» »

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?

Temo vidijo: vsi
««
3 / 124
»»

jest10 ::

Nekdo me je obtožil, da živim na račun cepljenih, naj omenim, da uradno nobeno cepivo ne drži več kot par let.

Zakaj si zmišljuješ?

echo ::

Nekateri želimo o določenih stvareh slišati vsa možna mnenja

A se ni boljše odločati z pravimi informacijami kot (pazi to) možnimi mnenji?

Osebno bi zameril staršem, če bi zavrnili zgornjo možnost in me obogatili s čudovitimi izkušnjami astme, gripe, vodenih koz in podobnega sranja. Mrš!

m0LN4r ::

Jaz sem mel vodene koze. Mam lepe slike o tem in spomine :D Gripo mam vsako leto 1x če se ne motim, ko jo staknem od nekoga. Pa me čez 3-5 dni mine pa sem pol celo zimo zdrav. Sem bolj tiste sorte ko se prvi naleze, in hitreje pride vn iz tega.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Okapi ::

Antivaccination is Bullshit! And it's fun to watch Penn&Teller telling you so.





O.

globalna80 ::

 Jure Pogačnik, pravnik

Jure Pogačnik, pravnik



Pravnik Jure Pogačnik je bivši uslužbenec na ministrstvu za zdravje. "Reševal sem pritožbe staršev, ki niso hoteli cepiti otrok," pravi.

Citiram:
Pomoč je pri meni iskala mama, katere otrok je imel po cepljenju štiri dni odrevenelo roko, zdravnik pa je rekel, da to ni nič hudega.

Potem ga ni želela več cepiti in je preživela vso kalvarijo, od prepričevanja do denarne kazni, in ker je mama samohranilka, je popustila.

Ko so otroka v šoli naslednjič cepili, jo je poklicala prestrašena učiteljica.
Mama je na rokah odnesla otroka iz šole, moral je za dolgo v bolnišnico. Danes je hud astmatik, ima kup zdravstvenih težav, zaostaja v razvoju - ampak z medicinskega stališča in na otrokovem zdravstvenem kartonu ni nobene vzročne povezave s cepljenjem.

V Sloveniji ni osebe, ki bi dobila odškodnino zaradi posledic po cepljenju."

Zgodovina sprememb…

IceIceBaby ::

A se ni boljše odločati z pravimi informacijami kot (pazi to) možnimi mnenji?


Mi boš dal ti prave informacije? Ali pa vsaj povej kdo je vir tistih pravih informacij pa zakaj recimo tale Karin Rižner nima prav?

Če razlagaš okrog, da si bil cepljen proti astmi, nisi ravno kredibilen vir.

Svojevrstna zanimivost pa je omenjanje "placeba" (!) pri otrocih, ki komajda vedo zase, kaj šele za pričakovane posledice cepljenja! Tu bomo zelo veseli kakega edu-linka o učinkovanju "placeba" pri tako majhnih otrocih. Hvala.


Kaj je tukaj čudnega? Placebo pač nima učinka, prav tko očitno nima učinka cepljenje.

Okapi, Penn&Teller sta kul, ampak nebi ravno vzel za sveto vse kar pravita.

imagodei ::

Invictus je izjavil:

No, imagodei, ne nakladaj o stvareh o katerih nimaš pojma ...

tiomersal vsebuje živo srebro, in je del cepiva ...


No, Invictus, ti se boš pa moral naučit najprej orenk brat, pa še mal kemije ti manjka, da bova lahko govorila o teh temah. ;)

Živo srebro je ena taka zanimiva reč. Spojina, ki vsebuje živo srebro, nikakor ni kar enako kot samo živo srebro. Ko te cepijo, ti nihče ne vbrizga direkt tekočega Hg iz termometra v žilo. Govorit, da je v cepivu živo srebro je približno tako trapasto, kot da bi trdil, da če piješ sladkano kavo, v telo vnašaš oglje. Ali pa, da moraš biti pri pitju vode previden, ker obstaja nevarnost zaradi vžiga vodika. Stvari niso tako preproste, da bi kar sešteval živosrebrove atome, ki jih zaužiješ.

That said - obstajajo seveda tudi živosrebrove spojine, ki so mnogo bolj nevarne, kot elementarno živo srebro ali tiomersal. Recimo živosrebrov cianid [Hg(CN)2], ki je lahko smrten že v nekaj urah, ali pa dimetil živo srebro, ki je v bistvu ena najbolj strupenih snovi, ki nam je poznana (vendar med izpostavljenostjo in smrtjo lahko minejo tudi meseci).

Nadalje, ne trdim, da tiomersalu ni živega srebra, vendar pa je vezan v spojino, ki ima spet neke svoje lastnosi. Metabolit tiomersala je Etil Hg in ta ima popolnoma drugačne lastnosti, kot prej omenjeni Dimetil Hg. In spet drugačne, kot najbolj pogosta organska oblika, monometil živo srebro. Monometil Hg se v telesu kopiči, Etil Hg pa ne. Tiomersal se v cepivih uporablja kot konzervans.

In ne trdim, da je koristno v telo vnašati preveč živega srebra, najsi bo v tekoči obliki kot tisti iz termometra, ali pa vezan v molekuli; ampak preprosto dejstvo je, da so cepiva neznaten vir živega srebra, v primerjavi z drugimi viri. Npr. ribami, kjer najdeš ogromno Monometil Hg-ja, katerega neprijetna lastnost je ravno ta, da se zelo rad kopiči v telesu. Ribe roparice ga imajo v telesu še sploh več (ker jedo druge ribe, ki so že same vir Hg).

