» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
199 / 201
»»

tony1 ::

Ha. Kere budale.

Včasih človek začudeno gleda, kako lahko propadejo mrd korporacije na trgu, ki se zdi neomejen (ker jesti moramo vsi vsak dan), ampak ja, takole se pa to da narediti.

ZveeZ ::

Sej so dalec od propada. Promet v 2024 je bil sicer nizji od 2023, ampak ne za veliko. Se vedno je bil opazno visji kot 2022.
Panika je, ker moderna podjetja morajo imeti vsako leto visje dobicke, no matter what.
Za izgubo namesto dobicka v 2024 pa so verjetno "krivi" čarodeji v racunovodstvu ali pa so imeli kaksne vecje investicije.

Skratka, dalec od tega, da bi jim slo slabo. Le slabse od (lastnih) pricakovanj.
Seveda niso pozabili omeniti prodajalcem (kolega razlagal lani okoli marca), da so imeli v 2024 izgubo in da bodo morda delali malo vec (efektiva) :D

Res pa ne razumem logike za tem, da tako omejujejo zalogo rednih artiklov, da je ze "normalno" da dolocenih izdelkov obcasno nimajo. Better luck next time varianta.

V normalnih trgovinah oz. v vseh ostalih, tega nisem opazil.

scipascapa ::

lani so imeli -15mio EUR

LIDL + 15M EUR

Zgodovina sprememb…

enavlaka ::

Hofrova politika navijanja cen 2024-2025 se ni obnesla. Posledica je bil odliv kupcev v Lidl in podobne diskonte.
Zamenjali so tudi dobavitelje mesa in štartali 2025 s slabšo kvaliteto hrane.
Težko bodo prišli nazaj v zelene številke.

Magic1 ::

Meso je bilo vedno nekatero slabo v Hoferju. Piščanci so pa res katastrofa zadnje čase.
Magic

Machete ::

Mlečne izdelke so tudi dali še en rang nižje od Milfina, pa že tisto ni bil kak presežek.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

kriptobog ::

KValiteta in diskont pac ne gre skupaj. In pakirano meso, ki je samo prepakirano tukaj, rejeno in zaklano pa drugje. To ne more biti presezek kvalitete ane

Ganon ::

kriptobog je izjavil:

KValiteta in diskont pac ne gre skupaj.

Plašnice so ti namestili že ob rojstvu?

Piščanec je namesto od perutnine ptuj od pivke (ali je ravno obratno). Kvaliteta je padla zelo dol.
Originalna ponudba - vržeš piščanca v ponev, je čvrst, skoraj nič vode. Okus super. Trenutno, vržeš in se samo cedi ven, da skoraj rata juha in pade skupaj.
Okoli novega leta so imeli ponovno 1kg originalno pakiranje drugega proizvajalca in to je bilo odlično.

In pakirano meso, ki je samo prepakirano tukaj, rejeno in zaklano pa drugje. To ne more biti presezek kvalitete ane

Piščanci so iz slo pri zgoraj omenjenih pakiranjih.
Mercator pa ima take iz HR.

svecka ::

Tole s smrdečimi pmesom sem tudi jaz opazil. Pa tudi pri tistih ki so v special ponudbi recimo. Recimo mini dunajci. Sem skor kozlal. Ko so zmrznjeni ne skrdijo, če jih pa odtajaš...fak. Sigurno 3x premrznjeno meso.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: svecka ()

Tisto samo nazaj nesi. Verjetno je bilo vmes odtajano in se je pokvarilo. Niti ne vprašajo na blagajni zakaj vračaš. Mogoče vedo, da je zanič.
Nagci so tudi "sestavljeni iz koščkov", včasih pa so bili izrezani kosi in dvakratne debeline. Sedaj je kot kartica za bankomat in na debelo obložen z drobtinami.

Badwolff ::

Jogurte majo boljše kot lidl. No vsaj grške in skyr.

Ganon je izjavil:

kriptobog je izjavil:

KValiteta in diskont pac ne gre skupaj.

