» »

Top gaming miška

Top gaming miška

r3dkv1c4 ::

martincic7 ::

Mad catz miške so kar kvalitetne in ne crkujejo edino kar je velik problem pri mad catz 3 je kolešček ki se zna štekat oziroma ne klika več kakor bi moral in postale zelo trd kar je ful bedno če špilaš fps game pa da maš na kolescku za granato vržt :/

Potem kaj ti bi jst priporočal namesto mad catza da mogoče probaš:
Ozone Xenon -> http://eigre.si/ozone-xenon-gaming-miska
Zowie FK -> http://eigre.si/zowie-fk-miska
Zowie miške veljajo res za ene izmed najboljših za fps igre kot tudi za ostalo razn če igraš mmo pa rabiš se 15 gumbov :)
Lahko pa se pogledajo tudi druge miške k ponudbe je res velika tudi za znamke katerih sploh drugje ne najdete v slo :)

hmm? ::

Ljudje, imam rezer f*** mambo, ki me konkretno zaje*** iščem zamenjavo, saj je tale neverjetno nezanesljiva. igra se BF in nič druga.
Ker sem imel zelo slabo izkušnjo z mambo (ki sem jo že vrnil in je tale zdaj zdržala ravno do izteka garancije) bi raje kupil drugo firmo. Priporočila?

spirit ::

Logitech G502 ali G602 odvisno če hočeš žičn ali ne, imata več gumbov ki ti pridejo prav v windowsih, pa enega lahko nastaviš da ti miško upočasni dokler jo držiš (dpi shift), ko pa spustiš gre nazaj na hiter dpi.

hmm? ::

hm malo sem se sicer navadil na tale dpi kontroler na mambi (zvišam dpi v vozilih, predvsem tank in upočasnim on foot) skoraj bi rad videl da ima miš tole možnost...

kaj pa tale steelseries zgleda čisto "normalna" miška kako je tukaj z "ergonomijo"?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hmm? ()

hmm? ::

kaj ima kdo še negativne izkušnje z Mambo? ker miška je preprosto za v koš. Tako nezanesljive zadeve še nisem jemal. Ghost clicki, včasih kr ne dela, včasih je pc ne zazna in jo moram 10x priklapljat, da o wireless načinu sploh ne govorim, ker je neuporaben. In ja tale "lift off" funkcija je čista izmišljotina. Korekten nateg...

Ali imajo kje na zalogi te miške 70€ +, da bi jih lahko človek "otipal" in videl katera najbolj sede v roko??

r3dkv1c4 ::

hmm? je izjavil:

hm malo sem se sicer navadil na tale dpi kontroler na mambi (zvišam dpi v vozilih, predvsem tank in upočasnim on foot) skoraj bi rad videl da ima miš tole možnost...

kaj pa tale steelseries zgleda čisto "normalna" miška kako je tukaj z "ergonomijo"?

g700

hmm? ::

jooooj komaj da sem prišel do foruma kk šteka tale mamba za v koš - ne kupovat pa še zdaj stane 140€ vidim adijo živci...
ja sem gledal tole g700s mogoče bom kr tole vzel saj sem vedno bil z logitec miškami zadovoljen...

hmm? ::

sam naj bi g700s bil bl za mmo al kk? kera je najjača izbira za FPS?

54j0 ::

Za fps trenutno Proteus Core (G502) http://gaming.logitech.com/en-us/produc.... Vsaj, kar se tiče logitech. Tudi g400s in g500s nista slabi miški.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 54j0 ()

hmm? ::

zanima me zakaj bi bila cenejša G502 boljša izbira od g700s za fps? - je razlika v ceni posledica wireless pri g700s?

Katera druga (bilo katera) bi bila še v ožjem izboru za FPS?
na splošno kateri senzor je boljši za fps optični al laser??