In zdaj še daleč najbolj pomembna stvar za vse ljubitelje zarot: tiomersala v cepivih za otroke EU in ZDA že dlje časa ne uporabljata. Zaradi možnega rizika (pazi: rizika, ne nekih dokumentiranih smrti - vidiš, kako pametni so farmacevti včasih) so prešli iz cepiv v embalaži za večkratno odmerjanje na cepiva v embalaži za enkratno doziranje, zaradi česar ne rabijo več konzervansov. Je pa to podražilo cepivo. :| Stisnit in prdnit hkrati se ne da.
- Hoc est qui sumus -

sv-pt ::

gruntfürmich je izjavil:

rak je dokončna oblika umiranja organizma
rak je (v grobem) nenadzorovano razmnoževanje celic, nič več, nič manj. zakaj je pa to škodljivo za organizem je pa malo daljša razlaga.
drugače pa +1 za ostalo kar si napisal :D

globalna80 je izjavil:

civilizacije so bile pred več tisočimi leti bolj napredne kot danes.
prosim definiraj "bolj napredne" in razloži, zakaj jih potem danes ni več oz. kje so.

globalna80 je izjavil:

V zdravem in čistem okolju se imunski sistem razvije po naravni poti do te mere, da lahko preživi v danih okoliščinah narave, več tudi ne rabi, saj tam ni umetno narejenih stvari!
povej to tistim, ki so zboleli za črnimi kozami

globalna80 je izjavil:

Včasih je bila življenska doba daljša kot danes! Tisto kar vam povejo pri zgodovini in pri statistiki ni prava resnica.
in koliko dolga je bila ta življenska doba? lahko kakšen vir za tiste, ki smo imeli na voljo samo 'uradno' zgodovino?

m0LN4r je izjavil:

Kdo pa reče, da bo zbolel? A si ziher da bo? Kdo ti da garancijo, da bo bolj kul če ga cepijo?
Garancije nimaš ne za eno, ne za drugo, imaš samo verjetnost. zaradi tega se tudi ne počne študij samo na enem osebku.

btree je izjavil:

naj omenim, da uradno nobeno cepivo ne drži več kot par let.
koliko je to par let? 5? 50? sicer je res, da je cepivo šibkejši imunizator, kot okužba z 'živim' patogenom (to razume vsak, ki je kdaj študiral imunologijo), ampak to ne pomeni, da vsa cepljenja popustijo po parih letih in enako ne pomeni, da je naravna prekuženost boljša varianta... za primer ti lahko povem, da imajo starejše osebe, ki so naravno prebolele ošpice v povprečju 10x višji titer protiteles, kot ostali, ki smo bili cepljeni, ampak na koncu imamo vsi zadostno količino, da smo zaščiteni.


globalna80 je izjavil:

umre samo naše fizično telo. Mi pa živimo večno, telesa si samo sposojamo ko se utelešamo.
we'll need a solid proof on that one, can you provide one?

Okapi ::

dimetil živo srebro, ki je v bistvu ena najbolj strupenih snovi
Ta je fejst zajeban, ja. Pride skozi večino laboratorijskih rokavic in dovolj je kapljica na koži, da po nekaj mesecih v mukah umreš.

O.

mikic007 ::

In kje se tale dimetil hg dobi? Se nisem slisal zanj (pac antikemik). A to se valja po naravi ali kako je s tem (malo OT, ampak je zanimivo).

Drugace pa dobro napisano imagodei in sv-pt.

Okapi ::

In kje se tale dimetil hg dobi?
Dimethylmercury @ Wikipedia

O.

Super Sonic ::

Ker bom v kratkem moral cepiti svojega otroka zadnje čase veliko berem na to temo. Rad bi slišal mnenje koga, ki se malo bolj spozna na te stvari.


Mislim, da moraš biti, kot oseba, miselno precej utrujen, da ti pade na pamet, da je uradna medicina tista, ki te nateguje. Ker če te, je to tvoj namanjši problem, ki ga imaš. Če gre pa le za slabo logiko razmišljanja, se pa lahko povzame v obzir, da prav noben znanstven sistem ni popoln, so pa popolni različni šarlatanski, ki bolj ali manj uspešno zjebejo vse tiste, ki so tako ali drugače izključeni iz družbe (komentar ni namenjen avtorju teme).

Jaz sem imel primer, da je moja življenska partnerica ravno pred prvim cepljenjem dobila v šolo (OŠ) dečka, ki je bil na invalidskem vozičku. Razlog, da je pri 6 letih tja prišel - pa naj bi bilo prav obvezno cepljenje (tako starši), ker se je do takrat razvijal normalno, po prvem cepljenju pa so se mu sesedle mišice. Niti za trenutek nisem pomislil, da ju ne bi cepil (svoja dva), še več, cepil sem ju tudi proti rotavirusu (plačljivo). Slednji primer je še bolj zanimiv, saj je ravno iz bližnje ulice, pol leta nazaj, za rotavirusom umrla punčka stara 18 mesecev.

Otrok potrebuje zdrave starše. Tako mentalno, kot tudi fizično. Rabi podporo in dolžnost starša je, da otroku zagotovi najboljše kar mu trenutni sistem, v katerem živi, ponuja.

Enako je pri odvzemu matičnih celic. Ker je stvar plačljiva, je potrebno to razglašati vse naokoli, da gre za nateg. Občasno kdo drug če prileti s kakšno drugo idejo, ampak vse skupaj je porazno, če pomislim, kako večina staršev razmišlja o vseh teh stvareh.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

IceIceBaby ::

Mislim, da moraš biti, kot oseba, miselno precej utrujen, da ti pade na pamet, da je uradna medicina tista, ki te nateguje.


Meni se zdi, da moraš biti zelo naiven in neodgovoren, da brez informacij sprejemaš tako pomembne odločitve. Otroka ne bom cepil zato, ker se je tako odločil nekdo na ministrstvu za zdravje, ampak zato, ker je to res najboljše za njega.

Brezpogojno vero v "višje inštance" pa prepuščam vernikom in politikom.

imagodei ::

IceIceBaby je izjavil:

imagodei:
Če bi vsako leto obolelo za ošpicami in drugimi otroškimi boleznimi kakih 10.000 otrok in bi bila smrtnost zaradi odlične zdravstvene oskrbe samo 0,1%, bi to pomenilo še vedno 10 otrok letno - samo zato, ker nismo cepili.


