» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
35 / 194
»»

fosil ::

Samo tole je ena težka krava.
1,5 kg je samo "tablica", če ji s tako težko sploh lahko tako rečemo.
Cel prenosnik pa kar 3,3 kg, to je celo več od 17" prenosnikov, 15" imajo običajno okoli 2,3 kg.
Tako je!

Pithlit ::

trnvpeti je izjavil:

1.5kile
pa nikjer ni podatka, kolk drzi tablica na bateriji

Komplet zdrži 6ur42min.
Sama tablica pa 4ure18min.
Vir: Comuterbild.de

Medion drugače 'obljublja' 8ur za komplet pa 4ure za samo tablico. No... tablo.
Life is as complicated as we make it...

misek ::

No, je kdo kupil ta Medionov hibridni računalnik in lahko deli izkušnje?

Okapi ::

Mene tudi zanima.

O.

Lani sem v Hoferju kupil tablico chiliGREN E-Board HT400. Delovala brez problemov do sedaj, ko so otroci zbrisali del sistema - ni nastavitev, ni wifija, ... Manjka torej en del funkcionalnosti. Sedaj pa me zanima ali obstaja kakšen public ROM za njo (kolikor sem brskal ne) ali mi ostane samo servis. In ali je servis brezplačen za takšna popravila.

Tomay ::

Razen, če si imel rootano tablico otroci tega niso mobgi zbrisati. Imaš 3 leta garancije nesi nazaj in reči, da ne deluje.
Voodoo 4Ever

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tomay ()

Tablica ni bila rootana. Torej predpostavljam, da bi se sistem moral samo spraviti v tovarniško stanje?

Matevz96 ::

Poskusi z factory reset, drugače pa se naredi neumnega in jo odnesi na servis.

OK.d ::

Matevz96 je izjavil:

Zakaj bi se delal neumnega, če ima 3 leta garancije nesi v trgovino ta pa pošlje na servis.
LPOK.d

AvtoR ::

Če je vse normalo, bo factory reset dovolj!

OK.d je izjavil:

Matevz96 je izjavil:

Zakaj bi se delal neumnega, če ima 3 leta garancije nesi v trgovino ta pa pošlje na servis.
Potem se moram narediti precej neumnega - tablica je namreč padla vmes že tudi na tla in se odprla. In se vidijo poškodbe. Je pa to bilo že pred časom in ni povezano s tem programskim problemom. Jo bom resetiral pa videl kaj se bo zgodilo. Čez nekaj dni, ko spet vidim nečakinje ;)

Hvala vsem za pomoč - ponastavitev tovarniških nastavitev je pomagala.

Me pa zanima še nekaj: ali je možno nameščati aplikacije na zunanjo SD kartico? Sem poskusil nekaj programov pa mi noben tega ne omogoča na nerootani napravi.

hojnikb ::

greš v nastavitve, klikneš na app in daš premakni na sd kartico :)
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

greš v nastavitve, klikneš na app in daš premakni na sd kartico
Ja, ko bi bilo tako enostavno. Težava je v tem, da meni že kaže eno sd kartico pod /mnt/sdcard. Ki pa je del notranjega pomnilnika. Na to lahko premaknem programe. Zunanja pa se mounta na /mnt/sd-ext.

erkgheoruugh ::

Program, ki omogoča tovrstno kopiranje je x-plore. Sprobano iz prve roke z navigacijo in kartami.

Okapi ::

A tistega tabličnega 15" prenosnika pa nihče ni nabavil?

O.

erkgheoruugh je izjavil:

Program, ki omogoča tovrstno kopiranje je x-plore. Sprobano iz prve roke z navigacijo in kartami.
Že preizkusil včeraj. Kot sem napisal jaz imam dve sd kartici - eno interno, na katero gre kopirati, in eno zunanjo. Na to zunanjo ne morem prenesti aplikacije.

Mhm, mora SD kartica biti formatirana EXT4?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

erkgheoruugh ::

Potem je pa pač problem v samem programu. Če pod notranjo sd kartico misliš interni spomin, kot ga poimenuje android, potem to ni isto. Jaz sem uporabil čisto preprosto copy/paste funkcijo v omenjenem programu.

