Forum » Šola » Študijska disciplina?
Študijska disciplina?
Sudent_ ::
Najprej en lep pozdrav vsem skupaj! Tukaj sem se registriral, ker je to eden najbolj aktivnih slo forumov (da ne bo kdo mislil da "trollam" ali kaj podobnega). Torej, da preidem k bistvu. Moj cilj je, da bi vsaj 6 dni v tednu namenil študiju. Dnevno pa bi poleg predavanj "presedel" za knjigami ene 3-5 ur. Zanima me kako bi se po vašem mnenju lotil takega cilja? Mogoče ima kdo izkušnje na tem področju? Dejstvo je namreč, da sem izjemno nedisciplinirana osebnost, sicer hodim na predavanja, amapk to je pa vse. Dobro mogoče malo tudi sproti kaj naredim vendar bistveno premalo...
Se naj lotim doseganja cilja po principu "boot-camp" - zaklene v knjižnjico in tam ostanem dokler ne izpolnim kvote? Naj se zadeve lotim postopoma? Skratka, zanima me kakšno je vaše mnenje. Hvala.
Se naj lotim doseganja cilja po principu "boot-camp" - zaklene v knjižnjico in tam ostanem dokler ne izpolnim kvote? Naj se zadeve lotim postopoma? Skratka, zanima me kakšno je vaše mnenje. Hvala.
- spremenilo: Sudent_ ()
ameba ::
Vsak faks ma enak princip. Uč se pred kolokviji 2 tedna prej, vsak dan po par urc, nekaterim je dovolj 1 teden prej. Predavanja niso vsa obvezna. Večkrat je bolš da te ni na predavanjih in se raj učiš kot pa da delaš oboje in to je to. Ne komplicirat, če maš voljo do učenja in te stvar veseli boš naredu kolokvije.
zee ::
Na gimnaziji sem nekaj časa prakticiral učenje tako, da sem dan pred predmetom v slabi uri preletel celotno preteklo snov in popoldne na podoben način preletel novo snov. Tako sem igraje ugotovil, da znam vso snov praktično na pamet.
Na fakulteti sem se na kolokvije tipično pripravljal dva tedna. Za izpite pa vsaj dva tedna, če ne celo več (en mesec).
Na fakulteti sem se na kolokvije tipično pripravljal dva tedna. Za izpite pa vsaj dva tedna, če ne celo več (en mesec).
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Hih. Na mojem študijskem programu so bila predavanja tako obupna, da sem rajši spal doma.
Disclaimer:
Vse naredil v roku. Pri diplomi se je malo zakompliciralo, ker nisem imel backupa in je odletelo kar nekaj diskov z mojimi podatki. Doktoriral v roku.
Disclaimer:
Vse naredil v roku. Pri diplomi se je malo zakompliciralo, ker nisem imel backupa in je odletelo kar nekaj diskov z mojimi podatki. Doktoriral v roku.
zee
darkolord ::
Če imaš še to možnost (i.e. nisi preveč že zadaj), in voljo, je ena možnost (IMO zelo dobra), da poizkusiš tak način, da snov predelaš PRED predavanji - glavna prednost tega je, da snov predelaš na svoj način in s svojim tempom, ponavadi je tako tudi precej bolj zanimivo; na predavanju pa potem poslušaš ponovitev snovi (precej rewarding je to, da že veš, kaj bo profesor povedal) in razčistiš, kar ti ni bilo jasno. Ostane ti le še dodatna ponovitev pred izpitom/kolokvijem - znaš namreč že.
V običajni obliki (če jih prvič poslušaš) so predavanja velikokrat dolgočasna ravno zaradi tega, ker je snov zelo koncentrirana in lahko hitro zgubiš nit, od tam naprej pa vse postane en navaden "gibberish" (kot da bi predavatelj govoril kitajsko) - ko vpraša "a komu kej ni jasno / ima kdo kakšno vprašanje?" je velikokrat tako, da so vsi tiho, ker niso razumeli čisto nič.
V običajni obliki (če jih prvič poslušaš) so predavanja velikokrat dolgočasna ravno zaradi tega, ker je snov zelo koncentrirana in lahko hitro zgubiš nit, od tam naprej pa vse postane en navaden "gibberish" (kot da bi predavatelj govoril kitajsko) - ko vpraša "a komu kej ni jasno / ima kdo kakšno vprašanje?" je velikokrat tako, da so vsi tiho, ker niso razumeli čisto nič.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
b00mer ::
Heh knjiga lol..js sm pustu sredno v 3 letniku, ker me je enostavno boliv kikiriki za solo in so me takrt "druge" stvari zanimale. Po cca 3 letih sem dojel, da rabm met solo..naredu sredno do konca pa se par izpitov mam se na FRI ofc (do sedaj vse v rokih). Pa belive me, da k sm prvic prsu na vaje in je asistent odpru notepad in zaceu kucat kodo itd.. je blo WTF kam sm se js vpisov ffs.
Js sm si recimo delov izpiske pr skorej vseh predmetih (delal sproti), tko da pred izpiti kolokviji ni blo sile.
Pac pr teh stvareh (po moje) ni nekega how to.. samo volja, interes, ambicije.
Js sm si recimo delov izpiske pr skorej vseh predmetih (delal sproti), tko da pred izpiti kolokviji ni blo sile.
This!
zee
overlord_tm ::
Jaz bi se raje vprasal ce se res rabis toliko ucit, da se ti ne bo na koncu fax zameril in bos pustil vse skupaj ker si se prevec ukvarjal z njim. Ponavadi ene 8h dnevno zabijes na faksu, ce mislis se minimalno 3h zraven zabit za ucenje je to 12h na dan. Recept da se ti zmesa ce mene vprasas. Pa racunat moras se na shitload seminarskih ki so prisle s tem gnilim boloncem, tako da prakticno tvoj plan je posvetit par let zivljenja izkljucno studiju?
klemenSLO ::
ena kolegica ki je hodila na pravo je rekla da je ponavadi 3x morala prebrat gradivo da si je zapomnila:
Primer: knjiga 1000 strani x 3 je 3000 strani
Če na dan lahko predelaš 200 strani to pomeni 15 dni učenja.
seveda pa se moraš za tistih 200 na dan priklent za mizo :)
Primer: knjiga 1000 strani x 3 je 3000 strani
Če na dan lahko predelaš 200 strani to pomeni 15 dni učenja.
seveda pa se moraš za tistih 200 na dan priklent za mizo :)
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Strategija učenja in sprotnega dela na fakultetiOddelek: Šola | 3660 (2826) | Trupl0 |
» | FERIOddelek: Šola | 3415 (3201) | amacar |
» | FERI-nasveti!Oddelek: Šola | 11805 (10350) | tony1 |
» | Kako izgleda študij?Oddelek: Šola | 7377 (6016) | Gandalfar |
» | Srednja šola >>> FAXOddelek: Šola | 4669 (3796) | DavidJ |