Forum » Loža » Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?
Obvezno cepljenje otrok - Mnenja za in proti?
Temo vidijo: vsi
SplitCookie ::
Potem pa poizkusi zanikati trditev, da sta zdravstvo in farmacija skupaj z roko v roki. Yes, No ? Razloži obilo propagandnega materiala v zdravstvenih ustanovah, yes ? Kar našel se je tam sam od sebe ?
Ja, število reklam v ZD ma res ful velik z "drekast[im] nadzor[om] in pomanjkanje[m] quality checka in neodvisne statistike (tako ki jo ne delajo zdravniki temveč statistiki)".
Must be it!
Tako si usekal mimo da bolj nebi mogel.
SplitCookie> Prevoziš RDEČO ! jype> Ja? A to je kaj posebnega?
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
Ramon dekers> Ječa je lahko naravno okolje potem ko se adaptiraš.
jype> CPP ne spoštujem _NIKOLI_
imagodei ::
SplitCookie je izjavil:
Potem pa poizkusi zanikati trditev, da sta zdravstvo in farmacija skupaj z roko v roki. Yes, No ? Razloži obilo propagandnega materiala v zdravstvenih ustanovah, yes ? Kar našel se je tam sam od sebe ?
Tega ne bom poskusil zanikat, dam ti pa link:
Afera Hipokrat na Hrvaškem
Ljudi sodno preganjajo, kar pomeni, da sistem (vsaj do neke mere) deluje. Zdravstvo ter farmacija, z vsemi svojimi križi in težavami, ki jih prinašata zraven, sta še vedno najboljše kar imamo. Razen, če zagovarjaš zdravljenje z bioenergijo in vpeljavo vračev in šamanov?
Seveda se je treba trudit, da se stanje izboljša. Narobe je pa metat otroka skozi okno skupaj s porodno vodo.
SplitCookie je izjavil:
Problem je meni samo drekast nadzor in pomanjkanje quality checka in neodvisne statistike (tako ki jo ne delajo zdravniki temveč statistiki)
OK, kul. Dejmo se trudit, da bo boljši.
- Hoc est qui sumus -
Looooooka ::
Nista.
Zdravstvo je talec farmacevtov.
So prisiljeni objavljati in reklamirati njihove izdelke, ce ne jim oni preprosto povisajo ceno oz zmanjsajo dobavo.
Pomaga pa se to, da so zdravniki tudi v dolocenih procentih skorumpirani in jih dodaten zasluzek na tak nacin ne moti.
Mislim, da sem v zadnjih 10ih letih mogoce 2 do 3x videl na tv-ju zdravnike, ki so odprto kritizirali farmacevte in svoje kolege. Pa grem stavt, da so bili po hitrem postopku premesceni na njim "bolj ustrezen" delovni polozaj.
Se lepse je pa to, da smo zdaj v EU. In ce tam podkupijo dovolj bistih glavic, da skupaj spravijo kaksno EU zakonodajo, ki "resi" vse te probleme, no potem bodo po istem kopitu "resene" vse drzave v EU.
Se ne bi cudil ce bi v naslednjih par letih ugotovili, da prodaja generikov negativno vpliva na razvoj novih zdravil in da je zato po defaultu nezazelena(ne pa prepovedana). To bi bilo cisto dovolj dober razlog, da bi drzava, kot je Slovenija, zadeve ukinila(Heil EU pa to).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()
DushanSilni ::
Tudi jaz sem bil cepljen po programu in razen tega da zdaj očitno nadzirajo moje možgane preko živega srebra v cepivu da zagovarjam cepljenje, nimam stranskih učinkov.
hahaha very funny mofo....No js sm meu komplikacije po cepljenju in me je skor življenja koštal.Sosed je takoj po cepljenju ostal priklenjen na voziček-do sedaj 30 let.Tako da verjamte kar čte mene boli k... Jaz vem kaj se je men dogajal in lahk si vi te vaše 'znanstvene raziskave'' in številke nekam daste..
Drgač pa Jype: me zanima kakšno mnenje bi imel če bi kakšen od tvojih otrok (bog ne daj) umrl pri cepljenju,oz. takoj po imunizaciji...Doktorji bi ti rekli:''smrt v zibki'' in čao...Me zanima če bi tako hitro pograbu vsako razlago ali bi si vzel čas za razmislek kaj ti je vzelo otroka...Potem se ne bi tako šalil...Pa za števlke se ne bi preveč zmenu se mi zdi..
@SplitCookie
''Dont hide .....EVER..''
Uzami snickers ker se spremeniš v pravo divo ko si lačen..
@Imagodei
To ''ženšče'' je če se ne motm diplomirana mikrobiologinja ki ima (se upam stavt)od vseh nas tukej več pojma o zadevi(stranski učinki).Od tebe definitivno.Torej zakaj jo obkladaš z takimi nazivi ,če je ženska glede cepiv vsaj proti tebi -tata mata....Za mene njeno mnenje zadošča vsaj toliko da vzbudi v meni dvom....in verjamem da ve o čem govori...
Če imaš pa otroke pa je najbrž važno ker se tema imenuje Obvezno cepljenje OTROK....In če jih nimaš ne vem kako objektiven si lahko...
jype ::
DushanSilni> No js sm meu komplikacije po cepljenju in me je skor življenja koštal.Sosed je takoj po cepljenju ostal priklenjen na voziček-do sedaj 30 let.
Bullshit.
Bullshit.
@ Jype
Ti si cel en velik bullshit..
Torej jaz se tukaj z vami pregovarjam kar tako iz dolgčasa in to kar sem napisal sem si izmislil??
Ti si cel en velik bullshit..
Torej jaz se tukaj z vami pregovarjam kar tako iz dolgčasa in to kar sem napisal sem si izmislil??
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DushanSilni ()
DushanSilni> Drgač pa Jype: me zanima kakšno mnenje bi imel če bi kakšen od tvojih otrok (bog ne daj) umrl pri cepljenju,oz. takoj po imunizaciji...Doktorji bi ti rekli:''smrt v zibki'' in čao...Me zanima če bi tako hitro pograbu vsako razlago ali bi si vzel čas za razmislek kaj ti je vzelo otroka...Potem se ne bi tako šalil...Pa za števlke se ne bi preveč zmenu se mi zdi..
