» »

LED LCD TV - svetovanje za nakup

LED LCD TV - svetovanje za nakup

1
2
»

Mr.B ::

LG 42LW4500 3D LED TV : 660 €
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

MooM ::

Kupil bi nek televizor. Velikost 42" (ne rabim več), tip ne vem, kaj priporačata, da je najboljša slika LED>LCD>plazma? Budget do največ 550€, raje manj. Gledam tole: [url="http://www.topnakupi.si/lg-led-tv-42lv4... Baje so LGji zelo dobri. Gledalo se bo večinoma digitalno kablsko, DVD filmi.
Hvala

clix ::

Včeraj smo dobili dotčni televizor. Za ta denar boš res težko našel boljšega. Telemachov DVB-t (tako SD sploh pa HD) se vidi fajn (vidimo sicer samo nekaj nekodiranih programov), analogna kabelska malo manj - dokler ne naročimo digitalne bo že. MKVje mi je zaenkrat še vse prebavil (tako 720p kot 1080p). Edino, ne morem ga pripraviti do tega, da bi med filmi, ki jih predvaja z USB-ja, preko SCART izhoda pošiljal analogni zvok na receiver. Pri TV signalu to deluje bp.

Blazz ::

najdi mkv z DTS pa boš videl da ne bo prebavilo... sploh pa jaz nebi ocenjeval TVja po tem kako se vidi DVB-T/C in analogna tv...

clix ::

Za dts vem da ga ne prebavi.

Kako bi pa ti ocenjeval TV, če ne tako, da si na njem ogleduješ slike iz različnih virov? Meni se zdi to dosti pomembno, glede na to, da je to primarna funkcija televizije - prikazovanje slike...

jurre ::

hm, lahko prosim se meni kdo svetuje pri nakupu?

Trenutno razmisljam o nakupu Samsung 40" D6530. Prebral sem par testov, vecino same pohvale, nato pa najdem D6x00 TVs FULL HD 3D Defect, potem da ima samsung aktivna ocala, ki marsikomu ne odgovarjajo, odg. na prejsni strani da imajo LED tezave s prikazovanjem drugih kanalov, ce enega snemajo in sem postal malo zbegan.8-O.
Gledal sem tudi LG 47" pa je ze malo prevelik in predrag.


Zanimajo me vasa mnenja?
TV se kupuje za domaco uporabo, vecinoma za sprejem SiOL TV (imam 2 komunikatorja, zato da z enim lahko snemam na HDD od DVD-ja, z drugim pa gledam nek drug program). Ker se TVja ne kupuje vsako leto, bi rad imel cimvec uporabnih/naprednejsih zadev (predvajanje .mkv datotek s podnapisi, LAN ali pa se boljse wifi za streamanje filmov/slik iz PCja na TV, kaksen 3D film bi tudi z veseljem pogledal, da se ne bom cez 1 leto tepel po glavi zakaj nisem kupil 3d...). Trenutno imamo Sony CRT 82cm.

Se pravi, moje zelje na kratko:
- velikost nekje 40, 42"
- cena 800-900€ (najraje bi kupil v SLO na obroke - lahko tudi na kes, ampak ce ni treba zakaj bi)
- na TV bo priklopljen - Siol tv (Box S in sagem STB preko HDMI), - DVD Kiss s trdim diskom (preko scarta, ker nima hdmi)
- 3D, z USB podporo (obvezno branje .mkv, zazeljeno brezbihno delovanje podnapisov)
- LAN oz. se bolje WLAN z DLNA podporo (rad bi predvajal filme/slike iz PCja na TV)