Na wikipediji piše:

Between the years 1987 and 2000, the case fatality rate across the United States was three measles-attributable deaths per 1000 cases, or 0.3%.


To je za celo populacijo, pa vemo, da se pri odraslih veliko pogosteje pojavijo komplikacije pri ošpicah. Poleg tega je napredek v zdravstvu hiter, verjetno razmerje trenuto še nižje?

Torej so bile moje ocene še konzervativne. Kljub cepljenju imajo v ZDA 3 promile smrti na leto. Kaj, če cepljenja ne bi bilo. In kot rečeno, smrt ni edini neželeni zaplet neke bolezni. Ošpice lahko prizadenejo osrednje živčevje, lahko pride do slepote ali do okvar srčne mišice.

Verjamem, da se na vsakih X (recimo 10.000 cepljenj) lahko pojavijo neki bolj ali manj resni stranski učinki in da je normalna reakcija vsakega starša na tako komplikacijo jeza nad zdravstvom/farmacijo. Vseeno je treba gledati pragmatično in nečustveno. Namesto hospitalizacije tisočev otrok vsako leto, namesto nekaj smrti in enega razreda slepih otrok ali otrok s posledicami na srcu, imamo opravka z nekaj primeri stranskih učinkov letno - lahko jih preštejemo na prste ene roke.

IceIceBaby je izjavil:

Na http://www.svood.org/omrcepljenje.html#... med drugim piše:

Tile niso resni in njihovih navedb ne morem vzeti kot resne argumente.

Kar se tiče rdečk je znano, da povzročajo okvare na plodu, če se med nosečnostjo okuži mati. Vendar mi po drugi strani res ni jasno, zakaj potem ne cepimo tudi proti noricam, saj tudi te niso nedolžne, če se ženska okuži med nosečnostjo. V tej luči pri rdečkah ne poznam nobenega razloga, zakaj bi bilo cepljenje obvezno. Rdečke med nosečnostjo sicer lahko povzročijo tudi smrt plodu ali CRS, vendar hude okvare povzročajo tudi norice.

IceIceBaby je izjavil:

Ali pa za mumps recimo. Wikipedia:

Še enkrat, ni smrt edini neželeni izid bolezni. Vsaka bolezen je stres za telo in lahko pušča posledice. Za mumps je znano, da pri moških pušča okvare na testisih in celo neplodnost, v redkih primerih lahko nastopi delna oglušitev, pogosti pa so spontani splavi.

IceIceBaby je izjavil:

Svoog.org:
Ker je mumps je v otroški dobi neproblematična bolezen, je zaželeno, da otroci mumps prebolijo in si na ta način pridobijo kakovostno imunost. S cepljenjem proti mumpsu se dviguje starost obolelih, kar vodi k večjemu številu zapletov.

Kaj takega je lahko prišlo kvečjemu izpod peresa kake mamice oz. ženske, ki nikdar ne bo občutila bolečine brce v jajca. Dečkom bi bolečine ob vnetju testisov verjetno blažile z Aspirinom (ki povzroča Reyesev sindrom, ampak OK, glavno da se izognemo cepljenju, ane?)

IceIceBaby je izjavil:

Preberi prej vsaj par vrstic preden daješ take bedne izjave. Avtorji člankov na svood.org so med drugim ljudje iz stroke. Zdravniki, biologi itd.

Se hecaš? S stvarmi sem precej bolje seznanjen, kot ti. Na jetra mi gredo takšnile patroni kot so na svood.org, ker med ljudmi povzročajo samo paniko. 1 otrok od 10.000 ima 10 dni po cepljenju nenavaden izpuščaj, za katerega sploh ni nujno, da je od cepljenja - lahko je od alergije na jagode; ampak to bo mamica razbobnala vsem svojim prijateljicam, pa na vseh možnih Bibaleze.si forumih in zdaj bodo vsi govorili o tem, kot da se pojavlja pri 1 od 10 otrok!

S polno ritjo je lahko srat. Včasih je bila smrt otroka, mlajšega od 10 let vsakdanjik. Danes si tega ne znamo predstavljati; vsaka smrt otroka zaradi nalezljive bolezni je medijsko odmevna in javnost se sprašuje po strokovnosti zdravniških odločitev. Kot že rečeno, smrt ni edini neželeni izid. Posledice lahko ostanejo celo življenje in prej zdrav otrok, obetaven športnik, lahko dobi doživljenjsko okvaro srca ali pa ima kasneje učne težave. Poleg tega je vsaka bolezen napor za telo. Danes poznamo prehlade, angine in gripe; če bi se vsak otrok moral spoprijeti še z mumpsom, rdečkam, ošpicam, oslovskim kašljem, davico, otroško paralizo...? Bi svojega otroka res radi podvrgli visoki vročini, bolečinam po celem telesu, razjedam (tudi v očeh), dvem mesecem krčevitega kašljanja s siljenjem na bruhanje, začasno ali trajno paralizo dela telesa, sekundarnim komplikacijam z encefalitisi, pljučnicami, večtedenskim zdravljenjem v bolnišnici, itd? Tudi če možnost hudih komplikacij s končno smrtjo zanemarimo?

Kljub temu, da se vsemu temu lahko ognete s cepljenjem?

Če ja, potem ste nori.
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Najbolj žalostno je, da se sebični (in/ali nevedni) starši, ki nočejo cepit svojih otrok, ne zavedajo (ali pa jim ni mar za to), da s tem posredno ogrožajo marsikaterega otroka, ki ga zaradi zdravstvenih težav (recimo slabega imunskega sistema) ne smejo cepit.

O.

imagodei ::

btree je izjavil:

(ena izmed reakcij na cepljenje proti ošpicam je avtizem,

To je navaden bulšit. Oziroma v internet slengu: url or it didn't happen.