Bullshit. Otroci, ki imajo anafilaktično reakcijo na cepivo, se zelo hitro znajdejo na urgenci. Ostale reakcije niso življensko nevarne in napredujejo počasi, najhujša grožnja pa je visoka temperatura, ki se jo obvlada s paracetamolom.
DushanSilni> Ti si cel en velik bullshit..
Ne, ti bullshitaš.
DushanSilni> Torej jaz se tukaj z vami pregovarjam kar tako iz dolgčasa in to kar sem napisal sem si izmislil??
Tako je.
Bullshit. Otroci, ki imajo anafilaktično reakcijo na cepivo, se zelo hitro znajdejo na urgenci. Ostale reakcije niso življensko nevarne in napredujejo počasi, najhujša grožnja pa je visoka temperatura, ki se jo obvlada s paracetamolom.
DushanSilni> Ti si cel en velik bullshit..
Ne, ti bullshitaš.
DushanSilni> Torej jaz se tukaj z vami pregovarjam kar tako iz dolgčasa in to kar sem napisal sem si izmislil??
Tako je.
PaX_MaN ::
To ''ženšče'' je če se ne motm diplomirana mikrobiologinja ki ima (se upam stavt)od vseh nas tukej več pojma o zadevi(stranski učinki).
Diplomirana biologinja je. Pojma ma pa zgleda več o žvaleh, kot pa o stranskih učinkih cepiv. To se je zdaj priparazitila s tistim njenim bioresonančnim centrom, IMHO, ko je moderno ratal.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PaX_MaN ()
DushanSilni je izjavil:
No js sm meu komplikacije po cepljenju in me je skor življenja koštal.
Nam boš malo več o tem povedal, al zakurimo še taborni ogenj in si anekdote začnemo pripovedovat?
DushanSilni je izjavil:
Sosed je takoj po cepljenju ostal priklenjen na voziček-do sedaj 30 let.
Nam boš malo več o tem povedal, al zakurimo še taborni ogenj in si anekdote začnemo pripovedovat?
DushanSilni je izjavil:
Tako da verjamte kar čte mene boli k... Jaz vem kaj se je men dogajal in lahk si vi te vaše 'znanstvene raziskave'' in številke nekam daste..
Se pravi, tisto, kar si meni očital, da se nisem pripravljen nič naučit - to velja v bistvu zate in zgolj projeciraš? Ne trudi se z odgovorom, retorično vprašanje.
DushanSilni je izjavil:
To ''ženšče'' je če se ne motm diplomirana mikrobiologinja ki ima (se upam stavt)od vseh nas tukej več pojma o zadevi(stranski učinki).Od tebe definitivno.
Zakaj le? Zakaj pa bi bil mikrobiolog kakšna posebna referenca glede imunologije? Mene zanima, kaj pravi strokovnjak za imunologijo - recimo prof. dr. Alojz Ihan. Ali pa epidemiologinja Nina Pirnat, dr. med.
DushanSilni je izjavil:
Torej zakaj jo obkladaš z takimi nazivi ,če je ženska glede cepiv vsaj proti tebi -tata mata....Za mene njeno mnenje zadošča vsaj toliko da vzbudi v meni dvom....in verjamem da ve o čem govori...
Proti meni je lahko kar hoče bit. Proti Ihanu ali Nini Pirnat se lahko pa kar skrije. Sploh, ko ugotovimo, da si denar služi z neko alternativno obliko zdravljenja. Jaz bi bil tudi vesel, da bi ljudje denar raje prinesli k meni kot pa v lekarno.
DushanSilni je izjavil:
Če imaš pa otroke pa je najbrž važno ker se tema imenuje Obvezno cepljenje OTROK....In če jih nimaš ne vem kako objektiven si lahko...
To je čisto sfaljeno. Starši imajo po defaultu pristransko mnenje. Če tega ne razumeš, je pri meni umrlo še zadnje upanje zate.
- Hoc est qui sumus -
enadvatri ::
DushanSilni je izjavil:
@ matijadmin
Preveč sklepaš iz enga mojga stavka...Napisu sem samo da si poglejte tist...Ne veš kaj vem,niti kolk sem podučen...Ti si raj poglej in presodi sam če so buče..Drugače pa sem prepričan, da so cepiva zelo škodljiva.Govorim iz lastnih izkušenj da se razumemo...
Kako značilno. Lastnih izkušenj. Si mar infektolog? Imunologoj, mikrobiolog? Ali vsaj zdravnik? Sicer je to zelo subjektivno in nič, čemur bi jaz verjel.
driver_x ::
DushanSilni je izjavil:
hahaha very funny mofo....No js sm meu komplikacije po cepljenju in me je skor življenja koštal.Sosed je takoj po cepljenju ostal priklenjen na voziček-do sedaj 30 let.
Jaz poznam nekaj primerov smrti zaradi gripe in nekaj primerov težjih poškodb zaradi klopnega meningitisa.
Pithlit ::
SplitCookie je izjavil:
V najmanj treh zdravstvenih so moji letaki pa kartice. Ziher so dohtarji na moji plačilni!
Life is as complicated as we make it...
fujtajksel ::
To ''ženšče'' je če se ne motm diplomirana mikrobiologinja ki ima (se upam stavt)od vseh nas tukej več pojma o zadevi(stranski učinki).
Diplomirana biologinja je. Pojma ma pa zgleda več o žvaleh, kot pa o stranskih učinkih cepiv. To se je zdaj priparazitila s tistim njenim bioresonančnim centrom, IMHO, ko je moderno ratal.
O bioresonanci imam sicer ne najboljše mnenje. Ampak po drugi strani je med omejenim vzorcem mojih znancev statistika ozdravljenih alergije pri zdravnikih 0, pri bioresonanci pa 3. Kolikor mi je znano, imajo tudi akupunkturci pri tem neke rezultate. Zato se mi zdijo zdravniki, ki pljuvajo po vračih, sami pa nimajo kaj bolj bleščečih rezultatov, hecni. Tudi če jih 99,75% zatrjuje veljavnost neke hipoteze, ki je povezana z delovanjem imunskega sistema.
