» »

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Temo vidijo: vsi
««
65 / 124
»»

fujtajksel ::

imagodei je izjavil:

Medicina zase nikdar ni trdila, da je nezmotljiva - za razliko od pretencioznih nadutežev, kot ste vi. Je pa medicina, tako kot vsaka znanstvena disciplina, sistem stalnih izboljšav. Kar je včasih veljalo za sveto, so preverili, ponovno preverili, dopolnili, se naučili iz napak in izboljšali.

Ampak takoj v naslednjem odstavku spet sledi božji kompleks, absolutna gotovost da so vsi redki a opaženi stranski učinki le privid.

imagodei je izjavil:

Danes v cepivih za otroke ni nobene stvari, ki bi bila v danih količinah toksična. Lahko pa je alergena - zato otroka po cepljenju vedno obdržiš še cca 5 minut v ordinaciji, nato pa še kakih 10 minut v prostorih zdravstvenega doma. Če v 15 minutah ne pride do reakcije, potem tudi tiste rdeče pikice naslednji dan niso reakcija na cepivo.

Ni toksična okej ampak le v smislu preverjeno toksična s očitnimi kratkoročnimi posledicami.
Spet je podcenjena možnost dolgoročnega škodljivega vpliva na medicini še ne dovolj razumljen imunski sistem, ki pa ga bo preveč težko ločiti od potencialnih vplivov in je zato znanstveno proglašen za neobstoječega. Alergije in ostali avtoimunski problemi pa v porastu.

Daedalus ::

Alergije in ostali avtoimunski problemi pa v porastu.

Ja in za to je ziher krivo cepljenje, ane? Čudno, kako generacije mojih let (30+) niso kompletno zjebane in alergične na vse, ko so nas pa vse po vrsti pocepili. Mislim, resno. A veš, kaj je to navidezna korelacija?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

enadvatri ::

Daedalus je izjavil:

Ja in za to je ziher krivo cepljenje, ane? Čudno, kako generacije mojih let (30+) niso kompletno zjebane in alergične na vse, ko so nas pa vse po vrsti pocepili. Mislim, resno. A veš, kaj je to navidezna korelacija?

Pa še slabša cepiva ste imeli od današnjih otrok! >:D

Invictus ::

Glede na poste tukaj bi vseeno lahko dokazali vpliv cepiv na ljudi. Vsaj na možgane ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Super Sonic ::

Spet je podcenjena možnost dolgoročnega škodljivega vpliva na medicini še ne dovolj razumljen imunski sistem, ki pa ga bo preveč težko ločiti od potencialnih vplivov in je zato znanstveno proglašen za neobstoječega.

Ne, to gre tko:
X: cepljenje je škodljivo, imunologi so idioti, zdravstvena srenja podkupljenja - mi VEMO vse to in hočemo svobodo, pa zdravje za naše otroke, zastrupljate jih in delate invalide!

Imunologi naredijo preboj na področju določenih cepiv in določena cepiva niso več potrebna, ali pa so skoraj brez negativnega efekta.

X: a sem vam reku, da cepiv ne rabimo. Kolk sem jaz pameten!

Tle nekje smo. Isti vir je lahko dvakrat vključen v debato. Enkrat zato, ker ta vir ni po okusu osebe, ki to pamet prodaja in drugič zato, ker je po okusu osebe. Enkrat velja, drugič pa ne oz. ne velja dokler ni tako kot "MORA" bit.

Plastično povedano:
Ko/če bo Imagodei čez 20 let govoril o cepivih, na podlagi metodičnih raziskav in dokazov, ter razvoja znanosti, da je cepljenje nepotrebno, bo to tvoj nov najboljši prijatelj. Verjetno zato, ker bo končno spoznal, kako prav si imel, že leta 2013.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Pithlit ::

Invictus je izjavil:

Glede na poste tukaj bi vseeno lahko dokazali vpliv cepiv na ljudi. Vsaj na možgane ...

Lej, če ne premoreš osnov komunikacije (in predvsem osnov razumevanja argumentov) se lahko odstraniš iz debate.
Life is as complicated as we make it...

Oki ::

Are you talking about Čak Noris? He is the smartest ass in the universe. And beyond...