Lahko pricakujem kaksne dolocene tezave s temi kombinacijami? Raje dam par € vec za kaj bolj kvalitetnega, pa da bo mir par let vec (ne da bom npr. prinesel domov pa opazil da to ni tako kot sem mislil)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

eyevisio ::

jurre
tut sam sem okleval med Samsungom in LG.
na koncu sem se odločil za LG 42" 3D.
Kot sam praviš so tudi mene motila aktivna očala in še par malenkosti...
Sam sem vzel brez vgrajenega neta. To me je minilo, ko sem v živo malo klikal. skratka zame je funkcija neuporabna.
3D s pasivnimi očali deluje fantastično. (BTW: enak TV sva kupila s kolegom. njegov sosed ima Samsung 3D.primerjala sta in menda!! (nisem videl!!), da je pri LGju velik boljše videt. ima pa Samsung bolj "naravno" sliko.)
Tut pretorba 2Dv3D je pri določenih posnetkih presenetljivo dobra(sploh če je snemano v HD).


aja..glede neta. sam sem priključil notebook na TV in deluje krasno. s kavča (cca 2.5m stran) komot surfam in pišem mejle, dokumente... Torej - velik bolj logično se mi zdi, da bi nabavu eni miniPC(z brezžično tipkovnico in miško), in mi meu net kot se šika...ne pa ta bulid-in.
Če te pa drži, da bi mel milijon (al kolk že) enih TV programov(če se jih dobi), in k mislš, da bi jih gledu . to pa ti veš.
Meni je to kr neki.

il ::

Na LG TVjih z netom (smarttv) lahko uporabite android telefon/tablico preko wifi namesto daljinca.
https://market.android.com/details?id=c...

fpbs ::

"jurre", če ti je 47LW579S predrag, potem si oglej 47LW659S, ki je precej boljši in cenejši: http://mediamarket.si/ads/tv_sprejemnik...
Kar se pa tiče pomanjkljivosti in nerodnosti oporabe interneta na Smart TV, bodo pa z novejšimi modeli, ki bodo prikazani čez dobre 3 tedne odpravljene, vsaj LG to zagotavlja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fpbs ()

jurre ::

hvala za odgovore.

@eyevisio kater model tocno pa imas od LG? In kater 40/42 bi bil best buy? Za surfanje po TVju mi je vseeno, bolj se mi gre za DLNA, da lahko direktno film iz PCja predvajam.

eyevisio ::

sm že na prejšni strani sporoču :-)

sicer pa 42LW4500

zate morda 42LW659S 3D al pa 42LW579S 3D?
mal primerjaj..pa pejt pogledat v živo!

fusionSPY ::

Zanimam se za nakup 47LW659S pa me zanima kako ste uporabniki, ki ga že imate zadovoljni z njim? Je velik problem z bandingom? Tale MediaMarket trgovina je vredu ali?

jurre ::

@eyevisio
hvala, bom preveril ta dva modela :)

@Blazz
Kaksne tezave se pojavijo na LED TVjih pri snemajo enega in gledanju drugega kanala? To mislis snemanje na USB? Ce imam 2 locena komunikatorja za siol TV verjetno ni problema...ali pac?

Blazz ::

Pri samsungu sem 100% da v temu rangu TVjev ga ni, da bi lahko gledal drug program, tacajt ko snemaš (recimo serija D65xx)... enostavno ne gre. Smo pa debatirali v neki drugi temi o tem LG 659S-u, ki uvaja snemanje na usb/trdi disk/whatever in je nekdo omenil, da je isti problem...

Jurre, enostavno ko daš na TVju snemat, lahko ta TV ostane samo na tem vhodu, tako da ti komunikatorju ne pomagajo kaj dosti... je pa mislim da tudi problem, da na določenih vhodih sploh ne more snemati oz. noče....