Pa med temi 99,75% ni prav nujno da čisto vsi tudi verjamejo; marsikdo o tem samo noče debatirat v javnosti, ker to najeda mit zdravnika boga, je v nasprotju s Hipokratovo prisego in bi ob glasnem godrnjanju tvegal licenco. In marsikdo med njimi vsaj še enkrat pobrska po virih o stranskih učinkih, kadar gre za njegovega lastnega otroka.
No, pri meni alergije ni nihče raziskal - niti uradna medicina, niti vsi vrači, ki sem jih obiskal. Na koncu sem kupil opremo in sam ugotovil, v čem je problem (in ga rešil in alergije ni več).
Jype...
A se ti ne zdi mal blesavo od tebe,da človeku ki ti trdi,da je skor umrl od cepljenja, rečeš da laže??Ti pa si kmetavz brez primere.... Navaden šaban...In ko ti rečem da je sosed takoj po prejetju imunizacij prizadet??Mi rečeš da bullshitam??Skoraj ti že želim da tebi otrok skoraj umre in da ti rečem da bullshitaš...Patetičen si...Res rabiš kakšnega avtističnega sina ..
Sem hotu napisat svojo izkušnjo samo,vidm da vi že vse veste pa se mi ne da z vami kle ubadat......
@ Imagodei
a zdej mi hočeš povedat da mikrobiologinja,ki je posvetila nevemkolk svojih let nečemu ki je rahlo izven njene smeri,ne more enako dobro dojet nečesa,kakor to dojame ''approved' velecenjeni imunolog z diplomco iz imunologije??Še vedno je proti tebi tata mata glede vsega tega.Ti si pa še vedno samo Ihanov megafon.Tvoje delo je samo poiskat mnenje najbolj ''priznanega'' doktorja,to posvojit kot svoje mnenje in potem to plasirat sem na forum in jodlat zravn da TI pa veš odgovor..Glej ti ne dojameš da imunologija ni obstajala pred cepivi.Razvila se je pa-predvidevam da-iz mikrobiologije..Normalno da bo vsak imunolog trdil da so cepiva kul,ker imunolog ki trdi da so cepiva bad ,sam svoj šiht spodkopava,ker cepiva so ubistvu vse kar njegov šiht obsega.... A si predstavlaš DJ-ja k propagira da se izogibajte glasbi??No vi od anti vaxerjev hočte da vam pokažejo take imunologe.Edini imunologi ki ti bodo povedal,da so cepiva kura* so več al manj samo bivši imunologi ,bodisi zato ker so sami nehali delat,ali pa jih je kakšen odborček zjebal..Takim pa seveda ne verjameš a ne??Catch22
Glede sfaljenosti
Kaj je sfaljeno?Imagodei ki ima vedno racionalno razlago za vse v življenju nima otrok??Rad bi nam pa solil pamet da nej cepmo naše.Pa kdo sta ti in ta tvoj Ihan,da mi boste diktiral, kaj nej vbrizgavam v svojga otroka??Halo??Sej lastnih otrok nimaš ,vseen bi pa tko vehementno vbrizgaval aluminij v mojga..Še posebej ko se ti niti najmanj ne sanja o čemerkol.Prijatelj vprašaj kogarkoli-ko dobiš otroka se transformiraš...In če tega nisi doživel si krajši za veliko izkušnjo in za moje pojme nisi kompetenten za odločanje o otroških cepivih...ČAO..Na žalost mamo pa ''demokracijo'' kjer usak tepec,k misli da vsaka obskurna diploma = visok IQ in k preveč TVja gleda ,lahko izraža svoja retardirana mnenja in odda svoj glas na referendumu...
Še to glede kolektivne zavesti..Kaj ma ezoterika veze s kolektivno zavestjo teslo?
V glavnem poserjem se na vse vas-internetne jajare.Dobr da ste na forumih da niste u parlamentu...
Tale tema je ena polomija..lahk jo kr preimenuješ v samo:-Mnenja za.Žalostno da mate tak gestapo režim kle mogoče bi ble debate mal bol zanimive.. ne pa tale enomnenjska čorba..bljak..Drgač pa tale slo tech-...res ko da sem pršu na mo(čre)dno pisto..Pravi quazi intelecto-peacocks...Fancy klub za nerdy wikidrone brez lajfa,vsi po 16000 postov preživel 14 let za kompom in pa po tri operacije hemeroidov cccccc,,yaeeeee gremo se šopirt kako izobraženo zvenimo,z našo perfektno slovnico yaay.....muahah .... a harta noben kle...get layed & get a life...
A se ti ne zdi mal blesavo od tebe,da človeku ki ti trdi,da je skor umrl od cepljenja, rečeš da laže??Ti pa si kmetavz brez primere.... Navaden šaban...In ko ti rečem da je sosed takoj po prejetju imunizacij prizadet??Mi rečeš da bullshitam??Skoraj ti že želim da tebi otrok skoraj umre in da ti rečem da bullshitaš...Patetičen si...Res rabiš kakšnega avtističnega sina ..
Sem hotu napisat svojo izkušnjo samo,vidm da vi že vse veste pa se mi ne da z vami kle ubadat......