Daedalus je izjavil:

Ej tole je pod nivojem, sploh ne prebereš na kaj odgovarjaš.
Nisem napisal, da je za to nujno krivo cepljenje, ampak da je potencialni dolgoročni škodljivi vpliv pretežko ločit od drugih potencialnih vplivov (ki jih je cela vrsta). Je preveč možnih kompleksnih korelacij in ne moreš delat nadzorovanih eksperimentov, ki bi se izšli v razumno kratkem času. Zato medicina to pač pomete pod preprogo.
Kot drugo pa, moje generacije pač so masovno zjahane z alergijami ipd, mnoooogo bolj kot one nekaj desetletij pred nami. Zakaj, ne vem, pa nič ne kaže da bi to s kakšno omembe vredno gotovostjo vedeli imunologi. In vsaj dokler ne bodo občutno izboljšali svojih statistik pri zdravljenju (ne zgolj blaženju) alergij in ostalih avtoimunskih zadev, bom imel dodatno alergijo na njihova preveč avtoritativna zanikanja možnih dolgoročnih stranskih učinkov cepljenja. Stanje pri alergijah je indikator, da imunskega sistema ne razumejo tako dobro, kot bi nas radi prepričali.

jype ::

fujtajksel> Zato medicina to pač pomete pod preprogo.

To je podla laž, kdorkoli jo izjavi je pa bodisi kreten, bodisi popolnoma nepoučen.

jype je izjavil:

fujtajksel> Zato medicina to pač pomete pod preprogo.

To je podla laž, kdorkoli jo izjavi je pa bodisi kreten, bodisi popolnoma nepoučen.

Zelo dobro argumentiran odgovor ;)

Če bi rad argument, boš moral postreči s čim drugim kot smetmi.

jype je izjavil:

Če bi rad argument, boš moral postreči s čim drugim kot smetmi.

Meni se bolj zdi, da sam dobro veš, da dobrega argumenta nimaš. Vsake toliko, ko pride kakšna nova popularna teorija o vzrokih za porast alergij, sem malo pobrskal za zadaj stoječimi študijami in bil znova malo razočaran. Sej se trudijo, ampak se mi zdi da je to kot bi iskal pravo slamico v kopici sena (igla je danes piece of cake).
Pa zdravnica me letos spet ni hotela presenetit in namesto običajne trikomponentne ne-preveč-učinkovite kontracepcije zoper cvetni prah predlagat kakšno novo reč da bi jo pojedel in ne bi bil več alergičen.

jest10 ::

fujtajksel je izjavil:

Pa zdravnica me letos spet ni hotela presenetit in namesto običajne trikomponentne ne-preveč-učinkovite kontracepcije zoper cvetni prah predlagat kakšno novo reč da bi jo pojedel in ne bi bil več alergičen.

Ni problema, rešitev obstaja. Samo ti ne bo preveč všeč>:D

Yosh ::

fujtajksel je izjavil:

Daedalus je izjavil:

Nisem napisal, da je za to nujno krivo cepljenje, ampak da je potencialni dolgoročni škodljivi vpliv pretežko ločit od drugih potencialnih vplivov (ki jih je cela vrsta). Je preveč možnih kompleksnih korelacij in ne moreš delat nadzorovanih eksperimentov, ki bi se izšli v razumno kratkem času. Zato medicina to pač pomete pod preprogo.
Kot drugo pa, moje generacije pač so masovno zjahane z alergijami ipd, mnoooogo bolj kot one nekaj desetletij pred nami. Zakaj, ne vem, pa nič ne kaže da bi to s kakšno omembe vredno gotovostjo vedeli imunologi. In vsaj dokler ne bodo občutno izboljšali svojih statistik pri zdravljenju (ne zgolj blaženju) alergij in ostalih avtoimunskih zadev, bom imel dodatno alergijo na njihova preveč avtoritativna zanikanja možnih dolgoročnih stranskih učinkov cepljenja. Stanje pri alergijah je indikator, da imunskega sistema ne razumejo tako dobro, kot bi nas radi prepričali.

Seveda da imunskega sistema ne poznajo v celoti, saj je kompleksna zadeva, ampak poznajo pa veliko da lahko naredijo učinkovita cepiva.
Trditi da povečana alergija korelira z cepitvam je neprimerna. Alergije so posledica delovanja posebnih imunskih celici imenovanih Mast celice, ki so v davnem času imele funkcijo zaščite pred paraziti, katere pa vsaj v razvitem svetu ni vec, zato imajo takšno občutljivost. Po vezavi imunoglobulina IgE, gre za protein(beljakovino) le te celice začnejo sproščati vnetne faktorje oziroma faktorje ki dajo alergijsko simptomatiko.
Avtoimunost pa je posledica difsunkcije telesa da je v procesu zorenja določenih celic ki imajo na svoji površini receptorje občutljive za določen antigen( npr, komponenta neke bakterija ali del virusnih proteinov) ni uspela s selekcijov timusu uničiti le te in potem ti receptorji vežejo svoje lastne antigene in delajo škodo.
Lahko se zgodi da gre za mutacijo v genu ki kodira določen protein in postane receptor spremenjen ki ima potem spet za posledico nezmožnost vezave antigena, kar rezultira v nesposobnosti imunskega odziva, kar pa je seveda nekaj drugega. Toliko na kratko.

