Forum » Pomoč in nasveti » Ruter ne poveze preko siola
Ruter ne poveze preko siola
Heisenberg ::
Pozdravljeni!
Imam sledeci problem, imamo siol box ki ima tudi wifi nanj priključena 2 pcja na en izhod pa zelim priključiti dodatni router pa mi ne uspe povezati z netom...pc se poveze brez problema z vsemi nastavitvami na default!
Router je linksys firmware pa DD-wRT v24 RC5 micro...kaj moram nastaviti ??? HVALA vsem za pomoc in nasvete ze vnaprej!
p.s.
sam sem se igral z nastavitvami a mi ne uspe...nekako mi ni jasno kako uporabiti router enako kot PC ...v cem je fora...?
Imam sledeci problem, imamo siol box ki ima tudi wifi nanj priključena 2 pcja na en izhod pa zelim priključiti dodatni router pa mi ne uspe povezati z netom...pc se poveze brez problema z vsemi nastavitvami na default!
Router je linksys firmware pa DD-wRT v24 RC5 micro...kaj moram nastaviti ??? HVALA vsem za pomoc in nasvete ze vnaprej!
p.s.
sam sem se igral z nastavitvami a mi ne uspe...nekako mi ni jasno kako uporabiti router enako kot PC ...v cem je fora...?
Samson ::
Fora je v tem, da prvo isklopi povezavo na modemu. Potem priklopi router v port 1 ali port 2 na modemu. Na routerju dej kabel v WAN oz. Internet.
Logiraj se v router (192.168.1.1
up ime: root
geslo: admin
in potem v basic nastavitvah dej na PPOE in nastavi username pa pass od interneta. Spodaj klikni Save in malce pocakaj.
Nekako tko bi naj slo.
Logiraj se v router (192.168.1.1
up ime: root
geslo: admin
in potem v basic nastavitvah dej na PPOE in nastavi username pa pass od interneta. Spodaj klikni Save in malce pocakaj.
Nekako tko bi naj slo.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
vse to sem ze probal in ne deluje...baje je neka fora zaradi tega siolovega boxa ker ze ima vgrajen router in je potem nekako router na router.......kakor sem slisal....
Samson ::
Siol box ni modem. Za siol box je potrebno nastavit port kamor je vklopljen na "trunk" da potem deluje epg. Drugace zal ne dela. Kar se pa tice interneta, pa bi moglo delat tako kot sem opisal. Seveda mora biti box priklopljen na modemu v port 3 ali 4.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)
ok pomesal sem pojme...sio box je pač paket...imamo pa moden/router/škatlo ISKRATEL... moram še malce nastavitve te škatle pogledat, priklopljeno je pa vse pravilno...
Gapi ::
V siolovem modemu izbriši uporabmiško ime in geslo. Lažje bo če to urediš preko 0801000.
No person is rich enough,to buy back his past.
Michaelosz ::
tako kot je napisal Samson. Izklopi modem kot ruter, če boš mel ruter na modemu v portu 3, pa nastavi port 3 kot data. box pa daj pol na 4, ki pa mora biti na trunk. lahko pa daš upor. ime, pa ti nastavim ;)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 21935 (10291) | Ghost007 |
» | Siol box + routerOddelek: Omrežja in internet | 5680 (4021) | Daniel |
» | Zamenjava diska v Siol boxu z večjim?Oddelek: Pomoč in nasveti | 5375 (2344) | kozorog |
» | Nova škatla, novi problemiOddelek: Omrežja in internet | 8524 (4417) | kihc |
» | IPTV in WLAN na RUCKUS 7811+7111Oddelek: Omrežja in internet | 5046 (4249) | CyberDuck |