@ Imagodei
a zdej mi hočeš povedat da mikrobiologinja,ki je posvetila nevemkolk svojih let nečemu ki je rahlo izven njene smeri,ne more enako dobro dojet nečesa,kakor to dojame ''approved' velecenjeni imunolog z diplomco iz imunologije??Še vedno je proti tebi tata mata glede vsega tega.Ti si pa še vedno samo Ihanov megafon.Tvoje delo je samo poiskat mnenje najbolj ''priznanega'' doktorja,to posvojit kot svoje mnenje in potem to plasirat sem na forum in jodlat zravn da TI pa veš odgovor..Glej ti ne dojameš da imunologija ni obstajala pred cepivi.Razvila se je pa-predvidevam da-iz mikrobiologije..Normalno da bo vsak imunolog trdil da so cepiva kul,ker imunolog ki trdi da so cepiva bad ,sam svoj šiht spodkopava,ker cepiva so ubistvu vse kar njegov šiht obsega.... A si predstavlaš DJ-ja k propagira da se izogibajte glasbi??No vi od anti vaxerjev hočte da vam pokažejo take imunologe.Edini imunologi ki ti bodo povedal,da so cepiva kura* so več al manj samo bivši imunologi ,bodisi zato ker so sami nehali delat,ali pa jih je kakšen odborček zjebal..Takim pa seveda ne verjameš a ne??Catch22
Glede sfaljenosti
Kaj je sfaljeno?Imagodei ki ima vedno racionalno razlago za vse v življenju nima otrok??Rad bi nam pa solil pamet da nej cepmo naše.Pa kdo sta ti in ta tvoj Ihan,da mi boste diktiral, kaj nej vbrizgavam v svojga otroka??Halo??Sej lastnih otrok nimaš ,vseen bi pa tko vehementno vbrizgaval aluminij v mojga..Še posebej ko se ti niti najmanj ne sanja o čemerkol.Prijatelj vprašaj kogarkoli-ko dobiš otroka se transformiraš...In če tega nisi doživel si krajši za veliko izkušnjo in za moje pojme nisi kompetenten za odločanje o otroških cepivih...ČAO..Na žalost mamo pa ''demokracijo'' kjer usak tepec,k misli da vsaka obskurna diploma = visok IQ in k preveč TVja gleda ,lahko izraža svoja retardirana mnenja in odda svoj glas na referendumu...
Še to glede kolektivne zavesti..Kaj ma ezoterika veze s kolektivno zavestjo teslo?
V glavnem poserjem se na vse vas-internetne jajare.Dobr da ste na forumih da niste u parlamentu...
Tale tema je ena polomija..lahk jo kr preimenuješ v samo:-Mnenja za.Žalostno da mate tak gestapo režim kle mogoče bi ble debate mal bol zanimive.. ne pa tale enomnenjska čorba..bljak..Drgač pa tale slo tech-...res ko da sem pršu na mo(čre)dno pisto..Pravi quazi intelecto-peacocks...Fancy klub za nerdy wikidrone brez lajfa,vsi po 16000 postov preživel 14 let za kompom in pa po tri operacije hemeroidov cccccc,,yaeeeee gremo se šopirt kako izobraženo zvenimo,z našo perfektno slovnico yaay.....muahah .... a harta noben kle...get layed & get a life...
Aston_11 ::
Od prvega posta žališ. Čudi me, da nisi še PNG. (Otroci pa bodo že sami poskrbeli za svoj vnos svinjarije, ki jo je moč kupiti v trgovinah. Zate pa tudi dvomim, ker čist nisi.)
Če smo mi teoretiki zarot ste vi ovce...to je to..Imagodei se je mal preveč razbohotil pa sm se še jst ...bani kogar čš res me boli patka..k da se bom vrnu ..
fujtajksel je izjavil:
O bioresonanci imam sicer ne najboljše mnenje. Ampak po drugi strani je med omejenim vzorcem mojih znancev statistika ozdravljenih alergije pri zdravnikih 0, pri bioresonanci pa 3. Kolikor mi je znano, imajo tudi akupunkturci pri tem neke rezultate. Zato se mi zdijo zdravniki, ki pljuvajo po vračih, sami pa nimajo kaj bolj bleščečih rezultatov, hecni. Tudi če jih 99,75% zatrjuje veljavnost neke hipoteze, ki je povezana z delovanjem imunskega sistema.
Pa med temi 99,75% ni prav nujno da čisto vsi tudi verjamejo; marsikdo o tem samo noče debatirat v javnosti, ker to najeda mit zdravnika boga, je v nasprotju s Hipokratovo prisego in bi ob glasnem godrnjanju tvegal licenco. In marsikdo med njimi vsaj še enkrat pobrska po virih o stranskih učinkih, kadar gre za njegovega lastnega otroka.
Bioresonanca je težka bala. Sestavijo pač dieto, ki je enako učinkovita doslednemu izogibanju alergenov ali živil, ki jih nekateri težko prenašajo, kar še ni povsem dobro raziskano.
DushanSilni> A se ti ne zdi mal blesavo od tebe,da človeku ki ti trdi,da je skor umrl od cepljenja, rečeš da laže??Ti pa si kmetavz brez primere.... Navaden šaban...In ko ti rečem da je sosed takoj po prejetju imunizacij prizadet??Mi rečeš da bullshitam??Skoraj ti že želim da tebi otrok skoraj umre in da ti rečem da bullshitaš...Patetičen si...Res rabiš kakšnega avtističnega sina ..
Ja, točno to pravim: Da lažeš, glede obojega.
DushanSilni> Pa kdo sta ti in ta tvoj Ihan,da mi boste diktiral, kaj nej vbrizgavam v svojga otroka?
Racionalna posameznika, ki na otroke ne gledata kot na nekaj magičnega, božjega in absurdnega.
Ja, točno to pravim: Da lažeš, glede obojega.
DushanSilni> Pa kdo sta ti in ta tvoj Ihan,da mi boste diktiral, kaj nej vbrizgavam v svojga otroka?
Racionalna posameznika, ki na otroke ne gledata kot na nekaj magičnega, božjega in absurdnega.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Ta forum je posvečen tehnologiji in, če še niste opazili, ljudje radi argumentiramo v luči znanosti. Za smetenje z zanikrno kvazi medicino, si poiščite druge čira čara forume.
BigWhale ::
SplitCookie je izjavil:
Ma jebeš te lobijske pravljice.
Naši nimajo dovolj jajc da bi se postavili po robu EU, pa se od njih pričakuje neko odgovornost v zdravstvu, lol.
Ali je treba spet začeti omenjati 'neobvezne' seminarje (potovanja, pojedine) ki jih plačujejo farmacevtska podjetja ?
