» »

Kateri android telefon - simobil

Kateri android telefon - simobil

Aramis ::

Gledam te v ortu paketu:
Samsung Nexus S 260€ http://www.gsmarena.com/samsung_google_...
Galaxy S 260 €
Xperia Arc S 270 € http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_x...

A imaš z nexusom prednost pred novimi verzijami androida, kot pri ostralima? ker je od googla?

Po drugi strani pa ima ars S močnejši procesor, boljšo kamero in resolucijo enkrana.

Kašno prednost pa ima Galaxy S pred omenjenima?
  • spremenil: Aramis ()

smoke ::

Kupi Nexusa, v parih tednih bo dobil update na Android 4 :)

lmorgh ::

če misliš kupovat Nexus S se ti ga bolj splača kupit na mobisvet, pa vzet bonus pri simobilu...

HarryRed ::

Nexus S in Galaxy S sta si po strojni opremi zelo podobna. Če se odločas med tema dvema ti vsekakor priporočam Nexus S, ki je pure google + ima tudi bliskavico pri fotoaparatu. Je pa res, da je cena 260 evrov dokaj zasoljena.

Glede na to, da je Xperia Arc S le 10 evrov cenejša bi jaz med temi naštetimi verjetno vzel Arc S (močnejši procesor, veliko boljša kamera). Arc S bo dobil uradno nadgradnjo na android 4.0 (ICS) vendar vprašanje kdaj, medtem ko bo Nexus S med prvimi telefoni, ki bo prejel omenjeno nadgradnjo. Tukaj se moraš odločiti kaj ti je bolj pomembno (na eni strani Arc S z boljšim fotoaparatom in malce močnejšim procesorjem, na drugi strani pa Nexus S, ki je pač pure google telefon). Lahko pa ti iz prve roke povem, da je Nexus S odličen telefon in če se boš odločil za njega ti definitivno ne bo žal.

Če se odločiš za Nexus S bi ti raje priporočal, da ga kupiš kje v prosti prodaji. Npr. v avstriji so jih prodajali za 199€ brez vezave, ali pa ga mogoče kupiš na bolhi, kjer nove prodajajo tudi za okrog 220-230 evrov.

Thunder wave ::

Sam si od včeraj naprej lastim Xperio Arc S kupljeno pri Si.mobilu. Telefon je enkraten, odziven, ekran je špica, kamera tudi. Poleg vsega naštetega pa je še eden najlepših telefonov na trgu. In glede na to, da dobi nadgradnjo na ICS in ker Sony zadnje čase res pohiti z nadgradnjami, po moje nimaš kaj zgrešit.

Boobiz ::

Sam mam SGS malo več kot eno leto in se lahko samo smejim, da po enem letu in pol za SGS in nexusa še vedno hočejo 250€+.
Kupiš rabljenega zapakiranega za 200€ in vzameš bonus. Seveda, če ceniš svoj denar, drugače pa pač plačaš zasoljeno vsoto za star telefon.
I'm drunk, what's your excuse?

gdjv ::

ali pa kupiš nov nexus s v avstriji za 200€ in imaš mir

Aramis ::

Kje točno pa v Avstriji?

DuleKrtola ::

gdjv, daš kak primer štacune v Avstriji, kjer se dobi za 200€?

DuleKrtola ::

http://www.universal.at/external/univer...

Tole bo najbrž to, ampak je razprodan

HarryRed ::

Nexus S za 199€ so imeli v trgovinah Ditech, Saturn, Libro in še verjetno kje. Zdaj ne vem, če so še na voljo po teh cenah.. Potrebno je malce preverit na spletu. Sam sem ga kupil slab mesec nazaj pri Ditechu za 199 evrov.

Mare3 ::

No ja do Avstrije in nazaj porabiš okrog 30-40€ za gorivo tako da je skoraj isto... Razen če ga naročiš in je poštnina 10€ (ne vem koliko je).

HarryRed ::

Če si npr. iz Maribora oz. še bližje meji potem ne vem kje ti porabiš 30-40€ za gorivo, edino če ima tvoj avto nenormalno porabo goriva. Ne vem zakaj gnjavite s tem gorivom, sej to si itak vsak sam preračuna od kod je in če se mu splača ne?

zolja ::

Sem oboje držal v roki, Nexusa nekoliko manj kot Xperio, ki jo ima punca. Priporočam Xperio, hitrejša, večji ekran, tanjša, meni osebno lepša, res tekoče tečejo zadeve na njej out of the box, touchscreen odziven, edini minus so fizični gumbi za nastavitve, nazaj in domov. Ne dajejo najboljšega feedback-a kdaj si jih pritisnil in niso osvetljeni. Sicer med njimi svetita dve lučki, ki jih v temi ločujeta, pa vendar si moraš zapomniti kateri gumb je kje. Oba pa imata enak plastičen občutek v roki.

