Forum » Programiranje » python ascci
python ascci
random() ::
objekte "zapisujem" v datoteko txt in idle mi javlja napako:
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character '\u20ac' in position 0: ordinal not in range(128)
sama metoda, ki sem jo testiral direktno dela pravilno, ko pa kličem to metodo preko testne funkcije mi idle javi to napako. v lastnostih objektov so uporabljeni samo standardni ascii znaki..
za zapis sem uporabil file.writelines(obj.__repr__())
(vem kaj pomeni napaka, zanima me samo če kdo ve zakaj je tako)
UnicodeEncodeError: 'ascii' codec can't encode character '\u20ac' in position 0: ordinal not in range(128)
sama metoda, ki sem jo testiral direktno dela pravilno, ko pa kličem to metodo preko testne funkcije mi idle javi to napako. v lastnostih objektov so uporabljeni samo standardni ascii znaki..
za zapis sem uporabil file.writelines(obj.__repr__())
(vem kaj pomeni napaka, zanima me samo če kdo ve zakaj je tako)
FrEaKmAn ::
torej afaik \u20ac je za €. to ni standardni ascii znak :) mogoče predhodni encode to ascii reši problem...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [php] encoding nizaOddelek: Izdelava spletišč | 3788 (1703) | BivšiUser2 |
» | Intel bo investiral tudi na KitajskemOddelek: Novice / Industrijska lastnina | 4827 (3172) | BaToCarx |
» | aspx preberm HTML straniOddelek: Programiranje | 1433 (1297) | Senzacionale |
» | [C++] Slovenski znaki v Command PromptuOddelek: Programiranje | 3324 (3028) | Makronaut |
» | MS-DOS programi v full screen načinu v Win98 in XPOddelek: Operacijski sistemi | 1300 (1190) | potepinko |