Seminarji, ki se placujejo so namenjeni _izobrazevanju_ zdravnikov. Ja, primarno izobrazevanju, ce delajo zraven se sight-seeing pa se nazrejo in napijejo do nezavesti je pa to njihov problem. Jaz sem vesel, da farmacevti posiljajo zdravnike na izobrazevanja, kotizacije na teh seminarjih se merijo v tisoc in vec evrih, ki jih marsikateri zdravnik sam ni pripravljen dati. Potem je pa tukaj se pot na seminar, prenocisca in tako naprej. Ja, gre za velike denarje ampak tudi zdravniki se morajo izobrazevati, mar ne? Lahko se pa naslednjic, ko bos bolan, kar pri sosedu oglasis, da ti bo mal krvi spustil, pa je problem resen.
SplitCookie je izjavil:
A si kdaj prišel v kakšno zdravstveno ustanovo, kjer se ne rolajo reklame 24/7, na mizah ni kupa zloženk o novih zdravilih in po zidovih ne visijo plakati o najnovejši tegobi ?
...
In prav je, da te stvari tam visijo. Vecina teh plakatov in 'reklam' je tudi informativne narave. Zito Ljubljana vrti po televiziji reklame za kruh! Za hrano!!!! Si mores misliti.
Invictus ::
Ta forum je posvečen tehnologiji in, če še niste opazili, ljudje radi argumentiramo v luči znanosti. Za smetenje z zanikrno kvazi medicino, si poiščite druge čira čara forume.
Kje imaš ti kvazi medicino?
Bioresonanca? Jo imajo tudi na UKC, sam ne prideš na vrsto ...
Zdravniki precej dobro poznajo alternativne načine zdravljenja (alternativne pri nas in v Albaniji, ne v Evropi), ampak se ne smejo odločit za njih ker jih zdravniška zbornica vzame licenco. In tudi sami zdravijo svoje družine z alternativo. Seveda ne večina. Ovce pač lahko vedno strižeš. To da ima narejeno medicinsko fakulteto, še ne pomeni da zna zdravo razmišljat.
Karin Rižnar ima pa zaradi cepljenja dva prizadeta otroka. Kaj češ, zgleda malo smole zaradi genov. Ampak posledice so se pojavile šele po cepljenju.
Kar se pa Ihana tiče, je tip proti OBVEZNEMU cepljenju. Je pa za PROSTOVOLJNO cepljenje. Zato ker ve da obvezno cepljenje krši cel kup osnovnih človekovih in bolnikovih pravic.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
mirage ::
Kje imaš ti kvazi medicino?
Zdravniki precej dobro poznajo alternativne načine zdravljenja (alternativne pri nas in v Albaniji, ne v Evropi), ampak se ne smejo odločit za njih ker jih zdravniška zbornica vzame licenco. In tudi sami zdravijo svoje družine z alternativo. Seveda ne večina. Ovce pač lahko vedno strižeš. To da ima narejeno medicinsko fakulteto, še ne pomeni da zna zdravo razmišljat.
Karin Rižnar ima pa zaradi cepljenja dva prizadeta otroka. Kaj češ, zgleda malo smole zaradi genov. Ampak posledice so se pojavile šele po cepljenju.
Kar se pa Ihana tiče, je tip proti OBVEZNEMU cepljenju. Je pa za PROSTOVOLJNO cepljenje. Zato ker ve da obvezno cepljenje krši cel kup osnovnih človekovih in bolnikovih pravic.
Med alternativno medicino je zelo malo ali nič zares uporabne.
Telovadba s tisočletnim izborom vaj (imenuj jo joga, čikung ali kakor hočeš) je blagodejna. Še kaj iz domače lekarne se bo našlo, tudi med registriranimi zdravili rastlinskega izvora, kar deluje. Pa nikar si ne mislite, da je naravno tudi nedolžno in brez ali z blažjimi stranskimi učinki. Nikakor.
O kakšni homeopatiji, bioresonanci pa ti povem, da mečete denar čez okno. Da o bioenergiji in podobnih jajcih ne izgubljam besed.
To o bioresonanci, da domuje v UKC, ne verjamem. Če že, pa zato, ker tržijo svoje prostore (kot še nekatere bolnišnice v izgubi). In zdravnik, ki mi ponudi homeopatijo, se mu naravnost zarežim v obraz. Takim ne zaupam.
JanK ::
Prvič slišim in težko verjamem... Na katerem oddelku oz. kateri zdravnik pa? Google nič ne najde.
Mogoce pa je mislil magnetno resonanco, za katero je res precej dolga cakalna doba
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
-George Carlin
.:joco:. ::
Kar se pa Ihana tiče, je tip proti OBVEZNEMU cepljenju.
Samo iz firbca, a lahko kak url za to?
Ni proti prostovoljnemu cepljenju, to ja. Mislim, da kar tako pavšalno proti prostovoljnemu cepljenju ni nobenm, če bi se to izvedlo na nek pameten način. Ampak da bi bil proti obveznemu, pa še nisem zasledil v njegovih tekstih.
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.
Mogoce pa je mislil magnetno resonanco, za katero je res precej dolga cakalna doba
Ko sem nazadnje spraševala (leto in pol nazaj) je bila čakalna doba več kot 2 leti.
fujtajksel ::
Materialisti se delajo vzvišene nad vrači, ampak mislim da vudu zadeve v glavnem temeljijo na avtosugestiji in do neke mere delujejo. "Medicinska znanost" se na vse kriplje trudi placebo efekt izločit, ker ga zaenkrat ne obvlada kaj prida, medtem ko ga vrači poskušajo spodbudit. Psihologija/psihiatrija se sicer tudi nekaj bavi s temi zadevami, ampak to je zunaj domene tipičnih zdravniških ordinacij, kjer tudi absolutno ni časa za take pristope.
> Bioresonanca je težka bala. Sestavijo pač dieto, ki je enako učinkovita doslednemu izogibanju alergenov ali živil, ki jih nekateri težko prenašajo, kar še ni povsem dobro raziskano.