@globalna80,
ko že tako rada navajaš neke "neoporečne" zdravnike, zakaj ne navajaš še enega vodilnih (če ne kar vodilnega) imunologa v Sloveniji, genija, pravzaprav - prof. dr. Alojza Ihana?

oslovski kašelj: koristi in stranski učinki cepljenja

Težava                Po cepljenju                   Po bolezni

encefalitis           1 : 110000                     1 : 2000

možganska okvara      1 : 310000                     1 : 4000

smrt                  1 : 1000000                    1 : 5000

(vir: http://www.imi.si/ihan/cepljenje.html)

Dajmo še enkrat: če se mora bolnišnično osebje ukvarjati s določenim procentom kompliciranih potekov otroških bolezni (pa naj bo ta procent še tako majhen), to odžira denar in vire (človeške, prostorske, itd.) zdravstvu. Namesto da bi se zdravniki posvečali bolnikom, katerih bolezensko stanje je pač tako, da ga ni bilo možno/smotrno odkriti oz. preprečiti v preteklosti, se ukvarjajo s trumami obolelih otrok, katerih bolezen bi lahko preprečili.

Da ne omenjam spet težkih preizkušenj, skozi katere bi nekateri starši očitno radi poslali svoje otroke (recimo 2 mesečno nekontrolirano kašljanje pri oslovskem kašlju; wikipedija ve povedati, da so kot posledico dokumentirali celo polomljena rebra, kilo, poškodbe vretenčnih arterij (otežen govor in koordinacija, izguba vida), omedlevanje po kašlju...); pomislimo tudi na to, da bi pri določenih boleznih otrok moral biti iz šole odsoten tudi po več tednov do popolne ozdravitve. Kaj to spet pomeni za sledenje snovi v šoli, pa za organizacijo skrbi za bolnega otroka, bolniški stalež...

Enostavno je neprimerno, da se v današnjih časih govori o ukinitvi cepljenja. Vsak poseg v telo ima svoje stranske učinke in tveganja, vendar odklanjanje cepljenja ne more biti privilegij samo nekaterih! To je lahko rezervirano za droben procent tistih, ki iz upravičenih (zdravstvenih) razlogov ne morejo prejeti cepiva. Splošne ukinitve in tisoč in ene izjeme pa enostavno ne more biti. Temu se reče, da je s polno ritjo lahko srat: starši imajo privilegij razburjati se nad cepivi in nekaterimi dvomljivimi povezavami z določenimi posledicami.
- Hoc est qui sumus -

IceIceBaby ::

Preberi prej vsaj par vrstic preden daješ take bedne izjave. Avtorji člankov na svood.org so med drugim ljudje iz stroke. Zdravniki, biologi itd.


Tole ni bilo namenjeno tebi ampak Bananovcu, ki je precej samozavestno napisal, da so vsi nasprotniki cepljenja eni loleki. No, mogoče so, ampak je lepo, da se napiše zraven zakaj.

Tebi (in še nekaterim) pa hvala za malo daljše in pametne odgovore. Lahko mogoče poveš kaj si po izobrazbi oz. kaj delaš, da poznaš zadeve?

Pa zanima me kaj dela svood.org neresne oz. nekompetentne. Resno sprašujem, brez sarkazma. Po eni strani nisem ravno privrženec raznoraznih aktivistov in podobnih združenj. Po drugi strani se zdaj počasi prebijam tudi skozi vire, ki so objavljeni pod vsakim člankom, pa ne vem kaj točno jim manjka.

Tudi razni nazivi pred imenom načeloma ne zagotavljajo 100% kredibilnosti, ampak to velja za vse strani.

Torej so bile moje ocene še konzervativne. Kljub cepljenju imajo v ZDA 3 promile smrti na leto. Kaj, če cepljenja ne bi bilo. In kot rečeno, smrt ni edini neželeni zaplet neke bolezni. Ošpice lahko prizadenejo osrednje živčevje, lahko pride do slepote ali do okvar srčne mišice.


Lahko pride. Ampak kako pogosti so te pojavi? Oz, kako pogosti so v primerjavi s komplikacijami zaradi cepiv? V teh virih od svooda so nekatere številke kar visoke. Iščem ravno po cdc.gov kakšne podatke, da primerjam.

Pa če je tole res je razmerje spet drugačno:

Na primeru DTP (davica, tetanus, pertussis) cepiva so ugotovili, da aktivni sistem ugotovi približno 4-krat več stranskih pojavov kot pasivni sistem. Očitno je torej, da je stranskih pojavov mnogo več, kot jih zabeležijo nacionalni registri.


Pa še nekaj. Kako je s pojavom bolezni na teritorijih, kjer je velika večina ljudi cepljenih? Nekje med tistimi linki sem bral, da se ošpice še vedno pojavljajo tudi tam, kjer je 95 do 100% ljudi cepljenih, le v nekoliko drugačni obliki?

Najbolj žalostno je, da se sebični (in/ali nevedni) starši, ki nočejo cepit svojih otrok, ne zavedajo (ali pa jim ni mar za to), da s tem posredno ogrožajo marsikaterega otroka, ki ga zaradi zdravstvenih težav (recimo slabega imunskega sistema) ne smejo cepit.


Ja, premalo osveščanja na tem področju očitno. Pa verjetno nekaj prinesejo tudi nesrečna naključja, ko otroci zbolijo takoj po cepljenju itd. Vseeno, slepa vera v vse kar piše na .gov linkih in kar rečejo zdravniki tudi ni rešitev. IMHO je prav, da se o zadevi govori.

Osebno o cepljenju prej sploh nisem razmišljal. Zdaj vsaj vem kakšni so možni stranski učinki cepiv, kako se kažejo in na kaj moram biti pozoren po cepljenju.

IceIceBaby ::

http://arhiv.njena.si/zdravje/medicina/...

