» »

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Temo vidijo: vsi
««
33 / 124
»»

imagodei ::

Članek sem prebral. Moram reči, da nisem navdušen. Ne navdušuje me prazno filozofiranje in zabloda o tem, kako so pred stoletji ljudje fino živeli. Niso. Mogoče niso jedli vseh sort herbicidov in insekticidov, pa konzervansov; so pa zato jedli energetsko manj bogato hrano, pojedli so vse sorte zajedalcev, plesni, bakterije in njihovih toksinov, zaradi nerazumevanja kemičnih procesov so se zastrupljali (šmarnica)... Hrane je bilo manj, tudi zaradi škodljivcev in plevela (hence insekticidi in herbicidi), zato so ljudje včasih jedli tudi pokvarjeno hrano (salmonela, E.Coli)... Skratka, ni bilo tako fletno, kot želite prikazat.

vpraško je izjavil:

Imagodei nekaj o alergijah zate, probaj zadevo prebrat neobremenjen z vsemi teorijami, ki si jih do sedaj poznal, temu se reče pravi znanstveni dvom, neobremenjen z dogmami, teorijami, če se to sploh da, pa če te kaj zelo zmoti si to še enkrat preberi.

Sem se zelo trudil, pa ne gre. Dajem pa tle komentarje, kaj me je zmotilo. Porabil sem kar nekaj časa, torej lahko rečeš, da sem k članku pristopil resno.

vpraško je izjavil:

Ali so tisti, ki v svoje telo nočejo sprejeti določenih snovi, res »nenormalni«? Ali niso morda le dovolj senzibilni, da se njihovo telo na zastrupljanje odziva tako, kot je prav? Dejstvo, da so otroci najbolj alergični, govori temu v prid. Njihovih teles še nismo sprogramirali tako, da mirno sprejmejo degenerirane beljakovine in toksične snovi, s katerimi si ostali vsak dan polnijo telesa.

Ne zdrži. Arašidi niso nič degenerirani, pa vseeno povzročajo alergije. Po drugi strani je perutnina polna hormonov in različnih (rasnih) dodatkov, pa se vseeno priporoča alergikom kot del hipoalergijske diete. Zakaj otroci, ki še niso "sprogramirani", v veliki meri ne tolerirajo zelo naravnih arašidov; brez težav pa prenašajo belo perutninsko meso?


vpraško je izjavil:

Človeštvo je danes v vlogi druge skupine mišk. V našem okolju je nekaj tisoč umetno ustvarjenih kemikalij, v telesih pa imamo 500-krat več škodljivih snovi, kot so jih imeli naši predniki pred 1000 leti.

Od kod te številke? Lahko dobim link na študijo?

Trdim, da je to privlečeno za lase: nikakor nimamo v telesu več strupov, imamo pa drugačne. Ljudje so bili polni zajedalcev, kot so Metljaji, trakulje, gliste... V Starem Rimu je bila pogosta zastrupitev s svincem. Ljudje so jedli s plesnijo okužena žita, pili nečisto vodo... "Zdravniki" so zdravili s težkimi kovinami, npr. živim srebrom in raznimi drugimi strupi. Zeliščarstvo ni bilo povsod na takšnem nivoju, kot nas danes prepričuje New Age - mnogi ljudje so bili nepismeni in si niso mogli pomagati z zapisi, ki so jih stoletja študirali menihi. Samozdravljenje je včasih bolj škodovalo, kot koristilo. Včasih so ljudje zaradi zastrupitev umirali, danes imamo pač neke kronične bolezni in alergije.

vpraško je izjavil:

Če bi vse strupe, ki jih povprečni zahodnjak ima v telesu, prenesli v telo kakšnega od naših prednikov, bi jih ta količina ubila. Mi pa še kar migamo …

Mogoče res. Ampak to ne pove ničesar o alergijah. Poleg tega romantizira idejo o krasnem, zdravem življenju, ko pa je jasno, da je bila povprečna življenjska doba okoli 30 let. In to ne zgolj na konto visoke umrljivosti dece.

vpraško je izjavil:

Naša telesa so obremenjena s toksini, utrujena, izčrpana in zakisana, posledično je tudi imunski sistem v zelo neuravnoteženem stanju.