LP Zolja

HarryRed ::

To da imata mobitela, ko jih imaš v roki plastičen občutek je popolna bedarija. Nekateri imajo plastičen občutek v glavi, ker pač preberejo, da sta mobitela iz "plastike" (seveda to ni navadna plastika). Za Nexus S se absolutno ne morem strinjati, da je plastičen občutek, saj je telefon primerno težek, pokrovček se lepo prilega in ni zaznati niti najmanjšega "škripanja" ohišja. Ko sem Xperio Arc S držal v roki mi je bila že skoraj pretanka in prelahka (seveda je to odvisno od posameznika).

Je pa res, da če kupuješ mobitel pri Simobilu na vezavo in izbiraš med Nexus S in Arc S je nedvomno Arc S boljša izbira za enak denar. Debata je bila o tem, da se Nexusa da dobiti za 199 evrov brez vezave.

zolja ::

Hm, debata res teče v smeri nakupa Nexusa v avstriji. Prvotno vprašanje pa je Nexus, Galaxy ali Xperia pri Simobilu. Na to vprašanje sem odgovoril. Če se tebi ob branju recenzij vzbujajo plastični občutki v glavi se meni ne. Oba sem dobro prešlatal, kot rečeno Xperio nekoliko več, kot Nexusa, ker jo imamo doma. Plastični občutek nisem mislil kot nekaj slabega, je pa le drugače kot ko v roki držiš napravo, ki ima kovinski ali gumirani pokrov.

LP Zolja

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zolja ()

;-) ::

pri simobilu ne jemlji telefona in se ne veži za 2 leti, ne bit nor. Telefon ma preveliko ceno-za ta denar dobiš ponavadi že novega ali pa "kot novega" iz bolhe pa se nerabiš vezat.

amigo_no1 ::

črn:
http://geizhals.at/619078

bel (skoraj 100 E dražji):
http://geizhals.at/612011

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Aramis ::

Kako pa je kaj z garancijo če ga v avstriji kupim?

Nesta ::

Pocakte na Nexus Prime :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nesta ()

;-) ::

Aramis je izjavil:

Kako pa je kaj z garancijo če ga v avstriji kupim?

Kaj bi blo z njo, saj te ne vprašajo po prebivališču oz. se jih ne tiče.

Aramis ::

kaj bi blo? zaj pol ne moreš telefona nesti na uradni servis, če ga kupiš pri mobi svetu? zato pa ne kupim pri njih

;-) ::

Nevem kam ga lahko neseš kam ne, garancija SIGURNO JE, le da je 1 leto namesto kot pri naprimer pri simobilu 2 leti- itak logično da je 2 leti če maš 2 leti naročnino, samo vprašaj se kolikokrat preplačaš telefon z njihovimi storitvami.

Pithlit ::

Točno 0krat. Jaz storitve naročam zato ker jih rabim (in jih tudi, več ali manj, porabim). Če pa ti naročaš storitve ki jih ne potrebuješ je pa to tvoj problem (in ne operaterjev).
Life is as complicated as we make it...

Nesta ::

jazbec ::

dost boljš pa bolj poceni
http://www.mobisvet.si/index.php?page=s...

Nesta ::

Tudi cool ja :)

Mare3 ::

Ne vem od kje vam ideja da telefon preplačaš z naročnino. Če imaš orto u nulo 12€ na mesec in vzameš telefon za npr. 200€ še vedno plačuješ 12€ na mesec. Če pa ti namesto 1001minut porabiš 5000 je pa to problem posameznika ne simobila... Ne vem pa kaj je fora da se ne bi vezal saj ne mislim menjat operaterja tako da zakaj ne bi vzel telefona in plačeval naročnino 2 leti, v drugem primeru ne bi vzel telefona in bi vseeno imel naročnino 2 leti ali več...

Nesta ::

Sj nic ne preplacas, samo je ceneje ce vzames 100€ pri simobilu pa kupis na mobisvet telefon ki je marsikateri ista cena :)

Mare3 ::

Kakšnih 100€ vzameš pri simobilu?

HarryRed ::

Ma kaki mobisvet.. Vprašanje od kje pri tem mobisvetu sploh dobavljajo mobitele. To da imajo telefoni le 1 leto garancije, namesto 2 leti ti že marsikaj pove od kod ti telefoni dejansko pridejo. Poleg tega ti znajo zakomplicirat še pri uveljavljanju te že "skrajšane" garancije in potem pošljejo mobitel na "servis" neznano kam..

inbox ::

Gledam Xperia Ray ( http://www.simobil.si/sl/mobilePhones.c... ). V orto u nulo 190€, +3GB prenosa na mesec dobim zraven.
Nekaj specifikacij:
- display: LED-backlit LCD, capacitive touchscreen, 16M colors
- internal: 1 GB (300 MB user available), 512 MB RAM
- card: - microSD, up to 32GB, 4GB included
- camera: 8 MP, 3264x2448 pixels, autofocus, LED flash
- video: 720p, video light
- OS: Android OS, v2.3 (Gingerbread), planned upgrade to v4.0
1GHz Scorpion processor, Adreno 205 GPU, MSM8255 Snapdragon chipset.

Če ga ima kdo lahko deli informacije kako se mu obnese, lahko tudi ostali pokomentirate. Ne mislim pa dat več kot 200€ za telefon, tudi ne drugje kot pri simobilu ker imajo sedaj dobro ponudbo (orto u nulo za vedno + 3GB).

