Forum » Strojna oprema » Problem z monitorjem, grafično, kaj drugega?
Problem z monitorjem, grafično, kaj drugega?
zhigatsey ::
Živjo,
Prijatelj me je prosil za pomoč, češ da jim monitor ne dela. Pomislil sem da je najbrž
problem v slabo vključenem kablu za monitor, mogoče crknila grafična... Šel sem pogledati
in ko sem prižgal računalnik se na monitorju prikaže začetni zaslon, kjer je možnost vstopa v bios nastavitve,
ko pa se zaćnejo nalagati windowsi pa ekran potemni (izpiše se no video input in gre monitor v sleep mode). Windowsi se normalno zaženejo (slišiš se windows "welcome sound"), Če monitor ugasnem in prižgem, se za nekaj sekund prikaže slika (winwows namizja), potem pa spet monitor potemni. In nimam pojma
kaj bi bilo lahko narobe. Grafična, monitor in kabel za monitor so očitno vredu... Sicer nimam izkušenj s tem, ampak ali je možno da so v windowsih ponesreči (imajo majhne otroke) nekako preusmerili output na kakšen drug izhod za npr. kakšen projektor ali kaj podobnega? Se je komu kaj podobnega zgodilo?
Hvala za odgovore,
Anže
Prijatelj me je prosil za pomoč, češ da jim monitor ne dela. Pomislil sem da je najbrž
problem v slabo vključenem kablu za monitor, mogoče crknila grafična... Šel sem pogledati
in ko sem prižgal računalnik se na monitorju prikaže začetni zaslon, kjer je možnost vstopa v bios nastavitve,
ko pa se zaćnejo nalagati windowsi pa ekran potemni (izpiše se no video input in gre monitor v sleep mode). Windowsi se normalno zaženejo (slišiš se windows "welcome sound"), Če monitor ugasnem in prižgem, se za nekaj sekund prikaže slika (winwows namizja), potem pa spet monitor potemni. In nimam pojma
kaj bi bilo lahko narobe. Grafična, monitor in kabel za monitor so očitno vredu... Sicer nimam izkušenj s tem, ampak ali je možno da so v windowsih ponesreči (imajo majhne otroke) nekako preusmerili output na kakšen drug izhod za npr. kakšen projektor ali kaj podobnega? Se je komu kaj podobnega zgodilo?
Hvala za odgovore,
Anže
Duhec ::
Mogoče so se igrali s kako preveliko resolucijo ali frekvenco osveževanja ekrana.
Štartaj v varnem zagonu in bo takoj jasno, če tam monitor deluje.
Štartaj v varnem zagonu in bo takoj jasno, če tam monitor deluje.
Riff ::
potem pa če bo v varnem zagonu slika odstrani grafično pa jo ponovno inštaliraj v normaln mode
zhigatsey ::
Sem bil danes še enkrat tam in problem je v tem, da je slika na monitorju tako zelo temna da se nič ne vidi. Če zelo dobro pogledaš
se vidijo obrisi oken itd... Računačnik sem priklopil na drug monitor in dela vse tako kot je treba, torej je problem v monitorju...
Kako bi odpravil temno sliko? Namestil sem ponovno gonilnik za grafično kartico (geforce) in označil čisto namestitev, tako da bo pobrisalo
vse predhodne nastavitve... Da vidimo kaj bo jutri z problematičnim monitorjem...
se vidijo obrisi oken itd... Računačnik sem priklopil na drug monitor in dela vse tako kot je treba, torej je problem v monitorju...
Kako bi odpravil temno sliko? Namestil sem ponovno gonilnik za grafično kartico (geforce) in označil čisto namestitev, tako da bo pobrisalo
vse predhodne nastavitve... Da vidimo kaj bo jutri z problematičnim monitorjem...
Duhec ::
Če gre za LCD monitor je lahko crknila backlight lampa ali inverter. Dvomim v smiselnost popravila. Ali pač, če povprašaš na servis.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamaknjena slikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2606 (2420) | BorutK-73 |
» | Računalnik se mi kar ugašaOddelek: Pomoč in nasveti | 2115 (1774) | mojo31 |
» | Črn ekran in nato ''lost conection'' pri zagonu/login-om v WIN7Oddelek: Pomoč in nasveti | 2778 (2643) | Pimii |
» | Okvara grafične kartice/Servis prenosnikovOddelek: Pomoč in nasveti | 3663 (3438) | opeter |
» | fanjte - pomagajte - racunalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 1344 (1152) | NightHawk |