Plašnice so ti namestili že ob rojstvu?

Ne rabim plasnic. Sem nekajkrat kupil kaj v Hoferju. Samo pofl. Meso ze barve nima prave, kaj sele okusa. Enkrat sem vzel nek sir, je slo direkt k sosedovim kuram.

Djole ::

Badwolff je izjavil:

Lidl mislim da sploh nima v ponudbi tistega 500g skyra, grski jogurt mi je pa tam tam, ne opazim razlike, ampak ga pri nas v hoferju ze cel teden nimajo, do lidla se mi pa ne da :)

Badwolff ::

Ja grskega jogurta neki ni blo. Lidlov je cist preveč tekoč.

starfotr ::

Offtopic: kako lahko najdeš te posnetke, ki so "Nenaveden", verjetno samo če imaš "url", iskanje ne najde oz ne sme?

Tako je.

delavec44 ::

starfotr je izjavil:

In še en nenaveden video o delu v trgovini :D Če se bo kdo zaposlil.

"Pred odprtjem poskrbimo, da so vsi izdelki na svojem mestu."

Japajade.

Vsak izdelek na spodnji polici pohodimo, ker so trgovke premajhne da dosežejo police.

Günther ::

Danes bil v Hoferju. Kupil bio jušno zelenjavo ter sedaj opazil, da ni peteršilja noter in nenavadno velik korenja. Preveril še navadno jušno zelenjavo in videl poreklo zelenjave Srbija in Hrvaška.
Hoferjeva viki krema "Nutoka" in še ena zraven mlečni in lešnikov namaz ni več v stekleni embalažI kot je bilo običajno pred leti.
 null

null

Mene tako pakiranje odbije iz večih razlogov. Glavni je ta, da imam zaradi tega dodatno delo - ukvarjanje s smetmi. Kar ni zanemarljivo.

Ostali so tisti, da mi nekdo drug določi količino in razmerje živil, da je uvoženo od ne vem kod, da je poimenovan kot komplet, ki v resnici ni itd.

Pač tiste zadeve, ki ne rabijo embalaže, jih ne kupujem pakirano.

Günther ::

Primerjava čokoladni muesli kupljeni lani novembra v Aldi Süd z Hofer Slovenija kupljenimi lani decembra.
V Sloveniji je precej slabša kakovost, ker je v sestavinah navedeno, da vsebuje palmino olje, ki je dokazano strupen!
 Aldi

Aldi

Hofer

Hofer

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Günther ()

MrStein ::

Apologeti z "ni razlik v izdelkih za Balkan in Nemce" v 3.. 2.. 1..
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Palmino olje je predvsem zelo poceni maščoba, ki povzroča izsekavanja in zažiganje tropskih gozdov. S tega stališča je slaba.

Palmino olje se uporablja predvsem v ultraprocesiranih izdelkih - kar pa zame ni hrana. Torej se mora avtor prispevka vprašat kdo je večji tepec. Proizvajalci/trgovci ali pa kupci teh smeti.

Alamar ::

Günther je izjavil:

Primerjava čokoladni muesli kupljeni lani novembra v Aldi Süd z Hofer Slovenija kupljenimi lani decembra.
V Sloveniji je precej slabša kakovost, ker je v sestavinah navedeno, da vsebuje palmino olje, ki je dokazano strupen!
 Aldi

Aldi

Hofer

Hofer

Zakaj v Sloveniji? Spodnji izdelek se prodaja tudi v Avstriji, Italiji, Švici in Madžarski. Teh pet trgov spada pod isto Aldi regijo.

Magic1 ::

Pa sej se že po sliki vidi, da gre za dost različna izdelka. Aldijev je dost osnovni musli, Hoferjev je pa že napol granola...
Magic

Hoferjev ima notri neverjetno veliko sladkorja

mtošev ::

A ste vsi slepi? Sploh ne gre za isti produkt...