Nesta ::

Sony Ericsson Xperia Arc S je kupil kolega. SUPER ZADEVCA

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nesta ()

Thunder wave ::

Xperia ray S ne obstaja. Obstaja pa xperia arc s, ki jo imam sam in zdaj iz nje tudi pišem.

Nesta ::

Se opravicujem ja :) Sem ravno popravil post :)

Pa ti ni cool telefoncic?

Jest bi drugace kupil kaksnega HTC Zeta, ali Nexus Prime, SGS S II ali Iphone 4S...

Nesta ::

Mare3 je izjavil:

Kakšnih 100€ vzameš pri simobilu?



Sem mislil dobropis

Aramis ::

Thunder wave je izjavil:

Xperia ray S ne obstaja. Obstaja pa xperia arc s, ki jo imam sam in zdaj iz nje tudi pišem.



Kako dolgo ti drži baterija? Baje imajo SE dobre baterije?

Mare3 je včeraj ob 17:17:13 izjavil:

Kakšnih 100€ vzameš pri simobilu?




Sem mislil dobropis


kak dobropis?

inbox ::

Ja Arc S je brutal zadeva. Samo ne bom dal več kot 200€ za fon. Tako da se zaenkat najbolj nagibam k Ray. Všeč so mi tudi HTCji (Desire, Sensation), ki so tudi vredni svojga denarja.

Aramis ::

Saj dobiš arc s tudi manj kot 200€ pri ortu paketu

Mitja358 ::

Aramis je izjavil:

Thunder wave je izjavil:

Xperia ray S ne obstaja. Obstaja pa xperia arc s, ki jo imam sam in zdaj iz nje tudi pišem.



Kako dolgo ti drži baterija? Baje imajo SE dobre baterije?

Mare3 je včeraj ob 17:17:13 izjavil:

Kakšnih 100€ vzameš pri simobilu?




Sem mislil dobropis


kak dobropis?


Če skleneš naročniško pogodbo in ne vzameš telefona lahko vzameš dobropis, ki ga koristiš pri naročnini. Samo nevem če je 100€. Če sem nekje prav videl je okoli 50-60€?

inbox ::

Aramis je izjavil:

Saj dobiš arc s tudi manj kot 200€ pri ortu paketu

Lahko ja če vzameš še prenos podatko, ampak zakaj bi vzel, če tak al tak dobim zraven še 3GB, ki jih pa ne bom porabil.

HarryRed ::

Xperia Ray je čist soliden mobitel.. Super ekran in ločljivost, android 2.3 (ki bi se ga naj dalo nadgraditi na ICS, vendar vprašanje kdaj), super fotoaparat in možnost snemanja v HD, soliden procesor itd. Pred časom sem ga nameraval nabaviti tudi sam, vendar me je precej motil premajhen ekran, tako da se potem nisem odločil za njega. Drugače pa za 190 evrov na orto nulo dober nakup. Za ta denar na naročnino nimaš boljšega mobitela. Smiselna pa bi bila odločitev za Arc S, ki je sicer 80 evrov dražji ampak vreden dodatnega denarja.

inbox ::

HarryRed je izjavil:

Xperia Ray je čist soliden mobitel.. Super ekran in ločljivost, android 2.3 (ki bi se ga naj dalo nadgraditi na ICS, vendar vprašanje kdaj), super fotoaparat in možnost snemanja v HD, soliden procesor itd. Pred časom sem ga nameraval nabaviti tudi sam, vendar me je precej motil premajhen ekran, tako da se potem nisem odločil za njega. Drugače pa za 190 evrov na orto nulo dober nakup. Za ta denar na naročnino nimaš boljšega mobitela. Smiselna pa bi bila odločitev za Arc S, ki je sicer 80 evrov dražji ampak vreden dodatnega denarja.

Tudi mene moti ekran, ker ni od "roba do roba", ampak ima zgoraj še veliko prostora in odspodaj tudi, čeprav ima še tipki.

Thunder wave ::

Baterija mi zdrži cez cel dan, se pravi: ura poslušanja glasbe, slaba ura srfanja po internetu, vmes še kakšna igra, mail se mi updata vsako uro, weather widget tudi. Svetlost ekrana imam nastavljeno na manj kot polovico in je več kot dovolj, porabi pa ekran še vedno levji delež baterije glede na vse ostalo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri telefon?

Oddelek: Mobilne tehnologije
499533 (8232) SLO_Matej
»

SE XPERIA RAY vs XPERIA MINI PRO vs SAMSUNG S5830 GALAXY ACE

Oddelek: Mobilne tehnologije
91032 (886) šernk
»

Sony Xperia S in Sony Xperia Ion (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12317926 (14422) jmlina5
»

Nakup Android telefon

Oddelek: Mobilne tehnologije
252467 (1703) Rias Gremory
»

Po kateri telefon? prosim za pomoč

Oddelek: Mobilne tehnologije
292944 (1893) THE1B1

Več podobnih tem