Če koga kaj podrobneje zanima predlagam da vpraša pa bomo razčistili vse podrobnosti.

lp
Share with others, your inner joy, goodness and beauty , and dont hurt them.

imagodei ::

Predvsem manjka vir.
- Hoc est qui sumus -

Seveda da imunskega sistema ne poznajo v celoti, saj je kompleksna zadeva, ampak poznajo pa veliko da lahko naredijo učinkovita cepiva.
Trditi da povečana alergija korelira z cepitvam je neprimerna. Alergije so posledica delovanja posebnih imunskih celici imenovanih Mast celice, ki so v davnem času imele funkcijo zaščite pred paraziti, katere pa vsaj v razvitem svetu ni vec, zato imajo takšno občutljivost. Po vezavi imunoglobulina IgE, gre za protein(beljakovino) le te celice začnejo sproščati vnetne faktorje oziroma faktorje ki dajo alergijsko simptomatiko.
Avtoimunost pa je posledica difsunkcije telesa da je v procesu zorenja določenih celic ki imajo na svoji površini receptorje občutljive za določen antigen( npr, komponenta neke bakterija ali del virusnih proteinov) ni uspela s selekcijov timusu uničiti le te in potem ti receptorji vežejo svoje lastne antigene in delajo škodo.
Lahko se zgodi da gre za mutacijo v genu ki kodira določen protein in postane receptor spremenjen ki ima potem spet za posledico nezmožnost vezave antigena, kar rezultira v nesposobnosti imunskega odziva, kar pa je seveda nekaj drugega. Toliko na kratko.

Če koga kaj podrobneje zanima predlagam da vpraša pa bomo razčistili vse podrobnosti.

Vir je splošno znanje o tem, prebral pa sem Tukaj

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Yosh ()

> "Vir je splošno znanje o tem"

Problem tega je, da se fujtajksel in njemu podobni ravno tako opirajo na (svoje) splošno znanje o tem. To je invalidno.
- Hoc est qui sumus -

imagodei je izjavil:

Problem tega je, da se fujtajksel in njemu podobni ravno tako opirajo na (svoje) splošno znanje o tem. To je invalidno.

Se strinjam da je invalidno,ampak za razliko od njega, se moje trditve da preveriti in sem dal avtoritativen vir.

fujtajksel> Meni se bolj zdi,

Zdi se ti skrajno in temeljito narobe.

Najprej boš moral postaviti jasno trditev, ki je preverljiva, potem ti bomo pa dokazali, da se motiš. Dokler trabunjaš o tem da "medicina skriva", ti pa lahko zgolj razumevajoče kimamo.

Yosh je izjavil:

Seveda verjamem, da cepiva pretežno delujejo v okviru tistega čemur so namenjena in za kar se jih testira. Tudi verjamem, da so preverili osnovne korelacije na podlagi zgodovinskih statistik, ki so na voljo. Trditi da je povečana alergija korelirana s cepljenjem je res neprimerno. Je pa prav tako neprimerno trditi, da nobeno cepljenje nikakor ne more v nobeni zapleteni interakciji prispevat k dovzetnosti za nastop alergije.

Yosh je izjavil:

imagodei je izjavil:

Se strinjam da je invalidno,ampak za razliko od njega, se moje trditve da preveriti in sem dal avtoritativen vir.

jype je izjavil:

fujtajksel> Meni se bolj zdi,

Zdi se ti skrajno in temeljito narobe.

Najprej boš moral postaviti jasno trditev, ki je preverljiva, potem ti bomo pa dokazali, da se motiš. Dokler trabunjaš o tem da "medicina skriva", ti pa lahko zgolj razumevajoče kimamo.