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: hmm? ()

dragonlord ::

54j0 ::

Glej, ko kupuješ, se moraš kot prvo zavedati, da ni "popolne miške" za vse ljudi. Nekaterim je bolj všeč taka, nekaterim drugačna. Senzorji so pri kvalitetnih miškah dozoreli do te meje, da nakup ni prvenstveno odvisen od njih. Razmisliti moraš, kako boš miš držal in kako veliko dlan imaš, torej kakšna naj bi bila oblika. In tudi, koliko gumbov želiš na njej. Več ni vedno bolje - štirje lahko dosegljivi gumbi so boljši od osmih, ob katerih si izpahneš prst :). Najdi si favorita, ki ti funkcionalno ustreza, nato preberi nekaj opisov na straneh, ki jim zaupaš. Tam boš videl, če ima miš kakšno pomanjkljivost, ki je ne moreš prebaviti ipd. Ah, če boš gledal video opis, poizkusi najti posnetek, v katerem opisuje oseba, ki ima tebi podobne dlani.

Meni osebno se zelo dopade tudi corsair m65, a sem se preveč privadil logitech-ovega hyper scroll koleščka :).

hmm? ::

okay:
imam medvedje šape - torej največja možna - katera je to?
rad imam manj gumbov - dpi in scroll bi mi bla dovolj.

morda bi se res kar odločil za največjo možno miško...

spirit ::

Zakaj je cenejša ne vem,sta pa in g700s in g502 odlični, sam imam g700s, ko sem jo dobil g 502 še ni bilo zunaj, je pa res da mi je všeč brezžičnost, čeprav baterija zdrži nekje 4 dni. Sam imam na g700s nastavljenio da mi en gumb dokler ga držim zniža DPi, kar je super pri strelskih igrah vse ostale gumbe sem si nastavil za različne namene, seveda imaš tudi profile za določene igre lahko. In tako kot 54j0 sem tudi sam razvajen s hyperscrollom in tako brez njega miške ne bi kupil..

hmm? ::

katera je večja g502 ali g700s?
in ali obstaja še večja miška na tržišču?

54j0 ::

Za medvedje šape ni drugega, kot logitech g500s. Ali pa mogoče g700s, če želiš wireless. Glasujem za g500s, ker sem vraževeren in mislim, da wireless prikliče hudiča nad igro(zazvoni teleon in miška dobi lastno voljo:))... Resno, to naj bi bilo popravljeno, ampak še vedno so wireless miške težje in to mi ni všeč. G502 proteus je relativno majhna, tako kot večina fps mišk. G400s je malo manjša od G500s, ima manj gumbov, nima hyperscroll in je optična - za skoraj isto ceno.

Na kratko: G500s za medvede, miš je res super in daje občutek, da je kvalitetno izdelana. Oglaševana hidrofobična površina na G miškah tudi ni čisti gimmick, svinjarija se enostavno noče prijeti.

p.s.: jutri/kmalu dobim g502. Če boš počakal, lahko iz prve roke (heh) opišem, kako se mi zdi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 54j0 ()

hmm? ::

bom počakal do jutri. Kaj imaš obe?
Se strinjam, da je wireless še posebaj na stacionarcu, nepotrebna zadeva za gejming.

sam g500 mi je skoraj že prepoceni :) ne bom mel občutka, da je huda - tak kot sem imel pri mambi 1 teden dokler nisem dodobra ugotovil, da je krep.

54j0 ::

Trenutno imam g500s. Imam dolge prste, a ozke dlani, zato ni 100% idealna zame, a do zdaj ni bilo zanimive zamenjave (mx518/g400 sta mi kot uliti, ampak DAT hyperscroll!). Sicer pa kvaliteta izdelave g500s je top... gumbi, površina, plastika - vse je tako, kot mora biti. Edini minus, ob tem da je ZAME rahlo prevelika, je kolešček, ki je malo preobčutljiv v "koračnem" načinu. Ni pa "deal-breaker".

Ne vem, če si prej mislil na g500 ali g500s, saj je slednja izboljšana izvedba.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 54j0 ()

miraldi ::

hmm? je izjavil:

bom počakal do jutri. Kaj imaš obe?
Se strinjam, da je wireless še posebaj na stacionarcu, nepotrebna zadeva za gejming.

sam g500 mi je skoraj že prepoceni :) ne bom mel občutka, da je huda - tak kot sem imel pri mambi 1 teden dokler nisem dodobra ugotovil, da je krep.