@pikoli, ocenjeval bi TV na HDMi vhodih, v katere pride resnični 1080p video input. Gledal bi ghostih pa vertikalne in horizontalne linije/pasove, zatikanje slike pri premikanju, ostevljevanje ekrana po robovih, delih, kotih .... ne pa po mizerni sliki iz dvb-t, kabelske itd...ko ne veš a je kriv TV ali sam input.... - s tem ti hočem povedati, da boš težko našel TV, ki nebi znal predvajati iste kvalitete slike kot tvoj...zato bi lahko čisto pri vsakem ti napisal isto...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blazz ()

clix ::

Blazz, se strinjam, dvb-t verjetno na vseh izgleda podobno. Fora je v tem, da se bo v realnosti, verjetno največ časa na tv ju vrtel ravno dvb-t(ali kak drug podoben ekvivalent). Hočem reči, da tudi če bo tv v nekaterih testih slabši(rahla neenakomernost osvetlitve, malenkost "zamazane" vertikalne in horizontalne črte..), in tega pri gledanju programa (sem seveda štejem tudi 1080p) ne bom opazil, se mi za te teste rahlo malo fučka.

Blazz ::

torej za tisti denar, katerega ste dali za TV, dobiš 2 TVja, ki enako kvalitetno predvajajo sliko, katero boš ti gledal. Zato si torej zadevo preplačal in za te tvoje potrebe ni bestbuy. Sedaj zastopiš kaj sem ti želel povedati?... iz USBja znajo tudi 5-6 let stari LGji predvajati vse razen DTSa...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Blazz ()

clix ::

Ta TV je med najcenejšimi 42" LCD z edge LED osvetlitvijo. Razlika do najcenejšega je pod 30€. Pa tudi zasloni z CCFL sijalkami, ki so še slabih 100€ cenejši, niso 2x cenejši. Tako da, v bistvu je best buy.

bosmla ::

Za zeno bi potreboval nekje 32" TV, ki bi se uporabljal le kot PC ekran in za igranje konzole.
Nekako sem si zamislil, da bi moral imet ločljivost 1920 x 1080, 100hz pa zaradi lepse osvetlitve LED...
Kaj pravi te na Samsung UE32D5000 bi bil ok oz se kaj cenejsega - "bolsega" bolj uporabnega?

ajmoht ::

Pozdravljeni, sem nov na forumu, nimam veliko izkušenj z TV in bi vas prosil za pomoč.
Sedaj imam JVC navadni televizor diagonale 70cm in ker so skoraj vsi programi v 16:9 formatu ne vidim brati podnapisov, videti rezultata tekem itd.

Sedaj je prišel čas za menjavo =)
Nov TV bo postavljen na istem mestu to jepribližno 4,5m od sedišča.
Kaj iščem?
-ne vem kaj je boljše led/lcd/plasma
-v cenovnem rangu do 400€, mogoče kaken eur več =)
-širina TV največ 100cm (raje kaken cm manj), ker mi omarica ne dopušča več =), sepravi diagonala okrog 37",40",42"
- TV je namenjem izkjučno gledanju TV programov, športnih prenosov, filmov , risank, serij, dokumentarcov
- da ima predvajanje preko usb (ki podpira veliko različnih formatov in podnapise)
- fullHD, z velikim vidnim kotom
- če bi bilo možno bi ga povezal z hišnim kinom panasonic SA-HT 340 (mislim da je idina možnost preko scart priključka, kot imam sedaj)
- doma imamo telemachov digitalni trojček 3.0 S+ (cisco vmesnik),ali bo ta vmesnik še potreben?

Med iskanjem sreče sem naletel na te modele:
LCD:
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...

PLASMA:
http://www.ceneje.si/avdio-video/televi...

Kaj si mislite o teh modelih?
Kakšne so njihove prednosti oz. slabosti?
Kateri bi bil najboljša izbira?
Je kje na tem svetu kakšen boljši model? =)

Za vse odgovore se vam lepo zahvaljujem
LP
Ajmoht

simic12 ::

Pozdravljeni,

odločam se za nakup novega TV-ja in bi rabil malo pomoči. Iščem TV, ki bo 46" in cenovno tam do 1200 eur. Izbiram nekako med TV-ji:
Samsung UE46D6530
Samsung UE46D6770
Samsung UE46D6500
Sony KDL-46EX720

Gledal sem sicer tudi malo dražji TV:
Sony KDL-46HX720

Kateri od naštetih je najboljši oz. ponuja največ za svojo ceno? Prosim za pomoč pri izbiri oz. za predložitev kakšne druge možnosti!
Hvala vsem & lp!

sg23 ::

simic12 ::

Hvala za nasvet! Načeloma nisem ravno fan LG TV-jev, ker imata zame Samsung in Sony boljšo sliko, ampak model LW659S si še nisem ogledal, tako da si ga bom v kratkem :-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: simic12 ()

TeaGETREAL ::

zdravo!