Enako je bilo včasih: higiena je bila na bistveno slabšem nivoju kot danes, vode se ni nujno prekuhavalo, driske zaradi manjših zastrupitev so bile pogoste, v času pomanjkanja se je jedlo žerko mast, piškave lešnike in jabolka, plesnive ostanke žitaric. Imunski sistem je bil non stop na udaru, če ne zaradi virusov in bakterij, pa zaradi njihovih toksinov ali različnih zajedalcev. Zato je teorija pretirane higiene za pojav alergij tako zelo privlačna. New Age romantiki hitro pozabite, da ošpice in škrlatinka niso bile edina nadloga, ampak da so ljudje pogosto trpeli in umirali tudi zaradi tifusa, kolere, salmonele in tudi mnogih drugih bolezni.

vpraško je izjavil:

Cvetni prah je tako spremenil svojo obliko. V čistem okolju je še vedno podoben mehkem puhu, v onesnaženem pa je njegova oblika bolj podobna ježkom. Zato nas lahko določene rože v urbanih in onesnaženih okoljih dražijo, ko pa se umaknemo v hribe ali na obalo morja, pa nas nič ne moti, če tam cvetijo rožice, na katere naj bi bili alergični.

Kje je link na raziskavo? To bi pa res rad razumel, kako se na prašne delce adsorbiran pelod tako kemijsko spremeni, da je bolj alergen.

vpraško je izjavil:

Toda če želimo, da je na primer škroba v žitih več, potem mora nečesa biti manj. In ravno to, kar smo zavrgli, zdaj najbolj pogrešamo.

Kaj bi to bilo? Zakaj je avtorica tako skrivnostna in nedoločna? Kje je raziskava, kaj je tisto, kar smo zavrgli?

vpraško je izjavil:

Biodinamiki so dokazali,

Res? Kje je double blind študija? Če so dokazali?

vpraško je izjavil:

Gre predvsem za razliko v energijski urejenosti živil, ki jih dokazujejo tudi s testi kristalizacije.

Kje je znanstveno neoporečna raziskava?

vpraško je izjavil:

V ZDA, kjer so prebivalci prisiljeni uživati veliko gensko spremenjenih poljščin (ker nimajo pravice do izbire), je tudi število alergij v zadnjem desetletju raslo dvakrat hitreje kot v drugih razvitih državah.

Kaj zdaj? A niso cepiva kriva? A zdaj so GSO krivi?

vpraško je izjavil:

Naše telo je milijone let poznalo le nekaj osnovnih beljakovin. V zadnjih nekaj desetletjih pa skoraj vsak dan ustvarjamo nove in pričakujemo, da se bo telo na to navadilo.

Aaaaaaa? Kaj prosim?

V svoje telo praktično NIKOLI ne dobiš neprebavljenih beljakovin iz hrane. To bi nedvomno izzvalo hude alergične reakcije in takojšnjo smrt! V telo skozi prebavila pridejo predvsem aminokisline, ter kratki polipeptidi (veriga do maximalno okoli 5 aminokislin)! Človeško telo v bistvu pozna samo svoje beljakovine. Vse ostale so tujki, ki sprožijo imunski odziv!


Too much. Zmanjkalo mi je časa. Mogoče zvečer nadaljujem. 8-O
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Za božjo voljo, ne zapravljaj časa.

O.

vir ::

Moje mnenje: vsak poseg v naravo je škodljiv. Slej ko prej se izkaže.
Znanec je rekel pred časom da so bili vsi otroci do leta 2002 (če se prav spomnim) cepljeni z nekim cepivom ki je bilo živalskega izvora in smo zaradi tega z nečim okuženi kar se ne da več spravit ven.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Starodavni ()

.:joco:. ::

vir?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

vir ::

tisti človek ima probleme s kupom alergij in ga področje zdravja zelo zanima.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vir ()

.:joco:. ::

Človek, ki veliko razmišlja o neki stvari, ker ga zanima, ni podlaga za kakšen objektiven vir informacij.
Ogromno pediatrov vsak dan razmišlja in se sooča s tem vsak dan. Zakaj ne verjameš njim?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

vir ::

Bi ti verjel prodajalcu tehnike da je mikrovalovka koristna za človeka? Vsak dan je z njimi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vir ()

vpraško ::