G500s je res idealna miška za velike šape. Priporočam. Res kvalitetna miška. Natančna, nedrseča, prilagodljiva teža, cel kup opcij pri urejanju profilov..skratka TOP.

Imel prej G500 in sedaj pol leta G500s, razlika med njima je opazna pri GRIPU saj se G500s res bolj grabi v dlani.

Prepoceni?

A ni ultra draga Mamba za en k***c? ;) Cena ni vse..Razor pač nabije ceno v nebo.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Tr0n ::

Meni osebno Naga Hex. Zelo prirocna za igranje FPS, RPG in mobe. Imam ze 2 leti in laufa kot urca. :)



Alternativno Logitech G600, ki ima za moj okus prevec gumbov, MX Performance ali G502 Proteus Core.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

hmm? ::

nope never gonna buy a razer mouse again... me je mamba izučila, da to kar se sveti ni nujno kul, ampak je lahko lepo zavit krep

spirit ::

ni vse kar je Razer slabo, je ap res da miško bi raje kaj drugega in sploh Logitechove G serije so mi zelo fajn.
OT: mi smo imeli v službi Razer BW in se je po njej parkart redbuill polil, eno noč je voda iz klime tekla na njo in te je blo tolk da je bla miza cela mokra konkretno, tipkovnica je delala, kolega je svojo polil z Monstrom od takrat ne dela, več :)dve u bistvu isti tipkovnici.

Tr0n ::

Dobro, ce ne znate pazit na stvari, potem ti nobena ne bo delala. :)

spirit ::

To sem napisal z primerjavo, no to da klima spusti ni lih da ne znamo pazit a ne ;) pač pri vseh teh stvareh je precej tudi od sreče odvisno, pa čeprav Razer res ni najbolj znan po tem da bi njihove stvari dolgo zdržale. Kot rečeno za miško bi raje Logitech, tudi za to, ker mi Razer še ni naredil miške, ki bi meni osebno ustrezala, pa sem jih sprobal že kar precej.

SuperVeloce ::

eh spirit, mogoče pa preveč posplošuješ iz svojega primera? imam prvo generacijo razer deathadder, stara bo počasi ene 8 let, vlačil sem jo vsepovsod v nahrbtnikih, nonstop v uporabi (več ljudi)... menjal sem eno stikalo, ker je klik postal čisto premehek (ni bil tisti občutek mehaničnega klika, ampak si že imel občutek kot da klikaš na touch screen), miška (in kabel) še vedno deluje perfektno... sede mi pa super v roko, nekako nisem še našel prave zamenjave. Redko katera miška je preživela takšen abuse (torej ne samo klikanje, ampak še vse drugo metanje okrog)

hmm? ::

hm 502 zgleda, da je malenkost večja od g700s? 129mm vs 132 mm dolžina

spirit ::

Ker posplošujem iz sovjega priemra sem tudi napisal da meni osebno ni ustrezala, tudi o sreči sem pisal, ker vem za ogromno primerov ko je zadeva crknila takoj po preteku garancije, in vem za primere ko je zadeve delala dolgo po tem ko bi marsikaj že izdahnilo, kot naša BW v službi. Meni je na domači BW2013 po kakem mesecu ali dveh nehala delati tipka ž, sem dobil drugo tipkovnico in od takrat dela kot mora, tudi bratova BW2012, ki sem jo pred tem uporabljal nekje polleta dela kot takrat ko sem mu jo dal, čeprav kadi in mi je bilo kar malo slabo ko sem bil zadnjič pri njem in je bilo med tipkami od pepela do tobaka, sigurno je tudi kaj tekočega že videla, pa dela.
Kot rečeno malo je tudi od sreče odvisno, ampak meni osebno njihove miške ne odgovoarjajo, pa to ni povezano z življensko dobo.

hmm? ::

še skoz ne vem katera je največja miška na tržišču?? je to madcatz al ...??

spirit ::

mislim da kaj dosti večjega od G502 ne bo za najdet, tudi MadCatzi popolnoma raztegnjeni se mi ne zdijo večji, in pa sama velikost ni čisto vse, predej je tudi oblika in po mojem bi morala biti G502 precej zmagovalna, sem imel doma G602 pa mi je bila res super miška, bi tudi razmišljal o njej če bi imela HyperScroll.

