» »

Problem pri prošnji

Problem pri prošnji

1
2
»

IceIceBaby ::

Kako lahko kritik oceni hrano, če ne zna kuhati enako dobro kot kuhar?

Kadrovanje je kar advanced zadeva (tisto pravo). V končni fazi se kadrovniki redko odločijo za zaposlitev. Ponavadi izberejo kandidate v 1. krogu, v naslednjih krogih razgovorov je pa praktično vedno zraven še kdo od "tehničnega" osebja.

Me pa zanima koliko natančno v kadrovski berejo romane ko jih čaka 100 takih..se mi zdi da preletijo če ustreza zahtevanim pogojem..


Jih ne. Zato je pa dobra prijava izjemno važna, da že takoj padeš ven iz množice in sploh dobiš šanso.

Zgodovina sprememb…

mojsterleo ::

daljsi kot je roman manjse sanse mas da gres v drugi krog. bolje da je vloga kratka, pa da so priloge cimbolj ucinkovite. cv pa tud ne predolg, ceprav ga ponavad sploh kaj dost ne berejo. vem ko grem na razgovore in se ponavad nanasajo na vlogo in ne na cv...

Malajlo ::

Ali je CV pomemben ali ne, je odvisno od delovnega mesta. Je razlika med npr. pomivalcem oken in arhitektom podatkovnih baz, se ti ne zdi?
Tipkarske, oblikovne, slogovne in podobne napake pa dosti povejo o človeku kot osebnosti. Očitno mu dol visi in je hitro zadovoljen z narejenim.

power12 ::

Ja glejte kokr sem že napisal, prebral sem jo 100 krat pa sploh nisem opazil napake v prošnji.
Recimo podoben primer je bil pri mojem avtu, ki je modre barve. Nekega dne me kolega vpraša kaj sem delu z avtom, jst ga pa sam debelo pogledam kva mi nabija ? Potem pa reče da govori za ene praske na sprednjem odbijaču, jst pogledam in vidim temno modre praske in mi je en mogu z bokom druzga avtomobila popraskat levi zunanji del odbijača . Pač avtomatično sploh nisem opazil da imam popraskan odbijač, imam moder avto praska pa je temno modra, in jo sedaj ko me je kolega opozoril nanjo vedno opazim ! Pač tko je, ljudje se zmotimo nečesa tudi ne opazimo dokler nas nekdo ne opozori nanje !

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: power12 ()

para! ::

Na kakšno delovno mesto si se pa prijavil?

lp
Death before dishonor!

power12 ::

Je fizično delo ( elektro smer),

mojsterleo ::

Če prav pomislim, je meni pravzaprav bolj problematično to, da si isto vlogo naslovil na 30 podjetij, kot pa to, da si naredil typo ...

RejZoR ::

Če si pošiljal preko maila moraš poslat preko BCC polja. Tako bojo vsi naslovniki prejeli isti mail ampak ne bojo videli komu drugemu si ga še poslal. Medtem ko če uporabiš polje TO in CC pa vsi vidijo vse prejemnike katerim si poslal mail.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

power12 ::

Prošnje niso bile vse čisto enake, logično je da sem spreminjal vsebino glede na podjetje kamor sem pošiljal, ampak živlenjepis je pa povsod enak !

Pošiljal sem po pošti, zaradi tega nisem nevem koliko denarja zapravil, ker sem kupil samo znamke in to je to ! Kuvert mam pa na tisoče :))

oemdzi ::

Se pri vlogah za zaposlitev velika začetnica pri vikanju še vedno uporablja oziroma ali je nujno potrebna? Po mojem mnenju se mi zdi že nekoliko osladna, ampak če jo večinoma izrecno zahtevajo, okej, jim bom ugodil :D
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

oemdzi ::

kandidati naj pošljejo vlogo po pošti, kandidati naj pošljejo vlogo po e-pošti

Vloge pošiljam seveda po elektronski pošti, vloga je kot dokument zraven CVja ali se pričakuje, da se vlogo copy-pasta kar v samo sporočilo h kateremu je kot priloga dodan CV ? Kakšna ideja ?
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*

borut_p ::

jaz sem vlogo vedno pošiljal kot prilogo, enako tudi CV.

Phantomeye ::

jaz vloge nikoli ne bi lepil v jedro e-maila, vedno kot prilogo.

recimo, da zbirajo vse vloge v nekem folderju ... kdo ima pa čas odpirat nov dokument in noter lepit vlogo? pošlji v pdf in zadeva rešena. So pa verjetno tudi izjeme, ki se jim dokumentov ne da odpirat.

shadeX ::

tsh2 je izjavil:

meni gre tole pošiljanje prošenj/ponudb (whatever;(() tudi na živce. pri mojih letih me je tudi minilo delati za enega bednega šefeka. tako da zdaj sem se odločil: ali mi bo uspelo nekaj na svoje ali bom pa brezposelen celo življenje. jebite se. :)


Ne morem da ne bi komentiral nazaj, ampak the BEST. samo THE BEST lahko rečem. Če bi vsi tako mislili in delali pol bi bilo 3/4 manj vzvišenih šefov in firm.

Imam čist isto mišljenje..


EDIT: Ups. Citiral nekoga izpred treh let..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shadeX ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Povabilo na službeni razgovor

Oddelek: Loža
335671 (4135) zee
»

Prošnje za delo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6816450 (13969) bluefish
»

CV in/ali življenjepis (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6419668 (16705) Invictus
»

Razgovor za službo - info/izkušnje/mnenja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13427038 (23132) IceIceBaby
»

Prošnja za zaposlitev

Oddelek: Loža
1227625 (27163) ZLOky

Več podobnih tem