Lejta, lahko me še naprej prepričujeta, da so krave očitno vijoličaste in da rabim bolj avtoritativen vir od lastnega že dvajset let smrkavega nosa. Ampak dokler imunologi ne bodo znali z razumno gotovostjo odgovorit zakaj so alergije v porastu in zakaj pravzaprav nastopijo (pa včasih tudi "izzvenijo") ter kako jih učinkovito odpravit, toliko časa avtoritativni odgovori o odsotnosti korelacije niso sprejemljivi. Zraven mora biti vsaj drobni tisk.
Če bi bilo tako enostavno, da bi lahko en lepo postavil trditev in jo potem lepo preveril, ne bi že dolgo nihče spomladi smrkal in kihal naokrog od razcvetelega drevja in trav.

fujtajksel> Ampak dokler imunologi ne bodo znali z razumno gotovostjo odgovorit zakaj so alergije v porastu in zakaj pravzaprav nastopijo (pa včasih tudi "izzvenijo") ter kako jih učinkovito odpravit, toliko časa avtoritativni odgovori o odsotnosti korelacije niso sprejemljivi. Zraven mora biti vsaj drobni tisk.

Imunologom _ni treba_ odgovarjat, čemu so alergije v porastu. Imunologom ni treba učinkovito odpravljat alergij. Imunologi morajo pokazati izključno to, da cepljenja niso povezana z alergijami (kar so že večkrat dokazali in še vedno dokazujejo). Nobenih avtoritativnih odgovorov ni, so le podatki, ki jasno kažejo, kaj je res, kaj je pa antivax bullshit.

fujtajksel> Če bi bilo tako enostavno, da bi lahko en lepo postavil trditev in jo potem lepo preveril, ne bi že dolgo nihče spomladi smrkal in kihal naokrog od razcvetelega drevja in trav.

Tvoja zmota pa je, da "pred 50 leti tega ni bilo".

Čaki... a zdej ker nekdo čiha in smrka od neke alergije na cvetni prah je pa kar naenkrat cepljenje krivo?

Oz. dokler se ne najde cepiva za alergije je vse skupi en larifari?

Pithlit je izjavil:

Oz. dokler se ne najde cepiva za alergije je vse skupi en larifari?

Kdo pa se bo cepil proti alergijam. Spet nas hočete filat s strupi:))

Ena metoda odpravljanje alergijskih reakcij je dodajanje antigena v manjsih količinah, dokler telo ne postane tolerantno nanje. Nekaj takega mi je omenila zdravnica in je rekla da to počnejo na Rakitnem. Nisem že nekaj časa bil pri zdravniku bom pa videl če je kaj na tem in bom probal, če to pomeni da ne bom imel več alergije. Sem pa se testiral na kaj sem točno alergičen. V mladosti sem imel močne reakcije, oteženo dihanje in veckrat obiskal zdravnika zaradi konstrikcij dihalnih poti.

Je pa z leti in "puberteto" vse izvenelo( tako je tudi rekla zdravnica da se zna to zgoditi )in zdaj ni tako obsežno kot je bilo. Občasno sem jedel zdravila, vendar sem jih potem nehal jesti, ker nisem čutil potrebe prav zaradi dejstva da je vse izvenelo.. Letos sem opazil porast v odzivu svojega telesa in sem zasledil da je bilo občutno močneje kot lani. Zdaj pa je to lahko razlog, ker ze nekaj casa nisem imel burnih reakcij ali pa je letos mogoče koncentracija alergena na katerega sem alergičen bilo v večji koncentraciji.

Zdi se mi pomembno da se prej vsi dodobra pozanimajo o mehanizmih; kaj povzroca alergijo kaj so cepiva kaj je imunski odziv in kako deluje.
Zgoraj sem dal dober link ki vse to opisuje, priporočam.

@jype
Seveda imunologom _ni treba_ odgovarjat. Ampak dokler bodo v pro-vax bullshajt kampanjah avtoritativno trdili, da zveze ni, čeprav je dejansko niso ne našli ne definitivno ovrgli, tolk časa bodo poslušali pikre, še posebej dokler so cepljenja zakonska prisila. Gre za to, da tozadevno delujejo na istem nivoju kot anti-vax, tj kot vrači ne znanstveniki. Alergičen sem na tole postal ob priliki, ko sem slučajno prišel do te teme z enim modelom na neki znanstveni konferenci in me je napadel da zgolj omenjanje možnosti potencialne korelacije "ubija otroke" :))) Zame to ni znanost ampak vera in PR.

Tudi je seveda to že pred 50 in več leti bilo. Je pa v porastu.
Pa alergije so tu kot primer luknje v dogmi.

Tudi je seveda to že pred 50 in več leti bilo. Je pa v porastu.