hmm? ::

ej kva pa je s tole zadevo in zakaj je ne najdem pri slovenskih ponudnikih? Logitech G9X je to stara varianta?

spirit ::

drugi zadetek na google: Logitech G9x: http://forums.logitech.com/t5/G-series-...
miško so nehali proizvajat leta 2012. kot lahko prebereš sta naslednici G600 in G700, zate bolj G700, ki je sedaj G700s

hmm? ::

ja saj maš prav zakaj bi sam guglal če lahko ti namesto mene :P

BlueKnight ::

g9x je zakon, sem se pa moral kr potruditi, da sem nasel novo, ko mi je g9 (prejsnja verzija) poginila.
Assumption is the mother of all fuckups!
"Under Siege 2:Dark Territory"

hmm? ::

@blue ja točno zato sprašujem ker sem bral nek podoben komentar, daj je kao naj-jača?

r3dkv1c4 ::

hmm? je izjavil:

@blue ja točno zato sprašujem ker sem bral nek podoben komentar, daj je kao naj-jača?

mislim, a mi lahko razložiš ta termin:najjača

lepo prosim, ker sam osebno furam g700 in še nisem držal v rokah bolj funkcionalne miške za gaming...ok g700s je pač novejša izvedba z istimi karakteristikami.

Kar se mišk tiče je tako, kakršno kupiš tako imaš in se ji prilagodiš...pika.

huelz ::

Ajoj, G9(x) sploh ni velka mis.
BTW, prodam G9x COD verzijo, original zapakirano, dobil kot nagrado, ce komu pride prav :D

Sicer pa, bratec si je narocil tole:
http://www.func.net/en/products/ms-3-re...

Po mojem priporocilu je sicer vzel Corsair M65 najprej, pa sele sedaj ugotovil, da ima palm grip (go figure, prej je bil vecinoma na notebook variantah misk).
In ker je full size miska in ima se za prstanec in mezinec plac, zna bit ok za palm grip.

Karkoli, pri miskah se nikoli ne gleda, katera je naj jaca (lol), ampak kako misko uporabljas (drzis) in kot receno katero zvrst najvec igras (FPS/MMO-ji). DPI je PR nonsense, vazno da je, cakam samo se na kako 20k dpi misko, da umrem od smeha :D

In na podlagi tega izberes mis. Sam osebno pa nikoli brezzicno, ker crkujejo baterije, so pretezke in so problemi s povezavo.

r3dkv1c4 ::

huelz> DPI je PR nonsense, vazno da je, cakam samo se na kako 20k dpi misko, da umrem od smeha :D


tole si pa mimo udaril.....res je, da je promoviranje ne vem oh in sploh 6000dpi in še več bedarija in neuporabno, samo v primeru, da skočiš v tank in potrebuješ hitrejše premikanje je pa več nastavljivih dpi več kot odlična zadeva.

huelz> Sam osebno pa nikoli brezzicno, ker crkujejo baterije, so pretezke in so problemi s povezavo.

vidim da res ne veš kaj je dobra miš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r3dkv1c4 ()

spirit ::

ok teža je odvisna od posameznika, meni je veliko mišk prelahkih, kar se tiče povezave ni res, dobra brezžična nič ne prekinja, imam G700s in prekinjalo mi je ko sem imel vklopljeno zadaj in je signal šel čez cel računalnik in potem skozi mizo, potem sem malo obrnil računalnik, da signal ni šel po dolžini kište nič ne šteka ali laga... baterije pa, ti pri tadobrih miškah pravočaasno opozori da je bo zmanjkalo in je, mene pri 25% in 10%, po 10% komot še nekaj ur delam, je pa tako da če ravno ne igram ponavadi pri 10% vklopim kabel v miški, rata za par ur žična in potem nadaljujem z brezžičnostjo.

huelz ::

Ce aktivno uporabljas misko po 10+ ur na dan, sigurno crkne baterija veliko prej, kot pa po samo nekaj ur dnevno. Skratka, se mi ne ljubi ukvarjati s tem. Kabel FTW.

