Forum » Kaj kupiti » Hofer ponudba
Hofer ponudba
Temo vidijo: vsi
FlyingBee ::
naj bi Lenovo, mogoče pa za te ta hude MSI
drugače pa za 1000 EUR dobiš namizno zverino, ki ima vse boljše
drugače pa za 1000 EUR dobiš namizno zverino, ki ima vse boljše
tiran2000 ::
kolikor jaz vem MSI dela barebone ohišja, ki jih verjetno potem kupi Lenovo/Medion in predela po svoje...
first_line ::
Kar najdem opisov na netu je problem da se pregreva oz. da redko dela s polno frekvenco :(
Pa še glasen je, tko da se vidi zakaj je skoraj 500€ cenejši od konkurence. Rahlo čudno da pri taki debelini in teži ne zmore odvajat toplote.
Pa še glasen je, tko da se vidi zakaj je skoraj 500€ cenejši od konkurence. Rahlo čudno da pri taki debelini in teži ne zmore odvajat toplote.
tiran2000 ::
dvignes ga malo na navadnem hladilnem podstavku z ventilatorjem za 10 evrov, pa ne bo tezav po mojem(govorim glede predhodnika). ima pa predhodnik funkcijo pospesenega hlajenja kjer s pritiskom na tipko ventilatorji preklopijo na maks da shladi racunalnik..po moje ma ta model isto...ali pac...
Se da kaj izboljšat, itak. Najbolj pomaga če direktno na heatpipe prilepiš bakrene hladilnike (kot za ram na grafičnih), verjetno je tudi pasta cenena... Na žalost mod scena za Medion prenosnike ni najbolj razširjena. Sploh kakšni BIOSi in podobno... Acer je dosti bolje zastopan s strani naprednih uporabnikov.
Pravim le da se pozna nizka cena.
Pravim le da se pozna nizka cena.
z3ro ::
Moj (lanski) dela skos brez problema..z pregrevanjem nimam problemov, normalno pa da je glasnejši če recimo igraš kako igrico. Škoda edino da nima letošnji 120GB SSD notri..
Jaz mam 120GB (OS pa programi) pa je 35GB prostega..tako da bi mi bilo premalo ali pa bi mogo res pazit kaj namestim gor pa kaj ne..
hojnikb ::
jst mam na 180GB trenutno zasedenga ~52GB.
Čist odvisno kako maš zadeve razporejene (če imaš dva diska seveda).
na prenosniku z edinim diskom -- 120GB ssd mam pa recimo ~40GB zasedenga..
#brezpodpisa
medenko ::
nerokucy ::
Moj lanski dela super. Z hlajenjem pa res ni problemov, procesor je 40-45 stopinj, grafična pa na navadnih aplikacijah sploh ne dela ker je Nvidia Optimus. Ko igram igre pa vklopim dodatno hlajenje, in je procesor na max 65 pa grafična max 65. V dodatnem hlajenju je prenosnik precej glasen ampak od razlike drugih gamerskih prenosnikov je boljši al pa v istem nivoju hlajenja. Sedaj se že da igrat igre na high, recimo BF4 al pa AC Black Flag. Z osebnih izkušenj ga priporočam, še posebej tega novega ki ima bridge med hlajenjem gpuja in cpuja. Arhitektura tega prenosnika je skorajda isti kot pri MSIjevih prenosnikih. Vsekakor se po mojem mnenju izplača nakup prenosnika. Vsak ki si ga bo nabavil sem mu že malo fauš hehe :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nerokucy ()
jst mam na 180GB trenutno zasedenga ~52GB.
Odvisno, ja..sej bi se dalo ampak osebno mam rad da se vsi programi instantno odprejo (not mam še 750GB disk) zato jih mečem na SSD, je pa res da se jih ščasoma nabere kar nekaj.