Mislim, da bi bilo pametno, da starši, ki na svojem otroku izvajajo tako rekoč medicinski poskus, natančno vedo, v kaj se spuščajo. Vsi, ki cepljenje odklonijo, bi morali pred tem poslušati obširno predavanje na temo nalezljivih bolezni, obolevnosti, simptomov in posledic. Že zato, da bodo hitro prepoznali bolezen, ki bo doletela otroka. Pediater, na katerega se zdaj ta odgovornost prenaša, nima dovolj časa za to - morali bi obstajati obvezni samoplačniški tečaji, kot o prometnih predpisih. Moji raziskovalci, biologi in zdravniki, morajo pred začetkom poskusov z miškami hoditi na štirinajstdnevni tečaj.


Tole sploh ni slaba ideja. V starševski šoli sem 3 ure poslušal o tem, da preveč sladkorja škodi zobem in niti besede o cepljenju.

gruntfürmich ::

globalna80 je izjavil:

Tudi če umremo, pa kaj! umre samo naše fizično telo. Mi pa živimo večno, telesa si samo sposojamo ko se utelešamo.


točno tko. iceice, vzami si to za vzgled!!!!:)):D

Okapi je izjavil:

dimetil živo srebro, ki je v bistvu ena najbolj strupenih snovi
Ta je fejst zajeban, ja. Pride skozi večino laboratorijskih rokavic in dovolj je kapljica na koži, da po nekaj mesecih v mukah umreš.

O.


ne okapi, NE!!! ne padi na nivo nabijačev kot je globalna, ampak zahtevaj KONCENTRACIJO!!!!ker če ti ena molekula preide v telo, JAZ s svojim telesom garantiram da NE boš umrl.
zatorej zahtevaj KOLIKO je te in te kemikalije v določeni zadevi!!!!!!
ker brez tega bomo na ravni saj veš koga....
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::

IceIceBaby je izjavil:

Tetanus - baje nima enega hudega učinka

mah pusti jih, to so itq zagikani lehkoverni debili, ki bodo izumrli skozi evolucijo...


Za razliko od tebe, ki podajaš kopico verodostojnih in kredibilnih izjav in linkov na raziskave. Jao.


glej ajs, nisem poučen o teh 'novodobnih' fensi cepljenjih, zato sem vedno podajal samo svoje mnenje, če še nisi zasledil. in v kolikor gre za tradicionalna cepljenja, ki se že izvajajo veliko let, sem za njih. za ta novodobna, z gripo na čelu, pa sem načeloma proti.
in tisto o zagikanih debilih je letelo na nabijače v smislu globalne in njene atlantide, zatorej naj te to ne skrbi ker ni predmet debate!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

IceIceBaby ::

Prej sem že prosil, če se lahko debata o atlantidah, NWO zarotah in podobih temah preseli nekam drugam. Tukaj bi rad čim več čim bolj objektivnih odgovorov.

in v kolikor gre za tradicionalna cepljenja, ki se že izvajajo veliko let, sem za njih. za ta novodobna, z gripo na čelu, pa sem načeloma proti.


Zakaj pa si proti "novodobnim cepljenjem"? Tisti, ki zagovarjajo cepljenja so večinoma tudi sami cepljeni proti gripi, hepatitisom itd.

Sicer pa, kaj so zate "novodobna" cepljenja. Zadeva se spreminja iz leta v leto. Tako cepiva sama kot tudi starost otrok, pri kateri se cepi, število odmerkov itd.

V USA recimo že veliko cepijo proti noricam, pri nas je cepljenje še samoplačniško in ni tako pogosto. A je to novodobno cepljenje, ki ga ne maraš ali tradicionalno, ki ti je všeč? Ali pa cepljenje proti HPV?

Še eno zanimivo vprašanje se mi zdi tole. Upam, da bo kdo lahko razložil. Zakaj se praksa cepljenja razlikuje v različnih državah? Ponekod dobijo otroci 3 odmerke, drugje 5, ponekod se cepijo že pri 1 mesecu, drugje pri 4...

Invictus ::

Mislim da ste vsi falili poanto teme ...

V Sloveniji se imamo zelo radi za zahodnoevropsko državo. Vendar celotna zahodna Evropa omogoča staršem da se prostovoljno odločijo za cepljenje otroka. Pri nas je pa to urejeno pa komunistično-stalinističnem principu. Če nočeš otroka cepit, si sovražnik države, ki ga je treba preganjati. Z vsemi možnimi sredstvi (no, zaenkrat še niso vpletali vojske in policije).

Vsa fora je v svobodni odločitvi. Če pač nočem cepit otroka, je to moja osebna odločitev. Kdo je odgovoren za otroka, jaz kot starš ali država kot neka organizacija na katero nimam vpliva kljub denarju ki ga prispevam? Mene ne zanima kdo cepi svojega otroka. Naj ga kdor ga hoče. Samo mene naj pustijo pri miru, ne glede na to kako sem se odločil.

Drugi razlog je pa ravnanje zdravnikov (in tudi medicinskih sester) v nasprotju z zakonom. Zdravnik bi ti moral razložiti stranske učinke cepiva, moral bi ti dati podpisati soglasje k zdravljenju (kar imaš kot starš pravico - sodelovati pri otrokovem zdravljenju in ga po presoji tudi zavrniti), da ne govorim o tem da sestre brskajo po zdravniški datoteki otroka, kar po zakonu NE SMEJO. Dostop do otrokove kartoteke ima samo lečeči zdravnik in oba starša.

Skratka tu se dogaja cel kup nepravilnosti, ki so v neskladju z veljavnimi zakoni. In vi vsi to lepo dovolite za neko kvazi zdravje.

Bodite še tako moralni in natančni pri teh stvareh, kot ste pri vseh ostalih.

Za vse ki se jim tega ne ljubi brati, pa še enkrat ...

KRŠENE SO NAŠE OSEBNE ČLOVEKOVE PRAVICE, celo s strani ustavnega sodišča. Da ne govorim o kršenju zakonov s strani zdravnikov in medicinskih sester.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

m0LN4r ::

Offtopic totalno:
Kolikokrat na teden je zdravo jest konzervo tune na teden? Ker ste eni rekli da se strupena oblika žvepla nakopica v telesu? Kaj pa oslič, panga itd.? Kao morski pes ma največ?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

hamax ::

Vsa fora je v svobodni odločitvi.