Ja gre za dva produkta, kjer je eden slabsi kot drugi, ampak v osnovi sta pa oba tako slaba, da se zivine ne bi futral s tem

mtošev ::

kriptobog je izjavil:

Ja gre za dva produkta, kjer je eden slabsi kot drugi, ampak v osnovi sta pa oba tako slaba, da se zivine ne bi futral s tem

Bla bla bla, kar pojdi nazaj v svoje Spare in Mercatorje plačevat 30% več za isti šrot.

Si res tako naiven, da meniš, da so živila v drugih trgovinah delana kako drugače, kot po liniji maksimizacije dobičkov, tudi če to pomeni hiperprocesirano sranje in nekvalitetne sestavine?

Če ne skuhaš sam iz osnovnih sestavin ali pa če nimaš doma kolin potem ješ isto sranje.

Ganon ::

Alamar je izjavil:

Zakaj v Sloveniji? Spodnji izdelek se prodaja tudi v Avstriji, Italiji, Švici in Madžarski. Teh pet trgov spada pod isto Aldi regijo.

To ti bo zamolčal.

Ne vem, kdo normalen kupuje müsli, sploh čokoladne. Je težko kupiti ovsene kosmiče in dodati sadje? Ne, mora biti še čokolada, pa sladkor in kup ostalih nepotrebnosti.

Alexius Heristalski ::

Kdor ima sebe in svoje bližnje rad, ne bo kupil cukranih kosmičev, ampak navadne ovsene. So tudi cenovno ugodni.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

mtošev je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Bla bla bla, kar pojdi nazaj v svoje Spare in Mercatorje plačevat 30% več za isti šrot.

Si res tako naiven, da meniš, da so živila v drugih trgovinah delana kako drugače, kot po liniji maksimizacije dobičkov, tudi če to pomeni hiperprocesirano sranje in nekvalitetne sestavine?

Če ne skuhaš sam iz osnovnih sestavin ali pa če nimaš doma kolin potem ješ isto sranje.

Ni mi jasno zakaj je sploh v tej temi. Ne kupuje v Hoferju ampak ve vse kakšno sranje je.

ZveeZ ::

Njegov point ni bil samo v doticnih izdelkih temvec v celotni zdravi muesli propagandi.
Ze po deklaraciji se vidi, da gre za sladkarijo in ne za zivilo primerno za obrok.
V tem primeru je palmovo olje le kaplja v morje in ni omembe vredno.

Kodrnusa ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Kdor ima sebe in svoje bližnje rad, ne bo kupil cukranih kosmičev, ampak navadne ovsene. So tudi cenovno ugodni.

Spet agenda zdravega življenja. Pol prebivalstva juge je gor zrastlo na čokolinu kjer je 30% cukra, pa so še živi in zdravi.
Folk so sprali s to zdravo prehrano, med tem ko hrana danes vsebuje 50% manj hranilnih snovi kot 50 let nazaj. Vse raste v vodah, seme je že zdavnaj samo še gso in generično, predelano...
Ljudje premalo gibajo, za vse je pa potem kriva hrana. Otroci pijejo sokove in red bulle namesto vode in mleka, med tem ko tolcejo po tablici. Zdrava pamet je zapustila folk. Nobena hrana ni več ok za ljudi, vse presno, brezglutensko, eksotika iz daljnih dežel...

ZveeZ je izjavil:

Njegov point ni bil samo v doticnih izdelkih temvec v celotni zdravi muesli propagandi.
Ze po deklaraciji se vidi, da gre za sladkarijo in ne za zivilo primerno za obrok.
V tem primeru je palmovo olje le kaplja v morje in ni omembe vredno.

Misliš da bi se kdo obešal, če bi bil to edini post.

