIMM DDR3? So frekvence kaj važne? Oz kaj priporočate, če želim dodati 4GB, da bo skupaj 8GB?
Hvala!
Hvala!
Magic1 ::
Vili_vanili je izjavil:
Kakšen mora biti pa ram, da paše v zadnji hoferjev prenosnik za 500€, o katerem je govora nekaj postov nazaj? SO-DIMM DDR3? So frekvence kaj važne? Oz kaj priporočate, če želim dodati 4GB, da bo skupaj 8GB?
Hvala!
Če ne uporabljaš kakšnega zelo zahtevnega programa, potem sploh ne rabiš 8GB. Za kakršnokoli uporabo bo razlika ogromna, če dodaš SSD.
Magic
Dr_M ::
V E6416 ne.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.
Dokler je ne bo nekdo odpru in poslikal, ne bos zvedel.
Tezko, ce se bo kaksen heroj nase.
Drugace sem nasel eno sliko podobnega modela (MD99540), ki sicer ima pripravljeno mesto za m.2, ampak nima podnozja nalotanega.
Tezko, ce se bo kaksen heroj nase.
Drugace sem nasel eno sliko podobnega modela (MD99540), ki sicer ima pripravljeno mesto za m.2, ampak nima podnozja nalotanega.
Han ::
Vili_vanili je izjavil:
Kakšen mora biti pa ram, da paše v zadnji hoferjev prenosnik za 500€, o katerem je govora nekaj postov nazaj? SO-DIMM DDR3? So frekvence kaj važne? Oz kaj priporočate, če želim dodati 4GB, da bo skupaj 8GB? Hvala!
Npr. Crucial CT51264BF160BJ.
MaterVola: to ja. Ta je MD99540, ki se je prodajal v hofer AT recimo.
Pri nas je, iz slik sodec, MD99544. Nevem pa kaksna je tocna razlika.
Pri nas je, iz slik sodec, MD99544. Nevem pa kaksna je tocna razlika.
Ok, malenkost svohnejsi cpu, pol manjsi disk in display z manjsi locljivostjo. To je razlika. Pa 100EUR :>
Slik pa zal ni.
Slik pa zal ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Dr_M ()
MaterVola ::
Samo to je slika z interneta. Prenosnika za 399 EUR.
Ampak če sklepamo... To je oskubljena verzija enake matične, zato tudi manjka slot za m.2, prostor pač je. Enako ohišje...
Ampak če sklepamo... To je oskubljena verzija enake matične, zato tudi manjka slot za m.2, prostor pač je. Enako ohišje...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MaterVola ()
youPlonker ::
Po tednu dni rabe e6416 nekaj opažanj:
1. Bios je zelo muhast z bootable usb ključi in inštalacijo operacijskih sistemov. Veliko trial & error za reševanje raznih muh. Upgrade biosa nisem našel.
2. Odpreti ta laptop pazljivo je stvar, ki se lahko zavleče debelo uro. Plastični zatič, ki drži pokrov na sredini (levo, poleg cd enote), ti res da popizditis...
3. Probal sem Mint XFCE, Ubuntu in sveže Win 8.1. Prednjači izkušnja z winsi. V vseh linuxih je uporaba funkcijske tipke za spreminjanje glasnosti zaštekala sistem -> restart. Ubuntu je dajal od sebe random zmrze, če sem spreminjal nastavitve biosa, pa so se pojavili zagoni, kjer je v vseh menijih/ikonah manjkalo like 3/4 črk (WTF?!?).
4. Če se menja sata disk, je tega potrebno dobro fiksirati. Disk se ne da direktno prišraufat na plastiko.
5. Baterija drži 4 ure konkretnega dela (zaslon na 100% in raba wifi).
6. Predinštalirani Hofer Windows 8.1 imajo nekaj bonbončkov, ki so me navdušili. To so igre mahjong, pasjanse, minolovec, risarski program. Prva izkušnja z Metrojem, brez da bi bruhal.
7. Procesor i5 5200u je zakon.
8. Zvočniki so glasni, zvok, ki ga dajejo od sebe, te sprva kr malo preseneti.
9. Ekran definitivno mat. Na soncu se vseeno vidi preslabo za resno delo.
10. Tipkovnica ok, touchpad bolj slab.
11. Vgrajeni 1tb disk je veliko glasnejši od samega ventilatorja za hlajenje cpu.
12. V Win 8.1 je potrebno namestiti Intel HD 5500 driverje, da delujejo funkcijske tipke za spreminjanje svetlosti.
V glavnem: best bang for buck. Podobna stvar se v btc najbrž prodaja za 2x več denarja.
LP
1. Bios je zelo muhast z bootable usb ključi in inštalacijo operacijskih sistemov. Veliko trial & error za reševanje raznih muh. Upgrade biosa nisem našel.
2. Odpreti ta laptop pazljivo je stvar, ki se lahko zavleče debelo uro. Plastični zatič, ki drži pokrov na sredini (levo, poleg cd enote), ti res da popizditis...
3. Probal sem Mint XFCE, Ubuntu in sveže Win 8.1. Prednjači izkušnja z winsi. V vseh linuxih je uporaba funkcijske tipke za spreminjanje glasnosti zaštekala sistem -> restart. Ubuntu je dajal od sebe random zmrze, če sem spreminjal nastavitve biosa, pa so se pojavili zagoni, kjer je v vseh menijih/ikonah manjkalo like 3/4 črk (WTF?!?).
4. Če se menja sata disk, je tega potrebno dobro fiksirati. Disk se ne da direktno prišraufat na plastiko.
