Forum » Šola » Matematika - Funkcije dveh spremenljivk
Matematika - Funkcije dveh spremenljivk
mitja212 ::
Lep pozdrav.
Približno vem kako se rešujejo tovrstni problemi, nisem pa stoodstotno siguren v svoje znanje in zato vas prosim če mi lahko kdo pomaga pri reševanju ene izmed naslednjih nalog.
Prva naloga:
Kar se tiče definicijskega področja nas koren omeji na prostor večji ali enak nič, torej:
Df: {(x,y); 4y^2-e^(2x) >= 0}, je to dovolj?
Nadaljujemo z nivojnicami, kjer lahko zapišemo enačbo: y=sqrt((z^2+e^(2x)/4); poračunamo za z=1 in z=e in skiciramo v xy koordinatni sistem. Izgleda nekako takole:
Prerez dobimo na podoben način in izrišemo dva KS-ja (yz in xz).
Zanima me če je to to, kje sem delal napake, morda še kakšen nasvet. Hvala za vašo pomoč, Mitja.
Približno vem kako se rešujejo tovrstni problemi, nisem pa stoodstotno siguren v svoje znanje in zato vas prosim če mi lahko kdo pomaga pri reševanju ene izmed naslednjih nalog.
Prva naloga:
Kar se tiče definicijskega področja nas koren omeji na prostor večji ali enak nič, torej:
Df: {(x,y); 4y^2-e^(2x) >= 0}, je to dovolj?
Nadaljujemo z nivojnicami, kjer lahko zapišemo enačbo: y=sqrt((z^2+e^(2x)/4); poračunamo za z=1 in z=e in skiciramo v xy koordinatni sistem. Izgleda nekako takole:
Prerez dobimo na podoben način in izrišemo dva KS-ja (yz in xz).
Zanima me če je to to, kje sem delal napake, morda še kakšen nasvet. Hvala za vašo pomoč, Mitja.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pokažite svoje namizje! (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Loža | 220906 (49225) | nergac |
» | Matematika-pomoč ( hitro)Oddelek: Šola | 1611 (1273) | lebdim |
» | Slo-Tech 3D Team: 3D Mark Vantage (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 33837 (26713) | vaščan |
» | AMD Dragon: HD5850 X-fire & 955BEOddelek: Navijanje | 1393 (1199) | eDDi |
» | Izkušnje z WD6400AAKS / WD6401AALSOddelek: Kaj kupiti | 1484 (1237) | amigo_no1 |