Forum » Programiranje » [Python]funkcije in moduli
[Python]funkcije in moduli
Wofk ::
Lep pozdrav. Imam narejeno funkcijo, ki mi generira n parov vrednosti
sedaj pa bi rad to funkcijo spremenil tako, da se jo kliče iz drugega modula
in da dobim iste rezultate
poskušal sem takole
ampak mi samo vrže n vrednosti števil in ne s1 in s2 n števil, ter pač ne računa dalje še x1 in x2
def genBivarNorm(n, m, s): #n=število parov, m=aritmetična sredina, s=std. odklon '''generira n parov vrednosti''' seznam=[] for i in range (n): seznam.append(random.normalvariate(m, s)) return seznam n=int(input("Vnesi število n parov vrednosti: ")) p=float(input("Vnesi korelacijski koeficient p: ")) s1=genBivarNorm(n,0,1) s2=genBivarNorm(n,0,1) x1=[] x2=[] a=((math.sqrt(1+p))+(math.sqrt (1-p)))/2 b=((math.sqrt(1+p))-(math.sqrt (1-p)))/2 for i in range(n): x1.append(a*s1[i]+b*s2[i]) x2.append(b*s1[i]+a*s2[i])
sedaj pa bi rad to funkcijo spremenil tako, da se jo kliče iz drugega modula
import funkcija funkcija.genBivarNorm()
in da dobim iste rezultate
poskušal sem takole
def genBivarNorm(): '''generira n parov vrednosti''' n=int(input("Vnesi število n parov vrednosti: ")) p=float(input("Vnesi korelacijski koeficient p: ")) seznam=[] for i in range (n): seznam.append(random.normalvariate(0,1)) return seznam s1=genBivarNorm(n,0,1) s2=genBivarNorm(n,0,1) x1=[] x2=[] a=((math.sqrt(1+p))+(math.sqrt (1-p)))/2 b=((math.sqrt(1+p))-(math.sqrt (1-p)))/2 for i in range(n): x1.append(a*s1[i]+b*s2[i]) x2.append(b*s1[i]+a*s2[i])
ampak mi samo vrže n vrednosti števil in ne s1 in s2 n števil, ter pač ne računa dalje še x1 in x2
FrEaKmAn ::
a ne vidiš da v vrstici 9 ti vrneš nekaj in se zato uno spodaj ne izvede? razbij v dve metodi...
Meizu ::
Sicer zelo pozen odgovor ampak vseeno. Tisti return ali nadomesti s print, če ga nucaš samo izpisat, ali pa ga postavi na dno funkcije. Pa bi moglo delat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | pomoč pri nalogiOddelek: Programiranje | 1123 (682) | SloKin |
» | [PHP] Razdalja med dvema koordinatamaOddelek: Programiranje | 742 (704) | Roadkill |
» | Python, prosim za pomoc pri programiranju (strani: 1 2 3 )Oddelek: Programiranje | 14034 (10136) | lenika |
» | Koda kalkulatorja v MS visual C# 2008?Oddelek: Programiranje | 2998 (2335) | smukC |
» | Vprasanje o PithonuOddelek: Programiranje | 1542 (1308) | snezakec |