Pišem s Hoferjevega prenosnika:
-Tipkovnica ni osvetljena (WSAD so pobarvane rdeče),
-ekran mi zgleda nekam bledo,
-na SSDju je še 17,5 giga fraj,
-za surfanje in pisarniško delo je popolnoma tih vent, sliši se le disk.
Prvi vtisi.
PS: kje najdem kodo od Windowsow? V škatli nisem nič videl, na nalepki ne piše? Bom menjal SSD...
EDIT: zbrisal kar ni res :)
-Tipkovnica ni osvetljena (WSAD so pobarvane rdeče),
-ekran mi zgleda nekam bledo,
-na SSDju je še 17,5 giga fraj,
-za surfanje in pisarniško delo je popolnoma tih vent, sliši se le disk.
Prvi vtisi.
PS: kje najdem kodo od Windowsow? V škatli nisem nič videl, na nalepki ne piše? Bom menjal SSD...
EDIT: zbrisal kar ni res :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: first_line ()
ssd je na msata, al je sata ?
Also, ekran je IPS, al običn TN ?
Also, ekran je IPS, al običn TN ?
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
SSD je msata in sicer sandisk x110..
škoda za enkran... za 1k€ bi pričakoval kvaliteten ekran..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
šernk ::
Če ga nimaš pač ne kupiš prenosnika za jurja, temveč za 300€. Simpl ko pasulj. Ne zastopim ljudi, ki kupujejo vse na obroke a niso sposobni sami nadzirat lastnih financ in dat vsak mesec tistih 30€ stran? Pol pa ko denar zbereš greš v trgovino in kupiš zadevo na keš.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
Če ga nimaš pač ne kupiš prenosnika za jurja, temveč za 300€. Simpl ko pasulj. Ne zastopim ljudi, ki kupujejo vse na obroke a niso sposobni sami nadzirat lastnih financ in dat vsak mesec tistih 30€ stran? Pol pa ko denar zbereš greš v trgovino in kupiš zadevo na keš.
Exactly.
In nimam namena tega kupit. Mi HP iz 08' še vedno služi dobro. Proper ssd pač naredi svoje :)
#brezpodpisa
medenko ::
šernk: hotel sem rečt, da v klasičnih pc trgovinah 75% folka kupuje na obroke, diners/amex/nlb/bankredit + stokanje.
potem pa pride en hofer, pa kar naenkrat vsi keš.
potem pa pride en hofer, pa kar naenkrat vsi keš.
V Hoferju sva bla 2 v vrsti za ta prenosnik ob 8.00, in par starih mam ki so prišle kupit hrano za mačka.
Že vsaj 3 mesece kupujem prenosnik ki bo zmogel v Solidworksu, Creotu... (3D modelranje in risanje risb) nekaj normalno obračat, tko da se nisem skeširal za igrice nabijat, bom pa testiral da vidim koliko kaj zmore. Prenosniki s prof. grafami pa mi gozno smrdijo ker ne rabim za rendering, le za konstruiranje. Drugače je itak glupo dat jurja za prenosnika, če imaš lahko stacionarca.
Aja, 500EUR bankovca in preostalih 5 za 100EUR mi sploh niso preverili, drugje mi še 20EUR testirajo :)
Že vsaj 3 mesece kupujem prenosnik ki bo zmogel v Solidworksu, Creotu... (3D modelranje in risanje risb) nekaj normalno obračat, tko da se nisem skeširal za igrice nabijat, bom pa testiral da vidim koliko kaj zmore. Prenosniki s prof. grafami pa mi gozno smrdijo ker ne rabim za rendering, le za konstruiranje. Drugače je itak glupo dat jurja za prenosnika, če imaš lahko stacionarca.
Aja, 500EUR bankovca in preostalih 5 za 100EUR mi sploh niso preverili, drugje mi še 20EUR testirajo :)
Zgodovina sprememb…
SSD je msata in sicer sandisk x110..
Ni mSATA:
https://www.google.si/search?q=sandisk+...
My bad, nekje sem videl, da obstaja v msata.
