» »

Hofer ponudba

Hofer ponudba

Temo vidijo: vsi
««
198 / 198
»
»»

tony1 ::

V čem je fora? Na Siolu so napisali, da je imel SLO Hofer lani celo izgubo, kaj se dogaja na nivoju mama firme? Kakšni pretresi so to? :P

kixs ::

Racunovodska magija 8-O

tony1 ::

Absolutno možno, te mrd korporacije to naredijo ko keks...

Kje pa je finta, da ne prodajajo več "tehnične" robe? Nima zveze s prikazano izgubo?

mrbungle ::

kixs je izjavil:

Racunovodska magija 8-O

Dvomim.
Letni prihodki za 2024 so nižji kot 2023 kljub inflaciji, kar pomeni, da so imeli manj kupcev, pa višje stroške (višja minimalna plača, višje dobavne cene...). Lidl s skoraj polovico trgovin manj naredi podoben letni prihodek. Skratka, Hofer se je malo zaciklal-po pridoljenih informacijah so v času takoj po koroni načrtno po malo dvigovali cene in preverjali, če se pozna na odlivu kupcev. In so šli preko meje, ker večina njihovih kupcev gleda na cente. Zato so tudi menjali vodstvo v slovenski podružnici...

delavec44 ::

Aldi tudi v tujini odpušča poslovodstvo. Mogoče zaradi AI. Pa kolikor oglašujejo v Hoferju nima nihče minimalne plače.

Je pa res, da na veliko oglašujejo trajna znižanja cen, višanja delajo pa v ozadju neslišno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

David Mayer ::

Osebno grem najraje peš do (in po) Hoferja - Spar, Mercator, Lidl in ostalo je preblizu - Tuš pa je predaleč. Če vidite nekega bednika, ki hodi po pločniku z nabitim nahrbtnikom iz trgovin/e, to je (najbrž) zaradi štetja korakov, da jih je nekje 6-8k. Hec, da enkrat je piskalo v eni trgovini, pa sem jaz zahteval, da pridejo in preiščejo (inverted Karen), prodajalke so hotele vzvišeno moderno tik-tokovsko spustiti, se kar ne ukvarjajo z bedniki :D

To moraš v neki buržariji živeti. Mi imamo v Hoferju varnostnike za taka preverjanja :D

starfotr ::

CyberPunk je izjavil:

A je Hofer nehal prodajati "elektroniko" ali je sam napaka v strani? Na hot.si ne najdem več segmenta s telefoni in modemi, na Hofer sajtu pa tudi ni kategorije ali celo razdelka na temo dostavljanih produktov, kot je bil včasih. Na avstrijskem je pa še vse.

Za lidl vem, da je enkrat nekje pisalo, da se bodo fokusirali na izdelke do 20 eur in dražjih ne bo. Glede na to, da za precej podobno trgovino s podobno robo in načinom dela, bo tu verjetno isto.

V-i-p ::

David Mayer je izjavil:

Osebno grem najraje peš do (in po) Hoferja - Spar, Mercator, Lidl in ostalo je preblizu - Tuš pa je predaleč. Če vidite nekega bednika, ki hodi po pločniku z nabitim nahrbtnikom iz trgovin/e, to je (najbrž) zaradi štetja korakov, da jih je nekje 6-8k. Hec, da enkrat je piskalo v eni trgovini, pa sem jaz zahteval, da pridejo in preiščejo (inverted Karen), prodajalke so hotele vzvišeno moderno tik-tokovsko spustiti, se kar ne ukvarjajo z bedniki :D

Prodajalka nima nikakršnih pristojnosti od tebe zahtevat prav ničesar :). Če nimajo varnostnika, si lahko samo policijo pokliče in boga moli, da jih boš prijazno počakal.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

rs1975 ::

delavec44 je izjavil:

Aldi tudi v tujini odpušča poslovodstvo. Mogoče zaradi AI. Pa kolikor oglašujejo v Hoferju nima nihče minimalne plače.

Je pa res, da na veliko oglašujejo trajna znižanja cen, višanja delajo pa v ozadju neslišno.

Ampak tole trajno znižanje cen je dvorezen meč. Najprej se človek počuti nategnjenega, ker so isti artikel do sedaj prodajali po občutno višji ceni.
Po drugi strani pa sam opažam, da marsikateri artikel, kateri je sedaj trajno znižan ni več iste kvalitete kot prej. In potem je to oglaševanje zavajajoče.

V-i-p je izjavil:

Prodajalka nima nikakršnih pristojnosti od tebe zahtevat prav ničesar :). Če nimajo varnostnika, si lahko samo policijo pokliče in boga moli, da jih boš prijazno počakal.

Ja, kot rečeno, je bilo na mojo zahtevo (nekaj tudi zaradi jezne radovednosti), so si še povedale po tistih svojih voki-tokijih, da vztrajam... Ni bil policaj, mislim, da tudi varnostnik ne, samo en prodajalec možakar. To je bilo v Lidlu in tja ne zahajamo radi sploh pa ne s Spar vrečko, je preblizu za sprehod, če pa je kaj večjega, se pripelje, normalno.