Imagodei sploh ni moj namen tebe v karkoli prepričat, če se boš hotel znebit svojih dednih alergij boš moral to storiti sam. Naj se ti poraja dvom in bodi znastvenik in začni poskusno živet po načelih zdravega življenja, mogoče te pa kaj preseneti. Glede arašidov pa tole (osredotoči se na tisti del, da so prežeti s pesticidi):Izvirajo iz Južne Afrike in iz podandskih predelov Bolivije in Brazilije, dandanes pa arašide pridelujejo v celotnem tropskem in subtropskem pasu. Arašidi pravzaprav niso oreški, temveč spadajo med stročnice, ki rastejo pod zemljo in so bližnji sorodniki fižola, med oreške pa jih štejemo zaradi podobnih prehranskih značilnosti. Arašidom pravimo tudi zemeljski oreški, ker po oploditvi začne cvetno steblo rasti proti zemlji in vanjo, kjer se razvijejo in dozorijo stroki z znanimi semeni.

Več sto milijonom ljudem po svetu so arašidi pomemben vir beljakovin. So pa lahko tudi eden izmed vzrokov za slabo in počasno prebavo. Razlika je v pripravi: tam, kjer arašidi rastejo, jih ponavadi ne jedo praženih v olju in soljenih – televizijski prigrizek- hrane ne cvrejo v njihovem vročem olju, niti si ne mašijo organizma z industrijskim arašidovim maslom.
Za arašide zato še posebno velja, da so najboljši čim manj predelani. Najbolje je kupiti surova, po možnosti biološko pridelana semena, ki so ponavadi na voljo oluščena, tako si jih sami pripravimo. Če pa že kupimo pražena, so boljši v lupini praženi arašidi, kot pa tisti praženi v olju, ki so še soljeni in nadvse težko prebavljivi. Pri arašidih je dobro gledati tudi na bilološko poreklo, saj ta vrsta ponavadi sledi bombažu, ki ga zelo izdatno škropijo s pesticidi.

.:joco:. ::

@vir:
Moj vir je 100.000+ študij, mnenja vladnih, nevladnih in medvladnih organizacij v (skoraj) vseh državah po svetu, neodvisnih laboratorijev, raziskovalcev, inštitutov, univerz, ministrstev, inšpekcijskih služb, klinik, zdravstvenih ustanov, zdravnikov, ki se posredno ali neposredno ukvarjajo s tem.
Tvoj vir je znanec.
A boš dal kak url, al bomo kar spremenili mnenje, ker je tvoj znanec nekje nekaj slišal enkrat?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

vir ::

joco zakaj misliš da se zdravila predno grejo v prodajo nekaj časa preizkušajo?
Ali farmacija ne verjame zakonom ki so napisani že dolgo?

VelikiTun ::

Kaj imajo zakoni veze s proizvodnjo in testiranjem zdravil/cepiv?

Daedalus ::

Znanec je rekel pred časom da so bili vsi otroci do leta 2002 (če se prav spomnim) cepljeni z nekim cepivom ki je bilo živalskega izvora in smo zaradi tega z nečim okuženi kar se ne da več spravit ven.


Moj znanec je pred časom rekel, da je kadil ganđo skupaj z Marsovci. Na Marsu.

Če te pa zanimajo npr. "okužbe" z genetskim materialom iz okolice (kar je edina stvar, ki se je spomnim, da se "je ne da spravit ven"), pa si preberi, kako je v našem DNA zapisu najti čuda stvari, tudi virusnega/bakterijskega izvora. Sam se mi zdi, da kaj takega ne moreš dosečti s cepljenjem.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

.:joco:. ::

joco zakaj misliš da se zdravila predno grejo v prodajo nekaj časa preizkušajo?

Ravno zato, da taki kot si ti (brez razumevanja znanstvene metode, kritičnega razmišljanja in argumentirane debate) potem ne morejo trolat z objektivnimi viri, ampak samo z anekdotami, mnenji in zgodbicami iz ust do ust.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

vir ::

že že ampak znanosti tudi ne moreš slepo verjet saj se pogosto pokaže da je delala narobe.
Jaz verjamem da se bo človeštvo slej ko prej vrnilo k naravi. Stari so poznali čaje, rastlinske pripravke. Znali so pozdravit z naravo pa niso poznali teorije. In vse je temeljilo na: Micka je rekla.....