Mea culpa (čeprav bi blo dost bolj logično, da je msata)
Mea culpa (čeprav bi blo dost bolj logično, da je msata)
#brezpodpisa
FlyingBee ::
kupil medion touch 300, vse super razen zaslona (touch je odziven, vidni koti pa zelo slabi), sicer pa win8.1 niso tolk napačni le z miško in tipkovnico jih še čist ne obvladam, na touch pa je naravno
škoda, da pri zaslonih ni napredka, vidim da tudi pri dražjih prenosnikih Lenovo ne daje prav dobrih, asus in ostali naj bi bili boljši, rad bi videl poceni IPS v acerjih, ker je že pravo razočaranje, še posebej v primerjavi s telefoni, ki imajo prave state of art zaslone, malo me jebtudi amoled razvadil pri neopažanju backlita, so pa drugje napake
škoda, da pri zaslonih ni napredka, vidim da tudi pri dražjih prenosnikih Lenovo ne daje prav dobrih, asus in ostali naj bi bili boljši, rad bi videl poceni IPS v acerjih, ker je že pravo razočaranje, še posebej v primerjavi s telefoni, ki imajo prave state of art zaslone, malo me jebtudi amoled razvadil pri neopažanju backlita, so pa drugje napake
black ice ::
mtosev ::
ne vem kaj je problem, da prenosnik nima ips ekrana. itak večina laptopov nima ips screenov. se pa v tujini dobijo laptopi s ips zaslonom od 660e
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
problem je, ker je crappy slika in slabi vidni koti. Razn če dobiš kak "kvaliteten" TN (kvaliteta pa TN itk ne sodita v isti stavek)
#brezpodpisa
ima dell al nekdo drug quality Tn notebooke
notebookcheck.net > reviews
notebookcheck.net > reviews
za 1700$ ma tale gigabyte zlo švoh ekran, vsaj sodeš po _tvojem_ reviewu.
kot se spodobi za malo bolši TN.
V vsakem primeru ga tut najcenejši ips pela scat anyway
the black level is not quite satisfying, and only convinces to an extent with 0.63 cd/m?.
, the contrast has not been changed, and exhibits a similar, good result with approximately 550:1. Some screens from other manufacturers achieve over 700:1, but the color reproduction is not as good.
it only achieves AdobeRGB coverage of 59%. The gamma rate of 2.54 also deviates from the ideal of 2.2.
The viewing angles of the installed TN screen are typical for its kind, but better than in low-budget mainstream models.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
za 1700$ ma tale gigabyte zlo švoh ekran, vsaj sodeš po _tvojem_ reviewu.poglej sliko in boš vido, da imajo notebooki low budget notebook z tn slabšo sliko kot tale gigabyte
the black level is not quite satisfying, and only convinces to an extent with 0.63 cd/m?.
, the contrast has not been changed, and exhibits a similar, good result with approximately 550:1. Some screens from other manufacturers achieve over 700:1, but the color reproduction is not as good.
it only achieves AdobeRGB coverage of 59%. The gamma rate of 2.54 also deviates from the ideal of 2.2.
The viewing angles of the installed TN screen are typical for its kind, but better than in low-budget mainstream models.
ta prenosnik je daleč od low budget.
seveda je jasno, da vsi TN niso enaki. Samo praktično noben TN, pa naj bo še tako dober, se nemore primerjat z IPS.
Prenosnik stane 1700$. Pri taki ceni pričakujem vsaj IPS..
seveda je jasno, da vsi TN niso enaki. Samo praktično noben TN, pa naj bo še tako dober, se nemore primerjat z IPS.
Prenosnik stane 1700$. Pri taki ceni pričakujem vsaj IPS..
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
MrStein ::
first_line je izjavil:
Ekran ni IPS, preveč sprana slika.