Horas ::

Kodrnusa je izjavil:

Spet agenda zdravega življenja. Pol prebivalstva juge je gor zrastlo na čokolinu kjer je 30% cukra, pa so še živi in zdravi.
Folk so sprali s to zdravo prehrano, med tem ko hrana danes vsebuje 50% manj hranilnih snovi kot 50 let nazaj. Vse raste v vodah, seme je že zdavnaj samo še gso in generično, predelano...
Ljudje premalo gibajo, za vse je pa potem kriva hrana. Otroci pijejo sokove in red bulle namesto vode in mleka, med tem ko tolcejo po tablici. Zdrava pamet je zapustila folk. Nobena hrana ni več ok za ljudi, vse presno, brezglutensko, eksotika iz daljnih dežel...

pojma nimaš, navzzven zdravi mogoče, navznoter pa katastrofa. da jim daš kri pregledat za vse živo, bi izvidi bli alarmantni. pa še tedi ne bi spremenili prehrane. zato jih pa vlk umira prezgodaj.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

globoko grlo ::

Zgresu si point. En avokado pac ni bio, ce zori na ladji v kemicni juhi.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

estons ::

Djole je izjavil:

Badwolff je izjavil:

Lidl mislim da sploh nima v ponudbi tistega 500g skyra, grski jogurt mi je pa tam tam, ne opazim razlike, ampak ga pri nas v hoferju ze cel teden nimajo, do lidla se mi pa ne da :)

Ker sem redni konzument skyra, moram rečt, da v Lidlu definitivno imajo 500g skyr, navaden in z okusi. Meni je navaden boljši od tistega iz Hoferja. Tistih z okusi pa ne kupujem.

kixs ::

Günther je izjavil:

Aldi

Aldi

Hofer

Hofer

Spodnjega so pred nekaj meseci zamenjali z zgornjim tudi pri nas. "Bolj zdravi" mi pa sploh ni dober.

gruntfürmich ::

zakaj pa ne kupite šparove premium muslije? sicer so mi bili od embe najboljši, ampak jih že dolgo ne delajo več.

sicer pa je s temi musliji tako; če kdo bluzi da so tile nezdravi in imajo preveč cukra... ja, res je. ampak če kupiš tiste ''zdrave'', pa to niso več musliji ampak jebeni otrobi. ki pa niso dobri.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Kupiš otrobe in dodaš cukr po želji.

Plus kako suho sadje...

Tisti spodnji so bili meni top. Vedno sem kupil kaksnih 5-6 skatel za pol leta. Potem nisem opazi, da so jih zamenjali in imam se danes nekaj teh skatel. Jih kombiniram s tistimi iz Eurospina (choko-kokos). Jem samo obcasno, ampak, ko mi pase, pojem celo skatlo v dnevu/dveh.

J.McLane ::

Jaz kosmiče kupujem v DM-u, od plain ovsenih pa do granole in vse vmes, cenovno in kvalitetno se mi zdi top, pa enkrat na mesece imajo 20x točke za spletni nakup, poklikam in je efektivno 20% ceneje.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Evo danes grem v Hofer in nimajo majoneze (630g). WTF? To se ni še nikoli zgodilo. Rok uporabe je tam ene 2 leti kar bi res lahko imeli na zalogi.

Kodrnusa ::

Horas je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

pojma nimaš, navzzven zdravi mogoče, navznoter pa katastrofa. da jim daš kri pregledat za vse živo, bi izvidi bli alarmantni. pa še tedi ne bi spremenili prehrane. zato jih pa vlk umira prezgodaj.

Pojma nimam.. Življenska doba pa se daljša, 50 letniki zgledajo kot včasih 30 letniki.. ampak ha pojma nimam..
Leta 1800 je bila življenska doba 30 let. Brez plastike v vodi, brez pesticidov v zemlji, brez izpušnih plinov v zraku, bio hrana.. Medicina dela čudeže, vpliv slabe hrane, pesticidov, pkastike, zraka zgleda ne vpliva toliko, kolikor je medicina napredovala. Se oa strinjam da se je treba zdravo prehranjevati ce se le da. Distikrati se ne da zal...