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: vir ()

VelikiTun ::

Saj tudi sedaj nihče nikogar ne sili, da se mora zdraviti s tabletami.
Ob pljučnici greš komot na sprehod v naravo in poskušaš najti rastline za čajček. Tudi zlomljene okončine lahko mobiliziraš s pomočjo vej in konopljine vrvi,...

.:joco:. ::

Okapi je izjavil:

Za božjo voljo, ne zapravljaj časa.

O.

Tole res zgleda kot sizifovo delo. It's a dirty job but someone's gotta do it. Polnjenje forumov z newagerji je IMO produkt samo manjšine, ki je tolk glasna, da zgleda, kot da so večina. More se jih "preglasit", če ne bodo s svojo agresivnostjo in ignoranco še bolj glasno svinjali.

@vir
že že ampak znanosti tudi ne moreš slepo verjet saj se pogosto pokaže da je delala narobe.
Ne ti, ne jaz, ne bova nikoli tako skeptična do znanosti, kot je ona sama do sebe. To je bistvo znanstvene metode. To je bistvo, zakaj se ves čas popravlja in pili in izboljšuje. Ker je sama do sebe krvavo brutalna. V nasprotju z "tradicionalnimi" stvarmi, za katere mislimo, da so dobre samo zato, ker so tradicionalne. Ker jim odpustimo, ker so naravne in ker jih je uporabljala naša babica.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: .:joco:. ()

Daedalus ::

@vir - Vsaj se slej ko prej vrne k naravi. V obliki hrane za črve.

Jaz verjamem da se bo človeštvo slej ko prej vrnilo k naravi. Stari so poznali čaje, rastlinske pripravke. Znali so pozdravit z naravo pa niso poznali teorije.


Zdaj pa pejd bolniku z rakom in na kemoterapiji razlagat, kako bojo to čajčki pocajtali. In da ti je to Micka povedala. Pa mi poročaj o rezultatih. Nujne posege po resnih poškodbah pa zdravi s polaganjem rok. Ko pa kdo faše srčni zastoj, pa upaj, da ga bo oplazila strela točno s pravo močjo v naslednji minuti ali dveh, da se srce spravi nazaj v pogon.

Polnjenje forumov z newagerji je IMO produkt samo manjšine, ki je tolk glasna, da zgleda, kot da so večina.


Ma problem je v tem, ker povprečni "racinonalni", al kak se že napiše, osebek naleti na tone lepo opisanih teorij zarot na internetih, ki se berejo kot kriminalke. In seveda, na drugi strani maš dolgočasno pozitivistično znanstveno nakladanje. Za katere itak vem že vsaj od osnovne šole, da je pač... dolgočasno. In pol vsi raje berejo zarotniški šund, kot pa vsaj poljudnoznanstvene članke. Pol pa na koncu, napumpani ko kaki Amwayevci al pa Herbalajfovci, hitijo razlagat "šokatne novice o zlagani znanosti", ki iz nas itak dela sam glupe owce, s katerimi hočejo zlobni belohaljarji služit mastne pare. No, v tej fazi jim je že izredno težko kaj dopovedati.

Seveda pa pol ob prvem problemu vsi veselo dirkajo k dohtarju in goltajo tablete. Pa jim še tu ne potegne, da so v precej hudem logičnem sporu s samimi sabo.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

imagodei ::

vpraško je izjavil:

Imagodei sploh ni moj namen tebe v karkoli prepričat,

Pol pa sploh super.

vpraško je izjavil:

(osredotoči se na tisti del, da so prežeti s pesticidi)
...
Pri arašidih je dobro gledati tudi na bilološko poreklo, saj ta vrsta ponavadi sledi bombažu, ki ga zelo izdatno škropijo s pesticidi.

1.) Odloči se že počasi, a so problem tuje in neznane beljakovine, kot si trdila z linkanim člankom, ali so problem pesticidi?
2.) Pa ti veš, da so arašidi zelo dovzetni za okužbo z vrsto plesni, ki sprošča eno izmed najbolj kancerogenih snovi kar jih poznamo in da se ta toksin nahaja v sledovih v vseh proizvodih, ki direktno vsebujejo arašide? To je spet ena taka zabloda, o kateri sem govoril v prejšnjem postu: južnoameriški indijanci, ki so jedli neobdelane arašide, so se večinoma celo življenje počasi zastrupljali s tem toksinom.

