» »

Na pomoč! (Acer vs. Toshiba dilema)

Na pomoč! (Acer vs. Toshiba dilema)

Puella ::

Živijo vsem! :)

Prvič kupujem prenosni računalnik, in ker o njih ne vem tako rekoč nič, sem se odločila obrniti na vas. Zanj sem pripravljena odšteti do največ 450€, saj ga ne nameravam uporabljati za nič posebnega (internet, Word, občasno gledanje filmov), vseeno pa si želim nekaj spodobnega.

Po vztrajnem googlanju in posvetovanju z ljudmi, ki so nekoliko bolj računalniško pismeni od mene, se zdaj ne morem odločiti med TOSHIBA Satellite C660-1CE in ACER AS5750Z. Moje želje: 6-celična baterija, 3-4GB rama, soliden zvok, čim manjša teža - kot skoraj vsaki punčki pa mi je pomemben tudi dizajn;) Acer je nekoliko cenejši in ima še enkrat več prostora na trdem disku kot Toshiba (250 in 500GB), vendar mi velikost trdega diska ni pomembna, saj bom več ali manj shranjevala le Word dokumente. Toshiba je malenkost lažja.

Večina ljudi, s katerimi sem govorila, mi je priporočila Toshibo, tudi na internetu sem prebrala nekaj mnenj, da so načeloma bolj kvalitete od Acerjev. Moja največja skrb je baterija, saj bi kdaj pa kdaj prenosnik vzela tudi s seboj na faks in bi rada, da zdrži čim dlje. Splošno laično mnenje (komentarji prijateljev) pa se zdi, da so Toshibine baterije malo slabše...? Je to res? Pa še to: integrirana grafična kartica? Glede grafike nisem ne vem kako zahtevna, baje pa pokuri manj baterije.

In še zadnja stvar, ki mi ni jasna: za en in isti model Toshibe (vsaj tako se mi zdi?) na različnih spletnih prodajalnah pišejo različni tehnični podatki; ponekod 2GB rama, drugje 3 ali celo 4. Kako naj si to razlagam?

Se opravičujem, ker sem se tako razgovorila, odločitev res ni tako življenska, pa vendar mi že nekaj dni ne da miru, saj bi si rada prenosnik naročila čim prej ;)

Vsem že vnaprej najlepša hvala za odgovore!

http://www.nakupovanje.net/ACER-as5750z...
http://www.nakupovanje.net/toshiba-sate...

P.S. Mogoče priporočate kakšen čisto tretji model?

zmaugy ::

Z Acer notebooki imam zelo slabe izkušnje, zato je ta firma pri meni na popolni ignore listi.

Brias ::

acerja kupis ce ga mislis en mesec pred iztekom garancije zaceti prodajati ...

simple as that ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prenosnik za do 500eur

Oddelek: Kaj kupiti
61643 (1549) leptop
»

Kateri prenosnik do 599€? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
9411437 (9561) trek@s
»

Kateri prenosnik ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
684876 (3745) _marko
»

Prenosnik do 300.000, raje manj :)

Oddelek: Kaj kupiti
373895 (2987) drejc

Več podobnih tem