Malo razmišlanja...
Včasih so preživeli le osebki z dovolj dobrim imunskim sistemom, ter jasno tudi nekateri s slabšim, ki so imeli preprosto srečo.
Ostale so pokosile/pohabile otroške bolezni.
Potem pridejo cepiva in vsi preživijo otroštvo, tudi kup ljudi s slabšim imunskim sistemom. Ti imajo potomce, ki spet preživijo... Hmmmm le zakaj je sedaj več alergij?;) Poleg drugačnega okolja je gotovo tukaj tudi vpliv manjka selekcije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jest10 ()

fujtajksel> Pa alergije so tu kot primer luknje v dogmi.

Nobene dogme ni.

> Ena metoda odpravljanje alergijskih reakcij je dodajanje antigena v manjsih količinah, dokler telo ne postane tolerantno nanje. ...

Ja imunoterapija nekaterim pomaga. Ampak nima nevemkako dobre statistike rezultatov, da bi lahko štela za rešitev problema. Zlobni jeziki pravijo, da imajo nekateri vrači primerljiv success rate. Osebno je nisem imel prilike preizkusit, ker so rekli da nima smisla, če si alergičen na preveč stvari hkrati.

Magic1 ::

CPP tudi samo nekaterim pomaga. Zato ga dajmo kar ukinit, bo rezultat ziher boljši. Eni res ne marajo statistike, kar jim pa ne preprečuje, da se delajo pametne...
Magic

Glej, pri razporeditvi genov v vsakem limofocitu pride do variacije variabilnih regij na molekuli imunoglobulina, ki je odgovorna za vezavo antigena( alergena)
To je naravni proces ki se nonstop dogaja, zato je naše telo tako dobro prilagojen za borbe proti patogeni, saj ima velik nabor receptrojev ki so sposobni prepoznat patogen in ga posledično uničiti. Zdaj pa pri mast celicah ki so odgovorne za alergijske reakcije in Imunoglobulini E,( Ige) ki so vezani nanje, imajo prav zaradi teh razporeditev in variabilnosti večjo možnost vezave različnih antigenov. Kako naj znanstveniki vplivajo na le to? Ne govorim da je nemogoče, ampak hočem ti povedati da je problem dokaj kompleksen in da porast alergij ne moreš korelirati niti s cepljenjem, niti z dodajanjem adjuvansov. Ta variabilnost je tudi podvržena različnim mutacijam na katere nimamo vpliva saj mutacije v telesu potekajo nonstop, pri replikaciji DNA je zamenjava nukleotida na vsak milijon dodanih baz, kar je malo pri imunskem odzivu pa so te mutacije pogostejse kar je v resnici za nas bolje, kajti širš nabor receptorjev ki prepoznavajo antigen( alergen).

Nekaj o tem tukaj, da ne bodo rekli da se zanašam zgolj na svoje splošno znanje.

SplitCookie ::

Imunski sistem ima lasten 'mutator' v riti, ki pospešuje mutacije za ~1000x napram običajnim celicam

Vse samo zato da čimprej najde ustrezen ključ.

Alergije iz cepiv - precej težko verjetne.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_

[J.P.Sartre]

Starodavni ::

kaj zdaj, a je bila deklica stara 8 mesecev ali 4 leta:

Martina Furlan in Žiga Birsa se zagovarjata zaradi povzročitve smrti svoje osemmesečne hčere.

skoraj pred koncem pa

Kljub težavam z zdravjem oziroma pljučnici je starši v skladu s svojim prepričanjem niso odpeljali k zdravniku, zato je deklica, ki bi sredi maja praznovala četrti rojstni dan, umrla.

8 mesecev ali 4 leta

Sam to je prekleto žalostno, da je niso peljali k pediatru in sta jo hranila neprimerno, da je zaradi podhrajenosti umrla. Pa kazala je dobre znake, jebote. To se zgodi, ko zaupaš svoji presoji in internetsom in ne greš k pediatrom, ki imajo več izkušenj z otroci in njihovem razvoju.

To naj bo svarilna zgodba za vse, ki raje zaupajo internetsom kot pa zdravnikom, ki imajo kilometrino, licenco in ustrezno izobrazbo (specializacijo).

Sam kaj, ko take svarilne zgodbe pri vernikih ne delujejo in bodo kričali, da sta bila premalo previdna in podobne oksimoronoe, vse samo zato, da ohranijo svojo vero v svoj prav. Tudi če njihovo ceno plačajo lastni otroci ali drugi ali milijone ostalih ljudi.

enadvatri ::

Daedalus je izjavil:

Takole se znajo končati "smo prebrali na internetih" avanture.