Djole ::

estons je izjavil:

Djole je izjavil:

Badwolff je izjavil:

Ker sem redni konzument skyra, moram rečt, da v Lidlu definitivno imajo 500g skyr, navaden in z okusi. Meni je navaden boljši od tistega iz Hoferja. Tistih z okusi pa ne kupujem.

Tistega 500g da bi imeli redno v ponudbi? Vsaj tu kjer jaz hodim so imeli obcasno "redno" v ponudbi 350gramskega, ki je bil na kg kar drazji od tega iz hoferja 500gramskega, tako da ne vem, pa ze toliko let to konzumiram, da sem ravno zaradi navelicanosti presaltal na grski jogurt :) dopuscam pa moznost, da ga enostavno nisem videl, ker sem bil preprican, da ga nimajo

rs1975 ::

bm1973 je izjavil:

Kupiš otrobe in dodaš cukr po želji.

Plus kako suho sadje...

Jaz kupujem navadne ovsene. 5 minut dela, da jih skuhaš. Pa dodam narezano banano in malo oreščkov. Pa občasno kakšen kos čokolade, je pa že banana dost, da je sladko.

J.McLane ::

Kodrnusa je izjavil:

Horas je izjavil:

Kodrnusa je izjavil:

Pojma nimam.. Življenska doba pa se daljša, 50 letniki zgledajo kot včasih 30 letniki.. ampak ha pojma nimam..
Leta 1800 je bila življenska doba 30 let. Brez plastike v vodi, brez pesticidov v zemlji, brez izpušnih plinov v zraku, bio hrana.. Medicina dela čudeže, vpliv slabe hrane, pesticidov, pkastike, zraka zgleda ne vpliva toliko, kolikor je medicina napredovala. Se oa strinjam da se je treba zdravo prehranjevati ce se le da. Distikrati se ne da zal...

A se res daljša? Pomisli kdo so tisti, ki so danes stari 80-90 let? To so tisti, ki so odraščali v bedi povojnega obdobja, iz današnejga vidika v čisti revščini, meso v nedeljo sicer pa zelje in krompir. Z danajšnjim življenskim slogom preobilnega nažiranja (pa naj bo to zdrava ali nezdrava hran, bio ali procesirana) se bojim da smo dosegli nek peak v življenjski dobi. Medicina tega ne bo rešila, ker je stroškovno nevzdržno zdarvit vse mogoče bolezni metabolizma.
Simplicity is the ultimate sophistication - Leonardo da Vinci

Zgodovina sprememb…

• spremenil: J.McLane ()

Po drugi strani evolucija in prezivetje najboljsih se zaradi medicine rusi. Veliko nas ne bi bilo med zivimi ze danes, ce ne bi bilo moderne medicine.

zavajon ::

J.McLane je izjavil:

A se res daljša? Pomisli kdo so tisti, ki so danes stari 80-90 let? To so tisti, ki so odraščali v bedi povojnega obdobja, iz današnejga vidika v čisti revščini, meso v nedeljo sicer pa zelje in krompir. Z danajšnjim življenskim slogom preobilnega nažiranja (pa naj bo to zdrava ali nezdrava hran, bio ali procesirana) se bojim da smo dosegli nek peak v življenjski dobi. Medicina tega ne bo rešila, ker je stroškovno nevzdržno zdarvit vse mogoče bolezni metabolizma.

Podatki iz ZDA res kažejo, da se je pričakovana življenjska doba začela nižati, a to pripisujejo poglabljanju socialne razslojenosti, torej nižanju dohodkov velike večine.
Gotovo je posledica nižjih dohodkov tudi uživanje manj kvalitetne hrane, a najbrž ima večji vpliv slabša dostopnost do zdravstvenih storitev.

Pri nas se kaže umirjanje rasti pričakovane življenjske dobe, kar je seveda razumljivo, kajti biologija ima pač svoje omejitve. Bil je sicer padec v času covida, ker je takrat veliko ljudi umrlo predčasno, a to je bil enkraten dogodek. Upajmo.
««
199 / 201
»»