Problem je v tem, da lahko zaradi tvoje neumne odlocitve zboli ali celo umre moj otrok, ki zaradi zdravstvenih problemov ni mogel biti cepljen.

Cepivo deluje tudi le do dolocene mere. Ce je ceplenih recimo 90% prebivalcev je to ze dovolj, da je celotna populacija imuna na sirjenje virusa. V nasprotnem primeru lahko predi do pandemije, ker ima virus na voljo dovolj gostiteljev za hitro sirjenje. V tem primeru bo zbolel lep del tistih, ki se prostovoljno ali zaradi zdravstvanih razlogov niso cepili, ter tudi dolocen del ceplenih.
Zaradi tega je izredno vazno, da vzdrzujemo odstotek ceplenih dovolj visoko, da je imuna cela populacija.
To je glavna racionalizacija za obveznim cepljenjem.


http://jennymccarthybodycount.com/Jenny...

sv-pt ::

gruntfürmich je izjavil:

ne okapi, NE!!! ne padi na nivo nabijačev kot je globalna, ampak zahtevaj KONCENTRACIJO!!!!ker če ti ena molekula preide v telo, JAZ s svojim telesom garantiram da NE boš umrl.
zatorej zahtevaj KOLIKO je te in te kemikalije v določeni zadevi!!!!!!
ker brez tega bomo na ravni saj veš koga....

"Absorption of doses as low as 0.1 mL has proven fatal"
tudi če predpostaviš, da je to nerazredčena količina (kar naj bi v tem primeru bila) je to še vedno zelo malo


"Wetterhahn recalled that she had spilled several drops of dimethylmercury from the tip of the pipette onto her latex gloved hand. Tests later showed that this can rapidly permeate different kinds of latex gloves and enter the skin within about 15 seconds.[2][1]

Five months after the exposure, it became evident that some initial serious neurological symptoms such as loss of balance and slurred speech were the result of a very serious debilitating mercury intoxication.[3][4][5] She was admitted to the hospital, where it was discovered that the single exposure to dimethylmercury had raised her blood mercury level to 4,000 micrograms per liter, or 80 times the toxic threshold."

Karen Wetterhahn @ Wikipedia

globalna80 ::

Imuni sistem se začne v prebavnem in respiratornem sistemu. Če se ga zaobide z direktnim vbrizgavanjem virusa v kri, se takrat ruši imunski sistem in zato prihaja do avtoimunskih bolezni, alergije, astme, diabetes, levkemija, avtizem, ki je po uvedbi obveznih cepljenj v porastu pri cepljenih otrocih namesto, da bi se zmanjšali.

Temu pripomore tudi tekočina polna težkih kovin in strupov (živosrebro,aluminijum,formaldehid, konzervansi...)

Te težke kovine in strupi se nalagajo v možganih cepljenih otrok in se aktivirajo šele ko otrok začne uporabljati te funkcije možganov. Takrat nastanejo težave.

Zato zdravila in cepljenje nimajo direktnega negativnega vpliva in posledično težko pripisati kot vzrok bolezni. Če bi bilo tako bi se zlahka odkrilo.

Cepljenje proti eni bolezni delujejo na drugo bolezen.

Cepljenje ne deluje na vse ljudi enako temveč bolj na določen procent ljudi z določenim genetskim profilom.

Vir: Ivan Antič, Zgodovina Galaksij, Zemlje in človeštva

btree ::

cepljenje ne zagotavlja imunosti. sam sem bil cepljen proti ospicam in sem jih kot otrok navkljub temu prebolel.

JebatGa ::

globalna80 je izjavil:

Zakaj morajo nekateri biti taki pomehkuženci?

"joj umrl bom, morm se cepit"

Živite naravno življenje. Tudi če umremo, pa kaj! umre samo naše fizično telo. Mi pa živimo večno, telesa si samo sposojamo ko se utelešamo.

Samo to me zanima. Naslednjič ko si zlomiš nogo boš šel/šla k zdravniku, kjer te bodo napumpali z kemikalijami ali boš živela naravno, da se zaceli samo. Saj itak umremo, pa kaj.

jest10 ::

btree je izjavil:

cepljenje ne zagotavlja imunosti. sam sem bil cepljen proti ospicam in sem jih kot otrok navkljub temu prebolel.

Seveda jo. Samo hec je, da ti ne veš, kaj to pomeni imunost>:D
Virus/bakterijo še vedno stakneš, čeprav si cepljen. Le v večini primerov telo opravi z njim, še predno se bi utegnili pojaviti znaki bolezni, saj imunski sistem zadevo že pozna. V manjšem % primerov pa lahko vseeno pride do znakov bolezni, še posebno če imaš v času okužbe oslabljen imunski sistem zaradi nekega drugega razloga. Vendar tudi v tem primeru veliko lažje preboliš bolezen, kot če ne bi bil cepljen

Super Sonic ::

Meni se zdi, da moraš biti zelo naiven in neodgovoren, da brez informacij sprejemaš tako pomembne odločitve.


Kaj hočeš povedat, da mi moj zdravnik laže?

Otroka ne bom cepil zato, ker se je tako odločil nekdo na ministrstvu za zdravje, ampak zato, ker je to res najboljše za njega.


Brainwash.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

IceIceBaby ::

Kaj hočeš povedat, da mi moj zdravnik laže?


Verjetno ne, se je pa že zgodilo. Splača se prepričati.

Brainwash


Kaj točno? To, da si upam podvomiti v nezmotljivost zakonodajalca?

Super Sonic ::

Verjetno ne, se je pa že zgodilo. Splača se prepričati.