5. Baterija drži 4 ure konkretnega dela (zaslon na 100% in raba wifi).
6. Predinštalirani Hofer Windows 8.1 imajo nekaj bonbončkov, ki so me navdušili. To so igre mahjong, pasjanse, minolovec, risarski program. Prva izkušnja z Metrojem, brez da bi bruhal.
7. Procesor i5 5200u je zakon.
8. Zvočniki so glasni, zvok, ki ga dajejo od sebe, te sprva kr malo preseneti.
9. Ekran definitivno mat. Na soncu se vseeno vidi preslabo za resno delo.
10. Tipkovnica ok, touchpad bolj slab.
11. Vgrajeni 1tb disk je veliko glasnejši od samega ventilatorja za hlajenje cpu.
12. V Win 8.1 je potrebno namestiti Intel HD 5500 driverje, da delujejo funkcijske tipke za spreminjanje svetlosti.
V glavnem: best bang for buck. Podobna stvar se v btc najbrž prodaja za 2x več denarja.
LP
misso ::
Bom kar tukaj vprašal.
Ima kateri razbito medion lifetab?
Potreboval bi anteno za wi-fi.
Več lahko pod ZP
Ima kateri razbito medion lifetab?
Potreboval bi anteno za wi-fi.
Več lahko pod ZP
Odpreti ta laptop pazljivo je stvar, ki se lahko zavleče debelo uro. Plastični zatič, ki drži pokrov na sredini (levo, poleg cd enote), ti res da popizditis...
Jaz sem ga odlomil. Res se mi ne da jebat s tem.
Sem dodal 8 gb palčko pa zadeva leti. Če bi bil še ssd bi bil pa še stroj.
http://www.enaa.com/oddelki/racunalnist...
Kako hudiča si dobil nazaj tisti zatič?
Zgodovina sprememb…
Kaj se zafrkavajo z vsem tem, a se ne bi dalo takp narediti, da m.2 slot naredijo brez odpiranja prenosnika, mislim, nekatere stvari so tako še zadaj, glede na tehnološki napredek
Jah so šparali na ohišju kar vzamem v zakup, čeprov, tist kdor je delal dizajn zadaj za odpiranje bi ga morali poslati v norišnico.
Vili_vanili je izjavil:
Hvala!
DDR3L. To je vse. Aja, pa 1600 MHz, lahko pa je tudi hitrejši, čeprav bo deloval na 1600 MHz-ih.
PrihajaNodi je izjavil:
Odpreti ta laptop pazljivo je stvar, ki se lahko zavleče debelo uro. Plastični zatič, ki drži pokrov na sredini (levo, poleg cd enote), ti res da popizditis...
Odlomil si? Zakaj? Lahko bi porinil not recimo kakšen odpirač za kuverte, malo šel okoli in hitro lahko odstraniš. Meni ni trajalo več kot minuto, da sem skapiral, kjer drži in se ni nič odlomilo.
Če koga zanima, sem na Dropbox naložil nekaj slik odpakiranja:
https://www.dropbox.com/sh/3hmy779biouo...
Aja, ekran je res mat in je res fenomenalen. Najbolj zanimivo pa je, da je večtočkovni dotični, samo se ga jaz ne bom dotikal, obenem pa bom izklopil gonilnik.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
A se samo meni zdi ali niso omenjali večdotičnega zaslona pri reklami?
Kako so kaj vidni koti pri ogledu filma, recimo na lanskoletni Akoyi z večdotičnim zaslonom TN je katastrofa, če samo malo glavo dol ali gor premakneš (od perfektnega kota) pri temnih scenah.
Kako so kaj vidni koti pri ogledu filma, recimo na lanskoletni Akoyi z večdotičnim zaslonom TN je katastrofa, če samo malo glavo dol ali gor premakneš (od perfektnega kota) pri temnih scenah.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: CellarDoor ()
Vili_vanili je izjavil:
KakĹĄen mora biti pa ram, da paĹĄe v zadnji hoferjev prenosnik za 500âŹ, o katerem je govora nekaj postov nazaj? SO-DIMM DDR3? So frekvence kaj vaĹžne? Oz kaj priporoÄate, Äe Ĺželim dodati 4GB, da bo skupaj 8GB?
Hvala!
DDR3L. To je vse. Aja, pa 1600 MHz, lahko pa je tudi hitrejĹĄi, Äeprav bo deloval na 1600 MHz-ih.
PrihajaNodi je izjavil:
<blockquote>Odpreti ta laptop pazljivo je stvar, ki se lahko zavleÄe debelo uro. PlastiÄni zatiÄ, ki drĹži pokrov na sredini (levo, poleg cd enote), ti res da popizditis...</blockquote>
Odlomil si? Zakaj? Lahko bi porinil not recimo kakĹĄen odpiraÄ za kuverte, malo ĹĄel okoli in hitro lahko odstraniĹĄ. Meni ni trajalo veÄ kot minuto, da sem skapiral, kjer drĹži in se ni niÄ odlomilo.
Äe koga zanima, sem na Dropbox naloĹžil nekaj slik odpakiranja:
https://www.dropbox.com/sh/3hmy779biouo... />
Aja, ekran je res mat in je res fenomenalen. Najbolj zanimivo pa je, da je veÄtoÄkovni dotiÄni, samo se ga jaz ne bom dotikal, obenem pa bom izklopil gonilnik.
Dol sem plato dobil nazaj gor pa ne. Zaradi zatica v tocki 2.
V tocki 1, pardon.
Zgodovina sprememb…
CellarDoor je izjavil:
Vidni koti so odlični. Imam en LG 24MP55 monitor, ki uporablja AH-IPS panel in so vidni kot na tej Akoyi podobni. Horizontalno 100% okoli 178 stopinj, vertikalno pa tudi zelo blizu.
namesto touchscreena bi lahko dal en majhen cache ssd :)
Se strinjam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()