On the fly nastavitve dpija pa ... spet, gimmick, spilam uglavnem FPS-je in RTS-e (CS:GO, SC2), pa ni potrebe po tem. Pac, vsakemu svoje.
Pa uporabljam lasersko od razer copperhead naprej, max dpi, in sem se navadil. Vcasih pa smo imeli par sto dpi-ja (quake anyone?), pa ni bil noben problem na opticnih. Tako da vsi kvazi tezki gejmerji rabijo sto in eno stvar (ali izgovor), zato da dosezejo minimalen efekt.

Kaj pa je dobra miska po tvoje?
Ker sem jih sigurno dal cez roke (tudi wireless) malo morje in ostajam na zici, pa pika :D

spirit ::

eno je kaj rabiš in drugo kaj želiš.
Hyperscrolla ne rabiš, pa se nas je tu par oglasilo, da če ni potrebe biti brez nočemo biti brez, tudi dodatni gumbi na miški so zelo uporabni če si jih nastaviš in se jih navadiš uporabljati. Jaz imam nastavljeno naprej nazaj, odpri moj račnalnik, odpri chrome ali nov zavihek, in naprej in nazaj pozavihkih ter alt+f4, kar pomeni, da lahko precej stvari delam samo z miško, ima pač precej gumbov. v igrah imam pa dpi shift da mi dokler ga držim zmanjša dpi in je lažje merit, nisem zaradi tega noben profi, niti ni rečeno da mi gre zaradi tega kaj bolje, mi je pa fino.
sem prj tudi po 10 plus ur na dan gonil miško, lepo se pojavi oblaček da je na 10% in ko nisem v polni akciji pa četudi čez 2 uri uklopim kabel in se fila.. Meni dobra miška sta Performance mx in g700s, tudi g602 mi je bila zelo všeč ko sem jo imel doma. Medtem ko mi RAT 9 ni bila všeč, tam se mi je pa zgodilo, da mi je zmanjkalo baterije, ker je za prazno baterijo samo dpi lučka utripnla, ki je med igro ne vidiš ina pa ker sem imel skoraj popolnoma raztegnjeno se mi je dogajalo da sem jo spredaj dvigoval, zaradi česar je izgubila stik s podlago.
imel sem jih tudi kar nekaj od razerja, Tipan mi je bila precej ok, medtem ko orouborosa za kaj drugega kot okras ne bi imel.
Naga mi recimo ne pače preveč v roko, tudi G600 MMO mi ni preveč všeč, pa se postavitve gumbiov hitro navadiš, so tudi lahko sedgljivi in vse razn zadnja vrsta je preveč nazaj z moje pojme. Corsairovi M60 in M90 sta mi bili tako tako ne slabi ne dobri, pri M90 so gumbi sicer na pogled smešno postavljeni, ampak so vsi skos na dosegu in nič ne rabiš mislit kje je kateri ali kako bi ga preitisnil. To je pač moje mnenje o nekaj miškah ki sem jih imel doma in v uporavi več kot samo probal pri prijatelju 5 minut.

hmm? ::

54j0 je izjavil:


p.s.: jutri/kmalu dobim g502. Če boš počakal, lahko iz prve roke (heh) opišem, kako se mi zdi.


Že maš? feedback man...

Eh saj ni vse razer krep pač mamba je krep (tud kr napizdancija za moje pojme - glede na ceno), stranska gumba sta glede na prisiljen fingertip ali claw grip totalno nedostopna (mogoče za male tace okay nevem). Wireless ne uporabljam že od začetka, ker preprosto ne dela v redu, zdaj pa že na kablu crkuje oz freezne na cajte kar je ingame prety f* anoyin, že za delo je katastrofa sam tam mam vsaj čas, da vmiru počakam da pride ksebi.
Mam tudi slušalke in blackw pa sta mi artikla vrhunska sam mišk pa se bom vseen raje izognil, ker je tolko ponudbe...

54j0 ::

Ja, sem dobil in uporabljal en dan kar "intenzivno". Kaj bomo prej, pluse, ali minuse? Gremo pluse :).

plusi:

-kolešček; vsaka zareza se v normalnem načinu zelo lepo začuti in zato ga je lažje kontrolirati. V hyperscroll je tudi odličen, ker je tokrat v celoti iz kovine, kar mu da še dodatno težo in s tem vztrajnost (ne, da je to tako važno, a bo na dolgi rok lepše drsel).