Oh, oprosti, ker so primeri, ko zdravniki nečesa ne vedo. Ampak za ta splošna cepljenja so njihova mnenja precej dobro izdelana in kredibilno podprta. Približno miljonkrat bolj, od vseh pajacev, ki trobentajo, da nas s tem zastrupljajo in ostalo naprej.

Kaj točno? To, da si upam podvomiti v nezmotljivost zakonodajalca?


Način takega razmišljanja je zastrašujoč. V nezmotljivost zakonodajalca lahko podvomiš kadarkoli, kjerkoli, samo mislim, da nam trenutni sistem ponuja dovolj prostora, da s temi stvarmi razčistimo dokaj hitro.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

IceIceBaby ::

S katerimi stvarmi bi ti hitro razčistil? V prvem postu si napisal, da niti za trenutek nisi pomislil, da nebi cepil otrok. Precej samozavestno. Jaz se žal ne čutim dovolj pametnega, da bi delal take odločitve na prvo žogo.

Super Sonic ::

V prvem postu si napisal, da niti za trenutek nisi pomislil, da nebi cepil otrok.


Hotel sem samo izpostaviti, da četudi sem par dni pred cepljenjem slišal za nek primer, kjer naj bi cepljenje povzročilo neke resne posledice, sem se še vedno brezkompromisno odločil za cepljenje. Ne na podlagi trde buče, ampak mnenja pediatrinje in prečitanega, kolikor pač jaz kot, aber veznik za te stvari, lahko prečitam.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

imagodei ::

Brisanih nekaj komentarjev pod vsakim nivojem in odgovorov nanje.
- Hoc est qui sumus -

detroit ::

a ste mogoče kej izpostavili obvezno ceplljenje psov tudi? Veliko jih umre od teh strupov, ki jim jih filajo. Žlahtniku se je en po injekciji sam še ulegu, center za ravnotežje je bil povožen, ni znal več jest in pit sam....ever again
Skero

zee ::

@detroit:
Ce je prislo do pogina psa zaradi cepljenja, ne vem, zakaj se tvoj zlahtnik ni odlocil za obdukcijo, ki bi nedvoumno pokazala, da je bil vzrok smrti cepivo. Obdukcija sicer ni poceni, zato je bolje verjeti pravljicam.

Do komplikacij po cepljenju lahko pride. To je neizpodbitno dejstvo.

Dejstvo pa je tudi, da je delez taksnih primerov zelo nizek v primerjavi s celotno cepljeno populacijo.

Da bi zaradi teh nekaj primerov ukinili obvezno cepljenje tako ljudi kot psov (steklina!!!), je pa nesmisel vreden juga ZDA, ne pa neke (menda) razvite drzave v EU.

Starsem, ki svojih otrok ne bi cepili, bi otroke odvzel in jih dal v rejo. Ne-cepljenje namrec pomeni, da so starsi preve neumni, da bi lahko odgovorno skrbeli za svoje otroke.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

gruntfürmich ::

IceIceBaby je izjavil:

Zakaj pa si proti "novodobnim cepljenjem"? Tisti, ki zagovarjajo cepljenja so večinoma tudi sami cepljeni proti gripi, hepatitisom itd.

Sicer pa, kaj so zate "novodobna" cepljenja. Zadeva se spreminja iz leta v leto. Tako cepiva sama kot tudi starost otrok, pri kateri se cepi, število odmerkov itd.


novodobna mislim na to, da bi bilo obvezno cepiti tudi za te hype bolezni kot so prašičja & ptičja gripa.

Invictus je izjavil:

Vsa fora je v svobodni odločitvi.

ahhha. še eden v vrsti, ki misli da je demokracija sistem, v katerem je VSE dovoljeno...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

jest10 ::

detroit je izjavil:

a ste mogoče kej izpostavili obvezno ceplljenje psov tudi? Veliko jih umre od teh strupov, ki jim jih filajo. Žlahtniku se je en po injekciji sam še ulegu, center za ravnotežje je bil povožen, ni znal več jest in pit sam....ever again

Pri živalih pač ni toliko nadzora. Vem za primer, ko je bilo par psov zaporedoma cepljenih z isto iglo. In ne, za hudo vnetje ni bilo potem krivo cepivo. Ampak rabljena igla

detroit ::

zee: da rekla kazala, bil sm zravn in psa sm poznal 4leta oz. whatever je že bil star. Glede na to da poznam tudi dve osebi, ki se s psi ukvarjajo profesionalno in trdijo enako (nevarnost cepiv in obnašanje psov po cepljenju) mi je mal bz odgovarjat na odgovore v tipu pravljice ipd

jest10 je izjavil:

detroit je izjavil:

a ste mogoče kej izpostavili obvezno ceplljenje psov tudi? Veliko jih umre od teh strupov, ki jim jih filajo. Žlahtniku se je en po injekciji sam še ulegu, center za ravnotežje je bil povožen, ni znal več jest in pit sam....ever again

Pri živalih pač ni toliko nadzora. Vem za primer, ko je bilo par psov zaporedoma cepljenih z isto iglo. In ne, za hudo vnetje ni bilo potem krivo cepivo. Ampak rabljena igla


može, ampak če ti plačaš mislim da 15-30eur za tist špric bi lahko iglo zamenjal bastardje.
Skero

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: detroit ()

IceIceBaby ::

Starsem, ki svojih otrok ne bi cepili, bi otroke odvzel in jih dal v rejo. Ne-cepljenje namrec pomeni, da so starsi preve neumni, da bi lahko odgovorno skrbeli za svoje otroke.


Se pravi, da so neumni tudi zdravniki, ki svojih otrok ne cepijo ali pa so proti cepljenju? Praviš, da ni popolnoma nobene skrbi in nobenega dvoma v varnost cepiv?