A hočeš vedet še en hec - ta plesen se pojavlja na večini žitaric, oreščkih in na sončničnih semenih. Skozi prehrano, namenjeno živalim, pridejo njeni toksini tudi v mlečne proizvode in v jajca. Tako da - v preteklosti niso bili samo južnoameriški indijanci izpostavljeni, ampak smo Aflatoksin veselo jedli vsi.


vpraško, v bistvu me zanimajo tvoji odgovori na ostale moje komentarje. Zanima me, ali samo veselo navajaš New age oz. neko alter sceno, ali dejansko veš kaj o globjih vzrokih, zakaj so stvari danes takšne, kot so.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

vpraško ::

Skozi vso tole debato je jasno vidno, da je dojemanje ležečega števila s krogcem in kljukico za enega 6 za drugega 9. Najpomebnejše pri vsem je pa, da številko vidiš ti z svojimi očmi, saj kot je rekel Jean Paul Sartre: " Če svojih oči ne uporabljate zato, da z njimi gledate(spregledate), jih boste uporabljali za jokanje."

innerspace ::

OMG!

Jaz se klanjam Imagodeiu za vztrajnost.
Zal grejo njegove besede kot nevtrini skozi sivo materijo dolocenih uporabnikov, totalno brez efekta.

V cem je smisel sprasevanja, ce se clovek ni pripravljen iz odgovora cesarkoli nauciti?

New age res dobro pere mozgane, no doubt.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Ziga Dolhar ::

vpraško: Dovolj bo.
https://dolhar.si/

imagodei ::

@vpraško,
kakšen očiten manever izmikanja. ;(( Blazno si me razočarala. Po tako dolgem sestavku, kot si ga prilimala sem, sem pričakoval od tebe več. Očitno je lažje nekritično copy-pastat nekaj, kar so pogruntali drugi, kot pa vklopit svoje možgane in malo raziskat. In potem ti nam očitaš ozkoglednost? 8-O

Nas tle ne zanimajo tvoja mnenja o našem dojemanju sveta, pač pa hladna, suhoparna dejstva o tem, kako stvari zares stojijo.

Če ne daš konkretnih podatkov, lahko Sartrejev citat kamot vrnemo tudi tebi. Mene zanima, kakšni so tvoji odgovori na moje komentarje

Kje sem ga polomil? Ali se ljudje, ki so pred 150 leti živeli v sožitju z naravo, niso periodično zastrupljali s Salmonelo, Ergot plesnijo, bakterijo Clostridium botulinum, glivami Aspergillus flavus in Aspergillus parasiticus? Ali niso bili polni notranjih zajedalcev, kot so gliste in trakulje?

Če misliš, da ga lomimo, nam pokaži kako, ne pa, da limaš New Age slogane, ker se pač lepo slišijo.
- Hoc est qui sumus -

btree ::

Off topic: Z naravo bi se dalo živeti, če bi imeli dovolj znanja glede takšnega načina življenja, npr kot razna amazonska plemena, ki nimajo en kup bolezni, ker imajo nekega lokalnega vrača, ki zna pozdravit različne bolezni na naraven način. Pri nas se pa niti ni za zamislit npr. srednji vek.

imagodei ::

Z naravo se dandanes ne da živet.

Posamezniki si lahko privoščijo take eksperimente. Bivši lastnik naše firme je vse skupaj prodal, potegnil mnogo denarja in sedaj se gre pašo ovc in eko kmetijo. Super. Dokler ne bodo prišli suša, toča in škodljivci ter bo šlo 80% pridelka v nič. Samo on se vedno lahko usede v avto in gre v mesto v supermarket. Lačen ne bo.

Vsi skupaj pa ne moremo nazaj "v naravo". To je privilegij posameznikov, ki so po svoje še vedno nekoliko hinavski, ker se šlepajo na množico, ki ne živi tako. Če gremo vsi skupaj nazaj "v naravo", se bo pojavila ogromna lakota, davno premagane bolezni bodo zopet izbruhnile. Skratka, stanje pekla. Predstavljat si ne morete, kako bi bilo.

Danes je fino opisovat kako so včasih živeli v sožitju z naravo. Redki pa pomislijo, kakšne "davke" so ljudje zato plačevali.