Preprost test:
- poglej sliko od spredaj
- poglej od zgoraj
- poglej od spodaj
Če je od zgoraj gledano vedno bolj temen, od spodaj pa vedno bolj svetel, potem je TN. En znak je tudi pojav negativne slike pri takih kotih.
Test za IPS pa je, če daš temno sivo sliko (najbolje celi ekran temno siv, skoraj črno a ne čisto) in pogledaš od blizu sredino ekrana (oko imaš "nad" sredino ekrana). Če so vsi štirje vogali svetli, skoraj beli, potem je IPS.
quality TN -- no such thing.
Razn če maš nizke zahteve, potem ja
Pri dobrem TN in "tanarbol" poceni IPS je že za razmislit, katerega bi raje vzel.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MrStein ()
Serijske ni problem najdi (google: oem serial win 8, zna tudi AIDA64).
Bolj je problem ker je Microsoft zabluzil s temi verzijami (ker imam Win 8 Core OEM), dejansko sploh ne morem do inštalacijskega medija. Moram piratski win 8.1 zloadat, ga inštalirat s piratsko kodo in šele nato aktivirat z mojo :/ Oziroma vsaj nekaj v tem smislu.
Je*e v glavo vse razen gusarjev ki se kupcem smejijo s svoje ladje in veselo pijejo grog.
Bolj je problem ker je Microsoft zabluzil s temi verzijami (ker imam Win 8 Core OEM), dejansko sploh ne morem do inštalacijskega medija. Moram piratski win 8.1 zloadat, ga inštalirat s piratsko kodo in šele nato aktivirat z mojo :/ Oziroma vsaj nekaj v tem smislu.
Je*e v glavo vse razen gusarjev ki se kupcem smejijo s svoje ladje in veselo pijejo grog.
Zgodovina sprememb…
šernk ::
Sej to je že neki časa tako
mam original windows 7 in moram piratsko kopijo dol potegnit, da lahko na enostaven način formatiram zadevo
da ne govorim da na piratskih winsih nikoli ne naletim na težave, da se kaj sesuje, ker ni original, medtem ko pri originalu vedno zapraviš po 10 min, da sistem resnično ugotovi da imaš pa legalno zadevo.
mam original windows 7 in moram piratsko kopijo dol potegnit, da lahko na enostaven način formatiram zadevo
da ne govorim da na piratskih winsih nikoli ne naletim na težave, da se kaj sesuje, ker ni original, medtem ko pri originalu vedno zapraviš po 10 min, da sistem resnično ugotovi da imaš pa legalno zadevo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
Heisenberg ::
to je že dolgo tako, sam imam letnik 2009 laptop pa imam tudi samo backup particijo originalno...tako da sem moral namestiti piratske
zleda ko kupiš ne smeš nič šarati samo uporabljati šmorn
zleda ko kupiš ne smeš nič šarati samo uporabljati šmorn
Hvala Bogu da Android nima takih bednih izpadov. Win 8.1 je sedaj tudi že 'brez recepta' in bom verjetno kar takega dal gor.
Kaj če v tem Hoferjevem prenosniku zamenjam SSD in ga prodam, kaj bojo rekli na garanciji? Ali ga moram dati na polico prah nabirat? Saj vgrajen HD disk je kar OK in ni preveč počasen, a se mi zdi neumno ker zmeraj 2 diska žereta štrom.
Kaj če v tem Hoferjevem prenosniku zamenjam SSD in ga prodam, kaj bojo rekli na garanciji? Ali ga moram dati na polico prah nabirat? Saj vgrajen HD disk je kar OK in ni preveč počasen, a se mi zdi neumno ker zmeraj 2 diska žereta štrom.
MrStein ::
Motiti se je človeško.
k4vz0024 ::
Slabost Medionovih računalnikov je, da za OEM oper. sistem nimaš prave (beri: skoraj nobene) podpore. Če se obrneš na njihovo pomoč te pošljejo na Microsoft. Ko se obrneš na Microsoft in poveš kdo je proizvajalec, te napotijo na Medion.