Pri živalih pač ni toliko nadzora. Vem za primer, ko je bilo par psov zaporedoma cepljenih z isto iglo. In ne, za hudo vnetje ni bilo potem krivo cepivo. Ampak rabljena igla


Bullshit, nadzora je več kot bi si mislil. Kdo ti je pa povedal za primer in koliko časa nazaj se je zgodil? Če je res potem bi bila dovolj prijava, pa veterinar zgubi licenco.

zee ::

Kot nekdo, ki je kar nekaj tega dal skozi tekom studija, ja. Ni nevarnosti. So pa tvoji otroci nevarnost za ves svet, ce zbolijo zaradi tvoje neumnosti. Ja, sem za cepljenje proti HPV pri deklicah.

Kot stars si poklican/dolzan poskrbeti, da bo tvoj otrok ziv. Ti si bil tudi cepljen, pa ni videti, da bi ti kaj manjkalo.

Zdravniki, ki ne cepijo otrok, so cepci in bi morali biti ob licenco. Trajno, kajti z javnim zdravjen se ni za zaj***.

@detroit: pes se je okuzil preko nesterilne igle.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

btree ::

Pri cepljenju proti HPV so tudi žrtve.

In še ena izpoved dekleta:

jest10 ::

IceIceBaby je izjavil:


Pri živalih pač ni toliko nadzora. Vem za primer, ko je bilo par psov zaporedoma cepljenih z isto iglo. In ne, za hudo vnetje ni bilo potem krivo cepivo. Ampak rabljena igla


Bullshit, nadzora je več kot bi si mislil. Kdo ti je pa povedal za primer in koliko časa nazaj se je zgodil? Če je res potem bi bila dovolj prijava, pa veterinar zgubi licenco.


Leto in pol nazaj, postaja Trebnje. Tip od moje sestre, za katerega vem, da se glede tega ne bi lagal.

Matako ::

To je drugače - tukaj je dilema po mojem večja, ker cepiš proti relativno majhni možnosti obolenja.
Skratka, ne moreš primerjati cepljenja proti HPV z ne vem, s cepljenjem proti črnim kozami. Ni fer.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matako ()

IceIceBaby ::

Potem svetujem, da ga prijaviš oz. ga naj ga on prijavi. Bo vsem naredil uslugo. Je pa res tudi to, da imajo nekateri veterinarji ogromno prakse in zelo hitro menjajo igle. Mogoče se je tipu od sestre zdelo, da gre za isto iglo, pa je bila vmes zamenjana.

To je drugače - tukaj je dilema po mojem večja, ker cepiš proti relativno majhni možnosti obolenja.
Skratka, ne moreš primerjati cepljenja proti HPV z ne vem, s cepljenjem proti črnim kozami. Ni fer.


Črnih koz ni več, so izkoreninjene. Zato se tudi cepi ne več. Dojenčke se cepi proti ošpicam, davici, oslovskemu kašlju, tetanusu...

zee ::

Proti crnim kozem se ne cepi vec, ker te bolezni ni vec oz. je prisotna samo se v kaksnem laboratoriju. Trdno zaklenjena.

Cepi se proti naslednjim boleznim:
- davica (smrtna!)
- tetanus (smrtna!)
- oslovski kaselj (impotenca pri deckih)
- otroska paraliza (mozna paraliza in invalidnost)
- hepatitis B (smrtna)
- ospice*
- mumps*
- rdecke* (tezave s plodnostjo pri puncah)

* - vse te bolezni so pri odraslih potencialno smrtne, zdravljenje traja bistveno dlje kot pri otrokih. Vzrok temu je pretiran imunski odziv pri odraslih.

Se kaj?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Gavran ::

Daedalus je izjavil:


Raje cepiš hčerko proti HPV, ali ji raje z necepljenjem konkretno povečaš možnost za kemoterapijo kasneje v življenju?


Cepljenje ima precej stranskih učinkov, obolelost pa je možna samo v času od začetka spolne zrelosti do nekje 18 let starosti ko telo samo začne proizvajati dovolj zaščite da je cepljenje nepotrebno. Za preprečitev okužbe je torej povsem dovolj kondom dokler punca nima dobrih 18 let, kar pa je itak priporočljivo tudi zaradi neželjene nosečnosti in zaradi drugih spolnih bolezni.
Podatek o dobi ko je cepivo "potrebno" (od spolne zrelosti do nekih 18 let) sem dobil na predavanju zdravstvenega osebja o potrebnosti cepljenja.

Na splošno - sem za cepljenja, kjer je cepivo že dolgo preizkušeno IN preprečuje nevarne bolezni kot je davica in črne koze, sem pa proti cepljenjem proti menj nevarnim boleznim in če je cepivo slabo preizkušeno (ampak tega pa lobiji ne bodo nikoli priznali). Vsaj zame je sprejemljiva doba 20 let da bom verjel da je cepivo proti manj nevarni bolezni res dobro.
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.

mirage ::

btree je izjavil:

Pri cepljenju proti HPV so tudi žrtve.

In še ena izpoved dekleta:


Jao keri objektivni viri... sploh ne mislim komentirat.

Samo za info na leto po svetu za RMV (rakom materničnega vratu) zboli okoli 500000 žensk, polovica jih zaradi tega tudi umre. Znano je, da je v 95% vzrok okužba z HPV, predvsem z visokorizičnima sevoma HPV16 in HPV18, ki sta prisotna v 70%.
Cepi se proti sevom 6, 11, 16 in 18, torej lahko s cepljenjem preprečiš ogromno številko RMV.

JanK ::

globalna80 je izjavil:

Prej ni bilo toliko kemikalij in tudi ni bilo toliko če sploh rakavih obolenj.

Ni bilo pesticidov in cepiv tako da dvomim da je bilo toliko rakavih obolenj pred 200 leti.


Seveda jih ni bilo toliko. Vecina rakavih oboljenj se pokaze tam po 40. letu, kaj ne?
No, se v pricetku 1950 - ne tako dolgo nazaj je bila pricakovana zivljenska doba 46.5 let.

Se pravi, so ljudje enostavno umrli preden so bili dovolj stari, da bi dobivali raka v vecjem stevilu.
««
3 / 124
»»