Hofer bi naj ukinil dražjo tehniko iz stalažne/vitrinske ponudbe in je nekaj možno menda po naročilu (brez fizičnega ogleda?), Lidl pa ne vem, če je sploh kdaj imel? Ampak verjetno pač ni bilo dovolj kupcev za takšne reči.

Magic1 ::

rs1975 je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Ampak tole trajno znižanje cen je dvorezen meč. Najprej se človek počuti nategnjenega, ker so isti artikel do sedaj prodajali po občutno višji ceni.
Po drugi strani pa sam opažam, da marsikateri artikel, kateri je sedaj trajno znižan ni več iste kvalitete kot prej. In potem je to oglaševanje zavajajoče.

Ja to so kar absurne pocenitve. Še nekako lahko razumeš akcije v rangu 20-30%, da pa kar spremenijo "nove redne" cene 20-40% ceneje je pa WTF?!? Ali ste nas prej absurno nategovali, ali grejo zdaj na nulto maržo, ali je izdelek druge kvalitete...
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

Jaz osebno razlike v kvaliteti nisem opazil. Nulte marže pa tudi nimajo. Torej ostane le še prvo.

Že če cene med AT in SLO primerjaš vidiš koliko imajo rezerve. Pa tudi v AT ne delajo zastonj.

Djole ::

A pa so te nove znizane cene trajne ali zacasne? Ker recimo primer brisack kuhinjskih, tista debela rola je bila znizana kar dosti, na busu sem videl zadnjic reklamo cel bus polepljen, je oglasevana cena 2,82€ medtem ko v trgovini je 4,19€.

ZveeZ ::

Jaz verjamem da Hofer kar boli izguba deleza kupcev.
Jaz sem vcasih kupil cca 80% hrane pri njih. V casu covida sem poleg tedenskih visanj cen, opazil tudi slabsanje kvalitete nekaterim izdelkom.

Sedaj, ko sem veliko bolj "discipliniran" kupec sem opazil, da mi Hofer ne ponudi niti enega izdelka (med tistimi, ki jih kupujem) ki bi imel boljsi P/P ratio kot pri konkurenci. Posledicno sem se odvadil zahajat v Hofer.

Sedaj pa delajo neko vrsto reorganizacije oz. kot opazujem, neko vrsto "back to the roots", saj bodo veliko izdelkov postavili nazaj na palete in verjetno bodo z manj prodajalci delno pokrili te pocenitve.
Skratka, po mojem mnenju, bo to spet diskont.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

bm1973 ::

Hofer ni imel nikoli dobre hrane, za moj okus...

mtosev ::

Meni je njihov sirov burek kar dober. Moser roth čokolade tudi.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bm1973 je izjavil:

Hofer ni imel nikoli dobre hrane, za moj okus...

Tuna v lastnem soku, mozzarella 125g, piscancje prsi v ovitku..
Tej izdelki mi padejo takoj na pamet, da so bili superiorni napram konkurenci. Poudarek na pretekliku.

tikitoki ::

mrbungle je izjavil:

kixs je izjavil:

Racunovodska magija 8-O

Dvomim.
Letni prihodki za 2024 so nižji kot 2023 kljub inflaciji, kar pomeni, da so imeli manj kupcev, pa višje stroške (višja minimalna plača, višje dobavne cene...). Lidl s skoraj polovico trgovin manj naredi podoben letni prihodek. Skratka, Hofer se je malo zaciklal-po pridoljenih informacijah so v času takoj po koroni načrtno po malo dvigovali cene in preverjali, če se pozna na odlivu kupcev. In so šli preko meje, ker večina njihovih kupcev gleda na cente. Zato so tudi menjali vodstvo v slovenski podružnici...

Prav ogabni so ratal. Pa ceno nabijejo, čez par tednov pa ti znižano ceno, na prejšnji nivo, prodajajo k trajno znižanje. Moja rešitev je bila, da sm enostavno bistveno manj kupoval pri njih.

MojsterX ::

ZveeZ je izjavil:

Jaz verjamem da Hofer kar boli izguba deleza kupcev.
Jaz sem vcasih kupil cca 80% hrane pri njih. V casu covida sem poleg tedenskih visanj cen, opazil tudi slabsanje kvalitete nekaterim izdelkom.

Sedaj, ko sem veliko bolj "discipliniran" kupec sem opazil, da mi Hofer ne ponudi niti enega izdelka (med tistimi, ki jih kupujem) ki bi imel boljsi P/P ratio kot pri konkurenci. Posledicno sem se odvadil zahajat v Hofer.

Sedaj pa delajo neko vrsto reorganizacije oz. kot opazujem, neko vrsto "back to the roots", saj bodo veliko izdelkov postavili nazaj na palete in verjetno bodo z manj prodajalci delno pokrili te pocenitve.
Skratka, po mojem mnenju, bo to spet diskont.

Hofer nima takorekoč nič za ponudit več od konkurence. Lidl jih prekaša skoraj na vseh področjih. Cena je pa glavni faktor, ker Hofer = drag. Lidl ma skoz popuste, v hofru pa kao znižane cene, pa še zmeraj dražje od konkurence. Da ne govorim da so se umaknil čist iz prodaje tehnične robe. V Lidlu se folk skor stepe za orodja in že prvi dan zmanjka robe. Torej povpraševanje je, samo Hofer je čist izgubil kompas po koroni.