čisto na hitro - v dveh dneh moram kupiti TV (in tako porabit merkator pike). Ostalo mi je čisto malo časa za razne raziskave zato si poskušam skrajsat pot tukaj :)

cenovni rang je od 490€ do nekje 530€. Želim si kupiti 42˝(najmanj 37˝). V glavnem danes sem bila malo po merkator tehniki in mi je padel v oči philips 42pfl460h za 497€ (je ravno v neki akciji al nekaj takega). Sedaj pa me zanima, če se vam zdi ta tv ok.

Ko sem tam gledala tv-je, je k meni pristopil en starejsi gospod in mi rekel, da ima ta tv kao ful veliko porabo energije in da sodi v razred C. :) ne vem zdaj kakšen faktor naj to igra pri nakupu televizije, sem mislila da na to pazimo pri pralnih strojih in takšni krami- v glavnem malo me je zmedel.

vprašanja:
-kaj mi še lahko priporočate v tem rangu oz je kaj sploh lahko konkurenčno tej ponudbi?
-ali ima res phillips probleme z branjem podnapiov? Moji starši imajo philips tv in podnapisov res ne zaznava, vendar sem mislila da noben tv tega ne zmore.


hvala za odgovore!

Zgodovina sprememb…

krebs11 ::

Kupi rajši LG, saj preko usb ključa bere podnapise, medtem ko jih Philips ne. Pa tudi več vrst datotek bere: mkv,avi,ts,..Jaz bi na tvojem mestu kupil LG, ga imam tudi sam-led lcd 42˝, prej sem imel Philipsa in sem bil zelo zadovoljen z njim, potem pa sem se odločil za večji tv, prej 32, zdaj 42, pa sem poskusil v trgovini philipsa in ni bral podnapise, potem sem pa vzel LG, pa mi ni žal, sony je predrag, samsung pa ne vem, ker ga nikoli nisem imel. Če bi še enkrat kupoval tv, bi kupil isto LG samo večji-47 ali več. Glede porabe tv-ja je tako, kakor imaš nastavljeno, men porabi 42˝ manj kot 50 watov, philips 32˝ ni je porabil več kot 70watov(kupil leta 2007).

LP

TeaGETREAL ::

kateri LG pa priporočaš v tem cenovnem razredu?

krebs11 ::

Odvisno katere imaš na izbiro? LED LCD,42˝,100Hz, druge pa ni pomembno,3D je kr neki,internet maš itak na PC-ju, vsaj zame je tako. Jaz bi vzel kaj takega:LG 42LV4500 http://www.enaa.com/oddelki/avdioVideo/...
LP

TeaGETREAL ::

No, philipsa so mi prodali tko da je propadel načrt.
Sedaj sem se odločila za Samsung UE40D5500. LED LCD 40" 100hz. evo. rešeno :)
hvala za pomoč!

GrEg3c ::

Kaj pravte na to ponudbo ?

http://www.mimovrste.com/artikel/135021...

Drugače glede na pretekle debate, sem presodil da sony je brez veze jemat ker premal formatov predvaja ...
Lg pa se splača zaradi veliko št. formatov katere pač bere ...