Tisto kar sem pot tem nazivom jaz videl je bilo videt čisto drugače od opisanega. Tehnologija, aparature! Ampak ne bi šel v pogubne podrobnosti ;)
Pri precej od teh zadev gre za brezsramno lupljenje klientov. Ima mogoče visoka cena na nekatere tudi pozitiven vpliv, češ če toliko stane bo pa že pomagalo in si moram res čas vzet. Nekatere druge so relativno poceni ali celo zastonj.
Tole je sicer precej OT debata. Hotel sem rečt le to, da dokler medicina ne šteka in zdravi avtoimunskih obolenj, težko ustvarja vtis, da jim je o cepljenju in njegovih dolgoročnih učinkih vse jasno. No za kratkoročne jim precej bolj zaupam.
DushanSilni je izjavil:
a zdej mi hočeš povedat da mikrobiologinja,ki je posvetila nevemkolk svojih let nečemu ki je rahlo izven njene smeri,ne more enako dobro dojet nečesa,kakor to dojame ''approved' velecenjeni imunolog z diplomco iz imunologije??
No, sinko Jaz sem študiral biokemijo, sedaj pa se že vrsto let ljubiteljsko, tako kot tvoja mikrobiologinja in zdraviteljica, ukvarjam z imunologijo. A trdiš, da ne morem vedet več od nje?
DushanSilni je izjavil:
Še vedno je proti tebi tata mata glede vsega tega.
Ona me v bistvu sploh ne zanima. Glavno je, da vem o tematiki mnogo več kot boš ti kadarkoli.
DushanSilni je izjavil:
Glej ti ne dojameš da imunologija ni obstajala pred cepivi.Razvila se je pa-predvidevam da-iz mikrobiologije..
A te na SVOOD-u niso naučili zgodovine imunologije? Spet dokazuješ, kako malo veš. Wikipedija, ki jo tako zelo črtiš, je za tvojo bažo ljudi krasen vir znanja. Preberi si malo variolaciji in vakcinaciji, ki jo je vpeljal Jenner. Ali pa kar na splošno o inokulaciji/cepljenju - kredibilni zgodovinski viri navajajo, da so obliko cepljenja prakticirali že v 15. stoletju; obstajajo indici, da že celo v 10. stoletju. Oba datuma sta mnogo pred pojavom mikrobiologije.
DushanSilni je izjavil:
A si predstavlaš DJ-ja k propagira da se izogibajte glasbi??
Hudiča, kako mora biti zajeban živet v tvojem svetu, kjer se vsak avtomehanik nalašč trudi, da bi ti na cesti odpovedale zavore, zato da si zagotovi stranke. In kjer zdravniki lažejo, da si bolan, samo zato, da ti napišejo recept.
DushanSilni je izjavil:
Na žalost mamo pa ''demokracijo'' kjer usak tepec,k misli da vsaka obskurna diploma = visok IQ in k preveč TVja gleda ,lahko izraža svoja retardirana mnenja
Jah, zgleda, da če je oseba v tapravem taboru, se pravi pri SVOOD-u in če opozarja na nevarnost cepljenja, potem je njena obskurna diploma takoj vredna več? Npr. tista od mikrobiologinje Karin Rižner?
DushanSilni je izjavil:
Tale tema je ena polomija..lahk jo kr preimenuješ v samo:-Mnenja za.Žalostno da mate tak gestapo režim kle mogoče bi ble debate mal bol zanimive..
Ja, a ti ponudim ramo, da se boš zjokal? Tole je pač forum, ki je precej nad nivojem raznih 24ur in podobno. V tovrstnih debatah štejejo edinole argumenti - to je tisto, kar poslušamo. Če imaš trdne argumente proti cepljenju, ti bomo prisluhnili: najdi .edu strani; najdi znanstvene, peer reviewed članke, pa se bomo resno pogovarjali. Žal si ti brez njih, papagajčiš puhlice, ki si jih slišal pri SVOODu, ko pa naletiš na gluha ušesa, bi se pa jokal? 60. strani prerekanj z verniki tvoje sorte je več kot dovolj.
DushanSilni je izjavil:
ne pa tale enomnenjska čorba..bljak..Drgač pa tale slo tech-...res ko da sem pršu na mo(čre)dno pisto..Pravi quazi intelecto-peacocks...Fancy klub za nerdy wikidrone brez lajfa,vsi po 16000 postov preživel 14 let za kompom in pa po tri operacije hemeroidov cccccc,,yaeeeee gremo se šopirt kako izobraženo zvenimo,z našo perfektno slovnico yaay.....muahah .... a harta noben kle...get layed & get a life...
Tole je res priceless Ko zmanjka argumentov, je treba nasprotnika osebno napasti - šolski primer. Janša bi bil ponosen nate.
Prej ko boš spoznal, da to ni Lunin.net ali pa Siol forum, boljš bo zate.
- Hoc est qui sumus -
Pithlit> Ko sem nazadnje spraševala (leto in pol nazaj) je bila čakalna doba več kot 2 leti.
Na UKC je na sprejemni pri radiologiji listek s čakalnimi dobami. Ga bom fotografiral naslednjič ko grem tja. Mislim da je za torakalni MRI in CT najdaljša doba, okoli 175 dni.
To je daleč od dveh let.
Seveda so nujni primeri na vrsti _takoj_.
Na UKC je na sprejemni pri radiologiji listek s čakalnimi dobami. Ga bom fotografiral naslednjič ko grem tja. Mislim da je za torakalni MRI in CT najdaljša doba, okoli 175 dni.
To je daleč od dveh let.
Seveda so nujni primeri na vrsti _takoj_.
Zgodovina sprememb…
Gregor P ::
Sam sem v tujini čakal približno dva tedna, ali manj (in to prek našega javnega zavarovanja ter preko njihove zasebne klinike, ki se jih pri nas otepamo mimogrede)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Jaz rabim sicer za glavo. V Mariboru sem pa prišla na vrsto v 13ih dneh.
Torej ja, očitno se izboljšuje stanje. Mesec še razumem... ampak da se čakalne dobe merijo v letih (za takšne relativno preproste stvari) je pa kriminalno.
Leto in pol za okulista v Šempetrski bolnišnici, recimo. Leto za rekonstrukcijo dojk v UKC LJ (če nihče ne preskoči vrste, kar se ne dogaja tako redko). ITD.