Dobila bi antibiotike, antipiretike in morda kisik ter bi ostala živa! Izključno zanašanje na vire z interneta in rekla pisala kazala napotke iz razno raznih društev z obilico naivnosti ima lahko tragične posledice. Saj tudi v Skandinaviji vse zdrave ženske rojevajo doma, so ustrezno pregledane, dobijo babico na dom in so na seznamu porodnic v bolnišnci, da če bi bilo kaj narobe - gasa z rešilcem.

Starodavni je izjavil:

kaj zdaj, a je bila deklica stara 8 mesecev ali 4 leta:

Jah, ob smrti je bila stara 8 mesecev, zdaj pa bi bila stara 4 leta. :\

Ampak, tole does not compute - žal je premalo staršem jasno, kaj pomeni odgovornost:
»Očitno je, da smo storili nekaj narobe in da smo precenili svoje znanje,« je nato v solzah povedal Žiga Birsa.

Takoj nato pa:
Zanikal je očitke, da sta z Martino s hčerjo ravnala malomarno.

In nato, malo kasneje še:
Glede obiskov pediatra in cepljenja pa nista vedela, da so obvezni, tudi nobenega vabila na cepljenje nista dobila.

Če si storil nekaj narobe in precenil svoje znanje, je po defaultu to malomarnost. Odgovoren človek, ki živi v 21. stoletju med računalniki in ostalimi modernimi civilizacijskimi pridobitvami (tudi medicino), enostavno mora vedeti, da je novorojenčka oz. dojenčka treba pripeljat pokazat pediatru na razvojno ambulanto. In enostavno se mora zavedat da dojenček ni zgolj pomanjšan odrasli in da razne dihalne stiske, dehidracije, visoke/nizke temperature lahko zelo hitro pripeljejo v življenje ogrožajoče stanje - precej hitreje kot pri odraslem. Če tega odrasli ne ve, potem je po defaultu malomaren in nesposoben roditelj.

Glede na njuno izjavo, da nista vedela, da morata otroka peljat k pediatru in na cepljenje, sta bila torej najmanj skrajno malomarna.

Malomarnost @ KZ-1 UPB2

26. člen

Kaznivo dejanje je storjeno iz malomarnosti, če storilec ni ravnal s potrebno pazljivostjo, čeprav se je zavedal, da lahko stori dejanje, pa je lahkomiselno mislil, da se to ne bo zgodilo ali da bo to lahko preprečil (zavestna malomarnost), ali če se ni zavedal, da lahko stori dejanje, pa bi se bil po okoliščinah in po svojih osebnih lastnostih tega moral in mogel zavedati (nezavestna malomarnost).

No, pod črto je glavno to, da je cepljenje nehuman eksperiment nad otrokom; dejansko eksperimentiranje staršev brez primerne izobrazbe, ko je otrok žrtev poskusov nekih nebuloz, ki so jih starši prebrali na internetu, je pa očitno sprejemljivo. Vsaj za SVOOD-ovce in njim podobne fanatike.
- Hoc est qui sumus -

Neumnost ::

Za! Moje mnenje je, da je folk je neizobraženo govedo in ne ve o čem govori. Malo pogugla ali pa sliši nekje v Tadžikistanu je šlo neki narobe. Nihče ne omenja preceplenosti in zakaj je tako itd... Procent s stranskim učinkom je sprejemljivo tveganje. Ko pa otrok umre ker ni bil cepljen so pa usi ostali krivi pa ni obvestil in tako dalje iskat izgovore. Govedo...

Moja punčka je cepljena in zdrava! Jst sm bil cepljen pa mi razen IQ-ja nič ne manjka.

Lp,
Vsem. :)

innerspace ::

imagodei> dejansko eksperimentiranje staršev brez primerne izobrazbe, ko je otrok žrtev poskusov nekih nebuloz, ki so jih starši prebrali na internetu, je pa očitno sprejemljivo.

Temu eni recejo "svoboda".

Neumnost je izjavil:

Jst sm bil cepljen pa mi razen IQ-ja nič ne manjka.

Stranski ucinek cepljenja?
Kaj pa, ce ti ga je povisal..;)
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Zgodovina sprememb…

innerspace je izjavil:

imagodei> dejansko eksperimentiranje staršev brez primerne izobrazbe, ko je otrok žrtev poskusov nekih nebuloz, ki so jih starši prebrali na internetu, je pa očitno sprejemljivo.

Temu eni recejo "svoboda".