-umerjanje senzorja na podlagi, na kratko - deluje in ima pozitivni učinek na občutek pri premikanju miške. Težko bi opisal, a mi deluje natančnejša z umerjanjem, kot brez. Morda je pozitivni občutek placebo, a razlika zagotovo je - preizkušal.

-površina je precej odporna na svinjarijo

-vse tipke, razen wheel-scroll se dajo nastaviti po lastni izbiri (tudi makro)

-osvetlitvi G logota se da nastaviti/izklopiti osvetlitev. Tudi dpi indikator lahko nastaviš tako, da po parih sekundah neha svetiti.

-zelo mehek kabel

-na enaki podlagi drsi opazno lepše od g500s

minusi:

-določene tipke je težko doseči, kljub solidno dolgim prstom. Graja, v mojem primeru, leti predvsem na "sniper" tipko, ter tipki za nastavitev dpi(ob glavni levi tipki). Eno od njiju je zelo težko pritisniti, brez da skrčiš kazalec in še potem je možno, da klikneš dve, ali celo tri naenkrat.

-Miš je na dasni strani, kjer se začne vrh, zelo ostro oblikovana. Po nekaj časa me je zaradi tega začel boleti mezinec. Tukaj je krivda mogoče moja, ker že leta in leta uporabljam klasične logitech "ledvičke" in se mi mora dlan navaditi na to obliko. Ali pa bom moral malo spremeniti način drže... V vsakem primeru je miš na tistem mestu zelo ostro oblikovana in pri občutku motita tudi tisti "žleb", ki je speljan ponekod po miški, ter zelo zelo groba guma z nenavadno, rahlo špičasto strukturo. Pazite na mezince, v glavnem...

-teža... miš je za svojo obliko in velikost zelo težka. Ni najhujša stvar, a efektivno izniči funkcijo tistih uteži, ki jih lahko dodajaš.


To je to. Končna ocena? Mešani občutki. Miš je odlična in določene stvari na njej (predvsem ta čudoviti kolešček) so mi zelo všeč. Glede kakovosti izdelave, natančnosti senzorja in overall občutka med uporabo, nimam kaj pripomniti. Tudi relativno nedosegljive tipke niso tako hud šmorn, ker sta dejansko le dve kritični. Enostavno pa ne morem mimo tega, da me je po daljšem času (recimo po treh urah) začelo boleti. V primeru, da bolečine v mezincu sčasoma ne bodo pojenjale, moram reči... NE. Miška je odlična, ampak bi bilo škoda utrpeti trajne poškodbe zaradi nje ;). Malo za šalo, malo zares. Če bi ji dal oceno: 7, z možnostjo, da postane močna devetka :).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: 54j0 ()

hmm? ::

Hm zdaj si pa me zmedu...

r3dkv1c4 ::

huelz je izjavil:

Ce aktivno uporabljas misko po 10+ ur na dan, sigurno crkne baterija veliko prej, kot pa po samo nekaj ur dnevno. Skratka, se mi ne ljubi ukvarjati s tem. Kabel FTW.

On the fly nastavitve dpija pa ... spet, gimmick, spilam uglavnem FPS-je in RTS-e (CS:GO, SC2), pa ni potrebe po tem. Pac, vsakemu svoje.
Pa uporabljam lasersko od razer copperhead naprej, max dpi, in sem se navadil. Vcasih pa smo imeli par sto dpi-ja (quake anyone?), pa ni bil noben problem na opticnih. Tako da vsi kvazi tezki gejmerji rabijo sto in eno stvar (ali izgovor), zato da dosezejo minimalen efekt.

Pri tebi je problem, da ne sprejmeš drugih mnenj in se ne prilagodiš lažji uporabi funkcij, ki ti jih nove miške ponujajo.
Potem takem je tvoje mnenje brezpredmetno, ker nimaš niti ene oprijemljive teze, ki bi dokazovala nefunkcionalnost wireless in pa high-dpi mišk.