MrStein ::

Katera verzija Android-a?
Eni programi ne gredo na zunanje kartice, eni gredo, eni pa so "nekje vmes".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Motiti se je človeško.

MaterVola ::

trnvpeti ::

MaterVola je izjavil:

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Še manjši brat :)

Tablicni del deluje koliko ur na bateriji?

trnvpeti je izjavil:

Tablicni del deluje koliko ur na bateriji?
Tukaj sicer ne piše posebej ali je samo tablica - je pa bilo preko 7 h.

Battery life
We undertook our usual battery rundown test on this device, in which we disable Windows power management, enable and connect to Wi-Fi, maximise screen brightness, and loop a video file in Windows Media Player. The Akoya’s battery lasted a very useful 7hr 23min in this test, purely as a video player. How much life you get out of the unit during regular usage will depend on the type of tasks that you run. If all you are doing is browsing the Web or reading ebooks while the screen brightness is low-to-medium, then you might get 8.5 hours of it. If you watch a lot of YouTube or visit Web sites with lots of Flash elements, then you might only get five or six hours out of it.

Vendar pa tudi
Of the 5 lithium polymer cells, only 2 are located in the tablet, so count on maybe 3-4 hours

No complaints at all but the battery is also empty within 4-5 hours.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: misek ()

first_line ::

MaterVola je izjavil:

https://www.hofer.si/sl/posebna-ponudba...

Še manjši brat :)

Celeron N2xxx :( Škoda ker ni N3.

sej ne rabis toliko(ta celeron ni tolk svoh) moci za tablico/hibrid
bolj je pomembno trajanje baterije in teza

tole je 2 jedern celly, tak da neki pretirano hiter za polnokrvne winse ni. Že kak core2duo ga naseka...
#brezpodpisa

Predraga je tablica za tak proc. Dobiš iz njemačke za skoraj 100€ ceneje 'podobno' tablico. Ponavadi je Hofer imel ugodne nakupe.
Tak proc bi bil primeren za 640x480 tablico :/

FlyingBee ::

ja, za polnokrvne igrice ni

first_line je izjavil:

Predraga je tablica za tak proc. Dobiš iz njemačke za skoraj 100€ ceneje 'podobno' tablico. Ponavadi je Hofer imel ugodne nakupe.
Tak proc bi bil primeren za 640x480 tablico :/

kaksno tablico imas pa sedaj, pa za kaj jo uporabljas?

Prenosnika in Androida.
Pa bi rad oboje v 95% nadomestil z Win tablico (tablico na kateri bi lahko Creo 'normalno' laufal, to je za gledanje ne delo seveda).

first_line je izjavil:

Prenosnika in Androida.
Pa bi rad oboje v 95% nadomestil z Win tablico (tablico na kateri bi lahko Creo 'normalno' laufal, to je za gledanje ne delo seveda).

pol dober ves da ne bos prisel skozi z 399 a ne?

Če so v hoferju prodajali prenosnik z GTX770M za 999€, potem ne vem zakaj ne bi kdaj tudi ugodne tablice z i5, oz i3.
V tujini so i3/i5 tablice dosti ugodne, pri nas pa le Celerončiči :(

k4vz0024 ::

Verjetno morajo spucat zaloge. Ali pa menijo, da je za podeželane na sončni strani Alp vse dobro...:|

first_line je izjavil:

Če so v hoferju prodajali prenosnik z GTX770M za 999€, potem ne vem zakaj ne bi kdaj tudi ugodne tablice z i5, oz i3.

katera ugodna i3/i5 tablica v tujini?

trnvpeti je izjavil:

first_line je izjavil:

katera ugodna i3/i5 tablica v tujini?

666€ - 128GB, i5...
http://www.amazon.de/dp/B00AWMRRP2?m=A3...

baterija Akku: 3 Zellen Akku, kolk to drzi?

trnvpeti je izjavil:

http://www.trustedreviews.com/acer-icon...

RejZoR ::

Pozabi Core i3 in i5 v tablici. Glej samo, da ima tanovo serijo Atom Z3740 pa tja do Z3770 pa si zmagal. To so tanovi low power quad core procesorji in ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da so fenomenalni. ACER Iconia W4, ki jo imam deluje neverjetno odzivno, baterija pa drži še in še.