Zato mi je v oko padu tale lg
http://www.mimovrste.com/artikel/135000...
Predvidevam da je ene bolših televizij glede na ceno ...kupil bi ga pa na max pro kjer je 60 € cenejši :)

matijagt ::

Imam LG 47LV5590 LED LCD. Do prednastavljenih portalov (YouTube, SKYPE, Netlog ...) ne morem dostopat kljub
temu, da sem se prijavil v LGAPP in internetno povezavo nadgradil iz 4 MB na 10 MB (Siol trojček). Vem, da Youtube preko Googla ne deluje. Ostale internetne aplikacije (Google....) delujejo, sicer zelo počasi. Nadgradnja interneta in poskus z mrežnim UTP kablom (namesto Wifi) hitrosti ni spremenil. Napravil sem nadgradnjo softvera na TV. Nič ne pomaga. LG zastonj številko 080... si ne morem pomagati. Sicer pa sem z Magic Motion daljincem in Nero MediaHome (gledanje filmov direkt iz PCja) zadevo zadovoljen. Slika pa sicer super.

jklč ::

Zanimam se za nakup samsunga led ue40d5500 http://www.ceneje.si//avdio-video/telev... Vzel bi ga preko siola, kjer me ta tv pri njih stane 460 evrov. Glede na to da ga kupujem predvsem za igranje iger xboxa in gledanje filmov, me zanima ali je to za igranje iger dober tv za tak denar? prosim za odgovore...hvala

tevemel ::

Pozdravljeni!

Da še jaz izkoristim gužvo.:)

Izbiram med naslednjima modeloma:

http://www.mimovrste.com/artikel/135020...
http://www.mimovrste.com/artikel/135000...

Ker sta cenovno takorekoč poravnana, me zanima, katerega predlagate? LG ali Philips? TV se bo uporabljal za gledanje IPtv,
včasih kak film DVD kvalitete ali HD kvalitete.

Hvala in LP.

mmboy ::

Pozdrav!

Tudi jaz bi imel eno vprasanje. Kupujem nov tv. Sedaj imam 7 let stareo plasmo philips 42pf9966, bil zelo zadovoljen. Pri tem razvoju pa kliče po nečem novem, če se da večje. Želje - led, 3d conversion, 55'' in ne predrag;) Kaj se vam zdi LG 55LW659s?

Hval in lp!

DragonHeart ::

jklč je izjavil:

Zanimam se za nakup samsunga led ue40d5500 http://www.ceneje.si//avdio-video/telev... Vzel bi ga preko siola, kjer me ta tv pri njih stane 460 evrov. Glede na to da ga kupujem predvsem za igranje iger xboxa in gledanje filmov, me zanima ali je to za igranje iger dober tv za tak denar? prosim za odgovore...hvala


si dobil že kakšno informacijo glede kvalitete televizorja? tudi sam se namreč zanimam za nakup podobnega televizorja...le da je tisti iz siolovega programa zvestobe. Sklepam da gre za zelo podoben televizor..

Zgodovina sprememb…

Blindeye ::

Zdravo.

Lepo prosim za pomoč. Iščem 40 inčni Led TV (več ni prostora), pa nisem v stiku s tem. Budget je 650-700 €. Ne vem, če bi 3D (verjetno ne). Prosim za predlog ali dva. Glavna mi je slika, funkcije so sekundarnega pomena.

LP in hvala.

popster ::

@Blindeye
tale ustreza tvojim pogojem

Blindeye ::

Sem ga že pred tem dal v ožji izbor (glede na ceno pač), pa nisem hotel dati nobenih napotkov...
Kakšna je kaj slika, ga imaš doma?

LP

popster ::

ma pa lepo sliko, ki jo lahko gledaš tudi podnevi. Sicer ga nimam doma, ampak ga ima prijatu.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri 3D LED TV s pasivnimi očali? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5920595 (15228) fpbs
»

nakup TV 3D

Oddelek: Zvok in slika
102771 (2440) Pesimist
»

nakup najbolj optimalnega LED TV-ja, z naslednjimi pogoji:

Oddelek: Zvok in slika
82688 (2190) Ziga Dolhar
»

kateri lcd tv

Oddelek: Kaj kupiti
478167 (5241) simic12
»

3d televizor

Oddelek: Zvok in slika
225582 (4831) fotografnik

Več podobnih tem