Če imaš več gumbov, jih toliko tudi uporabiš, ker v gamingu ti vsak prišparan trenutek koristi...ne boš pa rekel, da ti hitreje tipkaš po tipkovnici, kot pritiskaš gumbe na miški.


Kaj pa je dobra miska po tvoje?
Ker sem jih sigurno dal cez roke (tudi wireless) malo morje in ostajam na zici, pa pika :D

odvisno od profila....se pravi ali delaš razne stvari v app ali gaming, definitivno pri gamingu porabi bistveno hitreje baterijo.
Meni drži na gaming profilu 6h neprekinjenega gaminga.
Klikanje po netu in nekaj dela na računalniku 2 dni.
V primeru, da gre baterija proti koncu pač priklopim kabel in niti ne opazim, da se fila.
Resnično ne razumem, od kje vam ideja, da so wireless miške slabše od wired mišk.
Kabel je stvar preteklosti....tako, kot antene pri telefonih.....

"Kaj pa je dobra miska po tvoje?
Ker sem jih sigurno dal cez roke (tudi wireless) malo morje in ostajam na zici, pa pika :D"

G700s in pika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r3dkv1c4 ()

miraldi ::

Jaz sem pa ravno zaradi teh slabosti brezžičnosti vzel G500s in ne G700s. Pa zaradi predhodnih dobri izkušenj z z prejšnjo G500.



Pač to zajebavanje in spremljanje kdaj je baterija prazna in kdaj ne mi ne sede.
Naj bo miš ves čas žična in ne le napol.

Drugače je G700 pravtako dobra miš.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

hmm? ::

hm.. ravno to fantje: "Naj bo miš ves čas žična in ne le napol."
mamba se je izkazala še za manj kot pol wireless. čeprav bi rad vrgel več keša ven in mel občutek, da mam kao boljšo zadevo se mi dozdeva da bom tokrat šel s cenejšo "antena" varianto.

Bolj me skrbi ergonomija kot pa kaj druga.
aja btw težja ko je miš boljša je, vsaj jaz mam tak občutek, baterijo mam v mambi cel čas not čeprav je na žici.

miraldi ::

hmm? je izjavil:

hm.. ravno to fantje: "Naj bo miš ves čas žična in ne le napol."
mamba se je izkazala še za manj kot pol wireless. čeprav bi rad vrgel več keša ven in mel občutek, da mam kao boljšo zadevo se mi dozdeva da bom tokrat šel s cenejšo "antena" varianto.

Bolj me skrbi ergonomija kot pa kaj druga.
aja btw težja ko je miš boljša je, vsaj jaz mam tak občutek, baterijo mam v mambi cel čas not čeprav je na žici.

Sicer nevem iz kerga konca si vendar bi ti bilo najlažje, da se zapelješ do BigBanga in sebno sprobaš ergonomijo.

Navadno imajo te highend miške ratavljene po pultu in lahko sam stestiraš kako se drži v roki.

Če kakšne miši slučajno nimajo razstavljene pač lepo rečeš prodajalcu, da ti jo vzame iz škatle.

Dražje ni nujno boljše..Razer robo veliko plačaš firmo in ne toliko kvaliteto.
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

r3dkv1c4 ::

miraldi>Jaz sem pa ravno zaradi teh slabosti brezžičnosti vzel G500s in ne G700s. Pa zaradi predhodnih dobri izkušenj z z prejšnjo G500.


ne razumem, kakšne slabosti?

odvisno kakšne baterije vstaviš...sam uporabljam 2400mAh

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: r3dkv1c4 ()

mancini ::

Lahko vstaviš močnejšo baterijo v miš, kot je predvidena

sam imam med drugim logitechovo mx air, že 6 let verjetno, pa bi zdaj zamenjal baterijo

zame osebno obstajajo samo brezžične miši, to je pač stvar osebnega okusa in prepričanja


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera miška? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Kaj kupiti
32065508 (4208) yayo
»

katero gamer miško kupiti?

Oddelek: Kaj kupiti
211986 (1632) einstein :P
»

katero miško?? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
16537919 (29991) ShowDown
»

Gaming miška (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6314716 (12988) mr1two
»

Mnenja glede teh mišk (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
10618866 (16628) jazbec

Več podobnih tem