Sicer to nima veze s cepljenjem. Če ne drugega pa monotonijo razbija.
Torej ja, očitno se izboljšuje stanje. Mesec še razumem... ampak da se čakalne dobe merijo v letih (za takšne relativno preproste stvari) je pa kriminalno.
Leto in pol za okulista v Šempetrski bolnišnici, recimo. Leto za rekonstrukcijo dojk v UKC LJ (če nihče ne preskoči vrste, kar se ne dogaja tako redko). ITD.
Sicer to nima veze s cepljenjem. Če ne drugega pa monotonijo razbija.
Gregor P> Sam sem v tujini čakal približno dva tedna,
Jaz sem pri nas čakal 2 uri, ker je bilo nujno.
Jaz sem pri nas čakal 2 uri, ker je bilo nujno.
JanK ::
Ko sem nazadnje spraševala (leto in pol nazaj) je bila čakalna doba več kot 2 leti.
So missing the point...
"Think about how stupid the average person is,
-George Carlin
-George Carlin
Kar se pa Ihana tiče, je tip proti OBVEZNEMU cepljenju.
Samo iz firbca, a lahko kak url za to?
Ni proti prostovoljnemu cepljenju, to ja. Mislim, da kar tako pavšalno proti prostovoljnemu cepljenju ni nobenm, če bi se to izvedlo na nek pameten način. Ampak da bi bil proti obveznemu, pa še nisem zasledil v njegovih tekstih.
http://www.delo.si/mnenja/gostujoce-per...
Upam da bo dovolj ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Bioresonanca na UKC? Really? Ne ločite med bioresonanco in magnetno resonanco? To ste ljudje, ki se čutite poklicane razpravljati o cepljenju?
A se lahko premaknemo od anekdot k malo bolj resni obliki pisnega izročila? Kje si lahko kaj preberem o težavah, ki jih imajo otroci od Karin Rižnar po cepljenju?
Kot ti je bilo razloženo - Ihan ni apriori proti uvedbi prostovoljnega cepljenja. Ni pa nikjer izrazil mnenja, da podpira ukinitev obveznega cepljenja. Oz., če je in sem jaz zgrešil, boš ti brez težav našel link na izjavo.
- Hoc est qui sumus -
@imagodei
nismo vsi tako za luno da ne bi ločili bio od magnetne resonance.
Lahko se sprehodiš do Karin Rižner, pa ti bo pokazala svoja bolna otroka. Kar je bil tudi razlog da je začela raziskovati cepiva.
Ihanu je stvar okoli človekovih pravic jasna ...
Smo ena redkih držav v Evropi, kjer je cepljenje obvezno. Razen strogo zdravstvenih, drugi razlogi za necepljenje otroka niso sprejemljivi. Starše, ki otroka ne cepijo, prijavijo inšpekciji, sledi kazenski postopek. V tem smo zelo posebni, saj smo ohranili tradicijo, da država z nekim administrativnim ukrepom, bolj po socialistično, določi obvezno precepljenost za nekatera cepiva. To je sicer zelo lagodno za državne ustanove in izvajalce cepljenja, po drugi strani pa se ljudje ne navadijo sami odločati o cepljenju. Pričakujejo, da jim bo nekdo ukazal, naj to storijo. Takšen sistem zagotavlja visoko stopnjo precepljenosti - če na tej točki zanemarimo razprave o človekovih pravicah -, hkrati pa je ta posledično zelo nizka pri neobveznih cepivih. Ko bi se morali ljudje sami odločiti o cepljenju, ki se pravzaprav tiče njihovega osebnega zdravja, pa se razvijejo razprave in prepiri o tem, kdo ima na splošno prav.
nismo vsi tako za luno da ne bi ločili bio od magnetne resonance.
Lahko se sprehodiš do Karin Rižner, pa ti bo pokazala svoja bolna otroka. Kar je bil tudi razlog da je začela raziskovati cepiva.
Smo ena redkih držav v Evropi, kjer je cepljenje obvezno. Razen strogo zdravstvenih, drugi razlogi za necepljenje otroka niso sprejemljivi. Starše, ki otroka ne cepijo, prijavijo inšpekciji, sledi kazenski postopek. V tem smo zelo posebni, saj smo ohranili tradicijo, da država z nekim administrativnim ukrepom, bolj po socialistično, določi obvezno precepljenost za nekatera cepiva. To je sicer zelo lagodno za državne ustanove in izvajalce cepljenja, po drugi strani pa se ljudje ne navadijo sami odločati o cepljenju. Pričakujejo, da jim bo nekdo ukazal, naj to storijo. Takšen sistem zagotavlja visoko stopnjo precepljenosti - če na tej točki zanemarimo razprave o človekovih pravicah -, hkrati pa je ta posledično zelo nizka pri neobveznih cepivih. Ko bi se morali ljudje sami odločiti o cepljenju, ki se pravzaprav tiče njihovega osebnega zdravja, pa se razvijejo razprave in prepiri o tem, kdo ima na splošno prav.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
Invictus> nismo vsi tako za luno da ne bi ločili bio od magnetne resonance.
Potem me pa zanima, kateri oddelek UKC izvaja "bioresonanco" ?
Potem me pa zanima, kateri oddelek UKC izvaja "bioresonanco" ?
http://www.delo.si/mnenja/gostujoce-per...
Upam da bo dovolj ...
Še zdaleč ne. Ihan je brihten človek in v članku tehta prednosti in slabosti obeh sistemov. Nikakor ni za nenadno ukinitev cepljenja:
Zaradi tega bi bilo podrtje sistema obveznega cepljenja lahko za mnoge znamenje, da cepljenje ni potrebno, to pa bi v prehodnem času pomenilo toliko in toliko otrok, ki bi po nepotrebnem zboleli in imeli posledice. To je kljub vsemu težko sprejeti. Kajti tisti, ki bi danes na vrat na nos hoteli odpraviti z zakonom obvezno cepljenje, čez pet let ne bodo čutili - in še manj priznali - odgovornosti za številke, ki bodo jasno pokazale toliko in toliko hudih bolezni ali smrti, kakršnih pred spremembo sistema ni bilo.