Komur je res toliko do tega, gre lahko morda v kako Stično v samostan, ali pa v Tibet, k budističnim menihom. Ampak, glej ga zlomka, tudi ti obiskujejo zdravnike z znanjem zahodne medicine, ko je treba zdravit opešano srce.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

Arto ::

vpraško je izjavil:

Skozi vso tole debato je jasno vidno, da je dojemanje ležečega števila s krogcem in kljukico za enega 6 za drugega 9. Najpomebnejše pri vsem je pa, da številko vidiš ti z svojimi očmi, saj kot je rekel Jean Paul Sartre: " Če svojih oči ne uporabljate zato, da z njimi gledate(spregledate), jih boste uporabljali za jokanje."

Skrivanje za postmodernistično relativizacijo resnice, zato da lahko trdiš kar hočeš, je skrajno nadležno in intelektualno neiskreno. "It's true for me", pa take fore.

Invictus ::

innerspace je izjavil:

OMG!

Jaz se klanjam Imagodeiu za vztrajnost.
Zal grejo njegove besede kot nevtrini skozi sivo materijo dolocenih uporabnikov, totalno brez efekta.

V cem je smisel sprasevanja, ce se clovek ni pripravljen iz odgovora cesarkoli nauciti?

New age res dobro pere mozgane, no doubt.


Obratno bi lahko rekli za vse zagovornike cepljenja. Oklepajo se nekih dogm za katere so raziskave pokazale da držijo. Zakaj so že srednjemu veku rekli mračni vek? Hmm, ker so se oklepali nekih resnic za katere se je izkazalo da so napačne.

Dobrodošli v mračnem znanstvenem veku 21. in najbrž še kakega stoletja. Kjer se ne sme dvomit o 100 let starih raziskavah. Na kateremkoli področju.

Id od kdaj je imagdei neka referenca ??????
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

imagodei ::

Invictus> "Oklepajo se nekih dogm za katere so raziskave pokazale da držijo. Zakaj so že srednjemu veku rekli mračni vek? Hmm, ker so se oklepali nekih resnic za katere se je izkazalo da so napačne."

Očitno ne razumeš znanstvene metode. Nisi osamljen. :| Žalostno, ampak resnično.
- Hoc est qui sumus -

knedelsson ::

Univerza Penn ponuja brezplačna predavanja o cepivih (4-5 tednov):

"This course will discuss issues regarding vaccines and vaccine safety: the history, science, benefits, and risks of vaccines, together with the controversies surrounding vaccines and answers to common questions that parents have about vaccines."

innerspace ::

Invictus je izjavil:

Zakaj so že srednjemu veku rekli mračni vek? Hmm, ker so se oklepali nekih resnic za katere se je izkazalo da so napačne.

Dobrodošli v mračnem znanstvenem veku 21. in najbrž še kakega stoletja. Kjer se ne sme dvomit o 100 let starih raziskavah. Na kateremkoli področju.

Id od kdaj je imagdei neka referenca ??????


Imagodei podaja reference, za razliko od neosnovane new agerske retorike.
Glede mracnosti - bom samo omenil naslov ene zelo pomembne knjige: Science as a Candle in the Dark.

Morda ti bo tole pomagalo:
http://www.gly.uga.edu/railsback/railsb...
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Okapi ::

bom samo omenil naslov ene zelo pomembne knjige: Science as a Candle in the Dark.
Saj smo jo menda še v vsaki takih debati priporočili, prevedeno v slovenščino.;)



O.

jype ::

tomazzz> kot razna amazonska plemena, ki nimajo en kup bolezni, ker imajo nekega lokalnega vrača, ki zna pozdravit različne bolezni na naraven način.

They're all dead.

btree ::

jype je izjavil:

tomazzz> kot razna amazonska plemena, ki nimajo en kup bolezni, ker imajo nekega lokalnega vrača, ki zna pozdravit različne bolezni na naraven način. Niso cepljeni, da ne bo off topic :)

They're all dead.

http://www.amazon-indians.org/
http://www.amazon-tribes.com/

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: btree ()

VelikiTun ::

Vse manj jih je. Spusti do njih večjo množico Zahodnjakov, pa bodo v parih dneh začeli zbolevati in jim travice in koreninice ne bodo pomagale.