V zahodnih demokracijah se svoboda neha približno nekje tam, kjer zaradi tvojih dejanj začnejo drugi umirati.
- Hoc est qui sumus -

innerspace ::

Meni je to jasno, tistim starsem in sorodno mislecim pa skoraj ziher nikoli ne bo.
Mogoce, ce jih doleti streznitev v obliki smrti otroka ali kaj podobnega.

Po svoje jih razumem; imam kolegico, ki otroka noce cepit, ker je "kao" premlad. Bo ze kasneje, ce ji bojo zdravnice dovolj tezile, najraje pa sploh nebi.
Groza je opazovati, kako se lahko nekateri posamezniki ob rojstvu otroka preobrazijo v totalno neracionalna bitja, ki padajo samo na emocionalne vzgibe; najverjetneje so razlog hormoni + predispozicija.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Enim pač ni jasno, da so odgovorni za življenje svojega otroka (v tem konkretnem primeru). Pa ob vsem sprehajanju po interwebsih se ne seznanijo s statistiko umrljivosti dojenčkov/otrok v državah, kjer je preživetje le-teh odvisno predvsem od matere narave.
[J.P.Sartre]

imagodei je izjavil:

V zahodnih demokracijah se svoboda neha približno nekje tam, kjer zaradi tvojih dejanj začnejo drugi umirati.

Kar konkretno prej. Ko začnejo drugi umirat je že zdavnaj čez vsako mejo.

True. Sem hotu bit mal sarkastičen, pa ni dobro izpadlo. ;)
- Hoc est qui sumus -

Mipe ::

Žalostno, da je otrok moral umreti zaradi prepričanj staršev. Samo da je zdrav! Ja, zdravo truplo.

Da tega da je ogromno takih, ki so prebrali kako "dohtarji zabrezveze predpisujejo antibiotike" in potem otroka ne zdravijo in bolezen niha (sej včeri je bil pa že skor dobr, dons je pa že spet čist bogi) ali pa terapije ne končajo in s tem dejansko ustvarjajo pogoje za nastanek na antibiotike odpornih bakterij, sploh ne omenjamo.

Medicina je znanost, znanost je pa najmanj slaba od vseh izbir, ker je najbolj skeptična do vsega.

Ni treba tukaj pljuvat po starših. Mislim da te kaj hujšega kot smrt lastnega otroka ne more doleteti v življenju. Tako da malo pietete tukaj ne bi škodilo.

Vsak starš dela v najboljšem interesu za svoje otroke. Četudi je to izogibanje antibiotikom. In ja, zato da se te pediater znebi, radi predpisujejo antibiotike. Sploh če to ni tvoj osebni pediater, ampak nadomestni. Ker tvojega slučajno ni.

Imam pač lastno izkušnjo. Boleče uho, pediater (ne najin) predpiše antibiotik. Moja je rekla da bi bilo dobro dati kri da se ugotovi ali je okužba virusna ali bakterijska. Takega odziva, kot sva ga doživela, od nekega izobraženega človeka ne bi pričakoval. Sploh človeka ZNANOSTI ... ki bi moral vedeti da virusnih okužb antibiotiki ne zdravijo. In daje treba najprej diagnosticirati za kaj se gre, preden daš zdravilo.

No, zaključek je bil da je a mala dala kri, okužba je bila virusna. Tako osladnega odziva pri pediatru pa tudi še nisem doživel. Kar cedila se je od prilizovanja. Seveda ni priznala svoje prejšnje napake ...

Tako da malo zdrave pameti ne škodi. Poleg tega je pregled krvi cenejši od 2 EUR. Ne bi šparal na tem ...

Na otrokovo srečo smo vsaj nekateri starši še pri zdravi pameti ... In ne zaupamo zdravnikom 100%. So tudi samo ljudje s svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi. Študij medicine pač slabih ne odstrani, ampak jih raje še malo potencira. Predvsem ego ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Če ne zaupaš zdravniku, greš po drugo mnenje. Če namesto tega, da greš po drugo mnenje doma igraš vrača, si pa idiot. In tako vračarjenje se pač lahko zelo žalostno konča. To je point te zgodbe in nič drugega. Pri nas se bojo mogli tako pacienti kot tudi zdravniki naučiti, da nekaj (samo)kritičnosti ni nič napačnega.
[J.P.Sartre]

Invictus> Ni treba tukaj pljuvat po starših.

Ja, halo? Seveda je treba! Če se lahko tako zajebano nevedni ljudje plodijo, da otrok umre po osmih mesecih, je nekaj zelo narobe.

Kar nenadoma je nekje posredi ena svoboda, ko bi dva geja, ki nista ušla iz kamene dobe, posvojila otroka, so pa nenadoma "pravice otroka" problematične. WTF?