Tudi jaz se, pod črto, strinjam, da bi morala biti zavest o koristih cepljenja močno prisotna pri vsakem posamezniku. Žal ni. Ihan v članku to tudi pove in razloži, da je rešitev v postopnem izobraževanju ljudi.
To, da ima bolna otroka, verjamem. Ti si izpostavil, da je to od cepljenja. Predvidevam, da si to kje prebral? Zanima me kje, ker bi se rad poučil o tem, preden podajam kakšne sodbe.
Ja, mu je jasna - tudi takrat, kadar gre za ogrožanje javnega zdravja:
Kajti tisti, ki bi danes na vrat na nos hoteli odpraviti z zakonom obvezno cepljenje, čez pet let ne bodo čutili - in še manj priznali - odgovornosti za številke, ki bodo jasno pokazale toliko in toliko hudih bolezni ali smrti, kakršnih pred spremembo sistema ni bilo.
- Hoc est qui sumus -
Zgodovina sprememb…
- spremenil: imagodei ()
fujtajksel je izjavil:
Materialisti se delajo vzvišene nad vrači, ampak mislim da vudu zadeve v glavnem temeljijo na avtosugestiji in do neke mere delujejo. "Medicinska znanost" se na vse kriplje trudi placebo efekt izločit, ker ga zaenkrat ne obvlada kaj prida, medtem ko ga vrači poskušajo spodbudit. Psihologija/psihiatrija se sicer tudi nekaj bavi s temi zadevami, ampak to je zunaj domene tipičnih zdravniških ordinacij, kjer tudi absolutno ni časa za take pristope.
> Bioresonanca je težka bala. Sestavijo pač dieto, ki je enako učinkovita doslednemu izogibanju alergenov ali živil, ki jih nekateri težko prenašajo, kar še ni povsem dobro raziskano.
Tisto kar sem pot tem nazivom jaz videl je bilo videt čisto drugače od opisanega. Tehnologija, aparature! Ampak ne bi šel v pogubne podrobnosti ;)
Pri precej od teh zadev gre za brezsramno lupljenje klientov. Ima mogoče visoka cena na nekatere tudi pozitiven vpliv, češ če toliko stane bo pa že pomagalo in si moram res čas vzet. Nekatere druge so relativno poceni ali celo zastonj.
Tole je sicer precej OT debata. Hotel sem rečt le to, da dokler medicina ne šteka in zdravi avtoimunskih obolenj, težko ustvarja vtis, da jim je o cepljenju in njegovih dolgoročnih učinkih vse jasno. No za kratkoročne jim precej bolj zaupam.
Materialisti nismo vsi, ki uporabljamo možgane in prisegamo na zdravi razum. In pri vuduju ni nič postsugestije, ker deluje na daljavo, pa take fore ... Post sugestija bi kvečjemu pri kakšnem bioenergetiku delovala, če že.
Medicina, mimogrede, nič ne zavrača placebo učinka!Že s tem, ko morajo imeti zdravila večji učinek pri dvojno slepih študijah od placeba, ga priznavajo. Celo v nekaterih bolnišnicah pri nas za bolečine pacientom dajejo placebo zdravila (s sladkorjem), seveda ne vsem in povsod.
In ne zavajaj, noben KC (ne v Lj. ne v Mb.) nima bioresonance med registriranimi dejavnostmi!
Problem medicine je, da je preprosto preveč bolezni, preveč različnih poškodb in jasno je, da se vsem ne more do potankosti posvečati. Preprosto zato, ker nismo vsemogočni, nimamo neomejeno denarja, virov in zdravil na razpolago. Ko boste to vzeli v vid, vam bo precej več jasno. Sam si ne želim zboljenih zdravnikov in vračev, ko me bo infarkt ali pa povozil avto!
Če komu pomaga dieta, lahko tudi sam preizkuša na sebi. Da sproščanje in življenjski slog z gibanjem zelo koristita tudi ni skrivnost. Sam sem se v času, ko sem imel hude sinusitise, izogibal mleku po nasvetu zdravnice, ki se prav nič ne ukvarja s holistično ali alternativno medicino in je bilo nekoliko bolje. Pa tudi zdravil rastlinskega izvora (Sinupret) sem se posluževal, ker so mi opazno pomagala. Ti pa, če imaš preveč denarja in zdravorazumsko kritičnost pod povštrom, lahko tudi na bioresonance hodiš in piješ homeopatska zdravila.
Pa še to, za bioresonanco ni niti ene resne in kredibilne študije, ki bi dokazovala večji učinek od placeba!
Diete, ki jih priporočajo operaterji oz. "zdravstveni delavci", so zelo splošne in že sami po sebi pomagajo odpravljati simptome številnih tegob (tudi statistično).
Tako da žal, za vse tiste, ki verjamete, to je prevara.
Diete, ki jih priporočajo operaterji oz. "zdravstveni delavci", so zelo splošne in že sami po sebi pomagajo odpravljati simptome številnih tegob (tudi statistično).
Tako da žal, za vse tiste, ki verjamete, to je prevara.
btree> z bioresonanco se da pri malčkih odpraviti alergije.
Ne, ne da se jih.
Ne, ne da se jih.
Zgodovina sprememb…
btree ::
povem za tiste, ki potrebujejo, dokazov pa ne bom iskal, poznam nekaj primerov in je zame dovolj.
Arto ::
btree ::
Hčer bivšega direktorja 14 let po obveznemu cepljenju še vedno dobiva spuščaje, ki je dobila takoj po cepljenju, če je šel na bioresonanco pa ne vem, po njej pa ni cepil nobenega otroka več, ima tri.
Arto ::
Hčer bivšega direktorja 14 let po obveznemu cepljenju še vedno dobiva spuščaje, ki je dobila takoj po cepljenju, če je šel na bioresonanco pa ne vem, po njej pa ni cepil nobenega otroka več, ima tri.
Moj stari stric kadi že 70 let, pa ni dobil raka na pljučih. Verjetno to pomeni, da kajenje ne povzroča raka na pljučih?