Zgodovina sprememb…

vir ::

Človeku je po zakonih narave namenjeno tisto kar mu da narava. Vsakršno odstopanje od tega vodi v neravnovesja, ki se kaže v različnih težavah, ki jih človek potem rešuje tako da spet vodi v nova odstopanja. Posledica: človeštvo je čedalje bolj zgubljeno. Nezadovoljstvo posameznika in družbe, psihične bolezni, vojne,...

Človek ne ve, zato misli da bo z nekim posegom rešil težave. Vzrok ostane, pojavijo se dodatne težave, ki se jih spet loti na enak način...

Primer: Človek je naredil televizor z namenom da se bo dobro počutil. Rezultat: organizem-hrbtenica ne deluje več kot je bilo vajeno čez evolucijo zato pride do novih okvar, okvare oči, manj časa za družino-odtujevanje.
Pojavi se vpraše kako reševat oči in odtujevanje. Pojavijo se optiki, psihiatri,... Torej namesto da bi človeka povlekli iz luže, mu pomagamo da se bo v njej dobro počutil.

VelikiTun ::

Zakaj hudimana potem sediš za računalnikom in pišeš te modrosti?
Vrzi cunje stran in se zapodi v naravo med drevesa ter lovi veverice. Potem bo vse v skladu z zakoni narave in bil boš super zadovoljen ter zdrav.

Zgodovina sprememb…

jype ::

vir> človeštvo je čedalje bolj zgubljeno.

Ne. Človeštvu je čedalje bolj jasno, kaj se dogaja. So sicer izjeme, ki zahtevajo vrnitev v kameno dobo in čaščenje te in one reči, da nas ne ubije in požre, a jih je vedno manj.

vir> Primer: Človek je naredil televizor z namenom da se bo dobro počutil.

Aja? Nimam pojma. Jaz televizorja nimam, pa se počutim super.

vir> Torej namesto da bi človeka povlekli iz luže, mu pomagamo da se bo v njej dobro počutil.

Ja, ker se vsak človek sam odloči, ali bo v luži ali ne.

vir ::

* Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti? * Jaz sem proti, ker nočem da se človeka v kaj sili.

VelikiTun ::

Saj, kaj ima cepljenje veze s tvojo predhodno objavo?

imagodei ::

vir je izjavil:

Človeku je po zakonih narave namenjeno tisto kar mu da narava. Vsakršno odstopanje od tega vodi v neravnovesja

Ne se jebat, kere klobase prodajate.

A si se že izselil v votlino, kjer je za pitno vodo na razpolago deževnica, za ogrevanje polena in za obleko živalske kože, ki jih pridobiš s kamenjanjem živali? Glede na to, da pišeš kozlarije po Internetu, uporabljaš štrom in sediš na udobnem stolu, očitno ne. Tko da, cut the crap, nekaj s hinavščino. Prav ta te najbolj mečlje v neravnovesje.
- Hoc est qui sumus -

echo ::

Človeštvo je čedalje bolj izgubljeno, ker se narodu čedalje manj sistematično vceplja v glavo neke fiktivne ideje raznih šamanov in znalcev, saj se je še vedno izkazalo, da temeljijo na napačnih postavkah.

Siljenje ... gre bolj za pogojevanje - če želiš bivati v naši družbi, se boš cepil, razen če imaš kakšen utemeljen medicinski razlog.

Kako pa strah vpliva na cepljenje? Jaz za sebe vem, da me je bilo v zgodnji puberteti na smrt strah zabadanja igel (strah staršev + mesarska dohterica), tako da sem tudi zgubljal zavest.
Danes nimam težav, ker sem ugotovil vir strahu, še vedno pa raje pogledam stran :)

jype ::

Jaz pa študentom ponudim pomoč pri iskanju žile in tudi zabadanju igle, če niso ziher sami vase.

Matjaz4 ::

Imagodei: Ne boš verjel, vendar se v večini zadev strinjam s tabo razen glede cepljenja. Ali pa je zadnje le posledica, da pač ti govoriš o napisani - priznani teoriji sam pa gledam iz prakse, ki sem jo doživel.

Arto ::

Matjaz4 je izjavil:

ti govoriš o napisani - priznani teoriji sam pa gledam iz prakse, ki sem jo doživel.

Osebne izkušnje so bore malo vredne pri odločanju kaj je res in kaj ne. Če je nek tvoj prijatelj zadel na loteriji tudi ne sklepaš, da je precej verjetno, da zadaneš na loteriji. In če tvoj 99-letni dedek že celo življenje kadi, tudi ne sklepaš, da cigareti niso škodljivi.