Je pa Hofer poleg Merkatorja naredi minus lansko leto. Zelo Slabo.
https://siol.net/novice/posel-danes/spa...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MojsterX ()

Samo problem je, če nimaš Lidla v bližini (kot jaz recimo). Ker Hoferjev je 2x več v slo.

Z avtom se mi pa ne da po fasengo 3x na teden, da vse Lidlove popuste ujamem.

MojsterX je izjavil:

Cena je pa glavni faktor, ker Hofer = drag. Lidl ma skoz popuste, v hofru pa kao znižane cene, pa še zmeraj dražje od konkurence.

Resno? Imel sem mislil, da sta tam-tam, oziroma, da je Hofer mogoče še kakšen % cenejši. Saj ne, da tam kaj posebej pustimo, ampak vseeno. Saj se mi ne da primerjati artiklov ampak zanimivo pa je, če je res.

flyby ::

Hofer zapravlja neverjetne vsote za marketing... Bizovičar, Senidah in drugi niso poceni... ne delajo po Hofer cenah :)

Verjetno tudi Arnold za Lidl ni bil ravno poceni.

svecka ::

David Mayer je izjavil:

MojsterX je izjavil:

Cena je pa glavni faktor, ker Hofer = drag. Lidl ma skoz popuste, v hofru pa kao znižane cene, pa še zmeraj dražje od konkurence.

Resno? Imel sem mislil, da sta tam-tam, oziroma, da je Hofer mogoče še kakšen % cenejši. Saj ne, da tam kaj posebej pustimo, ampak vseeno. Saj se mi ne da primerjati artiklov ampak zanimivo pa je, če je res.

Jaz grem v lidla in ven pridem z polnim vozičkom robe, ker majo tok znižanj. V hofru pa zapravim 10€ to pa je to za tist res kaksno robo k jo nujno rabim.

Men je Hofer drag na vseh segmentih. Sploh zame k kupujem na zalogo ko je kaj ceneje, da prišparam na dolgi rok.

Magic1 ::

Pri Hoferju me moti kar nekaj stvar. Naš bližnji je tako slabo založen, da ima hladilnik napol prazen popoldne. Sploh akcijski izdelki zmanjkajo že zjutraj in ne nafilajo. Sadje in zelenjava je žalost. Meso je katastrofa, mleto je bilo parkrat ogabno in sem ga nehal tam kupovat, piščančje meso sem pa tudi že parkrat v smeti vrgel pred pretekom roka, ker je tako smrdelo. Na vse to še viskoke cene, ki so jih imeli in folk je šel drugam. Da jih bodo dobili nazaj bo pot dolga.

Bizovičar pa je drobiž. Kaj mislite da računa 100k€ za reklamo? En dan reklam na televizji stane verjetno več.
Magic

rs1975 ::

Nekaterim artiklom je kvaliteta občutno padla odkar so tako znižali cene.
Italijanska mortadela z pistacijami niti približno nima več istega okusa.
Zadnjič sem vzel njihove koruzne kosmiče. Totalno prežgani.
Pri bureku (sirov, jabolčni) pa nisem opazil razlike v kvaliteti, odkar so znižali cene.

V Hofer večkrat hodim, ker mi je to pač najbližja trgovina, da hodim po malico v službi. Me pa že dolgo časa motijo določene stvari. Čakanje na blagajnah je itak bil vedno problem pri njih, v zadnjem času tega mogoče ni toliko kot prej, verjetno ker je manj kupcev ;)
Pa velikokrat ni košar pri vhodu, moraš prvo do blagajne, potem pa po nakupih.

Gambino ::

Par dni nazaj, ko sem bil v Hoferju v BS3ju je bil tako izropan, da nisi dobil Grškega jogurta, jajc iz ne hlevske pridelave, ...
Nekatere cene res spuščene za vsaj 25% ali več.

A to zapirajo pri Hoferju, al se gredo dumping?

c3p0 ::

25% znižali glede na svoje navite cene? Verjemi, da z - ne bodo delali, tudi po vseh stroških ne.

Groot ::

Gambino je izjavil:

Par dni nazaj, ko sem bil v Hoferju v BS3ju je bil tako izropan, da nisi dobil Grškega jogurta, jajc iz ne hlevske pridelave, ...

V BS3 ni Hoferja :))

Če si res bil v BS3, potem sta edina opcija Lidl ali pa en mali Mercator. Najbližji Hofer tam je ali na Slovenčevi ali pa pri Pro Plus.

Gambino je izjavil:

To so zacetni simptomi optimizacije:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

Gambino ::

Groot je izjavil:

Gambino je izjavil:

V BS3 ni Hoferja :))

Če si res bil v BS3, potem sta edina opcija Lidl ali pa en mali Mercator. Najbližji Hofer tam je ali na Slovenčevi ali pa pri Pro Plus.

Pri Pro Plusu, da.
««
198 / 198
»
»»