Invictus> Vsak starš dela v najboljšem interesu za svoje otroke.

Ne.

Invictus> Četudi je to izogibanje antibiotikom.

To je retardirano. Antibiotikom se _NE IZOGIBAŠ_, ker je smrtno nevarno.

Invictus> Imam pač lastno izkušnjo. Boleče uho, pediater (ne najin) predpiše antibiotik. Moja je rekla da bi bilo dobro dati kri da se ugotovi ali je okužba virusna ali bakterijska. Takega odziva, kot sva ga doživela, od nekega izobraženega človeka ne bi pričakoval. Sploh človeka ZNANOSTI ... ki bi moral vedeti da virusnih okužb antibiotiki ne zdravijo. In daje treba najprej diagnosticirati za kaj se gre, preden daš zdravilo.

WTF si sploh delal pri zdravnikih, ki itak vse zašuštrajo in samo antibiotike predpisujejo?

(Pravilna reakcija ob nestrokovnem delu je ponavadi iskanje drugega mnenja, btw - in čeprav so nekateri zdravniki užaljeni, ker naj bi to kao bilo izkazano nezaupanje v njihovo presojo, naj se tudi sami kar čimprej sprijaznijo s tem - drugi ljudje jim niso podrejeni samo zato, ker imajo manj znanja s področja medicine.)

Invictus> Tako da malo zdrave pameti ne škodi. Poleg tega je pregled krvi cenejši od 2 EUR. Ne bi šparal na tem ...

Jaz tudi ne, ampak umrli deklici očitno nikoli ni nihče pregledal krvi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

Invictus> Na otrokovo srečo smo vsaj nekateri starši še pri zdravi pameti ... In ne zaupamo zdravnikom 100%. So tudi samo ljudje s svojimi dobrimi in slabimi lastnostmi. Študij medicine pač slabih ne odstrani, ampak jih raje še malo potencira. Predvsem ego ...

Lahko ti namignem, da je tako predpisovanje antibiotikov sicer del problema, da pa ni čisto brez vsake osnove: Ob bolečinah v ušesu je antibiotik najvarnejša terapija, ki jo lahko zdravnik predpiše (in s tem seveda zavaruje predvsem sebe, zaščiti pa tudi imunokompromitiranega otroka, kar je s stališča medicine običajno bolje, kot če ne bi storil ničesar). Da to predpiše zdravnik, ki je otroka samo bežno pogledal, je seveda še vedno narobe in tvoja pravica in dolžnost je, da zdravnika opozoriš in da poiščeš ločeno zdravniško mnenje, če se ne strinjaš s čimerkoli.

jype je izjavil:

Lahko ti namignem, da je tako predpisovanje antibiotikov sicer del problema, da pa ni čisto brez vsake osnove: Ob bolečinah v ušesu je antibiotik najvarnejša terapija, ki jo lahko zdravnik predpiše (in s tem seveda zavaruje predvsem sebe, zaščiti pa tudi imunokompromitiranega otroka, kar je s stališča medicine običajno bolje, kot če ne bi storil ničesar). Da to predpiše zdravnik, ki je otroka samo bežno pogledal, je seveda še vedno narobe in tvoja pravica in dolžnost je, da zdravnika opozoriš in da poiščeš ločeno zdravniško mnenje, če se ne strinjaš s čimerkoli.

Saj tudi sam vem da je predpisovanje antibiotikov nevarno. Zato pač zahtevam pregled krvi da se ugotovi vsaj vzrok okužbe. Jim ne nasprotujem. Ampak predpisovanje po "vračevsko", kot je nekdo zgoraj omenil, pa tudi ni O.K. Nafilat otroka z antibiotikom, ki mogoče ni potreben, da bi prišparal 2 EUR za pregled krvi, pač ni upravičen prihranek. In zdravniki na uč ne morejo vedeti tip okužbe. tega na medicinski fakulteti še ne učijo.

BTW. EU že od leta, mislim da 2010, ne priporoča uporabo antibiotikov pri zdravljenju vnetja ušes. Naše zdravstvo spet capa par let zadaj ...

Invictus> Naše zdravstvo spet capa par let zadaj ...

To ni res, ker naša pediatrinja mojim otrokom še ni predpisala antibiotika (ker ni bil potreben) - je pa res, da smo se potrudili, da nismo "padli" k ostalim pediatrom v našem zdravstvenem domu, ki so jih ljudje skritizirali.
««
65 / 124
»»