Matjaz4 ::

Arto: Če boš stopil v drek pa bo tebi smrdelo ostalim pa ne...a boš stopu še enkat?

Sam sem pač bil zaprisežen zagovornik in nisem več...torej dokler se ne zgodi nekaj kar me prepriča v nasprotno, ne bom.

Arto ::

Matjaz4 je izjavil:

Arto: Če boš stopil v drek pa bo tebi smrdelo ostalim pa ne...a boš stopu še enkat?

Ne razumem analogije - če nekaj smrdi ali ne je subjektivna stvar, to, da cepiva delujejo pa objektivna. Ne moreš trdit, da cepiva ne delujejo, ker se tebi tako zdi.

Matjaz4 ::

Arto: Vidim, da ti ne potegne kaj sem želel povedat ... lej sej nima veze. Dejstvo, da je v našem primeru cepivo nardilo sranje (priznal tudi zdravnik, tudi sekundarno mnenje drugega zdravnika) in zato se jim od takrat naprej izogibamo.

Arto ::

Matjaz4 je izjavil:

Arto: Vidim, da ti ne potegne kaj sem želel povedat ... lej sej nima veze. Dejstvo, da je v našem primeru cepivo nardilo sranje (priznal tudi zdravnik, tudi sekundarno mnenje drugega zdravnika) in zato se jim od takrat naprej izogibamo.

Razumem zakaj. Samo pravim, da to ni pameten razlog.

Gregor P ::

Vsekakor je to v bistvu zelo težka tema, ki se jo laiki (na tem področju) kot sem sam praktično skorajda ne moremo udeležiti, ker nam primanjkuje ogromno znanja iz tega področja, zato je pač treba zaupati sodobni uradni medicini oz. strokovnjakom v tem segmentu; lahko da so oz. bodo kdaj s kakšnim cepivom usekali mimo (za kar je izredno majhna verjetnost glede na to, kako dolgo se običajno testirajo te zadeve) oz. ne bodo dosegli želenih ciljev, ampak to je pač najboljše kar imamo sedaj.

Ta obvezna cepljenja so obvezna iz razloga; zakaj pa jih je bilo potrebno uvesti pa lahko celo laiki najdemo preverljive informacije na podlagi dosedanjih izkušenj (in so na dolgo in široko že podane v tej temi).

In prav tako ne moreš soditi po lastnih izkušnjah oz. če že, so to res lastne, specifične samo za tvoj konkretni primer, ki ga ne moreš kar tako po domače projicirati na druge ljudi. Sam sem se npr. cepil proti gripi in bil kakšna dva ali tri tedne kasneje tako bolan kot že dolgo ne. Zakaj? Pojma nimam; velika verjetnost je, da sem bil že ob cepljenju malo prehlajen ipd. (razen vprašanja, kako sem, dejansko niso preverjali mojega zdravstvenega stanja), lahko pa sploh ni imelo nobene povezave s samim cepljenjem. Kakorkoli že, pa to, moja domnevno slaba izkušnja z nekim neobveznim cepljenjem, ne more biti razlog, da bi mojim otrokom preprečil, da jih obvezno cepijo proti zelo nevarnim boleznim (ker je takšna odločitev pravzaprav "odvzeta mojemu razumu", izven dosega mojega znanja oz. prepuščena strokovnjakom):|

Razumem, da ima razumem človek kritično distanco do nekaj, je tudi pravilno tako, vendar je v tem primeru lestvica študiranja te problematike zelo visoko, da sploh lahko postaneš sogovornik v takšni temi, kaj šele kaj pametnega poveš na to temo (zato je to tudi moj prvi in verjetno tudi zadnji komentar tu).:)

Pa še malo za sprostitev::D

The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Matjaz4 ::

Gregor P: Dobri videi sm se nasmejal do solz.

Danes sem pa zasledil, da je Avstralska vlada skenslala cepljenje proti oslovcu ker ni učinkovito. Več tukaj: http://therefusers.com/refusers-newsroo...

ve kdo kaj več o tem?

.:joco:. ::

Matjaz4 je izjavil:

ve kdo kaj več o tem?

Začneš lahko tukaj
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
««
33 / 124
»»