Tastarih Z2xxx pa se izogibaj, ker so crap. Počasni dual cori, ki so jih povsod spljuval.

Drugače pa tistale tablica ni vidit napačna. Podobno kot ASUS T100, dock tipkovnica in 64GB SSD + 500GB disk. Mal močnejši procesor in 4GB RAMa, za 400 EUR je kar kul.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

6ur torej
in se rabis tipkovnico/dock

RejZoR je izjavil:

Pozabi Core i3 in i5 v tablici. Glej samo, da ima tanovo serijo Atom Z3740 pa tja do Z3770 pa si zmagal. To so tanovi low power quad core procesorji in ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da so fenomenalni. ACER Iconia W4, ki jo imam deluje neverjetno odzivno, baterija pa drži še in še.

Tastarih Z2xxx pa se izogibaj, ker so crap. Počasni dual cori, ki so jih povsod spljuval.

Drugače pa tistale tablica ni vidit napačna. Podobno kot ASUS T100, dock tipkovnica in 64GB SSD + 500GB disk. Mal močnejši procesor in 4GB RAMa, za 400 EUR je kar kul.

katero tablico pa imas to
in traja in traja je koliko ur?

first_line je izjavil:

trnvpeti je izjavil:

http://www.trustedreviews.com/acer-icon...

kolk zmogljivejsa bi bila ta tablica od hoferjeve 399?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trnvpeti ()

first_line je izjavil:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3...

to sploh ni taksna razlika v moci

FlyingBee ::

tablice in prenosniki so itak primerni za vse razen kakšno dobro plačano delo, kar pa se samo poplača oziroma se kupi namensko in dražjo napravo

trnvpeti je izjavil:

first_line je izjavil:

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i5-3...

to sploh ni taksna razlika v moci

Ne glej prvih grafov (CPUBoss Review), ker jih po pravici povedano ne kapiram (kot da je le kakih 10% razlika). Beri nižje.

Much better PassMark (Single core) score

1,583
vs
456

Around 3.5x better PassMark (Single core) score

Better PassMark score

3,989
vs
1,576

More than 2.5x better PassMark score

Better 3DMark06 CPU score

3,760
vs
1,900

Around 2x better 3DMark06 CPU score

Better performance per dollar

2.5 pt/$
vs
2.08 pt/$

More than 20% better performance per dollar

in kolk se bi ti poznalo na Creo uporabi?

AvtoR ::

hojnikb je izjavil:

tole je 2 jedern celly, tak da neki pretirano hiter za polnokrvne winse ni. Že kak core2duo ga naseka...

Ma nevem če je to dvojederni procesor:

http://ark.intel.com/products/79053/Int...

Mislim, da gre za novega atoma, ki je zamenjal staro serijo celerona, nisem pa čist 100%ten.
Ta N2920 ma 4,5W porabe napram atom z3740, ki ima le 2w porabe in je trenutno absolutna špica glede win8.1 tablic.

Alamar ::

Zgleda identična, kot je že bila v ponudbi pol leta nazaj.

Alamar ::

Sem malo bolj podrobno pregledal. Tale nov model ima 4GB rama (prej 2 GB) in boljši procesor (N2920 1,86GHz vs N2910 1.6GHz)

http://www.pcworld.idg.com.au/review/me...

trnvpeti je izjavil:

in kolk se bi ti poznalo na Creo uporabi?

Na celeronu je neuporabno. Že i3 je švoh.

AvtoR je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Ma nevem če je to dvojederni procesor:

http://ark.intel.com/products/79053/Int...

Mislim, da gre za novega atoma, ki je zamenjal staro serijo celerona, nisem pa čist 100%ten.
Ta N2920 ma 4,5W porabe napram atom z3740, ki ima le 2w porabe in je trenutno absolutna špica glede win8.1 tablic.

točno ja.. stvar je 4 jederna, pa jo stari core2duo še vedno naseka :)
#brezpodpisa

To je Atom v2.
Malo (poudarek na "malo") hitrejše jedro kot prejšnji, ampak to je tudi vse.
Motiti se je človeško.
««
35 / 194
»»